Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- S.O.S. új
- Grubber új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- AKG támogatás új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
758 hozzászólás
Válasz Mötözö #657. hozzászólásáraÉn épp fordítva látom,bár inkább a lökettérfogat miatt nem tetszik a fejlesztés iránya.
Válasz trikolor5 #652. hozzászólásárade az fpt motor sokkal inkább felemelő..ideje volt kibaszni a perkins egységet
Válasz Dávid #651. hozzászólására
Válasz piriczki91 #653. hozzászólásáraJd hajtőműolajat. Az nem habosodik, nem lesz tőle gondja az első szimering folyással.
Válasz piriczki91 #653. hozzászólásáraKezelési szerint Valtra AKS (LS) 80w90 Gl-5 , vagy Shell ALS 90 80w90.
Én Ambra 90 LS Hypoide 80w90 GL-5 EP-t használok az Agrotec-től(New Holland gyári olaj).
Sziasztok.
A 110 Hattatba milyen olaj megy az elsőhidba, cserélt már valaki?
Válasz Dávid #651. hozzászólásáraNem lett sokkal szebb..
Ki rendelt már az új modellből?
Válasz Zanetti #650. hozzászólásáraItt csak 1 cég árulja őket. Vannak azért különböző megoldások, hogy elkerüljük a céget, meg le is legyen szervízelve meg még a garancia is maradjon. Itt a munkások lássák hogy mi a falun is kevés pénzből élünk, inkább velünk vannak kevés pénzért mint a céggel.
Válasz mtz1221 #648. hozzászólásáraNem tudom pl más cégeknél mennyi lehet a kiszállás,de ez azért elég húzós.
Válasz mtz1221 #648. hozzászólásáraItt annyival jobb hogy munkaidőn kívül is dolgoznak a mestereik, akkor pont felébe kerül minden.
Válasz gegenyzoltan #647. hozzászólásáraNálunk is pofátlanok. Egyik irányt számolják, 1.2 euró/km áron.
Válasz Ká01 #645. hozzászólásáraKöszönöm szépen a választ!Igazából olyan gazdatársat keresnék akinek mostanában cseréltek olajat!A díjára lennék kíváncsi!Olyan kisszállási költséget írtak hogy a hajam égnek állt,vizes ruha kellett a homlokomra!????????
Válasz Tamás0 #644. hozzászólásáraSzia!2018-19-ben még úgy volt,hogy a törökországi gyárba csak a Lakkos Kft szerelői juthattak ki továbbképzésre,senki más,ezért ők a legképzettebbek a kérdésben.Más cégek is árulnak Hattat-ot,és van is szervizesük,de ők csak a szűrők,olajok cseréjére szorítkoznak.Nekem a kuplungon kellett állítani egy kicsit,és a kereskedőm megrendelte hozzá a Lakkostól a melót.A garanciális időben szerintem csak akitől vetted a trakit.
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy T4110 Hattatot szervízeltek e mostanában valakinek?Vagy esetleg tudtok e szervizdíjat?Km díj illetve óradíjra lennék kíváncsi?Lakkos KFt kívül csinálja e valaki más is? Köszönöm a válaszokat!Szép estét
Válasz mtz1221 #642. hozzászólásáraJó lett!Legalább egy misi maradt így a zsebemben,és még elégedett vok a munkájával is.A hagyományos MTZ elsöhíd valóban rugózik kicsit,de nem cserélném le rá a törököt semmiképp.Én gondolkodom még egy vásárlásán,ez meg épp most van függőben,hogy kap-e fronthidrót,már folynak a tárgyalások,csak elég borsos az ár.
Válasz Ká01 #641. hozzászólásáraCsak ha jó lett. Török traktorról meg lemondtam. Sikerült egyet meghajtanom, hát hagyományos hidas mtz, kényelmesebb rossz utakon.
Válasz mtz1221 #640. hozzászólásáraEgyébként jó is,hogy "összefutottunk".Talán tavaly ajánlottál/linkeltél be vkinek egy csávázógépet(csigát) itt a fórumon.Nos,én megfogadtam a másnak adott tanácsodat,és vásároltam egyet belőle-nem bántam meg-jó tipp volt-Köszi!
