Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408 FtUSD392.16 FtCHF431.22 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Kár erőlködni Géza, én jártam már úgy, hogy előbérleti jogom volt, beadtam az igényt, a tisztelt tulaj meg azt mondta a kifüggesztés 15. napján, hogy nekem nem adja, ergo visszavonja a bérbeadási szándékát. A jegyző meg azt mondta erre, hogy így jártam. Ennyit a törvényekről...
Hát mondjuk tele van a legjobb ügyvédekkel az biztos, de szerintem már azért sem adná oda, mert mit képzelünk mi kicsik, hogy csak úgy elorozzuk előle a földet. Egyébként tényleg elég fent hordja az orrát, meg még a saját alkalmazottai is rettegnek tőle akkora terrort tart maga körül. Beszéltem már erről sok mindenkivel, de tényleg mindenki azt mondta, hogy a bérleti jog erősebb a tulajdonjognál.
Csak gondoltam hátha ti tudtok valamit ajánlani.
Szerintem is nagyon nehéz lesz birtokba venni ,én sem mondanák le könnyen a bérelt földjeimröl.A bérleti szerzödést jol olvasd el ,hogy mibe lehetne belekötni..
Mert egy köcsög fasz az ilyen! Hiába van már neki sok még többet akar! Hát,hogy szerzitek vissza,nehéz dolog mert biztos van kapcsolata így nagyon nehéz ügy!
Röviden: szerintem sehogy. Azt a földet 2018-ig a jelenlegi bérlő fogja használni. Bérleti szerződésből kilépni nem egyszerű dolog.
2. kérdés: azért .....kodik, mert ő attól érzi jól magát, hogy Te rosszul érzed magad... Ez magyarország.
Sziasztok!
A következő problémám van: Fejér megyében lakunk, és gazdálkodni szeretnénk, viszont kevés földünk van. Sajnos venni nálunk nem nagyon lehet, mivel egy nagytermelő felvásárolja a földeket a környéken és nem nagyon lehet versenyezni vele. Viszont nemrég sikerült vennünk egy 7 hektáros darabot csereszerződéssel, a nagybefektető „barátunkat” kikerülve, mivel ő a jelenlegi bérlő 2018-ig. Sajnos a földet mégsem tudjuk használni, mivel a bérlő ragaszkodik a földhöz hiába kértük tőle.
Szerintetek hogyan lehetne visszaszerezni a földet?
Továbbá nem értem, hogy aki több ezer hektáron gazdálkodik, az miért ....kodik 7 hektáron?
Üdv.
Hát Géza a franc tudja, jó évben kukoricából talán tudok 100-110q-át, tavaly 39volt, kalászos 40-45q , remélem istván vetőgépe dob rajta még 10q-át. napra 30-35q, nem biztos, hogy én járok jobban a jó föld-magas bérleti díj párosítással.
tudom hogy nem sok,de nekem sok.házat törlesztünk,géppark hiányos,gyenge forgótőke,azthiszem világos hogy mért nem futja.60-as korosztájnak megy aki 500FT/AK vett a rendszerváltáskor,annál megmarada bérleti dij.nállam is ha megmaradna a 1,5 milla egéssz jól menne.
átlagos évben a gabona 30q, tavaly 20q
a napra átlagosba 25q, tavaly 18q
kuki átlagosba 60-80q, tavaly 25q
de kuki csak a fele területen terem, a többibe meg se próbálom elvetni
én szeretnék bővíteni,de nem tudok venni,mert nincs eladó,nagy a konkurencia azárak is felmentek rendesen(600-800eft/ha),így nehéz lesz életképes birtokméretig eljutni.
Tavaly néztük Hársházi árpavetését és odajött az egyik tsz agronómusa. Megkérdeztük, hogy mi a véleménye és fel lettünk világosítva, hogy ő a 6 m-es sulky gépével ugyanolyan minőségben vet, sőt... Nem mintha a sulky szar lenne, de mondtuk neki, hogy inkább nézzük az árpát együtt :)
nem a területnagyságot kell nézni, hanem az árbevételt
nekem annyi a költségem hektáronként, mint másnak a jó földeken, de fele az árbevételem és dupla a kockázatom
5086 hozzászólás
Válasz #135. hozzászólásra
Hol laksz?
