Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408.16 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP487.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Rengeteg kanál van hozzá amit cserélhetsz...Szinte mindent tudsz vele vetni...Uborka,cékla,zöldség,répa,bab,kukorica,hagyma,káposzta,mák...de lehet kihagytam valamit...Példáúl itt a gazdaboltban van ilen gép...Sok gazdabolt forgalmazza..
Válasz #163. hozzászólásra
Én 10éve még 9-é vettem.Kapott egy gerendát,központi lánchajtást,váltót,tömörítőkereket.Először húztam,utána beraktam a Fend gerenda alá.Jobbnak találtam igy szemmeltartani. Azután kiőregedett.
Hol lehet ilyen gepet venni? Barmilyen apromag vetesere alkalmas, gondolok itt hagyma, sargarepa, petrezselyem stb.
Hat nem nagy teruletben gondolkodom csak vagy 5-10 ar kozott egyenlore. Eloszor is kivancsi vagyok h mi sul ki belole. Ha bejon akkor utana lehet tobb is.
Szóval akkor maradjak a maistro-nál???Nekem elég kötött talajom van sajna,nem igazán gyökereseknek való..A maistro elég jól formálódott a kötött földben...Mondjuk az elegance mit produkál kötöttebb földben?Ja és nem bakhátra vetem a répát...
Sziasztok..Én eddig a Maistro sárgarépát vetettem...Kaptam én is nunhems katalógust,és ott láttam ezeket a fajtákat amiről beszéltek...Mondjuk az Elegance jobb mint a Maistro???
Válasz #151. hozzászólásra
a kanálszínt hiába irnám biztos más a kalocsai,de ezzel a kanállal /5-be 1.6-1.8mm,4-be 2-2.2mm/váltó és magátmérö fügvényében, kb.80 szem/fm.ikersoros 6cm csoroszlyával,nekem bevált
Válasz #146. hozzászólásra
nibex,vettetem bérbe is gaspardoval de szerencse és időjárás függő a kelés a nibex is szépen dolgozik csak jól kell beállítani nekem ez eredeti svéd nem kalocsai, még a dunavarsányi mgtszből való
Válasz #147. hozzászólásra
Nagyapám azt szokta volt mondani, hogy az ősziszántásnak nincs párja.Az tavaszig leüllepszik megtömörödik.Elöfordult nálam is, hogy tavaszi szántásba került és valahogy nem volt olyan mint min kellett volna.Akkor még nem bakhátba raktuk.
Szerintetek répának jobb a tavaszi (már ha lehet) mélyszántás vagy inkább az őszi mélyszántást kéne csak eldolgozni vetés előtt. Abból indulok ki, hogy tavasszal keményebb a szántás alja és hogy ez talán kedvezőtlenebb a gyökérképződésnek.
Nandrin nekünk is volt, de igen változó minőségbe.
Miért van az, hogy néha nem olyan egyenesek mint aminek lennie kéne? Talán túlságosan le van veretve vízzel a bakhát?
Válasz #138. hozzászólásra
igen a nandrin nekem is szép volt,napa is szép de csak homokba sima, hiába volt bakhátba kicsit gyürüs lett viszont mellette a laguna mint a tükör,idén megpróbálom az elegancot,rábeszélt a nunhemses csóka hogy ez még szebb a lagunánál is majd elválik
Nem én csumázom ezt jól gondoltad, de egy biztos: csak az lesz lecsumázva, válogatva a jövőben amit a haveroknak adok promóként, a többit meg vigyék 1800-ért !
A fóliasátras dolog engem is érdekelne. Olvastam, meg láttam is már több ilyen sátrat belülről és az a 80 t/heki nem elérhetetlen, csak, hát 1 fél hekis sátor is 1 vagyon !!! Én üvegházban gondolkodtam mikor volt rá az a nagyon-nagy támogatás, asszem 75-80%-os.
1368 hozzászólás
Válasz #165. hozzászólásra
Rengeteg kanál van hozzá amit cserélhetsz...Szinte mindent tudsz vele vetni...Uborka,cékla,zöldség,répa,bab,kukorica,hagyma,káposzta,mák...de lehet kihagytam valamit...Példáúl itt a gazdaboltban van ilen gép...Sok gazdabolt forgalmazza..
