Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Fiat 180-90-es traktorok új
- Grubber új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- S.O.S. új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
758 hozzászólás
Válasz Ká01 #455. hozzászólásáraKöszi!(az előbb elnyomtam bocs)
Válasz csferri #454. hozzászólásáraKöszi!
Válasz mtz1221 #453. hozzászólásáraArmatrac-ot tegnapelőtt néztem egy kereskedésben Kecskeméten.A fülkéje jobban tetszik,de az alja nincs annyira bevédve,mint a hattat-é.Van egy stekker is ami nagyon védtelen a sár,vagy a szotyiszár ellen.A felszereltsége szegényesebb,a traki is rövidebb,de az ára ezt tükrözi is.Szerintem kb ugyan az a minőség lehet.
Válasz Takács László_15669 #451. hozzászólásáraCsongrád megye,Szentes.Gyere el, ha gondolod!
Válasz mtz1221 #453. hozzászólásáraNa akkor ha meglesz az odaillő topicba számolj be róla hagy gratuláljunk
Válasz csferri #452. hozzászólásáraFolyamatban van.Ez olyan be újítás hogy semmi kedvem hozzá,de valamit muszáj ha így jártunk.Nem hattat hanem armatrack lesz.De ahogy olvasgatom a tlt-ki/be kapcsolása annak is sz@r lesz az mtz után.
Válasz mtz1221 #448. hozzászólásáraNo, tán beújítottál.
Elég érdekes ez a tlt kapcsolás megoldása,bár lehet a valóságban sokkal egyszerűbb. Nem akarom elhinni hogy butább lenne mint az mtz hiszen csak egy nagy márka alapjaira épül. Szeretnék egy T4100-as üzemeltetőnél látni,lehetőleg 100-150 km-nél nem távolabb én Békés megyei vagyok. Ha valaki szívesen látna, megköszönném.
Válasz mtz1221 #446. hozzászólásáraA két kuplung egymástól független,tehát fordulaton is ki lehet emelni a tlt-ét.Elvileg elindítani is,de én félteném a kardánt egy csőtörőn,vagy szárzúzón.
Válasz Takács László_15669 #442. hozzászólásáraHello!
Nekem T 4100-as van.Két kuplung van,mint az A szérián,de ennél már elektromos a kapcsolása a tlt kuplungnak.Először kiemeled a kuplungot a jobb oldali leghátsó kapcsolóval,majd az ülés melletti karral kiválasztod a kardánfordulatot(540-1000),ezután "felengeded" a kuplungot az első kapcsolóval.Max 5 percig lehet kiemelve.
Válasz avm #447. hozzászólásáraAz 5 percel van a gondom,de majd megszokjuk hogy 2 karral kell ügyetlenkednem.A 6 hengeres mtz-é eddig a legjobb nekem.Elektrohidrolikus mágneskapcsolón keresztül indít/fékez.
Válasz mtz1221 #446. hozzászólásáraValmeten ki lehet, gázelvétel elég. Ennél hatékonyabb megoldást még nem láttam. A kuplugból 1 tengely megy hátra és 2 fogaskerék hajtja a tlt.
Válasz avm #445. hozzászólásáraKöszi értem,akkor ez csőtörőre a legrosszabb tlt megoldás.Kuplung oldás nélkül üresbe kilehet lökni a tlt kart munka közben ??
Válasz mtz1221 #444. hozzászólásáraValmet-ből szárrmazik ez a megoldás, külön kinyomócsapágya van és a leírás szerint max 5 percig szabad kiemelve járatni.
Válasz avm #443. hozzászólásáraÉrdekes megoldás,a tümosannak láttam így csak nem értettem a működését.Van külön kinyomó csapágya,vagy egy van mindkét lamellára ?? Ha pl trágyaszórót húzol és fordulsz a végén.Akkor elég a karral oldanod a tlt hajtást még megfordulsz,vagy csak addig lehet a karral még bekapcsolod/kikapcsolod ??
Válasz Takács László_15669 #442. hozzászólásáraA műszerfal bal oldalán van a kar. Ha függőlegesen áll a szélvédő felé akkor fog ha hátrahúzod akkor old. Kiemelt állapotban is tudod rögzíteni.
