Hirdetés
Fórum
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Kukorica vetőmagok új
- Automata öntözés új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Fendt traktorok új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- S.O.S. új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
Cikkajánló
Hirdetés
Ne a körülmények tegyenek minket tönkre, az alkalmazkodás tegyen minket sikeressé!
Gyakorlati Agrártájoló Mosonmagyaróváron!
Hirdetés
1368 hozzászólás
Válasz #65. hozzászólásra
pont ezt írtam...
Válasz #66. hozzászólásra
Olvasol a gondolatok között.......
Válasz #64. hozzászólásra
Aha...És most elfogyott a tartalék,meg hiányoznak az arcok és megint azon jár az agyad hogy jövő tavaszra bevetsz 2 hekit...
Válasz #63. hozzászólásra
Abba kell hagyni a dolgokat néha...
De csak azért h. újra L lehessen kezdeni...
Komolí filozófia mi?
Válasz #63. hozzászólásra
Elvitték helybül.
Tudod már eleve az az élmény megérte nekik, h. kontaktusozhattak velem érted... hehheeeeheheheee
Túl nagy pénzeket szakítottunk...
Ezt követte a depresszioo...
Nemtudtuk már mire elkölteni vágod? heheheehehee
Válasz #62. hozzászólásra
hát ez titok marad...és hova vitted???Nagybani???Mennyi volt???Miért maradt abba???
Válasz #61. hozzászólásra
Na jó látom ma agyilag a zokni szintjén vtok, segítek...
Hosszú, félhosszú....
( jobb lenne offolni )
Válasz #57. hozzászólásra
áá csak szódát ittam vazze....viszont tennap.....hallod!! ceglédi óriás????az nem magyar répa????vagy lehet keverem valamivel
Válasz #59. hozzászólásra
Akkor én még kicsi voltam azért nem emlékszem rá.
(Ui.: Amúgy köszi, hogy megnyitottad újra a topicot! )
Válasz #56. hozzászólásra
Zőccség vót a Tma mikor beszálltam wázééééééééé!!!!
Válasz #57. hozzászólásra
Bamme? Ba....meg ez milyen fajta?
Válasz #53. hozzászólásra
Ezek a magyarok voltak.
Mármint a fajták BAMME!!!!!!!!
(kéne tőlük szereznem anyagot, rohadtjó minőség lehet, bevannak lőve kegyetlenül........ )
Válasz #54. hozzászólásra
Hát én még nem hallottam "életképes" magyar sárgarépafajtát.
Valószínűleg ezért hagytad abba.
Válasz #52. hozzászólásra
Mikor 50 ft volt a gázolaj, meg a napszám!
Válasz #51. hozzászólásra
Nem is mondok semmi többet!
(mondtam má h. a magyarokat! ezek azé nem tudnak semmit soha mer nem figyelnek a másikra semennyit se..... )
Válasz #45. hozzászólásra
na azé csörgedezik az ereimben egy kis sokac vér is......
Válasz #46. hozzászólásra
na de vót ettől má rosszabb is..
Válasz #50. hozzászólásra
Ha te mondod!
És milyen fajtákat csináltál, ha egyáltalán volt, mert idáig nem igen mondtál semmit!
Válasz #47. hozzászólásra
Gondolod h. csak a buzibuzával, meg a qrvakukoricával, meg a ártányárpával foglalkoztam világéletben???
NÓNÓ!
Válasz #48. hozzászólásra
ÁÁÁÁÁÁÁ! Szerintem igazat mond!
Egyszer volt a levesébe zöldség, de azt is kidobta, mert nem Berlini volt!
Válasz #44. hozzászólásra
Ő írja a zöldségeket
Válasz #43. hozzászólásra
Vóót neked az ap............ .....a
Válasz #42. hozzászólásra
Ja! 28-30 kg répa most 1800-2000!
Válasz #44. hozzászólásra
VÁÁÁÁÁÁ TUDTAM H. RÁHARAPSZ!!!!!!!
Ezek a magyarok...
Válasz #43. hozzászólásra
ződség????na mesélj.....milyen fajta???
Vót nekem is vlm.kor.......
Válasz #41. hozzászólásra
óó de a másodosért is adnak egy rekeszért 1500ftot vagy többet...ha azt nézzük egy láda répáért kapsz annyit...
Válasz #37. hozzászólásra
Meg mint mondottam macerás. Az igaz, hogy jobb az ára, de számold ki, hogy elég kevés elsős jön ki azoknak is akik régóta csinálják. Magyarul sok a "selejt"/másodos.
