Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.69 FtUSD399.52 FtCHF438.21 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
250 kg tól 550 ig/ha
48-50 ha legyürve, de a java még hátra van. Most az Armint F1 -et szedegetjük, meglepően jól adja.
Kedd környékén meg beleállunk a héjasba, na az is jól mutatkozik.
Az idei tapasztalatok szerint- Nógrád környékén, aki rendbe tartotta az állományát egész jó termésátlagokkal büszkélkedhet, mert a tök valahogy kibekkelte az aszályt
Válasz #1663. hozzászólásra
Nerm volt rajta semmi? Mennyi a mag ára? Én most agyalok valamin a krumpli helyett és ide csak kabakos jöhet szóba.Nem messze tőlem szép lett a sivatagban egy kertben gyomirtózva.
Milyen volt?Itt is volt egy darab,amit zúzásra ítéltünk.A tulaj kézzel leszedett 1,4ha-ról 3 pótkocsi tököt,és lett 1,5 mázsa mag.Még az alma nagyságút is felszedték.
Csapadék nélkül nem is lehet többet várni... Tegnap Herencsényben szedtek 8 mázsát is egy hektárról, bár kis darab volt, de Szügyben van egy ürge akinek 7 mázsa fölött van az átlag pár 10 hektáron. Mi örülnénk 3 mázsának is...
Sziasztok!
Mi is foglalkozunk héj nélküli olajtökmaggal és egy kis segítséget szeretnék kérni a szárításhoz. Mégpedig, hogy hány fokon kell, lehet szárítani a magot, ami nem vetőmagnak lesz. Válaszotokat előre is köszönöm!
Aki esetleg szeretné a saját terméséből készült tökmagolajat megkóstolni vagy értékesíteni annak ajánlom figyelmébe hogy nagy-teljesítményű csigás olajpréssel kitűnő minőségű tökmagolajat tudok sajtolni átlagosan 40% -os olajkihozatallal!
Rövid határidővel, kedvező áron bérpréselést vállalok. Kis és nagy tételben is. Az olajok kiszerelése is megoldható.
Az olajprés mindenféle olajos-maggal megbirkózik: Napraforgó, repce, szőlőmag, tökmag, dió, mandula, mák, kendermag, szója is feldolgozható vele!
És a keletkező pogácsa felhasználására is vannak jó ötleteim!
Érdeklődni a 06 30 489 5445 ős telefonszámon lehet
A présüzem Veszprémtől és Tapolcától 20km -re a Balaton északi partjától nem messze van.
Hívj és egyeztetünk !
Üdv !
Fater is kiment tegnap, egy kisebb darabot összetolt aztán jött is haza. Hétfőn lehet már tolni a korábbi vetéseket, a későbbieknek meg legalább 1,5-2 hét van még.
Láttam,jól nyomják.Ma próbáltam a tolást,de nem sikerült.10 méteres indát görget,és húzza össze.Ha a tolon emeltem,hogy alatta menjen,akkor a kis tököket széttörte.
A magyar termelők,csak vészhelyzetre vannak fenttartva.Ezt a felvásárlóm mondta.Mondjuk neked van az mf trakid,de mellette tartsz egy mtz-t,netán a ferga behal,elő tudod venni az mtz-t.
Vetés után Command vagy Nuflon és Dual Gold keveréke (ugyan az a hatása mindkettőnek), persze csak elvileg permetezünk ezzel, mert tökben nincs engedélyezve Tavaly a szentesi futó egy táblában tudott 7 mázsát is, de volt olyan tábla ahol csak 3,5-4 mázsát hozott. Eddigi tapasztalat alapján a szentesin kisebb, a Gleisdorfi-n nagyobb kabakok vannak, de a kicsikben több a szem, és a terméseredmények is ezt igazolták, a szentesi kicsivel többet tudott.
10 év alatt nagyon sok minden változott, Ausztriában szinte csak hibridet vetnek ami idén 10 mázsa fölött fog hozni ezzel jól elintézi nekünk az árat De erről Adorex többet tudna mesélni...