BLacitól kérdezem ,hogy hol van az a kar? Én a T4100-ast nézegettem. Azon minden kart megkérdeztem hogy melyik mi,de ilyen kart nem láttam.
Köszönöm a válaszokat!Biztos én vagyok nehéz fejű, de még mindig nem egyértelmű számomra, hogy mozgásban lévő traktornál lehet-e be és kikapcsolni? Bocsi, hogy ilyen értetlen vagyok.
Két tárcsás, de a tlt kuplungot egy karral vezérled. Most volt egy nálam pont kuplung javításon
Válasz Takács László_15669 #437. hozzászólásáraHa dupla kuplungos akkor úgy van ahogy írod.Kuplung tövig benyomva a tlt lamelláját oldja.A váltó lamelláját pedig fél benyomásnál.Szóval tlt megállítás nélkül bírsz váltani csúsztatni,de tlt-t megállás nélkül bekapcsolni nem.
Válasz Takács László_15669 #437. hozzászólásáraTalán félreértettél valamit, de ha nem akkor azt a kereskedőt kerüld el nagy ívben vagy kérdezd meg lehet-e fizetni német márkával, mert ez kb ilyen szintű tudatlanság.
Kérdésem lenne Hattat üzemeltetőkhöz. A TLT be és kikapcsolása a tengelykapcsoló pedállal történik?( Kereskedő mondta) Nincs külön ki-be kapcsolási lehetőség? Pl permetezésnél a fordulókban nem állok meg csak a TLT-t kapcsolom ki és mikor ráfordultam az következő fogásra akkor be.(mtz) Ez a Hattatnál nem lehetséges?
Válasz lado.robert44 #434. hozzászólásáraVan case ih topic, ott kellene feltenned a kérdésed, mert akinek case van nem biztos, hogy benéz a hattat topicba.
Case Ih
Válasz lado.robert44 #434. hozzászólásáraJól tudom,hogy ez az oldal a Hattatról szól?
Hello , Mindenkinek
Erdeklodni szeretnek a CASE MAXXUM 5140 -es traktor működés közben le áll de viszont HIDRAulika es a kormány nem áll meg .
Mi lehet az oka:???
Válasz slade #432. hozzászólásáraHa vajdaság is játszik,akkor itt van minden.
Sziasztok ! Van valakinek információja hogy az Armatrac-hoz alkatrészt ki forgalmaz??
Kedves "Kollégák"
Köszönöm a válaszokat, a biztatást. Időközben megvettem a saját Hattat traktoromat. Egy-két kényelmi kifogás ellenére, eddig meg vagyok elégedve vele.
Válasz babineni58 #427. hozzászólásáraHeló! én a forgalmazónál(Lakkos kft)dolgoztam szervizesként, csak ajánlani tudom neked a gépet, a t4100-as a turbós mtz kiváltására tökéletes, normál(rendszeres)karbantartás mellett nagyon hálás gép, sokkal kényelmesebb a kabin, hidraulika és a tlt sokkal erősebb, válltója-motorja stapabíró, szerkezetileg egyszerű, ha esetleg javítani kell nem bonyolult bárki megszereli
Válasz Pityesz90 #428. hozzászólására Hello!
Az ára a JD trakihoz képest kb a fele.
Válasz babineni58 #427. hozzászólásáraHello!
Nekem van egy 600 üzemórát használt gép igaz nem szántok vele üzem szerűen de sokkal komolyabb egy mtz nél én is ezért vettem megvan mellette az mtz is de jobban bírja ugyan azt munkát amit az orosz még amit meguntam benne hogy akármit elkövetsz mindíg folyik az olaj mindenhonnan egyszóval másabb sokkal de nem lehet hasonlítani JD traktorokhoz szerintem az ára is 3-a nem kell félni tőle nagyon jó kis gép ha mellette döntesz nem fogod megbánni én húztam vele 3 fejes ekét kötött talajon fordulóköre nagyon kicsi vetésnél, húzatásnál nagyon könnyű forgolódni vele hidraulika alapjáraton szépen emel ha kérdésed van még vagy esetleg meg is nézheted élőben szívesen segítek.
Üdv Mindenkinek!
Érdeklődnék,hogy van-e valakinek komolyabb gyakorlati tapasztalata a 4100 típussal kapcsolatban? Mtz kiváltását tervezem és ezért érdekelne hogy mennyire alkalmas talajmunkákra.
