Válasz kisparasztkaim #199. hozzászólásáraBáttyámnak van 2 is.
Kb 100dbos mindkettő.
Van ventilátoros, és sima fűtőszálas is.
Ő mindkettőt használja.
De a kotlós az igazi!
Válasz mtz1221 #194. hozzászólásáraCsinálj neki osblap tojot,lejtőset,csak kevès fürèszporral,alejtős alja alá egy fiókot ahová akitojt tojás le tud gurulni. Rongy is jó a fűrèszpor helyett. Ahováeesik,kb. 8centit esik,oda meg szivacsot,vagy nikecellt. Kajába sok Meszet,mert ha egymásrapottyanik,eltörik. Lecserèlt tojó tyúkok is ilyenek,mert aloluk is kigurul,de új helyen alattuk marad.
Válasz mtz1221 #194. hozzászólásáraBeszéltem a haverral.
Mészgrittet kell adni nekik, és lehetkapni vitamint. Mást ősem tud mondani.
Innen 1lépés a kannibalizmus.
800 tyúkja van
Válasz mtz1221 #195. hozzászólásáraAz asszony szerint ha a megszűnik a tyúk szervezetében a hiány, akkor elvileg le lehet szoktatni róla. De azt nem tudjuk, hogy milyen arányban sikeres ez a törekvés.
Kaptak rendes tápot. Mikor láttuk hogy némelyik el akar ülni, akkor 6-7 darabot külön raktunk egy másik helységbe, ott ültek is pár napot, utána valamelyik meghülyül és tőle a többi is. Vagy ti hagyjátok az udvarban elülni őket, ahol kedvük van ?
Válasz Gumóka #186. hozzászólására2-3nap pátyolgatás, aztán mennek ki az udvarra. Bogarásznak csipegetnek.
Ezeket nemkell nevelgetni.
Ott a kotlós, ezek a kutyát is elverik.
Bennük még él az ösztön!
Az a kérdés hogy Orbán ismeri e?
Egyenlőre még Ő a miniszterelnök, már 14 éve. Soha nem látott felhatalmazásokkal.
Hiába szeretnék ezt a bolond gyereket bűnbaknak fel használni
Válasz Radocz #175. hozzászólásáraAhogy előttem írja, birshez biztos hogy kell. Nekem almához sem ártott. A teszek hozzá valamit arról meg annyit, hogy kinek a pap... De azért nem feltétlenül káros hozzátenni(pektinbontó, stb...)
Válasz ND #171. hozzászólásáraAz igaz, jobban pépesít. Igen pektin bontó az lehet segít, de a víz még többet, addig bele a vizet, míg a keverő el nem lehet dolgozni.
Legalábbis nekem ez a tapasztalatom.
Válasz A.I. #170. hozzászólásárabiztos nem aprította elég apróra, szálas volt nem pépes.
Száraz is maradt, meg e miatt nem is erjedt ki rendesen.
Pektinbontó lehet segített volna rajta valamennyit, de egy kalapácsos / forgókéses aprító jobb munkát végez, pépesíti rendesen
Válasz Radocz #167. hozzászólásáraBiztos fínom lett tőle a cefre. Még a pálinkája is...
Mint a régi kisszékes amit vashordós pimpós cefréből kotyvasztottak a kert végében
Válasz Radocz #159. hozzászólásáraEz tényleg hagyományos paraszti ismeret, nem is igen maradtunk volna fenn , ha szüleink, nagy szüleink nincsenek otthon a szekszualitásban!
Válasz Radocz #149. hozzászólásáraSajnos nem tudok kaszanyelet gyártani ,így attól függ a kacs helye ahová a vett nyélen van,úgy van ahogy írtad nyakba illetve mellhez szorítva végig húzza az ember az ujjbegyét a kaszaíven,így jó a mérete emberhez szabva.Rajzot-videót nem tudok feltenni valami pixel eltérés miatt.
201 hozzászólás
Válasz kisparasztkaim #199. hozzászólásáraCsak a fias tojás a jó!
Válasz kisparasztkaim #199. hozzászólásáraBáttyámnak van 2 is.
Kb 100dbos mindkettő.
Van ventilátoros, és sima fűtőszálas is.
Ő mindkettőt használja.
De a kotlós az igazi!
Válasz rtamas1976 #187. hozzászólásáraMilyen keltető gépet érdemes venni?

