Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Fiat 180-90-es traktorok új
- Grubber új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- S.O.S. új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
758 hozzászólás
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni a Hattat A110-es traktorral kapcsolatban.Most állok vásárlás előtt és az lenne a kérdésem, hogy kinek mi a véleménye róla? Van e valami hibája? Milyen a fogyasztása?
Válasz Ká01 #556. hozzászólásáraIgen, 4 - 5 km/h óra fele csinálta nekünk is, szántás közbe lettünk rá figyelmesek. De akkor megnyugodtam, hogy nem csak nekünk kattan
Válasz olahdavid77 #555. hozzászólásáraSzia!
Én is hallom az enyémben,de én a sebességhez kötöm a dolgot.Ha jól emlékszem 4 km/h-nál csinálja.Ha eléri,vagy elhagyja a 4-et,kattan vmi relé.Akkor zavaró,ha épp ennyivel dolgozol.
Szép estét mindenkinek! Nálunk is van egy T4100 a családban, 385 üzemórával, mi nagyon szeretjük. Olyan kérdésem lenne, hogy ki milyen fordulatszámtartományban használja a traktort (akár azt is elfogadom, hogy milyen munkához), illetve olyan 1100 as fordulatnál a műszerfal mögül illetve jobb oldalról, ahol a tekerős állítók vannak, folyamatosan relé kapcsolgatás hallatszik. Valaki tudja, hogy ez mi lehet, vagy mitől lehet? Előre is köszönöm a válaszokat :D
Válasz Pityesz90 #553. hozzászólásáraIgen.Nálam 250 üzó után cserélik a motorolajat szűrővel,valamint mindkét gázolajszűrőt,mindkét hidraulika szűrőt,mindkét levegőszűrőt és a fülkeszűrőt is.Légszűrőt és fülkeszűrőt nem kell vennem vagy öt évig,mert mindet kifújkálom és gyári dobozában elteszem ráírva a futott üzó-t.
Válasz Ká01 #552. hozzászólásáraIsmét köszi a segítséget! igen arról beszélek úgy tudom az egy fém hálós szűrő valaki azt mondja elég kimosni vagy csere inkább kicseréltem. Az enyémben 900 óra van de már lecserélem az összes olajat mindenhonnan. Csak kíváncsi lettem volna ha valaki csinált már ilyet,de szerintem mást nem kell cserélni. Neked a szervíz eröltette a szűrő cserét?
Válasz Pityesz90 #549. hozzászólására
H.6.4.2. Replacing the suction filter of
hydraulic pump
The suction filter should not be cleaned, used filter should
be dismounted and a new filter should be assembled.
In works where hydraulic system is
subjected to excessive pollution
(for example, working with dumper
trailer), suction filter should be
replaced at shorter intervals. If
double hydraulic pump starts to
operate with noise, the engine
should be shut off and suction filter
should be checked. If it is dirty, it
should be replaced with a new
one.
Az idevágó szöveg lényege,hogy 1000 üzó után cserélni kell a hidraulika szivattyú szívó szűrőjét.A kezelésiben még rajz is mutatja,hogy melyikről van szó.
Válasz Pityesz90 #549. hozzászólásáraA szóban forgó cikkszám:20639610 , a dobozon Hattat Tarim , Valtra felirat olvasható.Alámásztam a gépnek,és valóban találtam a légtartály alatt,a hidraulika tartály visszafolyó ágán egy kis hengert,de ehez eddig nem nyúlt egy szerelő sem.Megpróbálok nyomozni,ha megtudok vmit,kiírom ide.
