Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR415.28 FtUSD400.96 FtCHF441.5 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hát nekem meg még mindíg virágzik vannak most megint öklomnyi tökök. De minek. Nekm az első kötés megmaradt, másodikat elrugta, harmadikba imitt amott, meg szerencsétlenkedik most is....
Szia!
Mi is Ropi-tól kaptuk a vetőmagot ,jó áron adta és korrekt volt !
A bér mosást/ száritást nekem évelején itt Borsodba 120-150 huf ra mondták szárazmag Kg-ját ,de mindenki csak a sajátja után válalta volna esetleg el ,igy inkább csinálunk magunknak száritót . :)
Szia!
Nekem még valószínű maradni fog a saját vetőmagból, így tavasszal lesz eladó.
A roppantást 9000/óráért csináljuk és egy nap 12-15 mázsa száraz magot szedünk ki, attól függ hogy adja a terület (2-2,5 ha).
Ki milyen szereket használ gombaölésre és milyen időközönként, milyen dózisban?? Egy tábla igencsak lisztharmatos, a szára és a levelek is elkezdtek leszáradni, igaz már elég sok a sárguló tök, így remélem nem lesz nagy a kár. Jövőre több gondot kell fordítani a gombák elleni védekezésre.
Ma voltam kint,de telót nem vittem igy nem tudtam fotózni.
Jó nagy kabakok vannak már 10 kg körüliek ,holnap csinálok képeket ha lesz időm ! Azt vettem észre ,hogy egy indán általában 4-5 tök van de csak az első 3 fejlődik ki a többit ledobja :(
Illetve sok meg volt rágva ,volt olyan aminek a fele hiányzott pdig volt vagy 8 kg os előtte az tuti :(
Nálatok is van ilyen? esetlen valami védelem a vadak ellen ?
Ma hoztam a lombtrágyát,atonik+wuxal ascofol fog menni.Még van egy kis aratni való,miest vége,fújom.Kb.2 hét a 2 kezelés közötti idő.Az első lombtrágyás cucc,ráment a szomszéd szélső napra sorára.Elmondása szerint,10 cm-rel nagyobb az a sor,mint a többi.Vastagabb zöldebb szár levél.
Sziasztok!
Még új vagyok a gazdálkodásban. idén kezdtem a kis kertemben (kb. 750 nm) gyümölcsfacsemeték és próbaként olajtök. A magokat Mf-es küldte ezúton is köszönöm neki. Ma fotoztam:1. kép ez a legnagyobb, 3. kép a kicsi a két nagyobb között le fog esni?
Szia MF-es! Nagyon szép a tök állományod, és sok infót olvastam már itt visszamenőleg tőled. Az lenne a kérdésem,h a mosó illetve szárító berendezésedet meg mutatnád-e egy számodra is alkalmas időpontban. Előre is köszönöm. Üdv.: Ribizli
Nem,az a hím virág.Ami kis tökön van,az a nő virág.Rovar belemászik a hím virágba,utána átmegy a nő virágba.Minél sikeresebb,annál több mag lesz benne.
Én most fejeztem be a kapálást! Most kezd majd a napokba megindulni futni, illetve a kis bimbók már vannak rajta. De mivel nagy az aszály gondoltam egy kis stresszoldónak locsolok valamit neki sávosan.
50mmvíz lenne jó neki, de marad az olcsóbb amalgerol vagy multoleo..
Hogy alakul a vetés .nálunk már ilyen és ahogy nézem lassan virágzani fog ,kell vagy érdemes ilyenkor még valamit rászórni vagy fujni ? gondolok itt a mütrágyákra ,vagy lombtrágyákra .
MF-es
Az első permetezést mikor szoktad csinálni? Amikor teljesen összefut?
Vagy ha nem fut össze akkor sávosan permetezel? Mert gondolom a vegyszer kétharmadát nem fújod ki a csupasz földre.
Vagy hogy csinálod?
3117 hozzászólás
tök roppantót keresek nem tud valaki eladót?
Nekünk csak 3,3 hektár van és abból is 2 heki siralmas
Válasz #2112. hozzászólásra
Itt már eldobta a leveleit, sárgák a tökök, a szára is megy le szépen, 1-1,5 hét és toljuk.