Válasz #1619. hozzászólásra
Egy kérdésem volna ,mivel vegyszereztek hogy ilyen szép tiszta.és mi a véleményetek a szentesi futó fajtáról. Vagy 10éve én termeltem tököt 10-15hektáron azóta, nem. mi változott azóta? Köszi
3117 hozzászólás
Válasz #1666. hozzászólásra
Volt eső arra.Itt 45 kg-200 kg-ig/ha.
Megvannak az idei első terméshozamok.......
250 kg tól 550 ig/ha
48-50 ha legyürve, de a java még hátra van. Most az Armint F1 -et szedegetjük, meglepően jól adja.
Kedd környékén meg beleállunk a héjasba, na az is jól mutatkozik.
Az idei tapasztalatok szerint- Nógrád környékén, aki rendbe tartotta az állományát egész jó termésátlagokkal büszkélkedhet, mert a tök valahogy kibekkelte az aszályt
Nerm volt rajta semmi? Mennyi a mag ára? Én most agyalok valamin a krumpli helyett és ide csak kabakos jöhet szóba.Nem messze tőlem szép lett a sivatagban egy kertben gyomirtózva.
Milyen volt?Itt is volt egy darab,amit zúzásra ítéltünk.A tulaj kézzel leszedett 1,4ha-ról 3 pótkocsi tököt,és lett 1,5 mázsa mag.Még az alma nagyságút is felszedték.
Moderálta: Mf-es (3146) 2012-09-20 11:26:11
Válasz #1662. hozzászólásra
5ha Zúzásra ítélve!! Ez mind Gyomaendrőd ön jött össze.
Tökösök, megy a töketlenkedés???
Eddigi termésátlagok?
Válasz #1657. hozzászólásra
Nekem idáig 6 q az átlag,de holnap szedünk egy jobbat arra kiváncsi leszek.Ma kész lettünk volna,csak eláztunk,mert folyamatosan szemergett.
Válasz #1659. hozzászólásra
A szártépő a piszkos foldekre kell, itt csak próbáltuk, ez volt az első bevetés teljes gépkapcsolattal
Válasz #1650. hozzászólásra
Mičrt Kelly môgeje a szŕrtčpô? Faxa a szŕrîtô,de ezt nem is lehetne egy Mobil szŕrîtôban szŕritani,mert ôsszetôrnč a fűggôleges csiga?
Gyüjtöm a rendelést olajra,ha valakinek kell,jelezze.
Válasz #1656. hozzászólásra
Csapadék nélkül nem is lehet többet várni... Tegnap Herencsényben szedtek 8 mázsát is egy hektárról, bár kis darab volt, de Szügyben van egy ürge akinek 7 mázsa fölött van az átlag pár 10 hektáron. Mi örülnénk 3 mázsának is...
Válasz #1655. hozzászólásra
Az előző hibrid volt,ma szedtünk gleisdorfit,45 kg/ha.
Válasz #1654. hozzászólásra
Most néztem haverét,neki sok kicsi van,kis magokkal,nekem elég nagyok és szép szemü.De majd holnap kiderül mert akkor kezdjük.Bizzunk Istenben.
Válasz #1628. hozzászólásra
Nagyon nem kell árakról állmodozni,ez 170 kg/ha. adott.
Az árak roll ki mit tud?
Helyzet mennyire trágya?
Nagyontrágya mi
Levagyol cserbulva régóta e
aha megnizem miféle
vlm élhetetlen asszem nyomott kezembe tehnosos papirokat
Válasz #1649. hozzászólásra
2,8 m es yugó, amúgymeg Tehnos, szlovén
Válasz #1648. hozzászólásra
milyen zuzód van mekkora?
......és a száritás is folyamatban gőzerővel
Elindult a tökmag masinéria teljes gőzzel.
Válasz #1645. hozzászólásra
Az időjárás kedvez neki.
Holnaptól indul a töketlenkedés
Válasz #1633. hozzászólásra
Válasz #1617. hozzászólásra
Válasz #1634. hozzászólásra
Moderálási elveink miatt törölve.
Adorex (20695)
2012-09-02 10:54:22
Válasz #1638. hozzászólásra
1603 hsz.-nál van a kép.Egy kicsit ráemeltünk,és ugy jól ment.
Válasz #1637. hozzászólásra
Mivel toljátok?A zöld indát nem húzza össze??