Válasz Ká01 #548. hozzászólásáraBocsi félre értettem valószínű hogy csak szűrőt cseréltettél érdekes de nekem nem kellett a szűrő amit mondok a légtartály körül van
Válasz Ká01 #548. hozzászólásáraIgen azt gondoltam hogy cserélni kell de a fülke alatt van egy kis kerek szűrő ami elvileg durva szűrő azt nem cserélték ki neked? A tiedben mennyi van? Milyen olajat használtat? A cikkszámot előre is megköszönöm ha leírod
Válasz Pityesz90 #547. hozzászólásáraBár váltó olajat még nem cseréltem,de mivel más nem válaszol én fogok.Nekem a gép még garis,és a szervíz cserélt filtert a fémházakba,amik a fülke előtt vannak jobbról.Úgy emlékszem,hogy egyformák,de ha kell cikkszámot is tudok nézni,mert eltettem a szűrők dobozát.
Sziasztok! Valaki cserélt már T4100 asban váltó olajat? A fémházas kis előszűrőt cserélni kell vagy csak takarítani? Esetleg valami más amire figyelni kell.
Válasz béla12 #545. hozzászólásáraItt azért megjelenik egy jelentős erőkar is,vmint el tudom képzelni,hogy pl MTZ kerékkel ikrezte,mert olcsó,de sajnos nagyobb az átmérő(én is mellépróbáltam),és ez lett a csapágy veszte.
Válasz Ká01 #544. hozzászólásáraKöszi! Akkor inkább ne, bár érdekes ez a csapágy dolog mert ha nehezet dolgozik pl szánt akkor van igazán terhelve, nem egy könnyű kombinátor szállításakor. A hirdetésekben pedig szörnyű emelőképességet írnak, akkor hogy van ez?
Válasz béla12 #543. hozzászólásáraHello!Én tavasszal kérdezgettem a dupla kerék ügyet,és az egyik szerelő azt mondta,hogy egy tulaj megcsinálta "A" szériás Hattat-on,de kerékcsapágy csere lett a vége.Szerintem a garanciát nem bukod el teljesen,csak amit az ikrezés okoz,azt kell benyelni.Nem Hattat ugyan,de hasonló-egy 100 lovas DF a szomszéd faluban járt úgy,hogy hátsó lehajtás öntvényt kellett cserélni ikrezés miatt.
Hattatosok! Lehet-e ill. szabad-e iker kerekezni? Pontosabban, biztos megoldható, csak a gyártó engedélyezi-e. Vagy elvész a garancia? T4100-asról lenne szó. Ki mit tud erről? Esetleg valakinek van-e ilyen megoldása. Köszi a válaszokat!
Üdv, valaki tegyen már fel képet az újabb tipusú kuplung bovden elvezetéséről , mert a régit akarjuk átalakítani új tipusúra gyári átalakítóval de nem egyértelmű mi hová megy .
Válasz Pityesz90 #540. hozzászólásáraA kezelési 1000 üzó-nál írja elő.
Válasz Ká01 #539. hozzászólásáraVáltóban hány üzemóránál cseréld az olajat?
Válasz szolobirtok #538. hozzászólásáraEz a zsírzó bal hátsó kerék alatt található,de szerintem az A szérián csak lábkuplung van.
Válasz tothattilabubora #532. hozzászólásáraÜdv!
Szerinted az A90 nél is lehet ott zsirzó gomb?
Gondolom a jobb oldali kereket veted le.
Válasz Pityesz90 #536. hozzászólásáraA kipufogón van az a kályhacsőforma burkolat.Azt tartja négy kis "fül",azok közül tört ki az egyik.Nálam az óra 380,hasonló jókat kívánok.
Válasz Ká01 #535. hozzászólásáraA kipufogó a rezgés miatt tört el az alsó tartó? Én is észrevettem hogy remeg egy gumibakos megoldással megoldottam a fülkéhez és jó. Más gondja az enyémnek sincs mondjuk még csak 800 órás. Sok hibamentes órát kívánok.
Válasz Pityesz90 #534. hozzászólásáraNagy nehezen megszereztem a Perkins kezelésijét a motorhoz,és vettem is egy kis hordónyi motorolajat.Ezután ezt kapja a két traki,és a két autó is.A Hattat jól muzsikál,köszi.Egy kipufogó hegesztés volt,de ezen kívül teszi a dolgát.
