Hirdetés
- Műtrágya árak új
- Búza gyomirtása új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- MachineryGuide sorvezető, robotkormány új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Körbálázót, de milyet? új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Claas Lexion vélemények új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
776 hozzászólás
Üdv!
Tanácsot kérnék hogy, a két hegesztő közül melyiket érdemes megvenni:
De,ha valaki tud jobbat kb:ebben az árban az is jó lenne.
Válasz #220. hozzászólásra
Elke hegeszto palca 8000ft egy doboz ugy 2.5kg uzlete valogatja.ahol mezogep alkatreszeket arulnak.trfoval is lehet konyen hegeszteni
Válasz #223. hozzászólásra
Oké. Köszönöm az infót.
Bevonatos kopásálló hegesztő elektróda erős kopásnak és mérsékelt ütésnek kitett alkatrészek kopásálló felrakására.
Mind élek, mind felületek felrakására, kialakítására alkalmas, váltóárammal is hegeszthető.
Hirtelen ezt az oldalt találtam,de biztos,hogy árulnak máshol is ilyet.Sima trafóval is lehet hegeszteni,van belőle bázikus és rutilos is.
http://rechnen.hu/webshop/kategoria/116-elektrodak#page=2
Köszi a segítséget
Ez ilyen kemény fém porbetétes csőpálca, venni az Axiálnál biztos lehet, hegeszteni pedig mi itthon egy Hetra 200-al szoktuk, ami könnyedén viszi!
Válasz #219. hozzászólásra
Üdv. Az a kérdésem lenne.Mi az a élkefém elektróda, hol lehet ilyet venni kb. menyibe kerül, mivel lehet hegeszteni sima trafóval vagy egyenáram kell neki.
Válasz #216. hozzászólásra
Élke-fémmel kell felrakni.Elég drága elektróda,de ha felhegeszted utána még a flex is megszenved vele
Szia Nekem ugyan ez volt az oroson,papa maci ajánlott egy kaposvári céget és f@szán megcsinálták. Ha kell meg adom a számot.
Ez jó kérdés, engem is érdekelne. Rotadisc törőhengereket hegesztett már fel valaki? Konkrétan a csigamenet végén a forgókések mögött totál le van simulva vagy 3-4 cm szakaszon így ide imádja feltekerni a cuccot majd leracsnizni. Gondolom ennyit már felrakni sem érdemes, tűzoltásnak tengely ékből volt odavágva egy darab arra ráhehegesztve a maradék mennyiség. Márcsak az elektródamennyiség ára sem két fillér ilyen mennyiségnél+az áram.. Meg az hogy szertelen szét kell szedni az egész asztalt.
Úgy látom, ez a téma méltatlanul hátracsúszott a sorban, így most előrehozom. A probléma a következő. A csőtörő adapterem egyik sorában a törőhengerek elején, a csigamenet mögött közvetlen olyan hirtelen mélyedés kopott, h. nem nagyon akarja a kukorica szárát bevenni. Egy kis felhegesztéssel meg lehetne oldani, de az a kérdés, milyen pálcával. Esetleg technológiát is javasolhatna valaki, ha ért hozzá. Köszi.
Moderálási elveink miatt törölve.
(575)
2012-02-17 10:16:02
Nekem van egy kinai inverterem kb 6 csomag pálca lett vele elpirítva rutilos és bázikus de meg se nyeken pedig féltem tőle, de szerencsére bevált. KOPP KOPP
róla van szó:
Sziasztók.Mondja meg nekem valaki mért tudok szebben hegeszteni egy einhell c-160 380v hegesztövel mint egy hetra 200sve hegesztövel.Azért vettem mert mégis hetra olcso volt és egyenirányitós talán szebben hegesztek vele.Igen salakos a hegesztés nem pattan könnyen le és igen zárványos.Mikór megvettem mozgott a trafó levolt törve a bakrol ,vezeték megvolt toldva kicseréltem.Trafó söntje ?jóltúdóm Magyarán a villa ami mozog a tekercsben zörögtek ,csavar nem volt bent tettem bele.Most nem zörög bitonságos .És mégvalami testkábel ahol kijön a dobozbol nem volt rendessen meghúzva melegedett .Fázis vezetéke ráért melegtöl kiolvadt és áthúzott a testkábelen kereszül.Mire rájöttem párszor levágta biztit mikór hegesztés után tátettem a dobozára .Öntvény pálcával is hegesztettem már vele egyen irányits biztossan müködik.Hozzá szolásokat szivessen veszem.
Üdv Mindenkinek!
Ma véletlenül megismerkedtem egy régewn itt járt fórumtársunkkal, alesi82-vel.( Ha jól emlékszem a nickjére.) Azt mondta mostanában sajnos nem jár erre mert nem köti le a szóban forgó témák. Neki a szíve csücske a hegesztés. Hát gondoltam előrehozom a topicot hátha lesznek hozzászólások amikkel vissza lehet őt csalogatni ide. A régi hozzászólásaiból megitélve egy nagyon tájékozott, igen nagy gépismerettel rendelkező kolléga a srác.
Válasz #209. hozzászólásra
Tudom..Tudom..Résen vagyok..Kevés amperral dolgozok amit nem vesznek annyira észre..
Válasz #208. hozzászólásra
Csak nehogy naagy ivet húzál, naagy a fénye
Válasz #207. hozzászólásra
Nem jó a hegesztőm..Most javítom..De ha készlesz!!!
Válasz #206. hozzászólásra
Jancsika, a szomszédasszony már megvót?.........akarommondani ........hegesztve?
