Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Üzemanyag fogyasztás / gázolaj- és benzináremelés új
- Milyen a jó kombinátor? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kukorica terményárak új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Monosem NG új
- Segítség villanypásztor vételhez új
- Magról vetett hagyma új
- AKG támogatás új
Cikkajánló
Hirdetés

381 hozzászólás
Válasz Ganajos #380. hozzászólásáraKöszi
Válasz pate #379. hozzászólásáraÉn pont tegnap csináltam
Nem bántotta a búzát egyáltalán, műtrágyát szépen bepiszkálta
Búza kb 30-35 centi körül van
Sziasztok, búzában milyen fejletségi állapotig lehet húzni a gyomfésűt? A második fejtrágyát szeretném bele kavarni.
Válasz mtz1221 #377. hozzászólásáraIgen van 1 sor. Az is teszi a dolgát megtépdesi a búzát illetve a kelő gyomokat ki is tépi.
MADARA MR62-em van! Keresek róla képet!
Válasz Bécó #373. hozzászólásáraA 6.2 méteres kűllős kapádon van gyomfésű is ???
Válasz JD 4630 #375. hozzászólásáraKüllőskapa saccra +20-30%
Válasz Bécó #373. hozzászólásáraGyomfésű 6Eft/ha, akinek nem tetszik vesz magának.
Válasz Bécó #373. hozzászólásáraez engem is érdekelne...
Sziasztok!
Idén ki mennyiért küllöskapázik /ha?
Én 6.2m küllőskapa plusz utána egy sor gyomfésű!
Köszönöm!
Válasz Radocz #371. hozzászólására80le eleg.
Gumókára sosem igernek ra. O latta meg eloszor
De koszonom a felajanlast.
Válasz MTZ1221.3 #368. hozzászólásáraHány LE kell hozzá?

Ha csak az idő gond, segítek haza vinni.
Van egy kombinator, ami Még után készült.
Most nem találom a képet, de lesz.
Válasz Gumóka #369. hozzászólásáraEzzel meg a gabona tarlot is kezelheted.
Válasz MTZ1221.3 #367. hozzászólására

Évi max 7 ha gabonám van, meg esetleg ha kapásba beleengedem, 15ha az össz terület.
Meg amúgy is én minden ócskavasat össze bírok vásárolni, aztán itthon meg megy a sufnituning
Válasz Gumóka #360. hozzászólásáraMintha egy öreg straw harrow lenne, csak hiányos kicsit (az állító része hiányzik, meg görbül egykét helyen). Ez aranyárba van most újonnan

Ha lenne időm elmennék érte, nem is írtam volna neked, hogy vedd meg
Szerintem jó eszközt lehet csinálni belőle.
Válasz Gumóka #360. hozzászólásáraHelló
Nem csúcskategória, de ennyit megér. Simán elpasszolható, ha megunod.
Válasz MTZ1221.3 #365. hozzászólásáraKöszi. Akkor marad a kűlös kapa.
Válasz Norbi6330 #364. hozzászólásáraArra egy ukran kulloskapa megfelel. Avers-Agro pl tokeletes, a sima vagott munkatagos. A nyugati gepeken tobb munkatag van egyebkent. De felesleges, ha csak arra kell.
Válasz MTZ1221.3 #363. hozzászólásáraIgen Szellőztetés vagy gyökér erősítésre gondoltam a lucernába.
Válasz Norbi6330 #362. hozzászólásáraHello
Gyomirtasra gyomfesu, szelloztetni kulloskapa. Egyik sem helyettesiti a masikat maradektalanul. Kulloskapa is visz ki pici gyomot, ahogy a gyomfesu is szelloztet, csak a hatekonysag mas.
Udv
Érdeklődnék hogy lucernába mék a jobb, gyomfésű vagy küllőskapa?
Válasz Gumóka #360. hozzászólásáraEzért a pénzért meny érte, elfér a sarokban.
Ezért érdemes lehet pénzt adni?
https://auto.jofogas.hu/fejer/Kezi_csukasu_gyomfesu_153060803.htm
Válasz mtz1221 #358. hozzászólásáraEz ilyen!
Sokszor azmondja az ember, most jólessz!
És mégsem.
De vanmikor megkell próbálni mert csak akkorlátod milyen!
Válasz Bárány #357. hozzászólásáraNem semmi, biztos a kép is csal valamennyit, de én első végigmenés után otthagytam volna.
Válasz Sk Laci #328. hozzászólására1. Előtte és utána fotók
2. Utána készült, részletesebb fotók és videó
Itt azért egy viszonylag egy gyengébb búzát, és rosszabbul kinéző helyet választottam.
Válasz SzikiSzokeveny #346. hozzászólásáraA 12-es altalaban ollos csukodasu, mig a 9-es a 9000 euros (ha Hatzenbichler) az merev vazas felcsukasu. Eleg komoly ugras volt arban a 9 es 12m-es kozott mikor mi vettuk. A 9m-essel ovatosan is kell vonulni
Válasz Bárány #351. hozzászólásáraEgy komoly gyomfesu ara ott korul mozog. Horsch, Treffler, Lemken nem is gyart csak olyat. Az Einbock, Hatzenbichler gyart ilyet is olyat is. A komolyabb is ebben az emlitett arkategoriaban van. Amit azert a penzert tud, hogy traktorbol lehet allitani a palcak erejet, ugy hogy a szoge nem valtozik. Jellemzoen 0.2kg-5kg nyomast tudnak palcankent. Irto komoly tudasuak ezek, persze az ara mutatja is.
6 méteres küllős kapa van eladó,ha valakit érdekel.
Válasz Bárány #351. hozzászólásáraGondolom ez egy küllőskapa ára volt, nem gyomfésü.
Válasz Bárány #351. hozzászólásáraFoganként !!!
Válasz ..,-:) #348. hozzászólásáraGondolom, valami aranyozott, kézi gravírozásokkal gazdagon cizellált kézműves gyomfésű lehet.
Válasz szelindi1965 #349. hozzászólásáraHa a gyomfésű helyére teszi, akkor nem kell.

