Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD390.32 FtCHF429.55 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Kelleni kellene de nem akarja, mert ugye neki nem érdeke.
Amíg nincs bejegyzett használati jogom addig ő tudja papír nélkül használni.
A tulajjal meg nem megyek sokra.
No akkor mégegyszer!
Ajánlatot tesz aki bérelni vagy venni akar!
A tulaj ezt kifüggeszti.
És ha valakinek elővételi vagy bérleti joga van, vagy bármi más, akkor un. észrevételt tehet.
Én most pont itt járok(észrevételeztem). De fogalmam sincs hogy mi is ilyenkor az ügymenet. Állítólag kiértesítik a tulajt és az ajánlatot tevőnek hogy van egy harmadik (aki mindent visz).
Esetleg ezzel kapcsolatban tud valaki valamit?
Én meg a másik oldalon vagyok, előhaszonbérleti jogommal élve egy területre elfogadó nyilatkozatot tettem.
csak egy bibi van nincs a kezemben eredeti papir, mert nem nekem adta a jegyző, a földhivatal meg csak eredeti alapján jegyzi be a használatot.
Ki hogy oldja meg?
Akkor is övé az előbérleti jog,az elmaradt bérleti díjat,ha lehet békességesen,ha nem bírósági úton hajtható be.Ügyvédet megkell kérdezni,mivan a megszakadt bérleti viszonnyal?Neki már lejárat előtt,megkellett volna hosszabbítani,meg a tulajdonos is gondoskodhatott volna,mi lesz lejárat után.
Az előző bérlőnek 2010 szept 30/dec 31.-én lejárt a bérleti szerződése másik szerződést nem tudott kötni senkivel,
a bérelt területei parlag területek, 2-3-évnyi bérleti díjjal tartozik a tulajoknak.
hogy érted, hogy megkifogásolta?
mi az hogy megkifogásolta?
ilyen nincs, ha a tulajdonos kifüggeszt egy ajánlatot, azt vagy elfogadja az előbérletre/elővásárlásra jogosult, vagy nem érdekes, hogy mit beszél. megkifogásolni nincs mit, ez nem a streszkó, ahol a mocsok árukat meg lehet köpködni. egy dolga van annak, aki valamit bökni akar, nyilatkozni, hogy elfogadja az ajánlatot.
az más kérdés, ha szerinte nem járt le a korábbi szerződés, ő még birtokon belül van, neki mezei leltára van, el nem vihető beruházást hajtott végre, melyek ellenértékére igényt tart, az más kérdés, ezt nyilván le kell vele rendezni, de ettől ha lejárt a szerződése, felszabadult a föld, a tulajdonos bérbe akarja adni, kifüggesztett egy ajánlatot, te azt elfogadtad, te vagy az első az előbérleti sorban, formailag és tartalmilag helyesek a papírok, akkor nincs mese, a szerződés létrejött köztetek.
ezen nincs mit megkifogásolni, be kell adni a földhivatalba, birtokba kell lépni, és csókoljuk a seggét mindenkinek...
Meg tudnátok mondani, mi a teendő akkor ha valaki megkifogásolja a kifüggesztéseimet?
A tulajdonosok már aláírták a szerződéseimet, de a volt bérlő mindenképpen keresztbe akar tenni.
Meg tudnátok mondani, mi a teendő akkor ha valaki megkifogásolja a kifüggesztéseimet?
A tulajdonosok már aláírták a szerződéseimet, de a volt bérlő mindenképpen keresztbe akar tenni.
Földhasználati lap benyújtásakor a családi használat valamint a szívességi használat között mi a különbség?
Mindkét esetben fontos az egyenes ági rokoni kapcsolat.
Ha jól tudom családi használat esetén nem kell írásbeli földbérleti szerződés.
Így látom én is,de ma lefényképeztem a területet ,ha behívatnak majd elé ba...om a fényépeket. A jegyző úr szolítsa fel az agíatlant a területe gyommentesen tartására.
Válasz #163. hozzászólásra
Hali!