VAn -e valakinek eladó?
egy tyúk mindfen évben el szokott ülni, és tennék még a kotló mellé vagy 20 db. idegen kiscsirkét.
El lenne a többivel.
Válasz mtz1221 #194. hozzászólásáraCsinálj neki osblap tojot,lejtőset,csak kevès fürèszporral,alejtős alja alá egy fiókot ahová akitojt tojás le tud gurulni. Rongy is jó a fűrèszpor helyett. Ahováeesik,kb. 8centit esik,oda meg szivacsot,vagy nikecellt. Kajába sok Meszet,mert ha egymásrapottyanik,eltörik. Lecserèlt tojó tyúkok is ilyenek,mert aloluk is kigurul,de új helyen alattuk marad.
Válasz mtz1221 #194. hozzászólásáraBeszéltem a haverral.
Mészgrittet kell adni nekik, és lehetkapni vitamint. Mást ősem tud mondani.
Innen 1lépés a kannibalizmus.
800 tyúkja van
Válasz mtz1221 #195. hozzászólásáraAz asszony szerint ha a megszűnik a tyúk szervezetében a hiány, akkor elvileg le lehet szoktatni róla. De azt nem tudjuk, hogy milyen arányban sikeres ez a törekvés.
Válasz Praetor #192. hozzászólására
Kaptak rendes tápot. Mikor láttuk hogy némelyik el akar ülni, akkor 6-7 darabot külön raktunk egy másik helységbe, ott ültek is pár napot, utána valamelyik meghülyül és tőle a többi is. Vagy ti hagyjátok az udvarban elülni őket, ahol kedvük van ?
Válasz rtamas1976 #187. hozzászólásáraElég rossz lehet a kutyának.
Válasz mtz1221 #190. hozzászólásáraHa már rákapott a tojásra, akkor lehet egyszerűbb lábasba tenni.
Válasz mtz1221 #190. hozzászólásáraSzerintem ez valami hiánytünet.
Fehérje, mész, nyomelem hiány.
Válasz rtamas1976 #183. hozzászólásáraMiéink olyan mint az asszony. Elülni se akarnak, ha meg igen a végén megeszik a tojásokat.
Válasz Gumóka #186. hozzászólására
Válasz Gumóka #186. hozzászólásáraMajdnem 1000m² zöld udvar.
Itt megtalálnak mindent!
Válasz Gumóka #186. hozzászólására2-3nap pátyolgatás, aztán mennek ki az udvarra. Bogarásznak csipegetnek.
Ezeket nemkell nevelgetni.
Ott a kotlós, ezek a kutyát is elverik.
Bennük még él az ösztön!
Válasz rtamas1976 #183. hozzászólásáraFőtt tojást, túróval keverve akár, tehetsz be a piciknek.

Meg én itatom őket jolovittal is.
Aztán a kakasok megkeményednek úgy nagykorukra, tojásszedéskor aktív ketrecharc van
Válasz Gumóka #184. hozzászólásáraA nyírségben!

Válasz rtamas1976 #183. hozzászólásáraAkkor a ládát nevezhetjük Tik-toknak?
Válasz Radocz #182. hozzászólásáraIttvannak a fiatalok!

https://www.facebook.com/groups/171411823504408/?ref=share

Széna vágó élezése.
Válasz Radocz #179. hozzászólásáraVegyél egy saját szigetet.
Válasz Radocz #177. hozzászólására"Most mondta a TV, hogy Magyar Péter .........
Nem ismeri a pásztor órát sem?"
Az a kérdés hogy Orbán ismeri e?
Egyenlőre még Ő a miniszterelnök, már 14 éve. Soha nem látott felhatalmazásokkal.
Hiába szeretnék ezt a bolond gyereket bűnbaknak fel használni
Válasz Igazi Földönfutó #178. hozzászólásáraIgazad van.

Meg vagy vele együtt híva.
Tavaly a Daru tónál voltunk.
Kátai professzor,
B Borbála professzor asszony,
Reto,
L-né D Mari talajos mérnök
Egy pár gazda.
Most oda biztos nem mehetünk, mert a tulajdonos politikai hitvallása miatt nem engedne be bennünket.
Én meg szigetre csak üdülni megyek.
Válasz Radocz #177. hozzászólásáraMiért nem hívod meg egy tisza-szigetre,és főzöl neki egy jót?
Most mondta a TV, hogy Magyar Péter .........

Nem ismeri a pásztor órát sem?
A slambucot amit mi parasztok főzünk vajon kóstolta-e már?
Válasz Radocz #175. hozzászólásáraAhogy előttem írja, birshez biztos hogy kell. Nekem almához sem ártott. A teszek hozzá valamit arról meg annyit, hogy kinek a pap... De azért nem feltétlenül káros hozzátenni(pektinbontó, stb...)
A víz hozzá adás nekem új.