Válasz #133. hozzászólásra
Hogy juthatnák hozzá?
Válasz #132. hozzászólásra
Igen. De már 3 hete csak vetek. Láttam az e-maileket, de minden nap 10-11 körül értünk haza. Azért nem is fórumoztam....
Válasz #131. hozzászólásra
Helló. Van.
Válasz #126. hozzászólásra
István te árulod a kverneland ekéket ?
Hello István pocketwind van raktáron?
Válasz #127. hozzászólásra
Kár erőlködni Géza, én jártam már úgy, hogy előbérleti jogom volt, beadtam az igényt, a tisztelt tulaj meg azt mondta a kifüggesztés 15. napján, hogy nekem nem adja, ergo visszavonja a bérbeadási szándékát. A jegyző meg azt mondta erre, hogy így jártam. Ennyit a törvényekről...
Válasz #127. hozzászólásra
helló Géza, milyen a vetésed?
Válasz #126. hozzászólásra
Néked is!
én a magam részéről azt a kiskaput, amit hagytak a csereszerződés révén helytelenítem
minek hozták a földvásárláshoz a ragsort, ha egy csereszerződéssel ki lehet kerülni
Válasz #125. hozzászólásra
Jó estét
Válasz #122. hozzászólásra
Így is meg lehet fogalmazni.
Hát mondjuk tele van a legjobb ügyvédekkel az biztos, de szerintem már azért sem adná oda, mert mit képzelünk mi kicsik, hogy csak úgy elorozzuk előle a földet. Egyébként tényleg elég fent hordja az orrát, meg még a saját alkalmazottai is rettegnek tőle akkora terrort tart maga körül. Beszéltem már erről sok mindenkivel, de tényleg mindenki azt mondta, hogy a bérleti jog erősebb a tulajdonjognál.
Csak gondoltam hátha ti tudtok valamit ajánlani.
Szerintem is nagyon nehéz lesz birtokba venni ,én sem mondanák le könnyen a bérelt földjeimröl.A bérleti szerzödést jol olvasd el ,hogy mibe lehetne belekötni..
Válasz #120. hozzászólásra
Mert egy köcsög fasz az ilyen! Hiába van már neki sok még többet akar! Hát,hogy szerzitek vissza,nehéz dolog mert biztos van kapcsolata így nagyon nehéz ügy!
Válasz #120. hozzászólásra
Röviden: szerintem sehogy. Azt a földet 2018-ig a jelenlegi bérlő fogja használni. Bérleti szerződésből kilépni nem egyszerű dolog.
2. kérdés: azért .....kodik, mert ő attól érzi jól magát, hogy Te rosszul érzed magad... Ez magyarország.
Moderálta: (3932) 2013-11-15 12:54:08
Sziasztok!
A következő problémám van: Fejér megyében lakunk, és gazdálkodni szeretnénk, viszont kevés földünk van. Sajnos venni nálunk nem nagyon lehet, mivel egy nagytermelő felvásárolja a földeket a környéken és nem nagyon lehet versenyezni vele. Viszont nemrég sikerült vennünk egy 7 hektáros darabot csereszerződéssel, a nagybefektető „barátunkat” kikerülve, mivel ő a jelenlegi bérlő 2018-ig. Sajnos a földet mégsem tudjuk használni, mivel a bérlő ragaszkodik a földhöz hiába kértük tőle.
Szerintetek hogyan lehetne visszaszerezni a földet?
Továbbá nem értem, hogy aki több ezer hektáron gazdálkodik, az miért ....kodik 7 hektáron?
Üdv.
Moderálta: (3932) 2013-11-15 14:12:54
Válasz #118. hozzászólásra
én is cseréltem vetőgépet, remélem aratáskor nem csalódok
Válasz #116. hozzászólásra
Nem lehetetlen, az eddigi vetőgépen a tartály oldalán annyi mag folyt ki, mint amennyi a csoroszlyákon... Jó ez kistúlzás, de nagyon szar volt már.
Válasz #115. hozzászólásra
szerintem te,legalábbis a mai árakkal.
Válasz #115. hozzászólásra
a gabonán dob 10q-át?