Sztem , ha parlagfüves ill. nagyon gazos , akkor inkább a szomszédod tegye össze a kezét.Mivel , hogy jót tettél neki , azzal hogy a gaz zöme eltünt.
A másik pedig az , hogy a jegyző mit is mondhatna neki.
Ugyanis ezzel nem kárt tettél volna hanem ellenkezőleg segítettél rajta.
Nem találtam megfelelő topiot ide írom kínomat. kérdésem,van e törvény arra ha valaki nem müveli a földjét,nem is kaszálja és én le legeltetem mikortól lehet?
A héten rá hajtottam egy F...nak a földjére a marhát,teljesen gyomos,meg egyebek még parlagfűs ráadásúl.
Kiverte a hepajt hogy milyen jogon legeltetek rajta ,megy a jegyzőhöz ,bíroságra.birtok háborítás miatt.
Jelentsed be a földhivatalhoz a családi használatot, ez sosem fog lejárni és nem is kell kifüggeszteni. Bérleti díj sincsen. Ha egyszer netán harmadik személynek szeretnétek bérbe, vagy eladni, akkor a családi használatot a földhivatalnál töröltetni kell előtte, mert addig új földhasználatot nem jegyeznek be.
üdv mindenkinek!!
Segitséget szeretnék kérni édesanyámtól bérlek egy darab földet nemgondoltam hogy lejárt a szerzödésem most kaptam a földhiv tól a papirt hogy 2007.12.31 én lejárt aztmondták ha most beadom az ujj szerződést a büntetés 1000ft/ ak, vagy kifüggesztem,valaki tud valami jobb tanácsot adni!! mit lehetne tenni?
Válasz #145. hozzászólásra
1 négy soros kultit tegyél mellé légyszi . Igazság az hogy sajnos kitört a szegénység de nyáron szórót kell venni mert kicsi a 900 literes promar de jövőre meg az spc lesz cserés .
5086 hozzászólás
Válasz #184. hozzászólásra
Van.
Válasz #182. hozzászólásra
Csak külön írásos megállapodás esetén küldi a határozatot a jegyző az ujdonsült bérlőnek.Alapesetben,a tulaj kapja kézhez a határozatot.
Válasz #180. hozzászólásra
Esetleg lenne mintád arról a bizonyos haszonkölcsön szerződésről?
Válasz #182. hozzászólásra
Bejelentés nélkül nem használhatja!A tulajnak,meg a legnagyobb érdeke,hogy rendezve legyen a föld bérlete.
Válasz #179. hozzászólásra
Kelleni kellene de nem akarja, mert ugye neki nem érdeke.
Amíg nincs bejegyzett használati jogom addig ő tudja papír nélkül használni.
A tulajjal meg nem megyek sokra.
Válasz #177. hozzászólásra
Egéssz éjjel írhatnánk amit tudunk.
Válasz #178. hozzászólásra
Haszonkölcsön szerződés,ha a volt bérlő sérelmezi,vigye perre.De szerintem nemfogja,hiszen őt kellene perelni az elmaradott bérleti díjért.
Válasz #176. hozzászólásra
Aki megkapta az eredetit,annak oda kell adni neked,hiszen ő nem megy vele semmire.És te kötsz szerződést a tulajjal,és viszed a földhívatalba.
Válasz #175. hozzászólásra
Akkor mi a teendő ha a volt bérlő ajánlatot tett, de neki a tulajdonos nem akarja a területet kiadni?
Válasz #175. hozzászólásra
No akkor mégegyszer!
Ajánlatot tesz aki bérelni vagy venni akar!
A tulaj ezt kifüggeszti.
És ha valakinek elővételi vagy bérleti joga van, vagy bármi más, akkor un. észrevételt tehet.
Én most pont itt járok(észrevételeztem). De fogalmam sincs hogy mi is ilyenkor az ügymenet. Állítólag kiértesítik a tulajt és az ajánlatot tevőnek hogy van egy harmadik (aki mindent visz).
