Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408.16 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP487.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
de igen! két féle ilyen toligatós szart is a nevüket nem tudom, ha nincs más jó elvetni, de én az biztos, hogy legközelebb úgy vettetem !!!
mert igencsak van különbség a toligatós, meg a vetőgép között
Köszi!
Ez is sima felületű és egyenletes hosszúságú tompa végú fajta mint a Nandrin?
Ezt azért kérdem, mert azt írtad, hogy 1x volt. Gondolom azért, mert vannak ennél szebb fajták.
Válasz #206. hozzászólásra
3-as ikersoros bakhátba volt.A Nandrin,után a Nappával eggyütt szedtük.Csak az a baj , mire nekem erre megnől,a homki répábol már dőmping van,és a(cg)gépsorral már nemérimeg felszedni.Amugy szép répa.
Makó mellett, de már csinálgatom pár éve pár láncon(50-70), csak hallottam, hogy van vmi holland szupermag szuper áron és erről van-e tapasztalat. A háztól vett legtöbbször szezonfüggő, volt, hogy több helyről vettem és 1re visszavittem, mert bár a petricsészében 80% kikelt, de az egész fekete gombás volt...másik meg 20%os volt. Ha nyáron eső van háztól alig lehet egészséges magot venni.
Válasz #200. hozzászólásra
Üdv.Talán,ott kellene kezdeni,hogy az ország melyikrészén akarod a hosszúgyökeret termelni,mert nemmindenütt hozza a fajtajellegét.A magot,pedig háztólkell venni.Vannak helyek,ahol megtudják mutattni az előzőévi termést, amiből a magot fogták. A bolti hosszú kicsit lutri.
És szép volt ez a fajta?
Nekünk is bakhátas van, de idén a Nandrin nem hozta az egyik földbe azt mint a másikokba. Nem értem, pedig még majdnem több is meg volt neki adva.
Válasz #195. hozzászólásra
Egyszervolt!Vagy 20 fajta répám bemutató!Bakhátba,hiába válogattuk ki a szépeket,jövő évre,az már másik helyen nemhozta azt a minőséget.A répais talajfüggő,mifelénk soha-nemnézki úgy mint a katalógusba.Olyan fajtát vessél ami aszomszédnak előző évben szépvolt.
Az olyan 175rekesz körűl van.hát annyi helyem nincs...de ha gondolod,tudok mondani emberkét aki foglalkozik neveléssel...Bátmonostor messze van tőled???
Ja a hőmérséklet!!!Hát az attól függ!!Ha nagyon hideg van akkor nem izzadnak a palánták...Fával fűtöm a sátrat,de megpróbálom nem 10fok alá engedni...Tököm aki annyiszor fel kell éjjel...
A tőzeget Sükosdön vesszük,és ott van minden féle...Paprikára,káposztákra kevert...Az árát má nem emléxem.talán 300forint körül van mázsája...de má tényleg nemtom...folyamatosan tápoldatozom..palántanevelés kb keléstől 3-4hét..
Tozeget milyet szoktal venni? Ennek kb mennyi az ara?
Mennyi ido alatt lesz a palanta kiultetheto alapotban?Milyen homersekleten vannak? Kesobb nem tapoldatozod?
Inkább ide írom,hátha tudok másnak is ötletet adni,vagy én kapok valakitől még valami okosságot..Megveszed a megfelelő tőzeget,amit ésn egy kis balkáni tőzeggel keverem össze..A balkáni tőzegtől nem áll úgy össze a kocka..Betonkeverőben keverem a megfelelő műtrágyás víz hozzáadagolásával..Fericare startert használok...majd fel a kockázó gépre aztán onnan rekeszbe...Majd beleszemezgetjük a vetendő magokat,és megszórjuk homokos tőzeggel a tetejét..Én 4x4es kockákba rakom amire a gép lukakat is rak..majd miután kész a vetés és megvan szórva a teteje,beöntözöm..ezzel a vízzel a káposztafélék kikelnek...
Palantanevelessel foglalkoztok? En most szeretnek belekezdeni es kivancsi lennek a ti velemenyeitekre Karfiol,kaposzta ,padlizsan erdekelne. Az elso ketto juniusi kiultetessel. Palantanevelo talcaban tervezem az untetest.
Válasz #171. hozzászólásra
Már szétszedtem a vetőt.Ezeketa fajtákat nem ismerem. Gondolom F1 hybrid.Utoljára Napoli Nadrin volt. Tavaly Sámson meg oranza volt.A fokhagyma mind elrakva ősszel.Vöröshagyma nincs,dughagymás áttelelő van Swift.
És ha kiöregedett,nem eladó???No akkor segíthetnél nekem!!!!Te milen répát vetnél???Maistro???Vagy Elegance???Vagy tudsz ezektől jobbat???Ha van még hagymád,ne vidd a piacra ha nem muszáj...Arany árba fog mozogni tavaszra...
