Hirdetés
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- GPS területmérés új
- Körbálázót, de milyet? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- AKG támogatás új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Haszonbérleti szerződés új
- Agro+Mash Expo és Agrárgép Show új
- Robotkormány új
776 hozzászólás
Most aztán okosan fejezted ki magad.
Vagy elfelejtették a boltban odakötni a helyhez az awit a gépemben.
Válasz #124. hozzászólásra
Hát nem tudom,én itthon is tudom használni az awit,meg ha akarom felteszem a vállamra a gépet átmegyek a szomszédba
és ott is tudok awizni.
Lehet hogy ez egy csodagép nem?
Válasz #120. hozzászólásra
Hova húzogatnád, az awi ugyan úgy helyhez kötött mint a CO kültéri használatra szinte nem alkalmas.
Válasz #116. hozzászólásra
Ha már van egy rakás palack, akkor lehet, hogy maradunk ennél mi is. Mondjuk nem lehet olcsó a plazmavágó se, de 10 kiló argon se olcsó, ha azt nézem.
Fogyó elektródás inverter is van szóval nem kell a gépet húzni magad után.Az tény,hogy az awi-val szép munkát lehet végezni de ház körüli munkákhoz elég egy fogyóelektródás is.
ha-ha-ha a sok szakember
Válasz #118. hozzászólásra
Huzogathatod is ha akarod
Az előbb rosszul raktam a linket bocsi.
Válasz #115. hozzászólásra
Egy awis inverter,nagyon sok mindent tud,és nem kell magad után húzogatnod a kocsit,hanem felakasztod a válladra azt mész a kb 15kg géppel.
Hát ez egy nagy marhaság amit itt írtál!
Válasz #108. hozzászólásra
http://www.aluminiumhegesztes.info/awi-tig-hegeszto.html
Válasz #114. hozzászólásra
Én ilyet a toldival szoktam orvosolni
Válasz #111. hozzászólásra
Ha el olvasnád lejjebb is rájönnél hogy nem ajánlottam házi gazdaságba.
Én a hetrát ajánlottam de mindegy ne foglalkozz vele.
Vastag és a nagy darab lemezeket szokták vele vágni
Válasz #109. hozzászólásra
Fogalmam nincs,a boltba biztos megmondják,de szerintem érdemes egyel jobbat venni.
Én legalábbis úgy szoktam.
Válasz #109. hozzászólásra
Mit kellene plazmával Darabolni????
Válasz #108. hozzászólásra
Jobblett volna ha elolvasod mielőtt bárkinek ajánlod, mert awi hegesztés háztáji gazdaságba soha nem kell, pláne nem egy amatőrnek.
Válasz #107. hozzászólásra
Így igaz
Mert lehet akármilyen hegesztőd akármilyen pálca,de sajnos magától hegeszteni soha nem fog.
Ha csak nem veszel egy robotot.
20-as lemezhez milyen plazmavágót ajánlanál?
Válasz #103. hozzászólásra
http://www.aluminiumhegesztes.info/hirek/tudod-hogy-mi-az-a-awi-tig-hegesztés.htm
Ez az awi.
Nem akartam leírni ezért rákerestem.
Válasz #104. hozzászólásra
Egy hozzá értő hegesztőgép kezelőről nem is beszélve!!!
http://hegesztestechnika.net/spd/unas_939426/FIMERT1600_160A220V_inverteres_hegesztogep
Na nekem ilyenem van már vagy 2 éve.
Igen a pálca se mindegy,és ráadásul 1000 fajta van.
Válasz #102. hozzászólásra
Aszzem nem cserélem le a trafót.
A pálca típusa, minősége is feltétele a jó hegesztésnek.
Válasz #100. hozzászólásra
Milyen az hogy awis inverter? Mi is az awi?
http://hegesztestechnika.net/
Válasz #100. hozzászólásra
És mibe kerül egy normális,amivel már hegeszteni is lehet?
Egy awis inverter,nagyon sok mindent tud,és nem kell magad után húzogatnod a kocsit,hanem felakasztod a válladra azt mész a kb 15kg géppel.
Válasz #98. hozzászólásra
Igen a co is jó.
Egy gond van vele hogy túl kemény varratot csinál,és hajlamos a varrat elpattanni ha megfeszülnek a dolgok,de viszont nincs salakképződés ami sokszor jó is.
Válasz #96. hozzászólásra
CO???
Válasz #96. hozzászólásra
Erre jó az inverter,vas,vaslemez,alu,saválló,ezt tudja majdnem mindegyik inverteres gép.
Ha ilyet akarsz venni akkor azt javaslom hogy egy olyan szerszám boltba vedd meg ahol értenek is hozzá,és csak újat.
Azért mert az inverternek lehetnek olyan hibái is amit észre se veszel.
Olyan hegesztő kéne, ami tud vasat és alut is hegeszteni. Max. hetente lenne használva. Erre jó lenne az Awi?
Válasz #93. hozzászólásra
Szeva!
Ezt te most könyvből olvastad,vagy ennyire képbe vagy a témában?
