Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Itt is ami a Zagyva mellett van, az idei viszonylatban elég jól néz ki, de ami homokban van arról ne is beszéljünk... Azért reménykedünk egy 3-4 mázsás átlagban, nameg egy jó árban
Nem tudom, nem merek véleményt mondani, vagyis azon a véleményen vok, hogy az idei töktermés egy nagy kérdőjel.
Az Ipoly mentén és szintjén elterülő területeken jó az összkép, de a déli lankák hagynak maguk után némi kivánnivalót
Megpróbálok vidinyót csinálni.Az enyém május 2.-én lett vetve.Csak a srácnak sz.felfaluban még nincs kész a száritó csak a jövö hét végén talán,és utánna kitudja mikor szedjük.
Remélhetőleg, de lehet annyi sem lesz átlagban... Az első kötésből nagyon kicsi kabakok vannak, a másodikra jött a 40 fok, az el is ment szépen... A harmadikra meg megjött az eső, abból szép nagyok vannak, csak az már nem fog beérni mire a többi...
Árról tud valaki valamit?? Herencsényieknek 2,1 eurót mondtak Elvileg Ausztriában jó lesz a termés, 8-10 mázsa, úgy hogy nem igen fog sokkal feljebb menni az ár Itt meg olyan xar a helyzet, örülünk ha lesz 3-4 mázsa
Tavasszal bedolgozva 2q 8-24-24 NPK, első húzatáskor 1,5q péti meg a Megafol lombtrágya. Nem sokat kapott, sajnos startert nem tudunk kijuttatni, de majd jövőre a Monóval Kellene még az eső, most is szemerkél, de holnap kisüt a nap aztán meg se látszik ez a pár mm
Veszprém megyében újonnan épült olajprésházamba (HACCP) bérpréselést vállalok! Viszonylag nagy teljesítményű hidegen (is) préselő gépem van ami óránként 100 kilót simán kinyom!
Tárolókapacitás is van, mag és olaj számára! Amíg dolgozik a gép egy Balaton-parti sétát vagy egy borkóstolót is be lehet tervezni...
érdeklődni az e-mail címemen: rastamanna@gmail.com vagy a 06304895445 ös teón lehet!
Az anyagiak miatt ne főjön senkinek feje olcsón megcsinálom!
3117 hozzászólás
Válasz #1615. hozzászólásra
Válasz #1615. hozzászólásra
Mostani nincs, de holnap ott tárcsázok, majd csinálok
Válasz #1614. hozzászólásra
Van vlmi képed?
Válasz #1613. hozzászólásra
Itt is ami a Zagyva mellett van, az idei viszonylatban elég jól néz ki, de ami homokban van arról ne is beszéljünk... Azért reménykedünk egy 3-4 mázsás átlagban, nameg egy jó árban
Válasz #1612. hozzászólásra
Nem tudom, nem merek véleményt mondani, vagyis azon a véleményen vok, hogy az idei töktermés egy nagy kérdőjel.
Az Ipoly mentén és szintjén elterülő területeken jó az összkép, de a déli lankák hagynak maguk után némi kivánnivalót
Válasz #1610. hozzászólásra
És hogy mutatkozik?? 5 mázsa meglesz??
Válasz #1609. hozzászólásra
............az árat pedig, nos azt inkább meg sem kérdeztem
Válasz #1609. hozzászólásra
Mi meg hétvégén toljuk az Armint, a többi még várhat. A héjasnak van cca 1 hete a Gleisdorfernek pedig majdnem 2.
Aztán hétfőn bele is állunk a Motyval
Válasz #1608. hozzászólásra
3 hete volt 2,1, szerintem jól hallotta Mi is áttettük csütörtökre, még sok volt a zöld szár...
Válasz #1604. hozzászólásra
Haver ma hallott 2,2 eurot,remélem rosszul hallotta.Csak holnap kezdjük tolni,mert vasárnap még korainak tartottam.
Válasz #1606. hozzászólásra
Kép mellett zölden beilleszt,arra kattints rá.
a képet miért nem jeleníti meg?
ha valaki meg tugya mondani az írja már le.
Árról mit hallani?
Holnap indulunk.
Valaki csinál magmosást házilag? Kisebb mennyiségre gondolok. És ugyan úgy szárítást? Ötletek praktikák érdekelnek.
Megpróbálok vidinyót csinálni.Az enyém május 2.-én lett vetve.Csak a srácnak sz.felfaluban még nincs kész a száritó csak a jövö hét végén talán,és utánna kitudja mikor szedjük.
Válasz #1599. hozzászólásra
Május 1.-én vetettük,de még 1 hét biztos.
Válasz #1596. hozzászólásra
Ha a szár 70-75%-a leszáradt akkor már lehet tolni, egyébként május 8-án lett vetve. Hétfőn toljuk.