1368 hozzászólás
Válasz #216. hozzászólásra
de igen! két féle ilyen toligatós szart is a nevüket nem tudom, ha nincs más jó elvetni, de én az biztos, hogy legközelebb úgy vettetem !!!
mert igencsak van különbség a toligatós, meg a vetőgép között
Válasz #215. hozzászólásra
figyusz-VÁLASZ ERRE- kattincs rá mán, oszt egyszerübb lesz a dolgod
senkise hasznalt meg kezi vetogepet,es ha igen milyet??
a kezi vetogep erdekelne,mi az hogy alapgep???mert ilyen gepet latam es kedden megyek megvasarolni,vanak hozza meg tartozekok????
Válasz #209. hozzászólásra
Köszi!
Ez is sima felületű és egyenletes hosszúságú tompa végú fajta mint a Nandrin?
Ezt azért kérdem, mert azt írtad, hogy 1x volt. Gondolom azért, mert vannak ennél szebb fajták.
Válasz #212. hozzászólásra
Unokatesóm van ott.
Válasz #211. hozzászólásra
Akkor a tesód is itt van! ÜDV NÉKTEK!
Válasz #210. hozzászólásra
Tőled vettem rozs vetőmagot.Meg arattam a temetőbe a zabot.
Válasz #205. hozzászólásra
Igen 5 éve már, hogy eljöttem...kicsi a világ
Válasz #208. hozzászólásra
Nekem középkötöttbe volt,hosszabb volt a nandrinnál.
Válasz #207. hozzászólásra
Van olyan mint a Nandrin? Homoki volt?
Válasz #206. hozzászólásra
3-as ikersoros bakhátba volt.A Nandrin,után a Nappával eggyütt szedtük.Csak az a baj , mire nekem erre megnől,a homki répábol már dőmping van,és a(cg)gépsorral már nemérimeg felszedni.Amugy szép répa.
Válasz #203. hozzászólásra
Mondtad, hogy egyszer volt Nevis-etek. Tudnál róla véleményt mondani? Fekete földbe szeretnénk megpróbálni egy darabon.
Válasz #204. hozzászólásra
Te meg sámsoni voltál,nem?
Válasz #203. hozzászólásra
Hát ez az ismerős ismerőse már hallott rólade a legényesnél utánakérdezek...
Válasz #202. hozzászólásra
Szerintem közel vagyunk egymáshoz.A drága magnak tudn kéne a nevét,vagy forgalmazót.Bevizsgálni meg csak laborban zsabad.
Makó mellett, de már csinálgatom pár éve pár láncon(50-70), csak hallottam, hogy van vmi holland szupermag szuper áron és erről van-e tapasztalat. A háztól vett legtöbbször szezonfüggő, volt, hogy több helyről vettem és 1re visszavittem, mert bár a petricsészében 80% kikelt, de az egész fekete gombás volt...másik meg 20%os volt. Ha nyáron eső van háztól alig lehet egészséges magot venni.
Válasz #200. hozzászólásra
Üdv.Talán,ott kellene kezdeni,hogy az ország melyikrészén akarod a hosszúgyökeret termelni,mert nemmindenütt hozza a fajtajellegét.A magot,pedig háztólkell venni.Vannak helyek,ahol megtudják mutattni az előzőévi termést, amiből a magot fogták. A bolti hosszú kicsit lutri.
Válasz #199. hozzászólásra
Fajták érdekelnének,(Csak hosszú) meg a tapasztalatok, hogy mennyivel jobbak, mint a háztól vett mag?
Válasz #198. hozzászólásra
Üdv.Miklós.Kérdezz bátran,ha tudok segítek.
Üdv! Bolti hosszúgyökérmaggal van vkinek tapasztalata? Fajta, beszerzési ár, minőség stb. nekem csak háztájira futotta...
Válasz #196. hozzászólásra
És szép volt ez a fajta?
Nekünk is bakhátas van, de idén a Nandrin nem hozta az egyik földbe azt mint a másikokba. Nem értem, pedig még majdnem több is meg volt neki adva.
Válasz #195. hozzászólásra
Egyszervolt!Vagy 20 fajta répám bemutató!Bakhátba,hiába válogattuk ki a szépeket,jövő évre,az már másik helyen nemhozta azt a minőséget.A répais talajfüggő,mifelénk soha-nemnézki úgy mint a katalógusba.Olyan fajtát vessél ami aszomszédnak előző évben szépvolt.
Nevis répa már volt valamelyikőtöknek?
Azt mondják,hogy csak homokosabb részen szép.
Válasz #193. hozzászólásra
180kb....
Válasz #191. hozzászólásra
Makó.Szeged.Baja.Bátmonostor.Mennyi az?
Válasz #189. hozzászólásra
Nincsmit...Szívesen segítettem ha tudtam...
Válasz #190. hozzászólásra
Az olyan 175rekesz körűl van.hát annyi helyem nincs...de ha gondolod,tudok mondani emberkét aki foglalkozik neveléssel...Bátmonostor messze van tőled???
