Hirdetés
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- GPS területmérés új
- Búza gyomirtása új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- MTZ 1221 traktor új
- Körbálázót, de milyet? új
- MTZ orbitosra alakítása új
776 hozzászólás
Sziasztok,
gépet keresnék elsősorban rozsdamentes (0,5-1mm + 4-5mm) hegesztésére, valamint a későbbiekben karosszériázáshoz és mg-i munkagépek összeállításához, javításához.
az Alfaweldnél kapható MTS200-ról ill MTS250-ről vkinek vélemény / tapasztalat?
ELŐRE IS KÖSZI A SEGÍTSÉGET
Válasz csoppika #273. hozzászólásáraVhogy úgy, vagy a markolaton van potméter.
Válasz feri6 #271. hozzászólásáraAkkor legyen az
Válasz csoppika #272. hozzászólásáraNomeg itt pedállal adod neki az ampert...
Válasz feri6 #271. hozzászólásáraÉn aluminiumos cégnél melózok. Itt egyenárammal hegesztik a hengerfejeket... A lemezt váltóárammal kellene...vagy ahogy te mondod... Nálunk a nagy hegesztőgépen 2takt 4takt ennek az állítási lehetőségnek a neve... Itt váltóárammal csak a nagyobb felrakni valót hegesztik...
Válasz Maszek Zs #270. hozzászólásáraVáltozó frekvenciás awi kell kozzá.
Válasz lovasnorbi #265. hozzászólásáraAWI-val nemrégiben hegesztett az egyik haver motorkerékpár blokkot. Nem sima AWI volt(nembiztos,hogy jól mondom)de az váltó árammal csinálta. Mert a sima AWI-nál egyszer csak meg folyik az alu. És plusz előmelegítette amit hegeszteni akart.
Válasz lovasnorbi #265. hozzászólásáraHa a vas hegesztése megy...az aluminium nem biztosan...legalábbis elsőre...
Válasz lovasnorbi #265. hozzászólásáraNalunk tig nek hivjuk,azzal perszehogy megtudod,de nem olyan egyszeru nehogy azt hid.
Válasz lovasnorbi #265. hozzászólásáraProbald meg,en meg nem hegesztettem vele.
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-06-12 08:27:40
Válasz dr.T #264. hozzászólásáraSzerinted AWI-val meg tudnám hegeszteni ?
Válasz lovasnorbi #262. hozzászólásáraMegproballhatod,de csak taknyolas lessz,es szet is egetheted az aluminiumot,ezt inkabb bizd szakemberre,enis probalkoztam mar vele.
Válasz Magister #261. hozzászólásáraJa ertem ebben igazad van.
Válasz dr.T #256. hozzászólásáranekem egy kamion oldalán lévő dobozt kellene meg hegeszteni kb 12cm hosszú ahol kell hegeszteni .
Válasz dr.T #260. hozzászólásáraPedig érdemes vele foglalkozni... a felrakott kilenc minta között a legjobban kopásállótól a legkevésbé kopás állóig, majdnem egy nagyságrendnyi a különbség..
Nem mindegy hogy a felrakó hegesztés egy évet bír ki vagy többszörösét....
A bekerülési költség lényegében ugyan annyi!!!!!!!
Válasz Magister #259. hozzászólásáraAzert annyira nemeruljunk bele mindt a kopoalkatreszgyartok.
Ha, felrakó hegesztést szeretnétek csinálni, akkor nagyon nem mindegy, hogy milyen anyaggal, milyen technológiával, csináljátok....
Ugyan azon felrakó elektródával, és ugyan azt az anyag felrakás utáni koptatási vizsgálatnál a minták brutális keménység eltéréseket mutattak!!!!!!!!!!
A érdekel benneteket a téma, akkor a DUF-on a könyvtárban van hozzá irodalom..
Válasz Sanyee #254. hozzászólásáraElkefemnel,nagyon erdekes hegeszteni enis 3.2 vettem es a grubber duplaszivkapait hegesztettem fel vele,nemszabad annyira kozel engedni az anyaghoz mindt a rendes elektrodat,es ugy nem all meg,mi volt a gondod vele?
Válasz lovasnorbi #255. hozzászólásáraha komoly dolog akkor vidd el ahol awi-val meghegesztik nem is olyan sokért
Válasz lovasnorbi #255. hozzászólásáraMit akarsz hegeszteni? Hat elektrodaval nemlessz tokeletes,az ampererosseg nagyon fugg az invertortol, 2 elektrodat eloszor kezd 60 ampertol,ha ragad akkor viheted feljebb,de ezt argongazzal (tig) kellene hegeszteni,inkabb vidd el szakemberhez.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni , hogy inverterrel meg lehet-e hegeszteni egy kb 3-as vastagságú alumíniumot ? ha igen milyen vastagságú alumíniumpálcával és kb milyen áramerősséggel ? egyébként a hegesztőm áramerőssége : 20-200 A-ig
Sziasztok!
Élkefémből milyen vastag pálcát érdemes használni?
3,2-est próbáltam, de azzal valahogy nem az igazi a felrakás.
Válasz #252. hozzászólásra
Nem az.
Azt vettem meg, amelyiket Mf-es linkelt:
http://hodwelding.hu/index.php/webshop/hegesztogepek/hegeszto-inverterek-dc-awi-funkcioval/gysmi-e200-fv-hegeszto-inverter-56628-webshop
Köszi!
Válasz #250. hozzászólásra
Akkor ez az FV jelű ZX 200-as Ieweld?
Ja jó munkát vele!
Használd egészséggel!