Válasz #204. hozzászólásra
Nem találod ???a GE 290TC tipusu
Válasz #204. hozzászólásra
http://www.guede.com/
Nézd csak meg a robbantott ábrát légyszives!!!Nálam az hiányzik amit a képeken feliratoztam..Egyetértesz???
Válasz #202. hozzászólásra
Én csak azt láttam amit be linkeltél.
Válasz #202. hozzászólásra
Nennspannung 230 V/400 V
Frequenz 50 Hz
Absicherung 16 A
Max. Netzleistung 7 kW
Max. Schweißstrom 245 A
Regelbereich 60-200 A
Elektroden-Ř 2-5 mm
Empf. Materialstärke 1,5-14 mm
Leerlaufspannung 48 V
Schutzart IP 21
Isolationsklasse H
Gewicht ca. 25 kg
Maße L x B x H in mm 600x330x425
EAN: 40 15671 20007 5
Artikel Nr. 20007
Ezeket meg a gyártó oldaláról szedtem le..
Válasz #199. hozzászólásra
Feszültség/frekvencia: 230 V/400 V; 50 Hz
Max. hegesztőáram: 245 A
Áramtartomány: 60 – 200 A
Elektródaátmérő: 2 – 4 mm
Üresjárati feszültség: 48 V
Védelmi osztály: IP 21
Szigetelési osztály: H
Tömege: cca 25 kg
Rendelési szám: 20007
Ezek a valós adatok..
Nekem a Trakis 220V-nál 160 ampert tud, 2 fázisnál pedig 200 ampert. De szerintem 160A-nál már a mozdony kerekét egybe lehet hegeszteni a sínnel.
azok az adatok hülyeségek..A 14mm a hegeszthető anyagvastagság....4es elektróda a legvastagabb ami hegeszthető vele papíron..Keresek egy normális leírást róla..
Válasz #191. hozzászólásra
A gép adatai nagyon komolytalanok 1,5-14 elektroda, ez még lehet elírás talán, de 8-18,7 KVA max teljesítmény na ez már nem lehetséges mert 8KW teljesítményhez 380 voltnál 21 amper 220 voltnál36 amper aramerősség tartozik,18,7KW 380V-hoz 49 amper
primer oldali áram erősség tartozik.
Ezért nem lehet komolyan venni a 60-200 A hegesztő aramot sem.
Válasz #196. hozzászólásra
A lézer ostor többet mondana, bár lehet túl sok sci-fi-t nézek.
Válasz #195. hozzászólásra
Alapfelszerelés.............
Válasz #195. hozzászólásra
euró ostor és még hegeszteni is lehet vele...
persze ha mond ez valamit a hegesztő uraknak...
Válasz #193. hozzászólásra
A korbácsot már próbáltad?{:lol:
Válasz #193. hozzászólásra
Válasz #184. hozzászólásra
Fapálcát más alkalmakról használok..A szadomazo kellékeim közt megtalálni..
Válasz #183. hozzászólásra
A helyzet az az inverteressel hogy huzamosabb hegesztést nem bírnak az olcsób fajták..Sok pénzért meg nem akartam venni..
Válasz #185. hozzászólásra
200amper..Lentebb belinkeltem a gép adatait..
Válasz #189. hozzászólásra
Jancsi remélem nem színvak,mert az most gáz lenne.
Válasz #183. hozzászólásra
A piros az jó hegesztö.Erösebb mint a kék,és tovább birja mint a zöld.
Ha danamid csapágyat teszel bele, /az önkenő anyag/ akkor nem kell hurkapálcikával meghegeszteni!
Viszont rögtörőbe ideiglenesen a pvc cső is megteszi ha hirtelen nincs más.
A múltkor egy 50-es akácot és egy 40-es nyárfát varrtam vele egybe.
Válasz #182. hozzászólásra
Az elektróda vastagság az amper függvénye.
Nekem is olyan gépem van ami elvileg 220 és 380-ról is megy, de a 380-as csatlakozóból csak a nulla és 1 azaz egy fázis megy a trafóhoz.
Valószínű, hogy a tiéd is egy tipuscsaládból való ami modulokból épül fel, és ez nem a legnagyobb. A 4-es pálcához a 120 amper még nagyon kevés. Mi a maximális amper amit tud a gép?
Ha alacsony az amperszám akkor a pálcát ugyan leolvaszthatja, de az anyagot nem ömleszti meg, vagyis nem olvad össze csak taknyol. Ilyenkor van az hogy a legkisebb erőhatásra eltörik a hegesztés.
Fapálcát is viszi sógi?
Van 1 törött facsapágyam a rögtörő tengelyénél,meg kéne varni.
Ehhez sajnos nem értek. Nekem egy öreg 200A Trakis van. Egyik ismerősöm viszont inkább vett inverteresből valami pirosat mint egy güde nevezetűt.
Válasz #181. hozzászólásra
Vagy lehet hogy egy másik tipusnál van csak ott is..Nemtudom..De a 4es elektródát kellene vigye..Holnap szerzek 4est mert nincs itthon..szerintem nem fogja vinni..
Válasz #180. hozzászólásra
igen kézalol..erre gondolok..Itt van még egynek a helye..
kez alol veted??
Válasz #178. hozzászólásra
szerintem nem hianyzik semi.
Az orsot ha tekered a vasmagot huzakifele es nonikel a A-nak
Válasz #175. hozzászólásra
Akkor szerinted ez így jó???De azt lehet nem is vasmagnak hívják..Nem értek tényleg hozzá..Látod a képen mire gondolok mi hiányzik???
Válasz #176. hozzászólásra
Nemtudom..Ezért érdeklődöm..