Gázolaj árak 648 Ft Benzin árak 634 Ft EUR 407 Ft USD 390.32 Ft CHF 429.55 Ft GBP 486.38 Ft

Fórum

Haszonbérleti szerződés

Létrehozta: pepe , 2008-03-25 18:02:51

Kedvencekhez Segítség

5086 hozzászólás
Nincs profilkép
#286 ano
2012-03-02 16:49:11

Válasz #278. hozzászólásra

hogyan, a bérleti szerződést is aláírta a csóka?
tehát hétfőn jegyezték be a fiát, hétfői dátummal lett tulaj a fia, neked meg mikor írta alá a szerződést?
korábban?
és az önkoriból te hoztad ki az iratjegyzéket, vagy neki küldte ki jegyző? azt milyen dátummal vette át? ha te meghatalmazott voltál, akkor milyen dátummal vetted át a nevében?
egyébként szerintem tiéd a bérlet, ha korábban aláírt neked, minthogy fiát bejegyezték volna, akkor...
másrészt ha 800ból részben asztal alatt ment, az sem gond, mert te ne a 800at kérd vissza tőle, hanem az elmaradt hasznodat is kéred... azt meg gondolom nem nehéz kimutatni, hogy itt a következő 20 év alatt 18 milliót kerestél volna... mond meg neki, hogy ez a per tárgya, leszarod a 800-at...

Nincs profilkép
#285 Satya1981
2012-03-02 12:28:11

A kérdés,hogy adott cselekmények milyen dátum alatt szerepelnek:

Pl.:

-Kifüggesztés napja?
-Levétel napja?
-Az átadott 800000 ft-ról volt-e 2 TANÚS átvételi elismervény (sima A4-es lap)?
-Milyen dátummal jegyezte be a földhivatal a fiának?
-Milyen dátummal került az apa-fia szerződés megkötésre?

#284 Radocz
2012-03-02 12:15:27

Válasz #283. hozzászólásra

Egyetértek veled.

"Sajnos a hivatalnokok a legkevésbé sem úgy gondolkodnak, mint a földművelők. "

Itt nem gondolkodni kell, hanem alkalmazni a törvényt.

Minden baj forrása a Magyar Jogrendszer.

Kérdezz meg erről tőlem okosabbat is.
Pl. fiatal értelmes diolomás pályakezdőket. Banki, vállalat vezetési, jogi, stb. pályán induló dolgozókat.

Ők még tele vannak azzal a kényszerrel, hogy változtassanak mindenen. Talán mindenen nem is kellene, de sok olyan lenne, amit érdemes lenne egyszerűsíteni.
Ezt a célt szolgálja a Kormányhivatal felállítása is.

Ma felvilágosítottak egy nfa-s pályázat beadása mennyi energiába kerül egy fiatal diplomásnak is, aki későn jött rá, hogy fogadjon fel pályázat írót.

Ugye azt hallottuk mindekitől, hogy a pályázó önállóan is el tudja készíteni. Aki elhitte, az most nem fog nyerni. Miért is tájékoztattak bennünket pályázni nem akarókat félre??
Bocs hogy nem csak a topikhoz tartozó dolgokat írtam IDE.
smile cowboy

Nincs profilkép
#283 Batka
2012-03-02 11:50:39

Válasz #282. hozzászólásra

Na ez a kérdés, hogy mennyire is érvényes az a bérleti szerződés. Ha a bejegyzett tulajdonos és a földhivatal se ismeri el érvényesnek, akkor semennyire. Ha rámegy a területre, gyakorlatilag Ő követ el birtokháborítást. Sajnos a hivatalnokok a legkevésbé sem úgy gondolkodnak, mint a földművelők.

#282 Radocz
2012-03-02 11:34:10

Válasz #280. hozzászólásra

Szerintem neked van egy érvényes bérleti szerződésed.

Annak megfelelően cselekedj.
Szántol, vetel, és ha nincs szerencséd, akkor nem takarítol a termésből. Az meg már lopásnak minősül.

A földhasználat bejelentése az érdekes lesz, mert a bérleti szerződés mellé még az is kell a földhivatalnak.

A SAPS támogatás annak jár, aki bejegyzett földhasználó.
Azzal, hogy én leszek a tulajdonos és az eladó eltitkolta előttem, hogy 20 évig bérbe van adva a föld, és aláírta az adásvételi szerződésben per, teher, stb mentes, pontot, Hát az igazat megvallva hazudott. Azt pedig nem szabad.