Válasz #38. hozzászólásra
mivel kezditek a gyomírtást???én stompal vetés után,aztán meg kapáljuk...a lazítás nagyon kell a zöldségnek.úgyhogy ha nem is gazos akkor is kapáljuk...
Válasz #38. hozzászólásra
1 busz ember!
heheehehhehehheheheheeeeeeeee
Válasz #37. hozzászólásra
Gyomirtása "nehézkes"! Amúgy fater van benne jobban én csak "besegítek"!
Nem bírja azt a dózist amit a répa.
Amúgy csak az elgazosodás tántorít el minket tőle! Nem akarunk egy busz emberrel dolgozni benne.
Válasz #34. hozzászólásra
zöldséget miért nem próbálsz???már talán harmadik negyedik éve hogy egész jó az ára...
Válasz #35. hozzászólásra
Akkor azért nem volt akkora különbség!
Válasz #32. hozzászólásra
hát a nagyobb szemnél valamennyivel jobb a kelés...de a répa minősége ugyanaz...sok különbség nincs közte...
Válasz #33. hozzászólásra
Talán!
Nekünk is kicsit megverte a korai répát, ami kicsit ritkásabb is lett.
Válasz #31. hozzászólásra
itt nem tud az ember okos lenni....én sokat vetettem csak a vihar elintézte a szikleveles zöldséget.jött egy özönvízszerű eső és kimosta 90%át..aztán újra vetettem ami ugyanígy járt...akkor belefáradtam és vetettem egy kisebb darabot de az már nagyon későn sikerült.ha enyhe tél lesz sok pézt kapok belőle..talán nő a télen.
A sárgarépatest kialakulásában mekkora jelentősége van annak, hogy 2,2-2,4 vagy 1,8-2,0 magot vet valaki? Még nem sikerült összehasonlításként megfigyelnem, pedig mi is néha kapunk fajtánként változó magméretet.
Válasz #30. hozzászólásra
Én is ezt hallom! Mindenki azt mondja, hogy nagyon nagy darabok ki vannak szedve. Hát nem tudom. A másik meg az, hogy ha jobb idő lett volna akkor meg eladhatatlan lenne, mert olyan sok lenne az elsős. Ez a piac, majd a végén legyünk okosak.
Válasz #27. hozzászólásra
pontosan...a szegedi rész is panaszkodik holott az egyik legjobb hely a gyökereseknek.már most nincs zöldség,tavaszra iszonyat ára lesz ha addig még lesz belőle...
Válasz #28. hozzászólásra
Mi is locsoltunk párszor. A baj az volt, hogy a föld szélére volt kitéve és ott a szélső 4 sor nem az igazi.
Válasz #25. hozzászólásra
meg én is csinálok a maistróról....bár az idén nem lett olan szép,kicsit eltrehánykodtam az öntözést és a vége nem tompúlt el igazán..itt kötött a föld és ha száraz kemény nem tud olyan szép formásra kifejlődni a gyökér.
Válasz #26. hozzászólásra
Na én is ilyet hallottam, akkor azért kerül 3000-be minimum egy kisláda. Az a ZSÉÉÉÉÉÉÉ! Na persze idén panaszkodnak, hogy kevés az elsős!
Válasz #23. hozzászólásra
sokkal kényesebb a berlini,és igeen ízre jobb.ha eszed mint a vaj,nem szálas....
Válasz #24. hozzászólásra
Még nem felejtettem ám el a képeket! Majd ha lesz egy kis pihi akkor csinálok pár képet amiről megígértem!
Válasz #21. hozzászólásra
még nem...november közepe felé szoktuk...Én csak maistrot vetek mindig...bár idén raktam tito-t kicsit korábbi...
Mi nem termelünk petrezselymet, de miért van az, hogy a Berlini többe kerül mint a "szebb" egyéb gyökerek? Talán ez nem olyan fás, vagy más az íze?
Kérdés:
Nem tudnátok olyan sárgarépa fajtát mondani ami jól tárolható és szép termésű? (Maestro f1?)
Válasz #2. hozzászólásra
Ti még nem szedtétek fel a sárgarépát?
Mi nem vártuk meg a jövő heti hideget!
Válasz #19. hozzászólásra
Ja neked kell???Igen az 50x80as necbe kb 30kiló megy....
Válasz #16. hozzászólásra
Olyan 3 q kellene.
Itt olyan 30-33 kg nyomnak egy zsákba.