Válasz #1597. hozzászólásra
Videót!
Holnap toljuk,mert már nagyon lement.Majd rakok fel képeket.
Válasz #1595. hozzászólásra
Mikori vetés amit ilyen korán kezdesz szedni?
Egyébként hogy állapítod meg h már ok?
Válasz #1593. hozzászólásra
Első vetéseket augusztus 30-31 körül.
Válasz #1593. hozzászólásra
Szeptember 20 körül inditunk
Ki mikorra tervezi a betakarítást? Hogy állnak a területek?
Válasz #1591. hozzászólásra
Nomeg,a hibridbe látják a jövőt.Elmondása szerint 23000 ha a héjnélküli,abból 20000 ha. hibrid.
Válasz #1590. hozzászólásra
Semmi különöset,esik az eső,meg a mikroklíma a töknek kedvez.Multkor voltak szemlézni,jött az osztrák főnök is.
Válasz #1585. hozzászólásra
Csak eggyet nem értek:Azt hogy mi a faxt tudnak a sógorék,hogy nekik van 10 q.
Válasz #1588. hozzászólásra
Majd látjuk,még csak elképzelés van.Elméletileg 10 liter cefréből van 1 liter pálesz.
hellóztok, MF-es vagy vki ,akkor a pálinkának való tök husát daraboljátok be a hordoba? és mennyi jön le egy 220-as hordoból ?
Válasz #1586. hozzászólásra
Remélhetőleg, de lehet annyi sem lesz átlagban... Az első kötésből nagyon kicsi kabakok vannak, a másodikra jött a 40 fok, az el is ment szépen... A harmadikra meg megjött az eső, abból szép nagyok vannak, csak az már nem fog beérni mire a többi...
Válasz #1585. hozzászólásra
3-4 mázsa?Én 50 kg-ot saccolok.
Árról tud valaki valamit?? Herencsényieknek 2,1 eurót mondtak Elvileg Ausztriában jó lesz a termés, 8-10 mázsa, úgy hogy nem igen fog sokkal feljebb menni az ár Itt meg olyan xar a helyzet, örülünk ha lesz 3-4 mázsa
Tökmagot vennék (olajtök), 1-2 mázsát Debrecen környékén. Ajánlatokat ide kérném: info (kukac) bekebeliarany (pont) hu
Köszönöm!
Válasz #1582. hozzászólásra
Cca 42-43 l
Válasz #1568. hozzászólásra
100 kg tökmagból mennyi olaj lesz??
Válasz #1580. hozzászólásra
azt nézem, hogy aránylag jól viselték a tökjeid ezt a harminc-negyven fokokat
Válasz #1579. hozzászólásra
Itt ott volt sorhiány,és feljött a maszlag.Termésbe szerintem több lesz a hibrid.
Válasz #1578. hozzászólásra
és középen ez a csattanó maszlag sor az elválasztó csík
amúgy termésbe így már van valami látható különbség a 2 fajta között ?
Válasz #1577. hozzászólásra
Jobb oldali világos gleisdorfi,baloldali rustikal hibrid.
Válasz #1575. hozzászólásra
szép!
A miénknek a levele konyul, sárgul. szárad
Van rajta focilabda méretű tök is már de azt is megsütötte a nap rohad....
600ft os ár most önköltségre se lesz elég
Lemaradt
Mai képek
Rustikal hibrid.Jobbat mutat,mint a gleisdorfi.Szemre,nincs különbség a megafol,és kondisol B+S-es kezelés között.
Válasz #1571. hozzászólásra
Tavasszal bedolgozva 2q 8-24-24 NPK, első húzatáskor 1,5q péti meg a Megafol lombtrágya. Nem sokat kapott, sajnos startert nem tudunk kijuttatni, de majd jövőre a Monóval Kellene még az eső, most is szemerkél, de holnap kisüt a nap aztán meg se látszik ez a pár mm
Válasz #1570. hozzászólásra
Az enyém is hasonló.Mit kapott műtrágyába?Azért látszik melege van.
Válasz #1568. hozzászólásra
Nem volna rossz egy palackozó sem egybe.
Válasz #1231. hozzászólásra
Üdv Tökösök!
Veszprém megyében újonnan épült olajprésházamba (HACCP) bérpréselést vállalok! Viszonylag nagy teljesítményű hidegen (is) préselő gépem van ami óránként 100 kilót simán kinyom!
Tárolókapacitás is van, mag és olaj számára! Amíg dolgozik a gép egy Balaton-parti sétát vagy egy borkóstolót is be lehet tervezni...
érdeklődni az e-mail címemen: rastamanna@gmail.com vagy a 06304895445 ös teón lehet!
Az anyagiak miatt ne főjön senkinek feje olcsón megcsinálom!