És az hülyeség hogy mondja valaki hogy inverter és sokan a hegesztőre gondolnak,nem csak a hegesztő lehet inverteres.Hanem még sok más dolog is.
Igen jobb az inverteres hegesztő,mint egy sima mezei ív.
De arra hogy heti 1 alkalommal megheftejjen valaki egy darab vasat arra szerintem nem kell inverter.
De ha napi 8órába hegeszt akkor érdemes venni egy avis invertert 120e ért aminek természetesen nem straus vagy enyhel vagy bármilyen matricás márkájú sz.rt.
Az inverteres hegesztő olyan szabályozott áramforrás, amely a hegesztési tulajdonságát rugalmasa változtatni képes.
Az inverteres hegesztőtrafó működése:
A hálózati váltakozó áramot egyenirányítja, és kellően simává teszi a hálózati egyenirányító egység, majd az inverter (frekvenciaváltó) megemeli 30-100 kHz-es váltakozó árammá.
Ezt a feszültséget transzformátor csökkenti a hegesztéshez megfelelő értékre.
Az inverteres áramforrást az egyenirányító híd és a simító fojtó egészít ki , ami szabályozott egyenáramot állít elő.
Az áramforrás lelke a szabályozóegység, ezáltal lesz könnyű a hegesztés az inverteres hegesztő géppel.
Válasz #91. hozzászólásra
Igaz, de gondolom egy ugyanolyan amperos sima ivheg. nem 100 kg.
Válasz #89. hozzászólásra
Nem azért inverter az inverter mert könnyű!
Van 100kg inverter is ám.
Válasz #88. hozzászólásra
Igen, a lényeg. Az inverter drágább.
Válasz #86. hozzászólásra
Az ívhegesztő nagyobb nehezebb mint az inverter. a kis inverterrel is nagyon jó lehet hegeszteni. Egy 160 A-sal már nyugodtan lehet a 3,2 -es pálcával is. Nyakadba akasztod, és ha kell a létra tetején állva hegesztessz vele. Én azt ajánlom.
Válasz #87. hozzászólásra
Az amper a lényeg az ívhegesztőnél,az inverternél sok minden mérvadó lehet.
Ha kezdő vagy akkor vegyél egy hetra ívhegesztőt használtan,ezeket a bolti sz..rokat felejtsd el,mint mondjuk a tescos enyhelt 2db 2,5 pálcát elnyomsz jobb esetben 3at és a hőkioldó kikapcsol ilyenkor 30perc pihi,az amper is kevés semmire nem valók ezek.
Meg ha szerencséd van kapsz hetrát 15 ért ami 170 amperrel bír hegeszteni,természetesen lejeb is lehet kapcsolni.
Az inverter amit meg szabad venni 70e től kezdődik az alatt szintén gagyi.
Otthoni használatra bár nem tudom mire szeretnéd használni,de szerintem neked egy 170 amperes hegesztő elég.
Ezzel elég sok munkát meg lehet csinálni.
a hegesztőáram - és a pálca átmérőjének nagysága mit jelent ? minél nagyobbak ezek az értékekek annál erősebb, jobb teljesítményű a gép?
Hali !
Teljesn tudatlan vagyok a hegesztés és a gépek iránt!
Szeretnék venni egy hegesztőgépet az itthoni kisebb-nagyobb barkácsmunkák elvégzéséhez
nézegettem már honlapokat ...
mi a különbség az inverter hegesztő és az ívhegesztő között ?
ebben a két fajtában gondolkodom
Válasz #84. hozzászólásra
Isten áldja minden magyar testvérünket, mert még huzzák a megszállás igáját!
Válasz #83. hozzászólásra
Hol gazdalkodol ?
En Nagyszalontai vagyok a hatarmeloll.
Válasz #82. hozzászólásra
Szia!
Én Gyulán lakom de nem itt gazdálkodom.
Válasz #80. hozzászólásra
Szia, Dzozi te gyulai vagy ?
Válasz #80. hozzászólásra
Nem vagyok de nem lakom messze Gyulatol .
Válasz #79. hozzászólásra
Szia Erik!
Te Gyulai vagy?
Sziasztok
Gyulan az ocskavas es szinesfem telepen 3-4 hegeszto gep van kidobva, ha valakit erdekel a diodak jok belole es a kapcsolok is.
Fájó itt visszaolvasnom......
Leírhatnátok h. mikor történhet meg az ami megtörtént.
Mikor fordul elő ez......
Merthát nem túl gyakori -------- mégis épp elég gyakori sajnos.....
Válasz #74. hozzászólásra
Szia.
Nálunk a nagyobb gép azt hiszem 700 A -os AVI, az veri a biztosítékot ha be van fogva, viszont amit azzal összeheggesztesz az össze van heggesztve.
Most pont 2 mm -es savállóval dolgoztun, párszor kellett mennem mert 1 fázist mindig levágott.
Ha jól emlákszem 3*17 A a biztosíték, de az EON 2-öt kicserélt 20-asra azokkal nincs is gond.