Akinek jobb ügyvédje van, az fog nyerni. Vagy mi lenne akkor, ha olyan egyszerű lenne a magyar jogrendszer, hogy mi parasztok is megértenénk a működési elvét.

Ezért jó az Ottó motor. Mióta Ottó bácsi feltelálta, az azóta úgy működik.
Amit Wankel bácsi talált fel, asz is nagyon okos, csak nehezen lehet a gyakorlatban tökéletesíteni, és nem terjedt el.
Hogy mit hoz a jövő, azt most még nem tudjuk.
smile cowboy

#281 Radocz
2012-03-02 11:22:37

Válasz #269. hozzászólásra

"Ugyanis a földet a hétfői nappal gyorsított eljárásban átírták a tulaj gyermekének a nevére. Én már semmit nem tudtam kezdeni az aláírt haszonbérleti szerződésemmel."

A tulajdonos és a földhasználó két külön dolog.

Folyamatban van olyan vásárlás, hogy AKG-ban használja a KFT. Az eladó közölte az új tulajdonossal. Így fogja megvanni, hogy még két évig nem tudja használni.

Ha letelik a bérleti szerződés, akkor majd ....
smile cowboy

Ezért kellenek az ügyvédek, hogy súgjanak.
Sajnos időnként nem a jó oldalt szolgálják az információval.

smile cowboy

Mifelénk a bérleti díjat utólag fizetik. (vagy még akkor sem).
smile cowboy

Nincs profilkép
#280 Batka
2012-03-02 10:26:41

Ezt szándékosan előre megfontoltan játszották így le, egy megoldás van, ügyvédi felszólítás, ha nem használ akkor fizetési meghagyás kérése a bíróságon, aztán jöhet a végrehajtó.

#279 Pintér Zoltán
2012-03-02 10:14:23

Szia, még ilyet nem is hallottam,elképesztő történet.

#278 ..MZ/X..
2012-03-01 22:47:12

Válasz #277. hozzászólásra

Nem volt széljegyzet, semmi. Megnéztem tök tiszta, rendezett volt minden. A tulaj az apuka volt a földhasználó.
Lement rendben a kifüggesztés, megírtuk a szerződést most hétfőn, rendeztük az anyagiakat.
Én nem értem rá bemenni a fh-ba csak a mai nap délelőtt.
Ott bent meg mondták, hogy nem tudnak mit kezdeni a szerződésemmel mert már nem az a tulaj akivel a szerződést kötöttem. Hétfőn adták be a szerződést amivel átírták a gyerek nevére.

Nincs profilkép
#277 ano
2012-03-01 21:49:25

Válasz #272. hozzászólásra

nem, addig az övé a föld, amíg fh át nem vezeti az új tulajt. másikban megbeszéltük, hogy a tulajdonjog az ing yilvántartásba történő bejegyzéssel keletkezik, tehát ha nincs bejegyezve, akkor nem tulajdonos, hiába van korábbi dátumú szerződése.
az más kérdés, hogy ha fh-ba korábban be volt adva széljegyben, akkor neked körültekintőnek kellett volna lenned, de ha nem volt széljegyben, akkor a tul lap közhiteles, tehát aki az ing nyilvántartás adatai alapján jogot szerez, annak jóhiszeműségét nem lehet vitatni.
én biztos nekifutnék, hogy az új tulajtól kiperelném a bérletet. a kifüggesztést visszavonták? írtak önkoriba, hogy kérik bevonni lejárat előtt, vagy az lefutott, mentél aláírni, és akkor derült ki, vagy hogy volt?

Nincs profilkép
#276 pto540
2012-03-01 21:36:21

Válasz #274. hozzászólásra

Közeli hozzátartozók esetén nem kell, nincs senkinek elővásárlási joga.

Nincs profilkép
#275 pto540
2012-03-01 21:33:46

Rendőrség -> Csalás
318. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el.