Válasz #1636. hozzászólásra
Sajna vegyes a történet,mert van olyan rész ami túlérett van aminek kellett volna még egy kis idö.
Válasz #1635. hozzászólásra
Nem éretlen ez?Amúgy szép.
Sajna vidit nem tudtam,mert fater tolta én meg a repcét vetettem.
Válasz #1633. hozzászólásra
Válasz #1632. hozzászólásra
70 ig mehet.
Sziasztok!
Mi is foglalkozunk héj nélküli olajtökmaggal és egy kis segítséget szeretnék kérni a szárításhoz. Mégpedig, hogy hány fokon kell, lehet szárítani a magot, ami nem vetőmagnak lesz. Válaszotokat előre is köszönöm!
Válasz #1629. hozzászólásra
Az enyém amit látsz,hibrid.A gleisdorfi,az 0 ehhez képpest.És a 16 ha-ból,csak 3,5 a hibrid.
Mindenkinek szeretnék gratulálni a jó terméshez!
Aki esetleg szeretné a saját terméséből készült tökmagolajat megkóstolni vagy értékesíteni annak ajánlom figyelmébe hogy nagy-teljesítményű csigás olajpréssel kitűnő minőségű tökmagolajat tudok sajtolni átlagosan 40% -os olajkihozatallal!
Rövid határidővel, kedvező áron bérpréselést vállalok. Kis és nagy tételben is. Az olajok kiszerelése is megoldható.
Az olajprés mindenféle olajos-maggal megbirkózik: Napraforgó, repce, szőlőmag, tökmag, dió, mandula, mák, kendermag, szója is feldolgozható vele!
És a keletkező pogácsa felhasználására is vannak jó ötleteim!
Érdeklődni a 06 30 489 5445 ős telefonszámon lehet
A présüzem Veszprémtől és Tapolcától 20km -re a Balaton északi partjától nem messze van.
Hívj és egyeztetünk !
Üdv !
.
Lesz itt termés úgylátom Csak aztán ára is legyen
Válasz #1626. hozzászólásra
Mai állapot, jövő héten alighanem túrás meg szedés
Válasz #1625. hozzászólásra
Fater is kiment tegnap, egy kisebb darabot összetolt aztán jött is haza. Hétfőn lehet már tolni a korábbi vetéseket, a későbbieknek meg legalább 1,5-2 hét van még.
Válasz #1624. hozzászólásra
Láttam,jól nyomják.Ma próbáltam a tolást,de nem sikerült.10 méteres indát görget,és húzza össze.Ha a tolon emeltem,hogy alatta menjen,akkor a kis tököket széttörte.
Válasz #1623. hozzászólásra
Válasz #1621. hozzászólásra
A magyar termelők,csak vészhelyzetre vannak fenttartva.Ezt a felvásárlóm mondta.Mondjuk neked van az mf trakid,de mellette tartsz egy mtz-t,netán a ferga behal,elő tudod venni az mtz-t.
Válasz #1620. hozzászólásra
Vetés után Command vagy Nuflon és Dual Gold keveréke (ugyan az a hatása mindkettőnek), persze csak elvileg permetezünk ezzel, mert tökben nincs engedélyezve Tavaly a szentesi futó egy táblában tudott 7 mázsát is, de volt olyan tábla ahol csak 3,5-4 mázsát hozott. Eddigi tapasztalat alapján a szentesin kisebb, a Gleisdorfi-n nagyobb kabakok vannak, de a kicsikben több a szem, és a terméseredmények is ezt igazolták, a szentesi kicsivel többet tudott.
10 év alatt nagyon sok minden változott, Ausztriában szinte csak hibridet vetnek ami idén 10 mázsa fölött fog hozni ezzel jól elintézi nekünk az árat De erről Adorex többet tudna mesélni...
Válasz #1619. hozzászólásra
Egy kérdésem volna ,mivel vegyszereztek hogy ilyen szép tiszta.és mi a véleményetek a szentesi futó fajtáról. Vagy 10éve én termeltem tököt 10-15hektáron azóta, nem. mi változott azóta? Köszi
Válasz #1618. hozzászólásra
Az a baj 40 hektóból csak 20-25 ilyen, a többi meg majd lehúzza az átlagot...
Nállunk nincs ennyi,és fele akkorák .