Válasz #114. hozzászólásra
Hát Géza a franc tudja, jó évben kukoricából talán tudok 100-110q-át, tavaly 39volt, kalászos 40-45q , remélem istván vetőgépe dob rajta még 10q-át. napra 30-35q, nem biztos, hogy én járok jobban a jó föld-magas bérleti díj párosítással.
Válasz #113. hozzászólásra
ugyanebbe a cipőbe járok én is, ha nem lenne adósságom nekem is jó lenne
Válasz #107. hozzászólásra
tudom hogy nem sok,de nekem sok.házat törlesztünk,géppark hiányos,gyenge forgótőke,azthiszem világos hogy mért nem futja.60-as korosztájnak megy aki 500FT/AK vett a rendszerváltáskor,annál megmarada bérleti dij.nállam is ha megmaradna a 1,5 milla egéssz jól menne.
Válasz #110. hozzászólásra
Csak be kell állni valamelyik pártba és várni, előbb vagy utóbb meglesz...
Válasz #108. hozzászólásra
a felével is beérném.
a végén csak venni kell egy állami gazdaságot pici pénzért!
Válasz #105. hozzászólásra
nállunk sincs mindig ennyi .attól,hogy jók a földek.tavaj kuki 20 mázsa,napra 15mázsa,búza 25,árpa 30 mázsa
Válasz #104. hozzászólásra
5-600 hektáron érezném jól magam...
Válasz #101. hozzászólásra
az nem sok
Válasz #101. hozzászólásra
Az igen, nálunk Fejérben tényleg 1 milla és még eladó föld sincsen.
Válasz #98. hozzászólásra
átlagos évben a gabona 30q, tavaly 20q
a napra átlagosba 25q, tavaly 18q
kuki átlagosba 60-80q, tavaly 25q
de kuki csak a fele területen terem, a többibe meg se próbálom elvetni
Valaki szerint mekkora a normál földterület? Egy életképes gazdasághoz!
Válasz #102. hozzászólásra
Nem, a helyi tsz. Ott is van.
Válasz #97. hozzászólásra
Nem az atádiak voltak? Ott van sulky.
Válasz #96. hozzászólásra
15000/AK
Válasz #93. hozzászólásra
én szeretnék bővíteni,de nem tudok venni,mert nincs eladó,nagy a konkurencia azárak is felmentek rendesen(600-800eft/ha),így nehéz lesz életképes birtokméretig eljutni.
Válasz #96. hozzászólásra
Lehet 1 milla.
Válasz #92. hozzászólásra
Géza,milyen átlagaid szoktak lenni? őszintén szólva nehezen hiszem,hogy én kétszer annyit tudok a 60-80 ezer ftos bérleti díj mellett.
Válasz #78. hozzászólásra
Tavaly néztük Hársházi árpavetését és odajött az egyik tsz agronómusa. Megkérdeztük, hogy mi a véleménye és fel lettünk világosítva, hogy ő a 6 m-es sulky gépével ugyanolyan minőségben vet, sőt... Nem mintha a sulky szar lenne, de mondtuk neki, hogy inkább nézzük az árpát együtt :)
Válasz #95. hozzászólásra
mennyi ha-ja?
Válasz #91. hozzászólásra
van is csak nincs pénz megvenni.neked van?
Válasz #77. hozzászólásra
Csak? Aszittem többet ennyi földön!
Válasz #86. hozzászólásra
Szabi! A nagyságrendek már eldőltek!
Válasz #87. hozzászólásra
nem a területnagyságot kell nézni, hanem az árbevételt
nekem annyi a költségem hektáronként, mint másnak a jó földeken, de fele az árbevételem és dupla a kockázatom
Válasz #89. hozzászólásra
az előbb még volt eladó száz hektár!
Válasz #84. hozzászólásra
Én meg 50 ezret hektáronként, de van aki azt kérdezi, "nem lehetne egy kicsit több" (25AK/ha)
Válasz #86. hozzászólásra
remélem sikerül megvásárolni.álltalában mire lejár az 5 év felajálják eladásra.
Válasz #85. hozzászólásra
MERT? Békés.
Válasz #84. hozzászólásra
az nem sok igy futja MF-re én kb.60ha-ra 1,5milliót