Nincs profilkép
#274 Méregkeverő
2012-03-01 21:29:52

Válasz #272. hozzászólásra
mivel az vételi szándékot közölni kell a NFA-val, igy kell hogy legyen valami nyoma (tértivevény),ami bizonyithatja, hogy manipuláltak a szeződéssel, és ezzel szándékosan téged is csőbe húztak. ez "fenyegetési" alapnak jó lenne, hogy kicsikarhasd tőlük lecsót. aztán mondál nekik mindent: okirathamisitás, csalás, biróság... beszélj más ügyvédekkel is, hátha mást is lehúztak már...

#273 ..MZ/X..
2012-03-01 21:23:58

Válasz #271. hozzászólásra

Bizony az, fől is miatta a fejem.

Nem tudom miért volt nekik cél az, hogy átnyomjanak. Azt hitték hogy megússzák vagy nem tudom.
Körbekérdezgettem a környéken és az egész családjuk sunyi tetűláda. Ott rántanak le mindenkit ahol tudnak.
Szóltak is, hogy figyelni kell. Ezért kérdeztem rá külön a hivatalban, hogy mi a tulajdoni viszony meg minden.
Erre nem gondoltam, hogy így át tudjon dobni a palánkon.

#272 ..MZ/X..
2012-03-01 21:15:28

Válasz #270. hozzászólásra

Egy vissza dátumozott, vagy korábban megírt adásvételivel írták át.
Hétfőn adták be a fh-hoz. Gyorsított eljárásban ha jól emlékszem 24 óra alatt megcsinálják a bejegyzést. De teljesen mindegy mert a fh sorban halad a bejegyzéseken. Tehát ha ő előttem beadta az adásvételit akkor már nem tudok mit tenni.

Az ügyvédem annyit mondott, hogy perben támadható az, hogy a volt tulaj jogosulatlanul adta ki a földet ugyanis már volt egy "élő" adásvételi szerződés. Ergo már nem az ő tulajdonát képezte a föld.smile rolleyes

Nincs profilkép
#271 .Szabi.
2012-03-01 21:10:30

ez szívás,de miért kúrtak át szándékosan mindketten?

Nincs profilkép
#270 Méregkeverő
2012-03-01 20:55:25

ennyi idő alatt nem lehet csak úgy átirni a tulajdon jogot, akkor is kell lennie valami átfutási időnek lennie. milyen okirat alapján szállt át a tulajdon apáról fiura?

#269 ..MZ/X..
2012-03-01 20:40:50

A héten csúnyán léc alá futtattak.

Sztori a következő:
Jött a hír, hogy kiadó 20 heki föld. Megegyeztünk a tulajjal, kifüggesztés meg minden ami kell. Eddig minden rendben volt, körbejártam mindent, leinformáltam a fh-ban. A jelenlegi tulaj a földhasználó.
Kifüggesztés után ezen a héten hétfőn aláírtuk a szerződést, kifizettem 800e bérleti díj előleget. Sajnos csak a mai nap jutottam be a földhivatalba ügyet intézni ahol nem kicsit estem pofára. Ugyanis a földet a hétfői nappal gyorsított eljárásban átírták a tulaj gyermekének a nevére. Én már semmit nem tudtam kezdeni az aláírt haszonbérleti szerződésemmel.
Gyorsan szaladtam a tulajhoz, hogy akkor most hogy is van ez. Ahol a manus gyereke közölte, hogy azt a földet az apjától kapta és ő ugyan ki nem adja senkinek. Mondtam, hogy semmi gáz még nem lesz nagy gond, adják vissza a lóvét. Itt jött a második pofára esés, nincs meg a pénz se.
Kicsit eldurrant az agyam és kilátásba helyeztem, hogy rájuk gyújtom az egész házat ha záros határidőn belül nem teremtik elő a pénzt, vagy nem tudunk valahogyan számomra kielégítő módon megegyezni.
smile karatekasmile karatekasmile cursingsmile cursingsmile censored

Milyen jogi lépést tudok tenni ilyenkor? Hogyan szerezhetem vissza legális úton, minél hamarabb a pénzemet? Az ügyvédem is csak vakarta a fejét, holnapra kitalál valamit.
A nem legálisat az tudom, ha mást nem akkor egy kis ráhatás útján de vissza fogják adni a lét.smile aikido

#268 VTR-es
2012-02-11 13:51:25

Válasz #266. hozzászólásra
Én meg úgy jártam hogy igen.smile sweatdrop, azt hittem nem hiszek a fülemnek mikor mondták, de ki kellet.Ezt földhivatalja válogatja, elvileg nem kell, de ahol kérik ott nincs mit tennismile hammersmile hammer