Válasz Ká01 #533. hozzászólásáraJól muzsikál a kis gép nincs vele gond? Az olaj problémád megoldódott?
Szombaton levettem a hátsó kerekeket,hogy a nyomtávon vegyek összébb,de sajnos eddig is a minimumon volt.Viszont volt annyi haszna a dolognak,hogy megláttam egy zsírzógombot,ami nekem új volt,úgyhogy meg is zsíroztam,és a Highshift kuplungom sokkal gyorsabb lett.A gép T4100,ha vkit érdekel.
Válasz csipi145 #528. hozzászólásáraÜdv.Én már 6 éve tulajdonosa vagyok egy A80 HATTAT trakszinak és elégedett vagyok vele minden téren.Mind a kényelem kezelhetőség és a minőség is jóval felül mulja a belorusokat.3000 munkaóra után is szinte hibátlanul teljesit.CSak enyit igy röviden ha más is erdekel kérdez.
Ha vkinek kell NM,NK,NL motorkódhoz Perkins Operation Manual,akkor el tudom küldeni.
T széria,gyári Perkins adat motorolajra:API CH-4,CI-4.
Válasz engelhardtmate #504. hozzászólásáraŰdv.
Engem is érdekelne a téma !
Szeretnék venni egy újat magamnak de egyenlőre szemezgetek vele ! :)
Válasz Ká01 #526. hozzászólásáraSzia! Megkaptam, átjött szépen. Köszönöm!
Üdv.:Trakiszaki
Válasz Ká01 #526. hozzászólásáraSzia! Ha elküldöd nekem a csipi145@gmail.com cimre, tisztelettel megköszönöm!
Üdv: Trakiszaki
Megkaptam az "A" széria használatit PDF-ben angolul,ha vkit érdekel.
Válasz Pityesz90 #524. hozzászólásáraIgen,az importőr szerelője is az Agip-ot ajánlotta,nem is értem,hogy a kereskedőm miért nem azt hozott.
Válasz Ká01 #522. hozzászólásáraCsak azért mondom mert van egy 12 éves landini ghibli abban is ez a motor van és abba is azt az agip olajat rakjuk és semmi baja.
Válasz Ká01 #522. hozzászólásáraHa én abból indulok ki hogy a JD be is jó a MOL farm JD a váltóban de én annyira nem néztem meg. Nézd meg az agip olajakat is
Volt egy kis időm,és összehasonlítottam a Mol Super Diesel 15W-40-et a Shell Rimula R4L 15W-40-el,és ahogy sejthető,egy gyengébb minőség.Az a kérdés,hogy a gyári minimum minőséget eléri-e vajon?
Válasz Pityesz90 #520. hozzászólásáraNekem a motorba Mol Super Diesel 15W-40 -et hozott a szervíz.
Válasz Ká01 #518. hozzászólásáraKérdezz utána mert nekem agip olajat tettek a motorba és a váltóban is azt ajánlotta a szerelő
Válasz Ká01 #516. hozzászólásáraDe a shell olajok adatlapjáról kibírod keresni.Vagy fel mész a perkins oldalára ott is meglesz.A motorba ahogy nézem aceaE7 ci-4 kell.A váltóba meg egy fene hogy melyik utto 10W-30.
Válasz traktorklíma #513. hozzászólásáraAhogy én tudom,a Hattat nagyon sok más gyártónak gyárt alkatrészt a világon,így a Perkins-nek is.A legyártott alkatrészeket elszállítják Angliába,ahol összeszerelik motorrá,majd tesztelik,és eladják a kész motort-akár a Hattat-nak is.
Válasz mtz1221 #509. hozzászólásáraAhogy az axi honlapja írja,ott a Landini motorja 1000 ccm-el kisebb,mint a Hattat-nak.Szerintem a Farmtrac-ban van ez a motor.
