Hirdetés
Cikkajánló

Odavan érte az internet népe: Őrült vagy zseni? +VIDEÓ
Április közepén megtörtént az első szénabetakarítás.
Hirdetés

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.
883 hozzászólás
Válasz Mtz 550E #881. hozzászólásáraTúl komplikálod. Képzeld el hogy ha 2x6 fokozatot mutatna, akkor is tudnád használni. Nem kell az ampert nézni. A varratot és az elektródát figyeld. 100 amperon kezd a 2.5 est, 140amperon a 3.25-öst, és onnan lehet kicsit le és fel is állítani.
Válasz Mtz 550E #881. hozzászólásáraLehetni mindent lehet, de minek.... Feleslegesen agyalsz megint, rakd vissza ahol volt, aztán használd. Úgyis észre kell venni, hogy 55 vagy 110 amperral hegesztesz, már ha hegesztettél már életedben, elmondásod szerint ugye igen.
Válasz Rabó001 #880. hozzászólásáraTényleg igazad van erre nem is gondoltam hirtelen hogy akkor az érték is változik nem a valóst mutatja majd!
Esetleg azt lelehet mérni hogy 1-1 kapcsoló álásba azt az ampert adja?
Most is jó helyen van e egyáltalán!
Mert csak úgy kerűlt hozzám!
Válasz Mtz 550E #879. hozzászólásáraTe nagyon szereted megbonyolítani azt is ami egyszerű. De írhatnám azt is, hogy nagyon értetlen vagy. És akkor gépet javítasz, traktorozol...
Teeee! Ha más állásban rakod fel a kapcsoló fogantyúját, akkor meg nem a valós értéket fogja mutatni! De ha neked az a jó, hogy direkt rossz legyen, akkor lelked rajta.
Válasz Rabó001 #877. hozzászólásáraMár meg van rájöttem! Ha az áramerősség kapcsolójának a közepén a kiscsavart kitekerem és a kisfekete forditót lehúzom a 4szögről 1lappal odébb fordítom akkor mutatja a fekete számokat ha 1lappal vissza akkor meg a pirosat!
220v az nincs bekötve rajta!
A 380 piros és fekete működik mint két állás!
Köszönöm a segítségeteket!
Válasz Mtz 550E #876. hozzászólásáraDe hol a gond ? miért kéne hogy mutasson feketére is ? most ahová mutat ott 55 amperon lesz feketékre kapcsolva a fő kapcsoló és 110 amperon piros 380ra kapcsolva.
Válasz Mtz 550E #876. hozzászólásáraAkkor ehogy elsőre írtam. De hát ez így logikus.
Válasz Rabó001 #874. hozzászólásáraPróbáltam a kapcsolót körbe lehet tekerni óramutató járással is meg fordítva is! És a kapcsoló mind két végét ha nézem mindig piros számnál van!
Feketére nem is lehet mert attól többet ugrik a kapcsoló!
Válasz Rabó001 #874. hozzászólásáraÉs ugyanilyen jsocsolo, ennek is 6 állása van.
Válasz Mtz 550E #873. hozzászólásáraHát probald meg! Óramutató járásaval egyező irányba, körbe valószínűleg nem lehet hajtani. Lehet hogy nem úgy sikerült a tábla, hogy a kapcsoló közepe pont a 2 szám közé esik. Ha minden 2 számnál 1 állása van, akkor úgy van ahogy írtam. Ha meg külön-külön, akkor úgy, ez egyértelmű. De annyira sok állása szerintem nincs annak a kapcsolónak, max. hatost láttam eddig.
Válasz Rabó001 #871. hozzászólásáraCsak az áramerősség kapcsolón mindkét vége a piros számoknál van és feketére nem is nagyon lehet fordítani! Azért kérdeztem nem e ismerős valakinek!
Válasz Rabó001 #871. hozzászólásáraBocs, a piros is 380 termeszetesen, csak elgepeltem mert gyorsan írtam.
Válasz Mtz 550E #870. hozzászólásáraNem ismerős, de logikával van rajta fekete 220, fekete 380 és piros 480. Az aramerosseg kapcsolón is fekete és piros számok. Feketére kapcsolva a feszültséget a fekete áramot adja, piroson a pirosat.
Hali!