#266 stabilan
2012-02-11 13:29:40

csákóó. családon belüli haszonbérletet kikell függeszteni a"tanácsházán" köszöntem,

#265 Mf-es
2012-02-09 21:02:43

Válasz #263. hozzászólásra

Érdekes ez a térkép ügy.Osztatlannál beírom,közös használat,nemkell térkép.Másik földhívatalba postán beküldtem,nem kértek térképet.Ugyanoda következő alkalommal személyesen mentem,kérte a térképet.Ki is akadtam egy kicsit.Kiderült,hiánypótlást előzőleg lusta volt írni nekem.Szóval lustaság fél egészség,csakhát nekem is lustának kellett volna lenni,másodjára is.smile hammer

#264 2266
2012-02-09 20:55:22

Válasz #262. hozzászólásra

Meg mindenkinek..
Most kapkodnak mikor KB 1 mill hektár már oda van..smile tonguepsmile tonguepsmile tonguep

Nincs profilkép
#263 .Szabi.
2012-02-09 20:55:19

Válasz #262. hozzászólásra

+a földhivatal is éhes mostanság,ott még újabb 6000huf költség befigyel,és ha esetleg osztatlan közös,és nem az egészet használod újabb 3000huf a térképmásolat.smile oops

#262 Mf-es
2012-02-09 20:52:20

Válasz #261. hozzászólásra

Kell a pénz az önkormányzatnak.1750 ft.

#261 2266
2012-02-09 20:50:33

Válasz #260. hozzászólásra

Azért mert nem folyamatos a bérleti viszony..
Mostanság a F hivatal mindent ki függesztet!!smile tonguepsmile tonguepsmile tonguepsmile tonguep

#260 Mf-es
2012-02-09 20:27:10

Válasz #259. hozzászólásra

Ha a volt bérlő van legelöl,akkor minek kell kifüggeszteni ismét?

#259 2266
2012-02-09 19:33:07

Válasz #258. hozzászólásra

Bérlö - volt bérlö szomszéd- családi..smile sweatdropsmile wacko

#258 Mf-es
2012-02-09 18:50:34

Válasz #257. hozzászólásra

Haszonbérlő szövetkezet,lejárt szerződések kifüggesztve és helybenlakó családi gazdálkodó közt ki van előrébb?

Nincs profilkép
#257 SAPSifüles
2012-02-09 12:35:34

Válasz #255. hozzászólásra

Az állattartó telepet a volt haszonbérlővel azonos sorrendben illeti meg előhaszonbérleti jog, feltéve hogy:
- az állattartó telep az adott közigazgatási területen, vagy annak határától legfeljebb 15 km távolságra fekszik;
- az állattartó telep legalább egy éve folyamatosan működik (ezt igazolni kell). [Tft. 21. § (3)-(4) bek.]

Több, azonos helyen álló előhaszonbérleti jogosult esetén a szerződés a bérbeadó választása szerinti személlyel jön létre. [16/2002. (II. 18.) Korm. rendelet 4. § és 6. §]

#256 Radocz
2012-02-09 12:27:20

Válasz #255. hozzászólásra

Nekünk is új.
Novemberben változott a törvény.
Hogy előnyére vagy nem azt ki-ki döntse el maga.

Szerintem előnyös oldala is van.
smile cowboy

#255 4755
2012-02-09 11:03:08

egy kollégám esetét szeretném le irni bérleti szerződés lejárt, elfelejtették meg újitani,ki függesztették lejárat előtt bejelentkezett rá egy állat tartó telep állitólag ők az elsők, se szomszéd se bérlő nem volt ,hogy van ez nekem ez új.smile confused

Nincs profilkép
#254 ano
2012-02-06 13:08:55

Válasz #252. hozzászólásra

a jegyző figyelmét hívd fel rá, hogy a bérbeadó befizeti az adót, ha esetleg adóköteles lenne, de különben semmi...
meghogy színlelet szerződés, dehát azt bizonyítani kéne, és ha mindkét fél benne van, akkor...
mondjuk tulajt megkeresheted, és ígérj neki annyit, amennyit csak tudsz meg akarsz, a legtetejét, és ha ennél kevesebbről szól a tényleges szerződése, akkor esetleg...
plusz azért nézd meg a kifüggesztett és elfogadott ajánlot, és írj neki tértivevénnyel, ha nem volna ez benne, hogy ez egy évi díj, vagy tíz évi, vagy 20 évi, vagy ez a vételár netán...
szóval csinálj fesztivált, aztán meglátod mi sül ki belőle, veszteni valód nincs...