Esetleg ezzel kapcsolatban tud valaki valamit?
Én meg a másik oldalon vagyok, előhaszonbérleti jogommal élve egy területre elfogadó nyilatkozatot tettem.
csak egy bibi van nincs a kezemben eredeti papir, mert nem nekem adta a jegyző, a földhivatal meg csak eredeti alapján jegyzi be a használatot.
Ki hogy oldja meg?
Válasz #174. hozzászólásra
AJÁNLATOT lehet tenni.
Válasz #168. hozzászólásra
megkifogásolja? Ez milyen szó?
A kifüggesztésre ÉSZREVÉTELT lehet tenni!
Válasz #171. hozzászólásra
Szerződést össze kell tépni,és haszonkölcsön szerződést kell írni,amit nemkell kifüggeszteni,így a régi bérlő nemtud belekötni.
Válasz #171. hozzászólásra
Akkor is övé az előbérleti jog,az elmaradt bérleti díjat,ha lehet békességesen,ha nem bírósági úton hajtható be.Ügyvédet megkell kérdezni,mivan a megszakadt bérleti viszonnyal?Neki már lejárat előtt,megkellett volna hosszabbítani,meg a tulajdonos is gondoskodhatott volna,mi lesz lejárat után.
Válasz #170. hozzászólásra
Az előző bérlőnek 2010 szept 30/dec 31.-én lejárt a bérleti szerződése másik szerződést nem tudott kötni senkivel,
a bérelt területei parlag területek, 2-3-évnyi bérleti díjjal tartozik a tulajoknak.
hogy érted, hogy megkifogásolta?
mi az hogy megkifogásolta?
ilyen nincs, ha a tulajdonos kifüggeszt egy ajánlatot, azt vagy elfogadja az előbérletre/elővásárlásra jogosult, vagy nem érdekes, hogy mit beszél. megkifogásolni nincs mit, ez nem a streszkó, ahol a mocsok árukat meg lehet köpködni. egy dolga van annak, aki valamit bökni akar, nyilatkozni, hogy elfogadja az ajánlatot.
az más kérdés, ha szerinte nem járt le a korábbi szerződés, ő még birtokon belül van, neki mezei leltára van, el nem vihető beruházást hajtott végre, melyek ellenértékére igényt tart, az más kérdés, ezt nyilván le kell vele rendezni, de ettől ha lejárt a szerződése, felszabadult a föld, a tulajdonos bérbe akarja adni, kifüggesztett egy ajánlatot, te azt elfogadtad, te vagy az első az előbérleti sorban, formailag és tartalmilag helyesek a papírok, akkor nincs mese, a szerződés létrejött köztetek.
ezen nincs mit megkifogásolni, be kell adni a földhivatalba, birtokba kell lépni, és csókoljuk a seggét mindenkinek...
Elvileg kifüggesztés után lehet szerződést kötni.Az előbérlőnek van előbérleti joga,nehéz eset.
Üdv!
Válaszotokat előre is köszönöm!
T.:Márk
Üdv!
Válaszotokat előre is köszönöm!
T.:Márk
Földhasználati lap benyújtásakor a családi használat valamint a szívességi használat között mi a különbség?
Mindkét esetben fontos az egyenes ági rokoni kapcsolat.
Ha jól tudom családi használat esetén nem kell írásbeli földbérleti szerződés.
Válasz #164. hozzászólásra
Így látom én is,de ma lefényképeztem a területet ,ha behívatnak majd elé ba...om a fényépeket. A jegyző úr szolítsa fel az agíatlant a területe gyommentesen tartására.
Válasz #163. hozzászólásra
Hali!
Sztem , ha parlagfüves ill. nagyon gazos , akkor inkább a szomszédod tegye össze a kezét.Mivel , hogy jót tettél neki , azzal hogy a gaz zöme eltünt.
A másik pedig az , hogy a jegyző mit is mondhatna neki.
Ugyanis ezzel nem kárt tettél volna hanem ellenkezőleg segítettél rajta.