Válasz mtz1221 #505. hozzászólásáraIgen,ezt én is megtaláltam,de eszerint csak shell olajokot használhatok.A szokásos tól-ig értékek,és minőségek nincsenek megadva,csak,hogy shell termékekben melyik a megfelelő.
Válasz hattat2018 #502. hozzászólásáraMail ment.
Válasz traktorklíma #513. hozzászólásáraVan itt nem messze egy gazda! Mikor elkezdték szerbiában árulni a Hatattot ő vett mindjárt egy 110-est! Nagyon meg volt elégedve vele,így vett egy párját is,csak az volt a baj,hogy közben a törökök megtanultak motrot gyártani! Ég és föld a 2! Az Armánál nem tudom így van-e de a kereskedő szerint azért van nagy késés többek között mifelén a leszállítással mert a Perkins nem győzi a motrokat szállítani törökbe...ÁLLÍTÓLAG!
Válasz mtz1221 #509. hozzászólásáraEz a motor kérdés elég érdekes a Hattatnál. Nem reklámozzák de ezt a motor típust bizony törökbe gyártják a Hattat gyárba. Nem licence-be hanem gyáriként. A legyàrtott motorokat aztán kiviszik Angliába, ahonnan a Hattat megveszi a saját maga legyártott motorját a traktorába és vissza viszik törökbe. Ha bemész a Hatat motorszámal a magyarországi perkins gyári képviseletéhez, angol gyártásuként van regisztrálva a motor. A garanciát is ők látják el a motoron nem a Hattat kereskedő.
Válasz csferri #511. hozzászólásáraNem rosszak sőt,csak hogy meddig mertek eljátszani az alulméretezése.Az indiaiak is qrvára jók a kicsik,több tafet mahindrát tudok 8-9000 órával,fő darab gond nélkül.De ott is pl a solis gyári carraro cucokkal van.60-70-90 lovas alatt ugyanaz a t50 carraro váltódifi van,ami a gyári honlapján max 60 lóerőre javasolt.Abban biztos vagyok hogy amelyiket eltalálja az ember a motorhoz való difi/váltó/hidraulikával,az semmivel sem lesz rosszabb egy olcsóbb nyugatitól.Na de egy év múlva többet fogunk tudni,mert én kihajtom a kicsinek a belét is garancia alatt az biztos.Csak érne már haza mert kezdenek a tököm hegyén lenni a késésükkel.
Válasz mtz1221 #509. hozzászólásáraAmúgy ezek a török cuccok nem feltétlen rossszak még a másolatok sem, agrion vetőgép nagyon + csalódás lett van benne anyag mennyiségieg és minőségileg is, a török gumik szintén nem rosszak.
Válasz csferri #508. hozzászólásáraEbben én is biztos vagyok,így lehet olcsó traktort csinálni.
Válasz Gazda12 #507. hozzászólásáraMai világban ha a kicsi van túlméretezve,még az is kevés.Styer-okat nem ismerem,most kezdenek jönni több helyre is,majd pár év múlva okosabbak leszünk.De egy 110 lovas case van egyik ismerősnek,előtte 892 orosz volt neki.5 évig szórakozott vele 5-600 óra körül törte először össze neki a váltót,még garancia alatt.Tavaly visszavette az oroszát,a case meg megy bicikli kerekkel kis munkákra.A hattat gyári katalógus pl a T4065-ra (65 lovas gép)3760 kg önsúlyt ír,a -T4110 (110 lóerő)meg 3880-at.Ami szerintem nagyon nincs rendeben.A másik dolog meg amit a napokban tudtam meg,hogy pl a perkins motor sem egyforma egy 100 lovas hattat/arma/basak vagy egy 100 lovas landiniben.Mintha a törökök csinálnának a 80 lovasból 100 lovat.A 80 lovas az egyezik a török meg a olaszban is.