Válasz Ká01 #639. hozzászólására
Válasz mtz1221 #638. hozzászólásáraT 4100 van.A tlt-s kérdés második részére tudok válaszolni.Kétféleképpen tudod megindítani a tlt-t,hirtelen vagy finoman egy háromállású kapcsolóval.Kikapcsoláskor forog tovább,amíg tart a lendület.Nekem a gumizásom nem ilyen,és új korában próbáltam összébb venni,hogy kényelmesebben beférjek a kukisorba,de sajnos a gyári beállításnál jobban az enyémet nem lehetett.Nagyjából 5-5 cm van jobbról-balról a sorokig.Ez elég szűk,de meg lehet szokni.
T 4100 / T 4110 van e valakinek ??? Az lenne a kérdés hátsó 380/85R38 és első 320/85R28 gumizással össze e lehet venni a nyomtávot a sárhányóktól/fülkétől 1400 mm-re ??? És hogy működik a tlt gombja, csak a kuplungot nyomja be mint ha karral nyomnánk ki, vagy tiszta olajnyomásos lamellás, mint a nyugatiakon ??? Mennyire megbízható a tlt-je, lassan indít e meg kikapcsoláskor forog e tovább még a munkagép lendületben van ???
Sziasztok olyan kérdéssel fordulok hozzátok hattat a110-es traktorom és a levegőszárítóval elengedi a levegőt és a levegőnyomásom 8 bar-nal nem kapcsolja le a kompresszort mit lehet tenni.
Válasz barkaspisti #635. hozzászólásáraNem a váltóba
Válasz papszi06 #633. hozzászólásáraVéletlenül nem a motorba folyik ?
Válasz papszi06 #633. hozzászólásáraAz a megoldás hogy megkeresed hol tud átfolyni, és azt a részét javítod.
Sziasztok olyan kérdéssel fordulok hozzátok van egy hattat a110-es traktorom és a hidraulika olaj át folyik a váltóba és arra lennék kiváncsi hogy valakinek volt e már ilyen problémája és ha igen akkor mi a megoldás előre is köszönöm.
Válasz endypapa_20120 #631. hozzászólásáraEzért nem tetszenek ezek a "nevenincs" traktorok. Ha kell valami alkatrész akkor van baj, nem kicsi
Válasz Csaba A100 Hattat #628. hozzászólásáraMi a jó ár? Szomszéd, vagy 10 éve, 70-ér tudott beszerezni hozzá egy kuplungtárcsát. Kb. egy hónapot kellett várni, mire megjött.
Moderálási elveink miatt törölve: 2022-06-09 10:07:36
Válasz Csaba A100 Hattat #628. hozzászólásáraLáng Kaposvárt dicsérték régebben hogy mindent be szereznek jó áron. Hány üzemórát bírt ki a kuplung ???
Sziasztok! Tud valaki Hattathoz kuplunszettet jó áron?
Válasz Csaba A100 Hattat #626. hozzászólásáraLakos KFT
Sziasztok!
Bendrisket tud valaki esetleg, hogy hol lehet venni?
Melyik márka önindítója passzolhat hozzá?
Válasz Ká01 #624. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz Csaba A100 Hattat #622. hozzászólásáraPróbáld itt!
Önindítót A szérián tisztított már valaki?
Sziasztok!
Hattat A100-hoz keresek kabinszűrőt.
Hol lehet olcsón venni?
Valaki tudja a cikkszámát?
Előre is köszönöm!
Válasz paco #620. hozzászólásárahttps://fb.watch/b0ztaTcqaI/
Nagyon jó traktorok, persze van jobb is de árérték szempontból jó, egyszerű megbízható
Szép napot mindenkinek. Szeretnék véleményt kérni a 4110 ről ha valaki használja már egy ideje.
Válasz Borosta #618. hozzászólására100 hektarra 4 hengerest egyszeruen nem megterulo fenntartani, rengeteg ora menne bele es emiatt a kesobbi erteke is sokat csokkenne emiatt.
raadasul a sok uzemora tobb hibat is feltetelez.
ezert egy 150 loeros 6 hengeres normalis traktor a hozza tartozo gepekkel, gazdasagosabb.
