Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408.16 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP487.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az alacsony termelési szint és a H1N1 vírustól való félelem az egekbe repítette a fokhagyma árát Kínában, ahol, egyes tartományokban március óta a négyszeresére emelkedett a zöldségféle ára. Az elmúlt héten a China Daily angol nyelvű kínai napilap arról számolt be, hogy az ország keleti részén, Hangzhou városában egy középiskola 200 kilogramm fokhagymát vásárolt, és az iskola vezetése arra bíztatja a diákokat, hogy ebédre fokhagymát egyenek, hogy egészségesek maradjanak. A pekingi zöldségpiacon árusító 74 éves Zang Ping a Reuters hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy még soha nem volt beteg, mert rendszeresen fogyaszt fokhagymát. A H1N1 elleni hatékonyságáról nem tud, de az bizonyos, mondta, hogy a hagyományos megfázásos megbetegedések ellen biztosan véd a zöldségféle.
Shandong tartomány egyes részein a fokhagyma nagykereskedlemi ára a negyvenszeresére nőtt. Feltételezik, hogy a tehetős szénbánya-tulajdonosok spekulációs felvásárlásai miatt emelkedett ilyen jelentős mértékben az ár, mások azonban természetesnek tartják a folyamatot. A tavalyi rendkívül alacsony ár miatt sok termelő nem vetett az idén fokhagymát, ezért hiány van belőle az országban. A kínálat nem elégíti ki a hazai és a külföldi igényt, ezért az árak igen elszaladtak az idei évben.
A The Australian ausztrál napilap internetes kiadása a kínai Kereskedelmi Minisztérium közleményére hivatkozva azt írja, hogy a fokhagyma nagykereskedelmi ára jelenleg 6,14 yuan kilogrammonként (165 Ft), ami az idei márciusi árhoz képest 286 százalékkal magasabb. A lap szerint a termőterület a felére csökkent a tavalyihoz képest, ezért kevés a termés, holott a fokhagyma Kína legjelentősebb exportcikke. A termény 60 százalékát az amerikai éttermek vásárolják.
Feltételezések szerint a H1N1 vírustól való félelem is lendített az árakon. A The Australian szerint a kínai határvidéken szolgálatot teljesítő moldáv hadsereg katonáinak napi fokhagyma-fejadagja 15 gramm a vírus elleni védelem, és természetesen az ízletesebb étel, érdekében.
Van egy nagy gödör,amiben tárolom...Azt lefotózom üresen hogy mekkora,és aztán ha kész a répaszedés...Lehet a szomszédok szedik nálam az éj leplealatt...
Hát úgy szedjük hogy véglegesen...Eddig csak annyit szedtünk hogy piacra.A többi már tárolásra megy...Ja ha a Laura nagyon beindúlna csírázni akkor azt használjátok szerintem.Abból azért adtam két zsákot mert jóízű és szép sárga belül...Majd meglátod.....Én mindig tesztelem az ízeket.Főzök a fajtákból és sorban végigkóstolom...
úgy gondoltam ez elég kicsi.
És én még kirakattam egy táblát, hogy mérgező a terület, nehogy lopjanak belőle. Utólag már bánom h nem engedtem rá az egész falut, hogy szedje meg magát.
nálunk rozsdásodik a fehérrépa, a sárgát jól bírtuk csinálni. tudja valaki, hogy miért rozsdás és miért lesz százlábú? ha itt a homokban megtanúlnék fehéret termelni, meggazdagodnék
Milyen hülye szó a RÉÉÉÉÉPA, nem?
Jancsi olyat tegyél aminek ez lesz a címe:
Répaszedés a répaszedő répakedvelő répázó lányokkal illetve fiatalasszonyokkal.
Héten találkoztam pár termelővel aki Maestrot vetett. Szépnek tényleg szép, de állítólag könnyebben reped mint más fajták. Igaz a prospektusa azt írja, hogy nem törik, de arról nem ejt szót, hogy mennyire repedékeny. Szóval csak csínján lehet locsolni, meg nem előnyös egy pár napos nagy eső a növekedés 3. szakaszában. (Ezt kötött és enyhén homokos talajon figyelték meg. Erről nem ír a szakirodalom. )
1368 hozzászólás
Válasz #116. hozzászólásra
gondolom a paprikát se te csumázod.
érdemes lenne foliasátorban intenziven füszerpaprikázni?
Válasz #115. hozzászólásra
Az már biztos nem, mert már ki kelett volna, hogy kelljen..... Álltalában amiben 1x megégek többé soha.