Válasz #166. hozzászólásra
Hány gépet raktá a gerendára???Azt nagyon jó árba vetted mert én 10éve 20ért vettem...
Én 10éve még 9-é vettem.Kapott egy gerendát,központi lánchajtást,váltót,tömörítőkereket.Először húztam,utána beraktam a Fend gerenda alá.Jobbnak találtam igy szemmeltartani. Azután kiőregedett.
Válasz #164. hozzászólásra
Hol lehet ilyen gepet venni? Barmilyen apromag vetesere alkalmas, gondolok itt hagyma, sargarepa, petrezselyem stb.
Hat nem nagy teruletben gondolkodom csak vagy 5-10 ar kozott egyenlore. Eloszor is kivancsi vagyok h mi sul ki belole. Ha bejon akkor utana lehet tobb is.
Én ezzel vetek már több mint 10éve évi 3heki körűl...És még mindig bírja...
Válasz #161. hozzászólásra
Ez nagyon jó kis gép...30ezer forint az alaptipus...
Válasz #161. hozzászólásra
Mekkora területben gondolkozol?
Válasz #159. hozzászólásra
NEkem nincs vetogepem csak kistetelben gondolkodom probakent, kezzel vetnem el. Milyen olcsobb tipusu vetogepek vannak a piacon?
Válasz #158. hozzászólásra
Hali.Én vetettem 10 éve,szépen vethető kanalassal is, csak vigyázni kell hogy ,csírázáskor alá ne száradjon.
Válasz #158. hozzászólásra
Szia!!!Úgytudom a drazsírozott vetőmagoknak nagyobb nedvesség is kell a a keléshez...Meg hát ha jó a vetőgéped,nem kell azt egyelni meg semmi...
Udv
Van valakinek valami tapasztalata a drazsirozott vetomagokrol? (kertimag)
Válasz #128. hozzászólásra
földjében hogy megy a gyökér?
Válasz #155. hozzászólásra
Szóval akkor maradjak a maistro-nál???Nekem elég kötött talajom van sajna,nem igazán gyökereseknek való..A maistro elég jól formálódott a kötött földben...Mondjuk az elegance mit produkál kötöttebb földben?Ja és nem bakhátra vetem a répát...
Válasz #154. hozzászólásra
hát nem igazán mondjuk a nunhemses fajták vékonyabbak a maestro ellöbb bevastagszik.
Sziasztok..Én eddig a Maistro sárgarépát vetettem...Kaptam én is nunhems katalógust,és ott láttam ezeket a fajtákat amiről beszéltek...Mondjuk az Elegance jobb mint a Maistro???
Válasz #151. hozzászólásra
a kanálszínt hiába irnám biztos más a kalocsai,de ezzel a kanállal /5-be 1.6-1.8mm,4-be 2-2.2mm/váltó és magátmérö fügvényében, kb.80 szem/fm.ikersoros 6cm csoroszlyával,nekem bevált
Válasz #149. hozzászólásra
Tárcsa simitóval.bakhátmaró,vetögép
Válasz #150. hozzászólásra
Nibexet hogy állítod be répára, hány magot szórsz egy folyóméterre?
Válasz #146. hozzászólásra
nibex,vettetem bérbe is gaspardoval de szerencse és időjárás függő a kelés a nibex is szépen dolgozik csak jól kell beállítani nekem ez eredeti svéd nem kalocsai, még a dunavarsányi mgtszből való
Válasz #148. hozzászólásra
És az Őszi szántás milyen munkálatot kapott tavasszal?
Válasz #147. hozzászólásra
Nagyapám azt szokta volt mondani, hogy az ősziszántásnak nincs párja.Az tavaszig leüllepszik megtömörödik.Elöfordult nálam is, hogy tavaszi szántásba került és valahogy nem volt olyan mint min kellett volna.Akkor még nem bakhátba raktuk.