Válasz #2113. hozzászólásra
Hát nekem meg még mindíg virágzik vannak most megint öklomnyi tökök. De minek. Nekm az első kötés megmaradt, másodikat elrugta, harmadikba imitt amott, meg szerencsétlenkedik most is....
Válasz #2112. hozzászólásra
Kevés a tök.
Sziasztok! Kinél ,hogy áll a termés?
Sárgulnak már :)
Értem, köszi az infot ! Hát magok szerezni kell majd tuti !
Szia!
Mi is Ropi-tól kaptuk a vetőmagot ,jó áron adta és korrekt volt !
A bér mosást/ száritást nekem évelején itt Borsodba 120-150 huf ra mondták szárazmag Kg-ját ,de mindenki csak a sajátja után válalta volna esetleg el ,igy inkább csinálunk magunknak száritót . :)
Kell mag, de kéne valami árajánlat, hogy mégis mennyiért adnád.
Érdekel a szárítás munkadíja is, de én Jászságban élek. Kétlem hogy közel lennél....
Válasz #2107. hozzászólásra
Ez csak a roppantás, ha érdekel megírom a mosás és szárítás árát is.
Ha kell a mag, akkor keress tavasszal és megegyezünk.
Ropi !
Köszi, Ebben az árban csak a roppantás + mosás ?
Mag tutira kéne.... Csak ugye meg kell eggyezni !
Ezt a táblát eléggé megkapta a gomba
Válasz #2104. hozzászólásra
Szia!
Nekem még valószínű maradni fog a saját vetőmagból, így tavasszal lesz eladó.
A roppantást 9000/óráért csináljuk és egy nap 12-15 mázsa száraz magot szedünk ki, attól függ hogy adja a terület (2-2,5 ha).
Sziasztok !
Érdekelne majd 3-4 ha-ba való mag. Lesz valakinek esetleg eladó ? Helyileg Jászságban lennék.
Milyen árban megy most a tök bérroppantása ?
Ki milyen szereket használ gombaölésre és milyen időközönként, milyen dózisban?? Egy tábla igencsak lisztharmatos, a szára és a levelek is elkezdtek leszáradni, igaz már elég sok a sárguló tök, így remélem nem lesz nagy a kár. Jövőre több gondot kell fordítani a gombák elleni védekezésre.
Hoztam pár képet a jobb parcelából :)
Válasz #2100. hozzászólásra
Szia! Ahoz képest szép jól benőtte a területet ! nekem is 2 db ilyen a másik kettő siralmas szinte semmi nincs rajta mint ami megállt a fejlődésben!
Szerintem nagy termés nem lesz.Nagyon kevés a tök nálam.
Sziasztok!
Ma voltam kint,de telót nem vittem igy nem tudtam fotózni.
Jó nagy kabakok vannak már 10 kg körüliek ,holnap csinálok képeket ha lesz időm ! Azt vettem észre ,hogy egy indán általában 4-5 tök van de csak az első 3 fejlődik ki a többit ledobja :(
Illetve sok meg volt rágva ,volt olyan aminek a fele hiányzott pdig volt vagy 8 kg os előtte az tuti :(
Nálatok is van ilyen? esetlen valami védelem a vadak ellen ?
Eső előtt 2héttel:
Eső után ahol a kocsi állt:
Amúgy ekkora tökök vannak:
Válasz #2095. hozzászólásra
Gomba ellen nem fújom.Jó volna egy 5 mázsás átlagot elérni.
Válasz #2094. hozzászólásra
Amúgy jó termésnek ígérkezik. Amerre jártam az országban szépek a tökök.
Szerződéses ár 3 EUR
Válasz #2093. hozzászólásra
Gomba ellen fújod valamivel? Ez a százegynehány mm eső kicsit aggaszt. Egy pár nm víz alá került. Azok a tövek szerintem ki is fognak pusztulni.
Sziasztok!
Hallani már valamit ,hogy fog alakulni a mag ára , másfelé hogy alakul a termés?
Válasz #2092. hozzászólásra
Ma hoztam a lombtrágyát,atonik+wuxal ascofol fog menni.Még van egy kis aratni való,miest vége,fújom.Kb.2 hét a 2 kezelés közötti idő.Az első lombtrágyás cucc,ráment a szomszéd szélső napra sorára.Elmondása szerint,10 cm-rel nagyobb az a sor,mint a többi.Vastagabb zöldebb szár levél.