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék tőletek kasamas 51 bázikus elektródával ekevasat lehet felrakni???? Ez elég kemény hozzá vagy gyenge? előre is köszönöm a válaszokat!!!!
Válasz #236. hozzászólásra
És tényleg!
Tegnap vettem egyet és vígan viszi a 3.25 elektródát a 110 méter hosszabbítón is...
Válasz #243. hozzászólásra
Ha trafód van akkor öntvénypálca ahogy írták, vagy ami tapasztalat: saválló pálca...
De akármivel próbálod, melegítés, varrás, lassú hűtés! Tedd hegesztés után pl.: homokba.
Üdv!
Ha acélöntvény ahogy az előttem szóló írta,akkor igaz,hogy bármivel hegesztheted csak bármi nem fogja meg.Azaz nem lesz tartós.Az ok 92.58 az bázikus pálca azt csak egyenárammal,vagy egyenirányított váltóárammal lehet hegeszteni,sima trafó nem viszi.De ha tartósan akarod megcsinálni, akkor mindenképpen jobb lenne egyenárammal megcsinálni.Az én tapasztalatom,hogy az ok 55.00 az tökéletes az acél öntvényhez.Legalábbis én azzal szoktam csinálni és bevált.De hátha valaki még többet tud erről és leírja.
Az acél öntés,bármivel hegesztheted.
Bocsi: ESAB OK 92.58 a jó
ESAB OK 96.58 pálca kell,ha váltóáramú a trafód. Öntvényhegesztés menetére keress rá azért a gugliban...előmelegítés stb...
öntvénypálcával!
Hali!
Házilag hogyan tudok trafó hegesztővel öntvényt hegeszteni? Mtz elsőhajtás ékcsavarnál van egy kicsi repedés! Ezt kellene meghegeszteni!
Válasz #241. hozzászólásra
Persze, hogy igaza van neki is meg neked is!
Azért írtam, hogy értem ennek a funkciónak a lényegét és szerintem is hasznos dolog.
Válasz #239. hozzászólásra
De nem is 3x4mm2-est.
Egyébként MFesnek van igaza. Az amúgy elég rendesen hozzájön a 20mhez, hogy a falba lévő vezetékhossz is számít.
Válasz #239. hozzászólásra
Köszönöm a választ!
Válasz #238. hozzászólásra
Ennyire szerintem elég neked az előző verzió is.
Magam jobban szeretem az egyszerű mechanikus dolgokat, semmi digitális flancolás mert azzal később csak a baj lesz.
Co hegesztőt is eszerint vettem pár éve (újat), aminek kell az jó erős, felépítése egyszerű nagy mechanikus csitt-csatt kapcsolók semmi felesleges csiri-viri.
Jó a modern technika, csak nekem a telepen a sárba Xarba olajba ütve vágva az egyszerű(bb) inkább teljesítmény orientált () gépek bírják a gyűrődést.
Amúgy ez a hosszabbító dolog, hát értem én a lényegét, de hegesztéshez nem 0,5-ös keresztmetszetű kínai fűnyírókábelt szoktak használni...
Válasz #237. hozzászólásra
Köszönöm!
De, ennyit nem akarok rá áldozni.Legtöbbet műhelyben használom, esetleg egy-két alkalommal kint 20m-en belül.Találtam egy másik típust:
http://www.maxbt.hu/index.php?page=shop.product_details&category_id=6&flypage=flypage.tpl&product_id=450&option=com_virtuemart&Itemid=59&vmcchk=1&Itemid=59
Válasz #236. hozzászólásra
http://hodwelding.hu/index.php/webshop/hegesztogepek/hegeszto-inverterek-dc-awi-funkcioval/gysmi-e200-fv-hegeszto-inverter-56628-webshop
Válasz #232. hozzászólásra
FV jelűt vegyél,azzal 100 méteres hosszabbítóval is tudsz hegeszteni.
Az érintéses (kontakt gyújtású) AWI azt jelenti, hogy a wolframot hozzá kell érinteni az anyagokhoz majd elvenni és tartani a megfelelő ívhosszt.
Válasz #233. hozzászólásra
Köszönöm!
Tudsz vele AWI-ni is DC módban, ha veszel hozzá való munkakábelt.
Köszönöm mindenki segítségét!
Valószínű hogy a sárga IWELD ZX200-at vesszük meg.
Még egy kérdés, mit takar hogy,alkalmas kontakt gyújtásos AWI hegesztésre?
Válasz #226. hozzászólásra
Nekem az alsó (sárga) van csak csak kisebb ZX 160-as A kábelek és a pajzs amit adnak hozzá az gagyi, viszont a gép maga jó.
4 éve nyúzom a telepen néha már magam is sokallom amit kap, de bírja a nyomorult!
Az első az fele annyiba kerül. Árban jobban megérti.
Az utóbbi profibb.
Ha sokat hegesztesz akkor az utóbbit vedd, ha nem akkor elég az első is.
200 Amperosat vegyél.
A bekapcsolási idő nem sokat jelent. (Nem azt mondom, hogy semmit) 10 percből úgy sem hegesztesz folyamatosan.
Üdv!
Csak az alsóról tudok véleményt mondani.6-7 éve vettem ilyet,nagyon jó gép.Sokat használom,de még semmi baja nem volt.A 4-es elektródát és az élfelrakó keményfém elektródát is viszi gond nélkül, akár egész nap.Hegesztettem már vele alumíniumot is azzal is elboldogul.Én anno 55 ezerért vettem,szerintem ár-érték arányban verhetetlen.
Nekem a harmadik van,az világoszöld meg az is 200A...
A bekapcsolási időt nézd meg abból kiderül melyiket érdemes megvenni.