#253 Mf-es
2012-02-06 12:53:11

Válasz #252. hozzászólásra

Ha ismered a bérbe adót,vagy a bérlőt,kilehet skubizni,mi van a háttérbe.

Nincs profilkép
#252 Rocsli
2012-02-06 12:11:38

Válasz #250. hozzászólásra

szerintem is valami ilyesmi lehet a dologban.
szóval akkor így lehet kizárni bárkit is, hogy két embernek a haszonbérletét meghiúsítsa? szééép! smile nonono

Nincs profilkép
#251 Kisslaci
2012-02-06 12:08:37

Válasz #240. hozzászólásra
Én földhasználati bejelentési adatlapot adtam le rendesen kitöltve. A használat jogcíme rovatnál azt írtam be ,haszonkölcsön és elfogadták .Befizettem a 6000 ft-ot, más papírt nem is kértek.

#250 Mf-es
2012-02-06 12:03:22

Válasz #248. hozzászólásra

Volt ilyen felénk is.Családon belől átpapírozás,biztos ne menjen rá senki.Másik,nagymenő bekébzelt,aki úgyse fizet egy fillért se.Mindkettővel találkoztam.

#249 JCB-S
2012-02-06 11:57:20

Válasz #248. hozzászólásra

Ha 1 évre akkor elírás, ha 10 évre akkor már nem biztos.

Nincs profilkép
#248 Rocsli
2012-02-06 11:44:36

Sziasztok!

ha valaki pl. azt írja ki kifüggesztéskor, hogy a haszonbérlet 40000ft/AK akkor ki fog arra ajánlatot tenni? jelen esetben egy szántóról van szó és majdnem 200 aranykoronáról ami 7 hektár.

Gondolom nem elírás.... smile unsure

Nincs profilkép
#247 Bandy
2011-08-09 06:49:57

Nem szégyenli ezt a hülyeséget hirdetni?

Nincs profilkép
#245 SAPSifüles
2011-04-26 16:39:26

Válasz #241. hozzászólásra

HASZONKÖLCSÖN SZERZŐDÉS

Aki termőföldet használ, köteles a használatot annak megkezdésétől számított 30 napon belül a földhasználati nyilvántartás részletes szabályairól szóló 356/2007. (XII. 23.) Korm. rendeletben meghatározott formanyomtatványon bejelenteni. Ha a használó nem a tulajdonos, illetőleg haszonélvezet fennállása esetén nem a haszonélvező, a bejelentési adatlapot a földhasználó mellett a tulajdonosnak, illetőleg a haszonélvezőnek is alá kell írnia. Ha a földhasználat olyan szerződés alapján keletkezett, amelyet jogszabály alapján kötelező írásba foglalni, a földhasználat ingatlanügyi hatósághoz való bejelentéséhez elegendő a szerződés egy eredeti példányát vagy annak közjegyző által hitelesített másolatát benyújtani. [1994. évi törvény 25/B. § (2)-(3) bekezdés]

A bejelentési adatlapon a használt földterületre vonatkozó adatok között a használat jogcímét is meg kell jelölni. A földhasználat jogcímei a következők lehetnek: haszonbérlet, részesművelés, felesbérlet, szívességi használat, saját használat, haszonkölcsön szerződés alapján történő használat.
- A szívességi használatról csak egyenes ági, közeli hozzátartozók esetében beszélhetünk, melyről a bejelentőnek nyilatkoznia is kell.
- Haszonbérleti jogviszony, felesbérlet, részesművelés csak írásban, teljes bizonyító erejű magánokiratban /szerződésben/ köthető, illetve létesíthető. Haszonbérlet esetében a termőföldről szóló törvényben meghatározott „kifüggesztés”, /előhaszonbérlet/ szabályait is be kell tartani!
- Haszonkölcsön szerződés írásba foglalását a Ptk. nem teszi kötelezővé, így szóban is köthető, nem közeli hozzátartozók között is.