Válasz #2075. hozzászólásra
Hali
Írod hogy másodjára...
Akkor is megy a Multoleo + Zöld pajzsal?
Van már tapasztalat a zöld pajzsal? És ez a második menet ez nálad mikor van?
Sziasztok!
Még új vagyok a gazdálkodásban. idén kezdtem a kis kertemben (kb. 750 nm) gyümölcsfacsemeték és próbaként olajtök. A magokat Mf-es küldte ezúton is köszönöm neki. Ma fotoztam:1. kép ez a legnagyobb, 3. kép a kicsi a két nagyobb között le fog esni?
Sziasztok!
Nálunk ilyen a tök , sajnos nincs eső,már jó ideje!
Ti hogy álltok?
Válasz #2088. hozzászólásra
Megnézhető,de a youtubeon fent van.
Válasz #2080. hozzászólásra
Szia MF-es! Nagyon szép a tök állományod, és sok infót olvastam már itt visszamenőleg tőled. Az lenne a kérdésem,h a mosó illetve szárító berendezésedet meg mutatnád-e egy számodra is alkalmas időpontban. Előre is köszönöm. Üdv.: Ribizli
Válasz #2085. hozzászólásra
Kösszönöm a segitséget ! a Beporzást azt vágom csak megilyedtem, hogy még nem sok nőstény virág van :)
üdv :Jana
Válasz #2085. hozzászólásra
Hello érdeklődni szeretnék milyen roppantót érdemes venni használtban?
szentgotthárdihoz van alkatrész?
Válasz #2084. hozzászólásra
Nem,az a hím virág.Ami kis tökön van,az a nő virág.Rovar belemászik a hím virágba,utána átmegy a nő virágba.Minél sikeresebb,annál több mag lesz benne.
Válasz #2083. hozzászólásra
Szia ! Hat csak egy szál virág ! akkor az nem gond?
Válasz #2081. hozzászólásra
Mi az ,hogy fattyú virág?Szerintem a hím virágokra gondolsz.Azok csak a nő virágok miatt vannak.
Múltheti képek.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem , mitől van az ,hogy nagyon sok fattyú virág van a tökön ?
MF Neked pedig gratulálok nagyon szép az vetés
üdv Jana
Válasz #2079. hozzászólásra
Szlovén góliát.
Válasz #2078. hozzászólásra
Gleisdorfi classic.
Válasz #2077. hozzászólásra
Hesta héjas.
Válasz #2075. hozzászólásra
Én most fejeztem be a kapálást! Most kezd majd a napokba megindulni futni, illetve a kis bimbók már vannak rajta. De mivel nagy az aszály gondoltam egy kis stresszoldónak locsolok valamit neki sávosan.
50mmvíz lenne jó neki, de marad az olcsóbb amalgerol vagy multoleo..
Köszönöm a hasznos infókat ! :)
Válasz #2074. hozzászólásra
Hasonló igen.Először egybe kapja.Másodjára,szerintem amalgerol helyett,zöld pajzs lesz.
Válasz #2071. hozzászólásra
Amalgerolt meg a Multoleot is egybe? A kettő nem hasonló anyag csak a Multoleoban van még Bór is?
Válasz #2072. hozzászólásra
Műtrágyába már ne adj neki.Elrugja a virágot.Multotelo ba van 4% N.
Válasz #2071. hozzászólásra
Köszi a segitséget ! olvastam olyat ,hogy nitrogént is lehet neki adni vagy az már később kell ?
Válasz #2070. hozzászólásra
Első virág megjelenésekor,atonik,amalgerol,multotelo mehet egybe.
Moderálta: Mf-es (3146) 2014-06-13 13:37:46
Sziasztok!
Hogy alakul a vetés .nálunk már ilyen és ahogy nézem lassan virágzani fog ,kell vagy érdemes ilyenkor még valamit rászórni vagy fujni ? gondolok itt a mütrágyákra ,vagy lombtrágyákra .
Válasz #2068. hozzászólásra
Teljes területet fújom.Lombtrágyát az első virág megjelenésekor kezdem.
Válasz #2067. hozzászólásra
MF-es
Az első permetezést mikor szoktad csinálni? Amikor teljesen összefut?
Vagy ha nem fut össze akkor sávosan permetezel? Mert gondolom a vegyszer kétharmadát nem fújod ki a csupasz földre.
Vagy hogy csinálod?