Valakinek nem ismerős az ilyen fajta hegesztő trafó? Milyen típús lehet meg az áramerősség kapcsolója miként működik? Köszönöm!
Válasz Gepi #868. hozzászólásárafogalmam nincs, 60-70 kiló lehet rámástól. Lucerna fogasolásra vettem. Habár itt sokan elvannak ma is ilyennel kis 40-50 lovas traktorokkal, szántáson.
Válasz mtz1221 #867. hozzászólásáraMilyen nehéz egy tag? Hogy teljesít a kemény letaposott földvégi fordulókban? Milyen munkákat csinálsz vele?
Válasz mtz1221 #866. hozzászólásáraJa amúgy 87es a kicsike, és a hátra menő lapvas kitámasztók a gyáriak még.
Ilyen egyszerű eleje volt tavalyig ennek is.
Válasz Rabó001 #865. hozzászólásáraPersze hogy átkell, de nekem az a legnagyobb bajom hogy későn vettem észre hogy a függőleges zártszelvényt, csavarozni kellett volna.
Válasz mtz1221 #860. hozzászólásáraA traktoron az alsó fuggesztokarokat a függesztőorsonal át kell rakni ilyenkor a hosszú furatba, hogy tudjon mozogni.
Válasz mtz1221 #855. hozzászólásáraA függőlegesen álló rész kétoldali kitamasztasat már írták. Hátrafelé se a legjobb a laposvas, huzasra még elmegy, de itt inkább nyomja. Zartszelveny vagy cső jobb lenne oda.
Válasz Gumóka #862. hozzászólásáraHagy a fenébe, ez mostmár így marad. Ezzel tekerték is el telerakták vetőmaggal, kitört az egyik füle a hátsónak, és szarrá görbült az egész eleje. Na de legalább olcsón megvettem, mert most jutott eszembe van lucernám, amit meg kéne fogasolni.
Válasz Gumóka #861. hozzászólásáraVagyis ott a 3. Pont teljes csavarkötésű, de majd holnap lefényképezem, ha kell
A hengeremnél van úgy, a 3. Pont furataira van becsavarozva 2 laposvas fúrva persze, aztán arra megy a kitámasztó, így adja a játékot neki
Válasz mtz1221 #860. hozzászólásáraA hátrafelé menő két merevítést rövidítsd meg, aztán tegyél be láncot.
De nemtom' mert az ásóboronám is fix hátsó merevítésre, nincs vele baj, de úszóba használom.
Válasz Gumóka #858. hozzászólásáraEzt a közepén lévő zárt profilt 2be kellett volna venni. Az alsó felét kimerevítve odahegeszteni, a felsőt meg csavar/csapszeg kötéssel odarakni. Így nem csinál semmit ha a két hátra menő lapvas nyúlik kicsit, elgörbíti lent a vázat.
Válasz ND #846. hozzászólásáraIgen messziről jól néz ki. Egyenként MTZ 550 nek szerettem volna a figyelmébe ajánlani. Csak elfelejtettem hozzairni.
Válasz mtz1221 #857. hozzászólásáraVagy az alsó 2 pontra nem fér fel a kar.

Mondjuk azt nem kókányoltad
Válasz Gumóka #856. hozzászólásáraKi már de nem az a gond. Más valaki ?
Válasz mtz1221 #855. hozzászólására
Válasz Gumóka #854. hozzászólásáraBele hát, azért vagy még hajadon.
Na de mire fél napot elbactam a vasdarabok összeszedésével a szemétből, akkor vettem észre hogy ez így nem lesz jó, de mostmár ott egye meg a fene, bírja amig bírja. Hol a hiba ?