Ptk.585. § (1) A haszonkölcsön megszűnik
a) a kikötött, vagy a haszonkölcsön célja szerint szükséges idő elteltével;
b) felmondással, illetőleg a dolog visszaadásával;
c) a kölcsönvevő halálával;
d) azonnali hatályú felmondással.
(2) Ha a haszonkölcsön tartama nem állapítható meg, a kölcsönadó a szerződést tizenöt napra mondhatja fel. A kölcsönadó halála esetén örököse a felmondás jogát akkor is gyakorolhatja, ha felmondásnak egyébként nem volna helye.
(3) A kölcsönvevő a dolog visszaadását bármikor felajánlhatja; a kölcsönadó a dolog visszavételét alapos ok nélkül nem tagadhatja meg.
(4) Azonnali hatályú felmondásnak van helye, ha
a) a haszonkölcsön meghatározott célja lehetetlenné vált;
b) a kölcsönvevő a dolgot rongálja, rendeltetésellenesen vagy szerződésellenesen használja, engedély nélkül harmadik személy használatába adja, vagy pedig egyébként fennáll a veszély, hogy a dolgot a kölcsönvevő nem fogja épségben visszaadni;
c) a felek között a viszony a kölcsönvevő magatartása következtében megromlott;
d) a szerződéskötéskor nem ismert oknál fogva a kölcsönadónak szüksége van a dologra.

Fentiekből következik, hogy a haszonkölcsön szerződés viszonylag egyszerűen megszüntethető!

Kérdésekre sorban a válaszok:
1. A haszonkölcsön szerződés hivatalos, bejegyzik.
2. Lehet, de nem kell benne fix időtartamot megjelölni.
3. Nem kell kifüggeszteni.
4. A nyilvántartásbavételt a földhivatal a földhasználati lapnak az újonnan nyilvántartásba vett adatokat tartalmazó részleges másolata megküldésével közli a földhasználóval és a használatba adóval.
5. Jogosít, ezek a használat jogcímétől függetlenek.

#244 rilex
2011-04-26 12:59:59

Válasz #243. hozzászólásra

Értem. Akkor Te sem tudod a részleteket.
Kicsit körülírhatná a kérdező, hogy mit ért azon, hogy nem hivatalos haszonbérleti szerződés?
Mert ha csak egy kézzel v. géppel írott akármi, ami sem a tartalmi sem a formai követelményeknek nem felel meg, azt a földhivatal át sem veszi, innen kezdve sem bejegyzésre, sem másféle hivatalos dologra- pl. gázolaj visszatérítés - nem használható fel.
Nálunk pl. hiába volt rendes haszonbérleti szerződés, ami minden szempontból kifogástalan volt, amiért nem az illetékes földhivatal formanyomtatványa volt, nem vették át. Az övékére kellett átírni az adatokat.

#243 Czanik Sanyi
2011-04-26 12:44:11

Válasz #242. hozzászólásra

Csak beillesztettem, ne legyen másik topik..smile confusedsmile rolleyes

#242 rilex
2011-04-26 12:39:45

Válasz #241. hozzászólásra

Picit konkrétabban, ha lehetne, Sanyikám!smile smile
"fenti témában".... miről is van szó, ha nem hivatalos haszonbérleti szerződés?

#241 Czanik Sanyi
2011-04-26 12:31:42

#1. hozzászólás, armada küldte be 2011-04-25 23:42:27-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
armada

Sziasztok,

Szeretnék konkrét segítséget kérni a fenti témában, mert a tulajokkal nem tudok "hagyományos" haszonbérleti szerződést keresztülvinni..

Mennyire hivatalos? (Csak, mert a helyi földhivatal nem tud róla...)Bejegyzik?
Lehet-e, kell-e fix időtartamot benne megjelölni?
Ki kell-e függeszteni önkormányzatnál, mint a haszonbérletit?
Ha átvihető a földhivatalon a tulaj kap róla visszajelzést a hivataltól?
Jogosít-e gázolaj visszaigénylésre, területalapú támogatásra?
Sikerült valakinek valamilyen pályázatban a haszonkölcsön szerződést is alkalmaznia?
Esetleg van valakinek szerződésmintája?

Köszi minden segítséget előre is!

Nincs profilkép
#240 mabe
2011-04-06 22:20:28

Válasz #180. hozzászólásra

Kedves MF!