Nem találtam megfelelő topiot ide írom kínomat. kérdésem,van e törvény arra ha valaki nem müveli a földjét,nem is kaszálja és én le legeltetem mikortól lehet?
A héten rá hajtottam egy F...nak a földjére a marhát,teljesen gyomos,meg egyebek még parlagfűs ráadásúl.
Kiverte a hepajt hogy milyen jogon legeltetek rajta ,megy a jegyzőhöz ,bíroságra.birtok háborítás miatt.
Jelentsed be a földhivatalhoz a családi használatot, ez sosem fog lejárni és nem is kell kifüggeszteni. Bérleti díj sincsen. Ha egyszer netán harmadik személynek szeretnétek bérbe, vagy eladni, akkor a családi használatot a földhivatalnál töröltetni kell előtte, mert addig új földhasználatot nem jegyeznek be.
Válasz #160. hozzászólásra
én nem gondolom, hogy közvetlen hozzátartozóként ki kellene függeszteni
üdv mindenkinek!!
Segitséget szeretnék kérni édesanyámtól bérlek egy darab földet nemgondoltam hogy lejárt a szerzödésem most kaptam a földhiv tól a papirt hogy 2007.12.31 én lejárt aztmondták ha most beadom az ujj szerződést a büntetés 1000ft/ ak, vagy kifüggesztem,valaki tud valami jobb tanácsot adni!! mit lehetne tenni?
Válasz #158. hozzászólásra
4 soros vetőgépet akarok venni
Jó éjszakát mindenkinek. Megyek az elmaradt papírmunkáimat elvégezni.
Válasz #156. hozzászólásra
Ejnye. Nemsokára indítjuk a kultivátorokat. Akkor nem bánnám, ha arra leskelődnél.
Válasz #154. hozzászólásra
A fene a sas szemeimet. :)
Volt mikor sokat jártam arra.
Válasz #152. hozzászólásra
De ha a szójavetőgépet is megmondod, akkor viszek neked még egy kis MSC-t...
Válasz #152. hozzászólásra
De igen. Na délután csináltam a képeket.
Válasz #150. hozzászólásra
Nem lesz kicsi a 4 soros kulti, ha jövőre vetőgépet cserélsz?
István!
Ez a 8 soros a honlapodon nem gázlónál van véletlenül lekapva??
szegény kuki fázik
1 négy soros kultit tegyél mellé légyszi . Igazság az hogy sajnos kitört a szegénység de nyáron szórót kell venni mert kicsi a 900 literes promar de jövőre meg az spc lesz cserés .
Válasz #146. hozzászólásra
Elnézést Az István hivjon de ö vette a lapot,mégegyszer bocs
Válasz #146. hozzászólásra
Én kell hívjam, mielőtt Dombóvárra érnék
Válasz #140. hozzászólásra
egy kutya
Válasz #142. hozzászólásra
mi elött hívjalak?
Válasz #143. hozzászólásra
Nálunk már kikeltek. Láthatod a honlapon
Válasz #142. hozzászólásra
Ok, jelentkezni fogok.
Köszi
Válasz #136. hozzászólásra
Hello István!
még nem tudom milyenek a vetések
a vetés kész, majd ha kelnek megmondom
a héten remélem kint lesz a kukim
Válasz #140. hozzászólásra
Elötte hivj 30 4897755
Válasz #138. hozzászólásra
Tudok. Holnap estére megcsinálom az ajánlatokat.
Válasz #130. hozzászólásra
én nem elöbérletről beszélek, hanem elővásárlásról
nem örülnék ha kihagynának az általam müvelt föld megvásárlásából
Válasz #137. hozzászólásra
Holnap délután vagy holnapután reggel megyünk Kaposvárra. Dombóvár felé megyünk.
Jó lesz?
Válasz #134. hozzászólásra
Valamit tudsz rájuk mondani . Fater vigéckedett az e-mailommal mert én hívni akartalak de mindig elmaradt
Válasz #136. hozzászólásra
Mágocs