Válasz #114. hozzászólásra
No ha még tudnád, hogy mikor nagyban csináltam tényleg rabok voltak !!!!
Válasz #112. hozzászólásra
Bukni is tudni ke....Na majd JÖVŐRE!!!!
Válasz #112. hozzászólásra
neked hány rabszolgád van?
Válasz #111. hozzászólásra
gondolom, akkor felment a fogkefe és a fogkrém ára is
Válasz #111. hozzászólásra
NekemX volt 1,5 hekim, nagyott kaszáltam.....majd utánna 4 hekim.......elbuktam még a 1,5 hekit is !!!
A H1N1 miatt drága a fokhagyma?
2009. december 01., kedd 08:38
Az alacsony termelési szint és a H1N1 vírustól való félelem az egekbe repítette a fokhagyma árát Kínában, ahol, egyes tartományokban március óta a négyszeresére emelkedett a zöldségféle ára. Az elmúlt héten a China Daily angol nyelvű kínai napilap arról számolt be, hogy az ország keleti részén, Hangzhou városában egy középiskola 200 kilogramm fokhagymát vásárolt, és az iskola vezetése arra bíztatja a diákokat, hogy ebédre fokhagymát egyenek, hogy egészségesek maradjanak. A pekingi zöldségpiacon árusító 74 éves Zang Ping a Reuters hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy még soha nem volt beteg, mert rendszeresen fogyaszt fokhagymát. A H1N1 elleni hatékonyságáról nem tud, de az bizonyos, mondta, hogy a hagyományos megfázásos megbetegedések ellen biztosan véd a zöldségféle.
Shandong tartomány egyes részein a fokhagyma nagykereskedlemi ára a negyvenszeresére nőtt. Feltételezik, hogy a tehetős szénbánya-tulajdonosok spekulációs felvásárlásai miatt emelkedett ilyen jelentős mértékben az ár, mások azonban természetesnek tartják a folyamatot. A tavalyi rendkívül alacsony ár miatt sok termelő nem vetett az idén fokhagymát, ezért hiány van belőle az országban. A kínálat nem elégíti ki a hazai és a külföldi igényt, ezért az árak igen elszaladtak az idei évben.
A The Australian ausztrál napilap internetes kiadása a kínai Kereskedelmi Minisztérium közleményére hivatkozva azt írja, hogy a fokhagyma nagykereskedelmi ára jelenleg 6,14 yuan kilogrammonként (165 Ft), ami az idei márciusi árhoz képest 286 százalékkal magasabb. A lap szerint a termőterület a felére csökkent a tavalyihoz képest, ezért kevés a termés, holott a fokhagyma Kína legjelentősebb exportcikke. A termény 60 százalékát az amerikai éttermek vásárolják.
Feltételezések szerint a H1N1 vírustól való félelem is lendített az árakon. A The Australian szerint a kínai határvidéken szolgálatot teljesítő moldáv hadsereg katonáinak napi fokhagyma-fejadagja 15 gramm a vírus elleni védelem, és természetesen az ízletesebb étel, érdekében.
Válasz #109. hozzászólásra
Majdnem pontosan...
Válasz #108. hozzászólásra
Déjtonában az ígl a májsztró!
Válasz #100. hozzászólásra
maistro a répa és eagle a zöldség..a hagyma daytona.
Válasz #106. hozzászólásra
rád gondoltam tökfej
Válasz #104. hozzászólásra
Most h. megérkeztél TÉNYLEGEEEEEEG!!!!!! heheheeeeeeee
Válasz #103. hozzászólásra
Válasz #103. hozzászólásra
a fö gyök it van !!!!!!!!!!
Válasz #102. hozzászólásra
Pontos nevet címet kérek...
Válasz #101. hozzászólásra
Gondolom----főgyökért ismered !!!
Válasz #100. hozzászólásra
Nálatok nincsenek nagy gyök erek?
Válasz #97. hozzászólásra
Amúgy mi a neve a répának és a gyökérnek ????
(Itt csak lestek !)
Válasz #98. hozzászólásra
Van egy nagy gödör,amiben tárolom...Azt lefotózom üresen hogy mekkora,és aztán ha kész a répaszedés...Lehet a szomszédok szedik nálam az éj leplealatt...
Válasz #96. hozzászólásra
Te a szomszédéból kaptál.
Tudniillik jancsi répakommandója ott kezdi a szüretet...
... az éj leple alatt!