Szerintetek répának jobb a tavaszi (már ha lehet) mélyszántás vagy inkább az őszi mélyszántást kéne csak eldolgozni vetés előtt. Abból indulok ki, hogy tavasszal keményebb a szántás alja és hogy ez talán kedvezőtlenebb a gyökérképződésnek.
Válasz #144. hozzászólásra
Én is próbáltam de ua volt a tünet.Milyen vetögépet használsz?
Válasz #143. hozzászólásra
Nálam egyenes,olyan volt már,hogy egymás melletti összecsavarodott.Nyár közepéig mikróval öntózünk.
Válasz #142. hozzászólásra
de volt egyik évben de nagyon vállas volt és rozsdás.
Nandrin nekünk is volt, de igen változó minőségbe.
Miért van az, hogy néha nem olyan egyenesek mint aminek lennie kéne? Talán túlságosan le van veretve vízzel a bakhát?
Nunh. nem próbáltad?
Válasz #140. hozzászólásra
eagle/bejo/félhosszú.csak őszre és tárolásra.
gyökérzöldséget csinálsz? fajta?
Válasz #138. hozzászólásra
igen a nandrin nekem is szép volt,napa is szép de csak homokba sima, hiába volt bakhátba kicsit gyürüs lett viszont mellette a laguna mint a tükör,idén megpróbálom az elegancot,rábeszélt a nunhemses csóka hogy ez még szebb a lagunánál is majd elválik
Válasz #137. hozzászólásra
Nálam a Nandrin a király sokkal intenzivebb a növekedése igaz,hogy ki nő a földbölés ha nem egészséges a lomb akkor hajlamos a zöldülésre
Válasz #135. hozzászólásra
miért nem lesz
Válasz #134. hozzászólásra
laguna nem volt
Válasz #134. hozzászólásra
Fagy már ne legyen,talajmunkát el tudd végezni.Romancot 2009-ben probáltam,idén nem lessz
Válasz #133. hozzászólásra
nandrin mikor vethető szabadba,laguna volt már neked?
Válasz #132. hozzászólásra
Nálam nem repedt csomozni jó volt
Válasz #131. hozzászólásra
elegans répa hajlamos a repedésre?
Korainak:Nandrin tárolásra:Napa Bejo probálkoztam még korainak Elegance Nunh.Nekem ezek jöttek be.
Van itt más is a fórumon aki szokott sárgarépát termeszteni?
Az érdekelne, hogy milyen fajtákról hallottatok amik jók?
Üdv. zepi. Bp.1o. 4ezer körül 2o.1,5ezer körül(10kg)
Tudjátok hogy a gyökérnek 1-es,2-es mennyi a nagybanis ára?
Válasz #126. hozzászólásra
http://www.indavideo.hu/video/Vlagyi
Mivel szántjátok ki?
Válasz #124. hozzászólásra
Szerintem is...De láttam már nagyon szép tavaszit.
Válasz #123. hozzászólásra
Szerintem az őszi tutibb.....
Válasz #117. hozzászólásra
A tavaszival még nem vagy elkésve....
Válasz #121. hozzászólásra
a haveromnak van Csepelen 1 ha üvegháza. igaz már csak 0.75hamert az egyik hajót eladta. most néhány hobbiló van benne. annakidején kiprivatizálta.
amúgy érdekelne a foliapaprikatechno
Válasz #118. hozzászólásra
Nem én csumázom ezt jól gondoltad, de egy biztos: csak az lesz lecsumázva, válogatva a jövőben amit a haveroknak adok promóként, a többit meg vigyék 1800-ért !
A fóliasátras dolog engem is érdekelne. Olvastam, meg láttam is már több ilyen sátrat belülről és az a 80 t/heki nem elérhetetlen, csak, hát 1 fél hekis sátor is 1 vagyon !!! Én üvegházban gondolkodtam mikor volt rá az a nagyon-nagy támogatás, asszem 75-80%-os.
Válasz #117. hozzászólásra
Akkor szépen lassan akár mindenről le kell tenni????
Nekünk más a filozofi.
Légy kész mindig kész.
Válasz #118. hozzászólásra
Kezdenek a körül vakarózni!!!!