Egy kis segitség kellene a Hattat traktoron hol lehet kikapcsolni a hiralika szivattyút
Egy kis segitség kellene a Hattat traktoron hol lehet kikapcsolni a hiralika szivattyút
Válasz papszi06 #423. hozzászólásáraSzerintem nem kell attól félni az enyém mondjuk 4100 as de semmi baja nem volt még mikor én vettem voltam használtakat nézni és ott is csak dícsérték több ezer üzemórával igaz nem egy JD komfort meg kényelem de annyi pénzért nem várható el am meg ha ugy használod a Johnit is javíthatod
Válasz kovacsmihaly0905 #422. hozzászólásáraFigyelj ami megfogott a pörkins motor mellette a valtra cég gyártja,volt olyan mtz.3 amibe 10 év alatt 3 főtengelyt cseréltünk minden évben több 100 E felujitás,mellette van egy amobil at pörkins motoros 2002, még a porlasztó csucs sem volt cserélve,pedig kap a jóból
Válasz papszi06 #421. hozzászólásáraLehet hogy előbb kellett volna érdeklődni aztán vásárolni.
Sziasztok mi most vettünk A 110 2db holnap hozzák lecseréltük az MTZ ket mondjatok véleményt mert tele a gatya
Válasz Bonyolult #419. hozzászólásáraSzerintem ha hosszabb ideig talaj munkázol főleg ha az meg erőltető a gépnek akkor is olyan meleg tud lenni én is figyeltem már a t4100-nál szóval nincs azzal baj azt tudom hogy New Holland tm 190 váltó üzemi hőfoka 90 celsius fok de a Hattatnak is somán van 70-80 fok
Érdeklődnék a hátsó kerék lehajtásnál, ha huzamosabb ideig közúton közlekedek pl. 20-30 km hosszan, olyan nagyon felmelegszik a tömb, hogy a kezem nem állja, ez normális. Nekem A110 van.
Helló!
Van valaki aki meg tudná mondani Hattat C3080-ban hogy a bánatba kell bekapcsolni a TLT-t?
Válasz Kiss József_25750 #415. hozzászólásárapersze ,hogy lehet ,a csillagot is fordíthatod,és különböző formában rakhatod rá a kerékpántot
Válasz Kiss József_25750 #415. hozzászólásáraLakkosnál biztos tudják. Mekkora tárcsád van a géphez?
Tudja e valaki lehet e állítani a nyomtávot A90 es hattatnál? Előre is kösz a választ
Válasz barnatotmaria #413. hozzászólásáraÉn eddig megvagyok elégedve vele a kötelező szervizeken kívül csak tankolni kellett és dolgozni vele egyébként a fogyasztása is elég jó.A paraméterei az A szériához képest az irányválto a bal oldalon van ebbe jobb oldalon három váltókart raktak és gombok megnyomásával tudsz huplung nélkül váltani,a hidraulika karok jobb oldalon vannak van még potméteres hidraulika max magasság állítás, gyors lassu eresztés,hidraulika már 3 munkahangeres ugy tudom 4.5 t kapacitású ja és a tank is a bal oldalon van a lépcső mellett kb ennyi az enyémben most lesz 400 óra hátránynak talán az ülést mondanám sima mechanikus az nem nagy szám.
Válasz Pityesz90 #397. hozzászólására Szia! Mi is T4100as tervezünk venni. A paramétereit leirnàd nagyàbol? Az e-mailem :barnatotmaria@ gmail.com. Egyébként mik a tapasztalataid azota?
Válasz arcsimeheszet #411. hozzászólásáraSzia! Pàlyàzati tàmogatàsra szeretnénk megvenni, folyamatban van? Te is vàsàrlàst tervezel?
Válasz barnatotmaria #389. hozzászólásáraSzia
Meg vettétek végül is a Hattatot???
Egy T4100asra mekkora fuggesztett permetezot akaszthatnak?
Gondolkodom uj 1300literesben, ami megtoltve siman lenne tobb mint 2 tonna. Kinek mi a tapasztalata (Nehez RTvel emelgeti az elejet?), mekkora gepekkel hasznaljatok?
Kinek van rajta fronthidraulikaja?
Sziasztok! Van valakinek A100-a? Tapasztalatok?