A késsel szeletelt almát, keverő szár fúró gépbe fogással péppé zúzza a cefrét.
Ismerős javasolta, ha magamnak csinálom a pálinkát, semmit ne adjak a cefréhez! (Egy kis cukor segít a forrásban)!
Válasz A.I. #173. hozzászólásáraEgy jól darált almába nem kell víz, hacsak nem hűtőházi szikkadt tavasszal, vagy még éretlen.
Birsbe annál inkább
Válasz ND #171. hozzászólásáraAz igaz, jobban pépesít. Igen pektin bontó az lehet segít, de a víz még többet, addig bele a vizet, míg a keverő el nem lehet dolgozni.
Legalábbis nekem ez a tapasztalatom.
Válasz ND #171. hozzászólásáraJól mondod.

Plusz akkor csak cukorral és meleggel kedveskedtünk neki!
Csak gereblyével kavartuk, és ritkán.
Válasz A.I. #170. hozzászólásárabiztos nem aprította elég apróra, szálas volt nem pépes.
Száraz is maradt, meg e miatt nem is erjedt ki rendesen.
Pektinbontó lehet segített volna rajta valamennyit, de egy kalapácsos / forgókéses aprító jobb munkát végez, pépesíti rendesen
Válasz Radocz #169. hozzászólásáraA répa daráló miért volt hiba?
Válasz ND #168. hozzászólásáraMivel nem fogok pálinkát főzni, így nem tudom, hogy mennyit ront rajta.

1980- ban 20 q almát fém hordóban dolgoztunk fel.
Nem lett vas ízű a pálinka
Sikerült meleg helyre tenni a cefrét.
Ami hiba volt, hogy répa darálón aprítottuk, és nem kavartuk.
Azóta sokkal tájékozottabb vagyok.
És veszem a pálinkát!
Válasz Radocz #167. hozzászólásáraBiztos fínom lett tőle a cefre. Még a pálinkája is...
Mint a régi kisszékes amit vashordós pimpós cefréből kotyvasztottak a kert végében
Rozsda eltávolítása.

Válasz Radocz #165. hozzászólásáraMifelénk így szokás.

Meg a bőre betonkemény lesz sütés után.
Én meg amúgy is frissen szeretem, max. 2 hét, utána megy krémnek a többi.
Azt jó hagymásan eszem éven át is akár
Válasz Gumóka #164. hozzászólásáraÉs miért?

A nejem szereti.
Ha mégsem, akkor kell a kutyának.
Miután ellepi a zsír, ritkán kavarom.
Válasz Radocz #163. hozzászólásáraBőr nélkül.
A szalonnát, hogy szoktátok kisütni tepertőnek?

Az esti pásztor óra, félórásra sikerült a volt menyasszonyommal.

Kiengesztelésképp sütöttem neki pogácsát.
Válasz kulakman #160. hozzászólásáraÉs V Péter bácsi sem lett volna miniszter, ha....

De ez már történelem.
Válasz Radocz #159. hozzászólásáraEz tényleg hagyományos paraszti ismeret, nem is igen maradtunk volna fenn , ha szüleink, nagy szüleink nincsenek otthon a szekszualitásban!
Válasz mtz1221 #158. hozzászólásáraA kép készítés, még nem jelent feltöltést.

De a befarafi csoportba teszek fel egy olyan információt, ami sok házaspár számára hasznos lehet.
A nagy farkú paraszt gyerek esete a.......
PC izom erősítése.
Inkább ezek.
Ez most nem alkalmas a "G" pont keresésre.
Egy hét konyhai besegítés után, olyan lesz, mint a nőgyógyász nemi szerve, csak sokkal játékosabb.
Válasz Radocz #157. hozzászólásáraMivel lesz az neked jobb ha leköpöd utána a képernyőt, meg öregkorodra kissebségi szindrómád lesz ???

Válasz mtz1221 #156. hozzászólásáraKészíts már egy képet, hogy mivel szoktad a "G" pontot a pásztor óra harmadik 15 percében ingerelni!

Válasz Radocz #155. hozzászólásáraErről beszélek.

Válasz mtz1221 #154. hozzászólásáraHa a pásztor órát maximális ki töltöd és előtte elmentél a pedikuroshoz, akkor tényleg túlelné, károsodás nélkül.

Válasz Radocz #153. hozzászólásáraTöbbit megértem, de az aszonyba mi kárt tudnák tenni ???
Válasz mtz1221 #148. hozzászólásáraJobban jársz ha Te küldöd el a telefon számod, és majd.....

Felénk van egy mondás, ami nem csak paraszti ismeret:
Asszonyt,
Autót,
Kaszát nem adunk kölcsön!
Válasz Radocz #149. hozzászólásáraSajnos nem tudok kaszanyelet gyártani ,így attól függ a kacs helye ahová a vett nyélen van,úgy van ahogy írtad nyakba illetve mellhez szorítva végig húzza az ember az ujjbegyét a kaszaíven,így jó a mérete emberhez szabva.Rajzot-videót nem tudok feltenni valami pixel eltérés miatt.