Hirdetés
Fórum
- Búza termény felvásárlási árak új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Grubber új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Egyedi munkaeszközök házilag új
- Gaspardo vetőgép-munkaeszközök. új
- Agrártámogatások kifizetése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
32 hozzászólás
Válasz Gatti #31. hozzászólásáraMajdnem elfelejtettem
Válasz Gumóka #30. hozzászólásáraköszi, kíváncsi vagyok :)
Válasz Gatti #29. hozzászólásáraVan a csoroszlyatartón egy álló köracél, azon van egy rugó, aminek a feszességét lehet állítani. Az nyomja le, de majd holnap lefényképezem.
Válasz Gumóka #26. hozzászólásáraA tiéden hogy szabályzod a vetésmélységet?
A miénken láncokkal és ugye a súlyokkal lehet ügyeskedni.
Ma elhúztunk 3 hektárt, eddig jónak néz ki :D
Hasonló ehhez, csak jobb állapotban.
https://www.youtube.com/watch?v=VSWb8b0Tp74&t=678s
Válasz Gumóka #25. hozzászólásáraCsak ugye ennek is van az oldalán ahol lehet kapcsolni kis vagy nagy fogaskerékre. Most hirtelen nem is tudom melyiken van, azt nem állítgattam.
Amúgy a lucernát szépen elvetette, igaz régi gép de egybe van. jó árban jutottam hozzá pár éve, asszem 60 ezer volt
Válasz Gumóka #25. hozzászólásáraNekem már ilyen.
Válasz Gatti #24. hozzászólásáraHasonló akkor mint az enyém.
Nekem B6-on vet 240kg körül tritikáléból.
B3-al vetettem árpát '21-be, az 190kg-ra jött ki, azzal vetettem a búzát is.
Most majd nekem is forgatni kell megint 220 környékére.
Válasz Gumóka #23. hozzászólására15 soros, közben leforgattam. Most ebbe a helyzetbe leforgatva 240kg/ha vet a búzából.
Az adagoló alatt (nyelv/fül) pedig 6 os fokozatba állítottam.
Remélem majd nem ragad be közé a napraforgó szár :D
Válasz Gatti #22. hozzászólásáraKép?
Nekem öreg DAN F6 van, ott A-B-C meg tslán mellette 8 fokozat van, de meghajtáson oldalt is lehet állítani 3 fokozatot, lassú-normál-gyors.
Sziasztok,
Pár éve vettünk egy régi hassia vetőgépet alkalmi áron. Idén szeretnénk a kisebb területeinket elvetni vele. Eddig még csak lucernát vetettem vele.
Tegnap atszereltuk, találtam itt egy táblázatot irány mutatasnak de majd leforgatom.
Esetleg tudja valaki hogy ha 200-220kg körül akarok vetni búzát akkor hova állítsam?
Másik, a vetőgép nyelvet(ha jól tudom így hívják,( nem vagyok nagy spiler )hova állítsam, mennyire legyen nyitva?
Előre is köszönöm a segítséget.
Válasz asztalossandor06 #20. hozzászólásáraHello
Tampontnak lehet jo. En biztosan lefotgatnam elotte. Hassia DAN 300/25 vetogephez kaptam ezt.
Olvasd el Sandor üzenetét:
Jo napot . Most vasarolt hassia du 250 vetogep buzat szeretnek vetni vele allitasi segitseget szeretnek kerni Ha tud segiteni valaki
Válasz trikolor5 #18. hozzászólásáraElvileg az, ami a linken van, dolgozok most nem tudom megnézni.
De a képen ott a hajtó oldalán a piros lemez alatt is tudod variálni a sebességet 3 fokozatban. Lassú-normál-gyors.
Be akartam hozni a könyvét, itt tudok scannelni, de reggel majdnem elaludtam
Hassia dan f6
Válasz Gumóka #14. hozzászólásáraÁrpa nem inkább C2 vagy C3? Csak mert nekem így vet 190 körül, de lehet akkor más hassiám van.
Válasz Gumóka #16. hozzászólásáraKerestem a neten videot van is egy folteve de nem hassia-rol (magyarul) de mint mondod egyszerubb le tekerni.
Válasz rocska64 #15. hozzászólásáraFél óra volt nekem úgy, hogy nincs meg a tekerője, a kerekét tekertem, azzal számoltam. Ha megtalálom a könyvét, lefényképezem, igaz németül van
Válasz Gumóka #14. hozzászólásáraKolest, muhart, szeretnek vele vetni ezert kellene a vetesi tablazat,udom hogy le lehet forgatni de tablazat utan egyszerub es gyorsabb lenne a bealliras.(bocs az ekezetekert angol billenytuzetem van)
Válasz rocska64 #13. hozzászólásáraForgasd le! Nekem 17 soros van, megvan hozzá a táblázat, köszönőviszonyban sincs a ténylegeshez.
Ha még régi, mint az enyém, akkor ha az oldalán a kerék felett gyorsáttételre van rakva, akkor B3 190kg árpából.B6 240 tritikálé.
Helo mindenki! Tudna nekem segiteni valaki? Egy hassia 25 soros 3m gabona vetogep beallitasi tablazattal?
Válasz d-032a #11. hozzászólásáraKöszönöm!
Mostmár csak azt tudnám, hol a könyve...
Gumóka!
A Lajta 32 fórumba be van téve a leforgatás menete. A Hassia adataival itt is működne a leforgatás.
Hali! Nekem van egy 19 soros!
Esetleg valamerre fel van töltve valakinek a táblázat?
Előre is köszi
Nekem 19 soros van, megvan a könyve, ha be tudom scannelni, akkor feltöltöm.
Abban a 21-soros is megvan emlékeim szerint, csak elő kell túrnom a könyvet.
Válasz -Jaffa- #7. hozzászólásáraHello!
Meg van valakinek az a táblázat? Szükségünk lenne rá. Köszi!
Válasz eteilovasudvar #6. hozzászólásáraHa valaki elküldené nekem is,azt én is megköszönném
Hassia 21 soros vetőgép vetési táblázatát át tudja valaki küldeni? Előre is köszönöm!
vetesi tablazatal tude valaki segiteni?
Válasz tolgyes7 #3. hozzászólásáraNézdmeg a lagerhaus.at t. Ha nekik nincs Horvátország virje a bolt neve hubzin.én ide járok ha kell v.mi valami hihetetlen nem tudsz olyat mondani ami ne lenne nekik.üdv Endre
Válasz kampf #2. hozzászólásáraÜdv!
110/90 V 16-os gumi van rajta, de kivan hasadva.sajnos évjáratát nem sikerült még kiderítenem.
Válasz tolgyes7 #1. hozzászólásáraHelló mekkora guma kell?mikori évjárat?
Üdvözlök Mindenkit!
19 soros Hassia vetőgép beállításához szeretnék segítséget kérni, illetve kerekére gumit keresek.
Ha valaki tud segíteni megköszönöm.