Válasz mtz1221 #851. hozzászólásáraBár azért ebbe is bele lehetne ám kötni

De ha köt a két acélelem, az a lényeg, láttunk már ennél cifrábbat is
Válasz mtz1221 #852. hozzászólásáraÉjszakás műszak után enélkül is tudok nyugodtan aludni
Válasz mtz1221 #851. hozzászólásáraCsak neked csináltam hogy nyugodtan aludj.
Válasz Gumóka #847. hozzászólására

Válasz Praetor #844. hozzászólásáraTudom hogy jó, csak vártam a tanácsokat.
Válasz ND #846. hozzászólásáraAz mellé van rakva, de cudarul
Válasz _NB_ #845. hozzászólásáraMindig a vastagabb anyagra kell rátartani, ahhoz kell állítani az áramerősséget is, hogy rendes kötés legyen és mivel ahhoz van állítva, így a vékonyabb anyag kiéghet
Válasz mtz1221 #843. hozzászólásáraJobban tartsd az ívhosszot, hogy egyenletesebb legyen a varrat.
Alapnak egész jó.
Válasz R Sándor #838. hozzászólásáraén nem nagyon tudok hegeszteni.
Szép varrat, de szerintem mellé rakta, vagy hiányzik a feltöltő a két sor közé
Válasz mtz1221 #843. hozzászólásáraHa nem egyforma vastag a két anyag, akkor érdemes a vastagra tartani a pálcát, drótot.
Pl az alap vastag arra hegesztenél valami vékonyat, akkor amolyan 2 az 1 arányban a vastagon van többet az ív, ha széles varratot akarsz.
Válasz mtz1221 #843. hozzászólásáraMiért? Jó ez. Vagy szépségversenyre készültél vele?
Válasz Mtz 550E #816. hozzászólásáraCsak neked hogy lásd nekem se mindig ha sietek és rozsdás szarokat heggesztek.

Válasz Gumóka #836. hozzászólásáraJa értem OK
Válasz contact.imeszaros #840. hozzászólásáraKüld. Nehogy a kezedben duranjon fel.
Válasz mtz1221 #839. hozzászólásáraIgen, biztonsági szelep van ott.. de szerintem hibás lehet, mert ekkora nyomásnál nem kéne hogy eresszen. A leírásban azt írják, a szelepet tilos babrálni, szóval sztem visszaküldöm.
Válasz contact.imeszaros #837. hozzászólásáraNem kéne. Hacsak nem valami biztonsági szelep van ott, ami kisebbre van állítva mint ami nyomás van a palackban.
https://youtube.com/shorts/YQwwIbfcb8E?si=fTzb9eGjUWXIutTB
Sziasztok!

Abszolút kezdő vagyok, most ismerkednék a MIG/MAG hegesztéssel. Frissen vásárolt, teljesen új Corgon palack és reduktor összeszerelése után, a palack szelepének megnyitását követően a reduktor biztonsági szelepénél jól hallhatóan és érezhetően szivárog a gáz (lásd kép, pontosan ilyen reduktorról van szó). A palack nyomására most nem pontosan emlékszem, de annyi biztos, hogy a piros zóna alatt volt, szóval gondolom az rendben van.
Ez gondolom nem normális, tehát nem kellene eresztenie? Előre is köszi a hozzászólásokat.
Válasz Hús Futár #834. hozzászólásáraA pisztoly végébe gondoltam, ahol kijön a drót és hegesztesz
Válasz Hús Futár #831. hozzászólásáraITT ???
Válasz Gumóka #833. hozzászólásáraNálam már fordítva megy sajnos mert a 0,8-ason viszi az 1-es drótot . Vettem ilyen kereket de hioába passzol a gépre ha nem pont ott van a vezető része hanem 2 milivel arréb