Úgy meg már majdnem mindegy, mert hasonló munkája van.
Válasz ..,-:) #348. hozzászólásáraEgy csapat lovas lepkeborona megoldja a gyomirtást és a műtrágya betakarást is gabonában,igaz pakolászni kell.
Válasz Bárány #345. hozzászólásáraAgio, 12m-es: 12,6m+fa !!!!
Válasz Sk Laci #340. hozzászólásáraNapraforgó után tárcsázásba kalászos de ott nehasználjuk csak a gyűrűshengert.
A kukorica szinte mindég szántva van.
A biokban használjuk a legtöbbet.
Búza, kukorica, tök.
Válasz Sk Laci #344. hozzászólásáraItt meg
5milla+ áfa a 12 méteres akkor gondolom bőven 4 felett van a 9 méteres is.
Válasz Sk Laci #344. hozzászólásáraA 12 m-est vettem kicsit olcsóbban, pár éve brutálisan szaladnak az árak.
A szotyit viszonylag kis koráig gyomfésűztem, aztán kultivátor, Brixton (kletodim), és néhol Viballa. A Racer elmaradhatott.
Egyébként a kukoricában is elhagyhattam az Adengót, egy táblában sikerült teljesen vegyszernentesen termelnem.
De nagyon résen kell lenni a postemergens szerek időzítésével, ha nagy a terület, ez elég nehéz ügy lehet.
Válasz Bárány #337. hozzászólásáraKb 9 000 euró a 9 m-es. Mit is mondjak,....., jobb lenne először egy demós.
Válasz Bárány #341. hozzászólásáraNapraforgóban nem csinált kárt?
Mert a napraforgó szára eléggé jól elpattan.
Válasz Bárány #339. hozzászólásáraKell az adrenalin, ha máshonnan nem akarsz csinálni magadnak.

Válasz Sk Laci #340. hozzászólásáraDe igen. Tavaly ezért nem tudtam búzában használni. De a szántott kukoricában és napraforgóban sok gyomirtót kiváltott.
Válasz rtamas1976 #336. hozzászólásáraSzántásnélküliben nem tömi be a szármaradvány?
napraforgó, kukorica,...
Válasz mtz1221 #338. hozzászólásáraÁprilisban térjünk rá vissza, de már egy nap után is sokkal jobbat mutat.

Tegnap voltak kétségeim, és akkor elég finoman fogalmaztam. Még 30 év gazdálkodás után is be tudom fosatni magamat...
Válasz Bárány #325. hozzászólásáraMa ahogy szórtam a műkakit mellettem vagy 20-al húzták a küllőskapát. Én nem mertem ránézni, pedig a szomszédé.
Válasz Sk Laci #335. hozzászólásáraNovara Coop
A szlovén gépek közel nyugati ninőséget adnak, de olcsóbban azoknál, és nagyon jó a hátterük is itthon. Van már több szlovén gép is, permetező (Agromehanika), rézsümulcsozó (INO) a portán, utólag is nagyon jó vételek voltak.
Válasz Sk Laci #331. hozzászólásáraUgye tudsz rúgónyomást, és szöget is állítani.
Egész gyenge simogatás és erős, szinte kapálással felérő munkát csinálni.
Mi azért megyszoktuk várni, hogy erősödjön meg. De mindég a talaj is befofolyásolja.
Válasz Bárány #334. hozzászólásárakinél vásároltad?
Miszerint esett erre a gyártmányra a választás?
Válasz Sk Laci #333. hozzászólására7 mm, Gorenc (szlovén)
Válasz Bárány #332. hozzászólásáraMilyen vastag drótok vannak a gyomfésün?
Kinek a gyártmánya?
Válasz Sk Laci #328. hozzászólásáraVannak fotók, majd összeszedem, kicsit rendszerezni kell. A fésülés óta eltelt egy nap, és már most jobban néz ki, úgy tűnik, tényleg "nem szabad hátranézni".
Mindenesetre csírázás és kb háromleveles állapot között semmiképp sem csinálnám.