Kérlek küldd el számomra is azt a haszonkölcsön mintát. Hasznát venném én is, s eddig csak ingósára köthetőt mintát találtam.

fehanni@gmail.com

Előre is köszönve.

#239 2266
2011-03-10 07:42:46

Válasz #236. hozzászólásra

Szerintem meg az a kérdés hogy akarsz e egy olyan embertöl földet bérelni aki hallani sem akar rollad!!smile scaredsmile confusedsmile sweatdropsmile wacko Az én ügyemben az elenfél az megtette hogy olyan embertöl akart földet venni aki szintén hallani sem akart rolla.. De az anyiban más hogy el perelte-- azaz el szedte tölle és kész soha többé nem lesz dolguk egymásal!! Hacsak valami sötét utcában ösze nem találkoznak!!smile hammersmile hammersmile hammersmile karatekasmile karateka De azért abba is gondolj bele hogy ti nektek valamien szinten azért együtt kell müködnetek.. És ha a tulaj úgy akarja igencsak meg tudja keseriteni azt az 5-6 éves bérleti idöszakodat!!

Nincs profilkép
#238 ano
2011-03-09 22:53:17

többedszer mondom, ha minden kétséget kizáróan téged illet, minden papír rendben van, minden dátum, minden adat, minden aláírás a helyén van, nyomhatod.
ha hiszel benne, hogy valamiféle üzemszabályozás lesz, ami megmerevíti a rendszert, nyomjad.
ha hiszel benne, hogy érdemes földet művelni, nyomjad.
ha szarosnak érzed az ügyet, ha nem szívesen pereskedsz, ha nehezen vállalható, hogy a "szomszédoddal" pereskedsz, ha annyit nem ér meg, akkor hagyd, nyilván, te tudod eldönteni.
maga a per nem kerül sokba, szerintem simán meg tudsz írni egy keresetlevelet (végül is nyolc sor, leírod, hogy mit kérsz, ezt mire alapozod, mikor mi történt, és másolatban szépen becsatolsz minden papírt, ami csak megvan, besétálsz vele városi bíróságra, ott egyik titkár megkérdi, hogy ember, de mekkora a perérték, mire te széttárod a kezed, hogy olyan nincs, viszont van bérleti díj, mire ő, hogy az éppen jó, akkor annak a 5%-a lesz a perérték, és ennyi illetéket tessék már rányalni, namost ez mondjuk 3245 ft, aztán elindul a gépezet), mondanám hogy megírom, de ahhoz minden papírt el kéne olvasnom. ha jogi képviselőt keresel, pár tízezerért megírja, beadja, ha megnyerted, akkor másik fél fizeti a perköltséget. ha veszted, akkor tiéd az övé is, hacsak bíró máshogy nem dönt. március eleje van, még nyár előtt lesz első tárgyalás, ha szerencséd van, második is, ha sima az ügy, ott lehet első fok, ha nem, akkor nyári szünet, és majd ősszel. szerintem annyira nem lehet bonyolult, első fokot meg el nem hiszem, hogy bárki megfellebbezné, ha korrekt lesz, szóval akár jogerő is lehet őszi vetésre.

Nincs profilkép
#237 Batka
2011-03-09 21:28:33

Szerintem elég az is, ha elmész egy ügyvédhez és íratsz vele egy levelet a tulajnak, melyben közli vele a tényállást, mármint, hogy vagy aláírja a szerződést, vagy mentek a bíróságra. Aztán ha nem használ, akkor megíratod vele a keresetlevelet is.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Mindenki kapott még egy kis időt az eGN benyújtásához!
Hirdetés
Díjnyertes, hatalmas vetőgépet mutatott be az Amazone +VIDEÓ
Díjnyertes, hatalmas vetőgépet mutatott be az Amazone +VIDEÓ
Soronkénti elzárással rendelkezik a gép, így 1 százalék alá csökkenthetők az...
Német gyártmányú,  9 kapás 2m-es grúber eladó
Német gyártmányú, 9 kapás 2m-es grúber...

520.000 Ft

MTZ-82 traktor
MTZ-82 traktor

4.500.000 Ft

Piaci ponty, ponty
Piaci ponty, ponty

1.000 Ft

Massey Ferguson 6S155 - 0%Áfa-Leszállítva
Massey Ferguson 6S155 -...

39.000.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.