Válasz horvath.agro #615. hozzászólásáraAzért van mit matekozni. Adottságok,lehetőségek,elszántság,és élethelyzet kérdése. Kisegítőnek kell , hogy maradjon a régi harcos , és akkor 2-3.traktornak , ha tellik rá már igencsak kellemes beleülni , arra az évi 300-500 üzemórára , és pikk-pakk lerepülnia a terciát egy szép nagy mostrummal... , de ha van ideje , és csak ennyire futja , akkor is nyugisabban elketyeghet az ember egy MTZ-nél komfortosabb , üzembiztosabb kisebb "nyugatiban".
Válasz agrogal #616. hozzászólásáraSziasztok! Nekem 4100 van '18 óta,és 65 ha a feladata,ahol mindent vele csinálok egyedül.Szerintem 100 ha-ig elbír egy gazdaság feladataival.
Válasz keriac #609. hozzászólására100 Ha szántóra ez kevés vezérgépnek.Ez szerintem csak a nagy mellé való.Max 30-40 Ha ig főgépnek akármék ilyen kategóriás
Válasz Borosta #614. hozzászólására100 hektárról beszélünk, ennyi területen ez nem okozhat gondot.
és először úgy is traktort kell cserélni, majd a munkagépeket mögé megvenni.
és nem zsebből kell megvenni, ott a hitel.
fele kp fele hitel amit ekkora terület röhögve kitermel...
Válasz horvath.agro #613. hozzászólásáraDupla,tripla áron. 10-15M/ 30-40M Valamint akkor legyen hozzá illő -1 kategóriával nagyobb munkaeszköz garnitúra ? Eke,tárcsa,kombinátor,vegyszerező,mütrágyaszóró.....3-4-5-8 M /Db .- Hümm. Mindezt máról , holnapra. Jobban élünk,mint 4 éve ?!
Válasz keriac #609. hozzászólására100 hektárra egy 140-150 lóerős 6hengeres gép kell minmum, nem ilyen piszka 100-110 lovas 4 hengeres könnyű kis kisegítő traktorok.
egy steyr 6145 s-controll 8 váltóval tökéletes, de egy 6150M jd is jó, vagy 150es case puma.
1x kell megvenni.
Válasz trikolor5 #611. hozzászólásáraViszont nekem mtz-nél sem volt gond 2000üó-ig, de utána hajaaaj... be vannak ezek lőve, gyárak leállnának ha semmi nem romlana el..
Válasz keriac #609. hozzászólásáraTYM traktorokra 5 év Tym traktorra 5év vagy 2000üó a garancia. Nekem simán meglenne az 5év. Viszont gyanus, hogy ez be is van építve a vételárba. Tán még a Kubotára adnak 5évet.
Válasz trikolor5 #608. hozzászólására90-113ig gyakorlatilag ugyanaz. Szüreti időszak alatt 2 kocsihoz kell. Meg az uniós füst kibocsátási szabályozás miatt le vannak fojtva. Még nem hajtottam meg , de én úgy látom ez a 113le kb annyi mint a kicsit felhúzott 920.3 MTZ. Ami papíron 80,de igazából nem annyi.A jó öreg mtzk első útja is sokszor az adagolóshoz volt, aki meg rutinos maga tekergeti De ezek bizony annyik. Másképp kell számolni.
Sziasztok! Akinek 4110-ese van írna róla pár szót, mondjuk 2000 óráig és felette, hogy alakultak a problémák? fogyasztás, szervíz költségek (annak megbízhatósága), mit húzkodtok velük? 100 ha szántóra nézegetünk gépeket, de lassan elsírom magam, amilyen gondokat hallani az új gépekről. Lehet sokra vágyom, egy gépre, ami hosszú éveken át szolgál, és nem kell rettegni a garancia lejárta után, hogy kiesik a kereke. Valahogy keserűség fog el egy 10-en milliós gép mellett, amikor azt hallgatom a kereskedőktől, hogy 1 év garancia jár hozzá, a mosógépemen meg van 5!