Válasz #187. hozzászólásra
Nemsokat max. 20 000db.
Válasz #188. hozzászólásra
Tehat akkor ha em esik 10 fok ala a homerseklet akkor nincs baj. Ertem.
Kosz az infokat.
Válasz #180. hozzászólásra
Ja a hőmérséklet!!!Hát az attól függ!!Ha nagyon hideg van akkor nem izzadnak a palánták...Fával fűtöm a sátrat,de megpróbálom nem 10fok alá engedni...Tököm aki annyiszor fel kell éjjel...
Válasz #185. hozzászólásra
Akkor nagyon jó eladtad!!!Most sem jobb az ára...Főleg ha háztól elvitték!!!Amúgy mennyi zellert szeretnél???
Válasz #180. hozzászólásra
A tőzeget Sükosdön vesszük,és ott van minden féle...Paprikára,káposztákra kevert...Az árát má nem emléxem.talán 300forint körül van mázsája...de má tényleg nemtom...folyamatosan tápoldatozom..palántanevelés kb keléstől 3-4hét..
Válasz #183. hozzászólásra
1800körül ment szeptember elején.A tagokkal még nemtudom milegyen.
Válasz #182. hozzászólásra
Zeller az nyavajásabb mint a káposztafélék...Meg én nem vállalok senkinek semmit..Engem ne szidjanak ha nem úgy sikerül valami...
Válasz #181. hozzászólásra
Mennyiért adtad a répát???A répa szépen ad ha jó,meg ha megvan a megfelelő sűrűség..És a zöld tagok nem eladók???
Válasz #179. hozzászólásra
Zellert nem válalsz pikírozva.
Válasz #175. hozzászólásra
A nandrin soha nemjönbe 90 napra nekem.Jóvolt a répa,500mázsa ha.A románok elvitték háztól.A zöld tagok megvannak.
Válasz #179. hozzászólásra
Tozeget milyet szoktal venni? Ennek kb mennyi az ara?
Mennyi ido alatt lesz a palanta kiultetheto alapotban?Milyen homersekleten vannak? Kesobb nem tapoldatozod?
Válasz #178. hozzászólásra
Inkább ide írom,hátha tudok másnak is ötletet adni,vagy én kapok valakitől még valami okosságot..Megveszed a megfelelő tőzeget,amit ésn egy kis balkáni tőzeggel keverem össze..A balkáni tőzegtől nem áll úgy össze a kocka..Betonkeverőben keverem a megfelelő műtrágyás víz hozzáadagolásával..Fericare startert használok...majd fel a kockázó gépre aztán onnan rekeszbe...Majd beleszemezgetjük a vetendő magokat,és megszórjuk homokos tőzeggel a tetejét..Én 4x4es kockákba rakom amire a gép lukakat is rak..majd miután kész a vetés és megvan szórva a teteje,beöntözöm..ezzel a vízzel a káposztafélék kikelnek...
Válasz #176. hozzászólásra
Nem irnad le a kockasrol az egesz nevelesi folyamatot.
Johet e-mail re is ha ugy neked jobb.
Elore is koszi
sobalazs@yahoo.com
Válasz #173. hozzászólásra
És a samson meg az oranza hogy sikerültek???A samson az nem a tárolhatóságáról híres ugye???
Válasz #174. hozzászólásra
Káposztaféléket nevelek...Kockába vetve és szálasan...
Válasz #173. hozzászólásra
a Nandrin 90napos igaz???A fokhagymával legyen szerencséd...Ezek hybridek igen..És a zöld vetőegységekkel mit csináltál???
Palantanevelessel foglalkoztok? En most szeretnek belekezdeni es kivancsi lennek a ti velemenyeitekre Karfiol,kaposzta ,padlizsan erdekelne. Az elso ketto juniusi kiultetessel. Palantanevelo talcaban tervezem az untetest.
Válasz #171. hozzászólásra
Már szétszedtem a vetőt.Ezeketa fajtákat nem ismerem. Gondolom F1 hybrid.Utoljára Napoli Nadrin volt. Tavaly Sámson meg oranza volt.A fokhagyma mind elrakva ősszel.Vöröshagyma nincs,dughagymás áttelelő van Swift.
Válasz #170. hozzászólásra
Fokhagyma má most is aranyárba van...No abbó bepénzőté!!!
Válasz #170. hozzászólásra
És ha kiöregedett,nem eladó???No akkor segíthetnél nekem!!!!Te milen répát vetnél???Maistro???Vagy Elegance???Vagy tudsz ezektől jobbat???Ha van még hagymád,ne vidd a piacra ha nem muszáj...Arany árba fog mozogni tavaszra...
Jancsika.5soros 28cm sortáv.Petrezselyemgyökér,sárgarépa,hagyma,krumpli,fokhagyma.Vetésforgó-búza,kuki.
Válasz #166. hozzászólásra
Mit termelsz???