Válasz #96. hozzászólásra
Hát úgy szedjük hogy véglegesen...Eddig csak annyit szedtünk hogy piacra.A többi már tárolásra megy...Ja ha a Laura nagyon beindúlna csírázni akkor azt használjátok szerintem.Abból azért adtam két zsákot mert jóízű és szép sárga belül...Majd meglátod.....Én mindig tesztelem az ízeket.Főzök a fajtákból és sorban végigkóstolom...
Válasz #76. hozzászólásra
Akkor én mit kaptam ?????
Válasz #92. hozzászólásra
Termelt a koma gyök e ret.
Hozott hozzá pár gyök e ret.
Tépjed waze a gyök e ret!
Lábad ne verjen gyök e ret!
Válasz #93. hozzászólásra
úgy gondoltam ez elég kicsi.
És én még kirakattam egy táblát, hogy mérgező a terület, nehogy lopjanak belőle. Utólag már bánom h nem engedtem rá az egész falut, hogy szedje meg magát.
Válasz #92. hozzászólásra
Gondolom!
Ezért kell kisebb darabot csinálni.
2003ban volt 3 ha s.répám. Kemény volt a kézi szedetés a.........izékkel.......na....."eszkimókkal". Kész gyomorgörcs volt az az 1 hét.
Válasz #89. hozzászólásra
Öcsém! Jó a szöveg!
Válasz #88. hozzászólásra
Százlábú lehet az egyenetlen vízellátás miatt és az esetleges talajfertőtlenítő hiányából adódóan is.
Válasz #84. hozzászólásra
Keverem a szavakat.
Terhelem az agyakat.
......
Amit kihoztok ...
Azért van ez a fasza nyelv h. kihasznál lyuk.
nálunk rozsdásodik a fehérrépa, a sárgát jól bírtuk csinálni. tudja valaki, hogy miért rozsdás és miért lesz százlábú? ha itt a homokban megtanúlnék fehéret termelni, meggazdagodnék
Válasz #85. hozzászólásra
Dehogy vicc....Ezek komoly dolgok...Majd megduplázom a gázsiukat hátha mutatnak valami extrát...
Válasz #83. hozzászólásra
Dehonnem!
Csak jó alanyokat kell találni a brigádra!
Ha megvannak az alanyok, a répa lesz az állítmány! hehehehhee
Válasz #83. hozzászólásra
Csak vicc volt!
Válasz #82. hozzászólásra
Benned egy költő veszett el! Néha olyanokat írsz!
Válasz #80. hozzászólásra
Olyan répás képeket,ahol a répaszedők probálgatják a nekik megfelelő répaméretet nem bizti hogy tudok csinálni....
Válasz #80. hozzászólásra
Milyen hülye szó a RÉÉÉÉÉPA, nem?
Jancsi olyat tegyél aminek ez lesz a címe:
Répaszedés a répaszedő répakedvelő répázó lányokkal illetve fiatalasszonyokkal.
Válasz #79. hozzászólásra
Lesifotó jöhet akármennyi...
Cserébe szerzek neked kiállításos csajosakat... hehehehee
Válasz #78. hozzászólásra
Elvileg répás képeket ígért!
....
....
....
Baszki!
De ne olyan répás képek legyenek, amikem a szedőlányokkal együtt...
Válasz #78. hozzászólásra
Sanyee-t izgatja a répa is....A répaszedők közül csak egy lesz amit esetleg..De csinálok egy lesifotót róla..csak Neked!!!!
A répaszedőkről!!!!!!
A répa kitizgat???????? heheehheheeeeeeeeee
OKSA!
Válasz #74. hozzászólásra
Jövő héten szedjük a répát....csinálok majd fotót...
Válasz #74. hozzászólásra
hát nálam kötött a föld,de itt nem reped jobban mint egy másik fajta...
Héten találkoztam pár termelővel aki Maestrot vetett. Szépnek tényleg szép, de állítólag könnyebben reped mint más fajták. Igaz a prospektusa azt írja, hogy nem törik, de arról nem ejt szót, hogy mennyire repedékeny. Szóval csak csínján lehet locsolni, meg nem előnyös egy pár napos nagy eső a növekedés 3. szakaszában. (Ezt kötött és enyhén homokos talajon figyelték meg. Erről nem ír a szakirodalom. )
Válasz #72. hozzászólásra
na ha lesz eladó zödséged és nekem nem lesz,akkor megyek hozzád venni....házhó...
Válasz #70. hozzászólásra
Jó vagyok matekból...Az annyi mint 8év....
Válasz #69. hozzászólásra
Pár.
Nem túl sok.
De nem is kevés.
( ezt számold ki jancsi! )
Válasz #67. hozzászólásra
és hány év kihagyás volt van???