Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
szevasztok
ugy körül ményes lenne mert nem egy daraba van
akor hogy csináljam arra vagyokk kíváncsi hogy most ősszel ha meg szántom akor még mit kel csinálni hogy lehessen vetni?
MF minden lehetőség érdekelne hogy minél job ternést lehessen kihozni a tök böl
akkor 2 mázsa nitrogént mikor kibujt végigi szorom a sort ( mert nincs olyan vetőgépem ami szorna műtrágyát is) a komplexből pedig 2 és fél mázsát vetés előtt egy honappal igy akkor jo lesz igaz ( 1 hektárra)
szeva MF reméltem hogy segitesz
hát egy szűk hektár lesz most töknek
van 2.5 mázsa 8-28-28 komlex meg 34%-os nitrogán 3 mázsa ebből kellene gazdálkodnom valahogy
Egyszer volt 1 ha vörös óriás tök, amit gyomirtóztunk.
Igaz a szaktanácsadó mondta, hogy mivel.
Talán a falon, de ebben nem vagyok biztos.
Google: tök gyomírtózása
több odalt szokott mindig felhozni. Ott a tudás, meg a tanácsadónál.Fekete A Hajdúböszörmény. Ők sok éven termelték a héjnélkülit is.
sokat kidobtam feleslegesen, mert mikor mostam akkor a fejletlen magokat feldobta a víz tetejére és én azt mindkidobtam a szemétbe, pedig .... mikor láttam hogy más milyen magot adott el ...úúú
az én magom így nézett ki
igazából kézi erővel csinálni mindent nagyon nehéz, gépesíteni kéne... az sok pénz
szinte minden kézi erővel csináltam pont jo volt mert két hétig kurva jo idő volt ugy megszáradt . csekély mennyiség lett igy nem érte volna meg géppel csinálni , sok volt a rodhat tök is (rengeteg ) lehet hogy a sok műtrágya okozta , maj jövöre .....
körűlményes lenne mert tőbb darabban van majd ha több földem lesz.
akkor azt mondjátok 1 hektárra elég vetés előtt 1 mázsa nitrogén , kapálás után meg a sort megszorom 8-28-28 komlexxel és cső, jo lesz igy mesterek? :)
Ha tudományos akarsz lenni, akkor
talajmintavétel, labor eredmény alapján tápanyag gazdálkodási terv készítése, és .....
azután azt csinálsz amit akarsz.
6-7 ezer forintból megúszod.
Lehet hogy spórolsz ezáltal műtrágyát, vagy többet termelsz 1 mázsával.
terméseredményeket írtok, vagy inkább ne erőltessem ezt , addig nem írom én se be
0,6 ha volt nekem, átlag 20 ak földben
nekem vetéskor az spc szórt 6-26-30 kb 70 kg /ha
illetve 50 kg an 34 szórtam mellé kapáláskor ,
biofit lombtrágyá+polybór keverékkel leszórtam
elővetemény árpa volt, a szalmáját otthagytam tápanyagnak csak az volt neki
Tökmagolajat szeretnék előállítani, keresek olyan helyet Győr megyében vagy nem túl távol, ahol a mag szárítását és a préselését bérben meg lehet oldani. Kérem jelentkezzen, akinek van valami ötlete. 8-10 tonna magról van szó.
űdv mindenkinek, Mf az lenne a kérdésem hogy vettek 1 hektár tököt (tudom nem sok de amig nem tudom tökéletesen termeszteni addig elég ennyi is) és ugy akarom műtrágyázni hogy mázsa nitrént meg 2 mázsa 8-24-24 komlexet vegyesen kiszorok vetés előtt bedolgom majd vetés utűn mikor kikelt még a sort végig szorom komlexel ugyancsak ( mivel nincs olyan vetőgépem amivel műtrágyázni tudnám a sort :( ) . kiváncsi lennék a vélemyényedre mit szolsz hozzá vagy mit ajánlanál . köszöntem előre is szeva mindenkinek
Mf te hogy szoktad az alaptrágyát nyomni?Én 0-25-25 2 q/ha,és sor mellé 2q mas.Most azon gondolkodom,hogy nem volna-e jó 2,5q 3x15 sor mellé?Jövöre is lesz 10 ha,és könnyebb volna vetéssel mindent letudni.
Az olajtök termesztésről szeretnék érdeklődni, jövőre szeretnék belefogni a termesztésébe. Idén töröm fel a földet. Tud valaki ajánlani egy átfogó olvasmányt a témában? Magokat az ültetéshez hogyan tudtok szerezni?
3117 hozzászólás
persze segitek amiben tudok de én sem vagyok nagy mágus ebben a témában most előszőr volt nekem is. mennyit akarsz űltetni?
Válasz #1265. hozzászólásra
és így hogy nem laksz messze így azért átmenék hogy elmond hogy mit hogy kell csinálni.?
Válasz #1264. hozzászólásra
leg főkép faterom csinálja csak én elszeretném kezdeni a olajtök magozást.
te kércsen mennyi területen gazdálkodsz?
kázs márk . akkor nem vagy messze .
Válasz #1260. hozzászólásra
Te belarus 80 honnan írsz?
Válasz #1260. hozzászólásra
Hernádkércs-röl
balázs 16. honnan irsz borosdból?
Válasz #1257. hozzászólásra
csak egy tipp olvasd vissza fórumot:) minden itt van előtted
azért nem olyan egyszerű ez az olajtök mint amennyira annak látszik !!
Válasz #1256. hozzászólásra
szevasztok
ugy körül ményes lenne mert nem egy daraba van
akor hogy csináljam arra vagyokk kíváncsi hogy most ősszel ha meg szántom akor még mit kel csinálni hogy lehessen vetni?
MF minden lehetőség érdekelne hogy minél job ternést lehessen kihozni a tök böl
Válasz #1254. hozzászólásra
Szerintem ugyanaz mint a többinek.
Ha tudod lóval érdemes meghúzatni. Többször, és mélyen.
Ha precíz, akarsz lenni, akkor vegyél talajmintát, és készíts, készíttess tápanyag gazdálkodási tervet!
Bővebben a Google mindig segít.
http://www.google.hu/search?q=olajt%C3%B6k+termeszt%C3%A9s&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a
Ha leszerződöd, a termeltető ad technológiát.
Mindezek után azt csinálsz, amit akarsz.
Ismerősöm vetett csíkokban kukoricát, mert a tök szereti a félárnyékos helyet.
http://www.google.hu/search?q=olajt%C3%B6k+termeszt%C3%A9s&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a
Mi férfiak együnk sokat, mert ....
Válasz #1254. hozzászólásra
itt borsodban
Válasz #1252. hozzászólásra
heló aszt kérdezzem már meg hogy mien föld munkák kellenek a földnek hogy lehessen vetni bele olajtököt?
Mert kezdő vagyok benne.
előre is köszönöm
akkor 2 mázsa nitrogént mikor kibujt végigi szorom a sort ( mert nincs olyan vetőgépem ami szorna műtrágyát is) a komplexből pedig 2 és fél mázsát vetés előtt egy honappal igy akkor jo lesz igaz ( 1 hektárra)
Válasz #1251. hozzászólásra
2 mázsa nitrogént vetéssel egymenetbe,a többit ősszel,vagy vetés előtt 1 hónappal.
Válasz #1248. hozzászólásra
segitesz Mf a előző kérédésben
itt borsodban is igy mozog az ár
Sziasztok!!
Még új vagyok itt.
Érdekelni,hogy mennyi most a felvásárlási ár,én Zala megyei vagyok. Itt 900 Ft –ot mondanak egy kilóért!?
Köszönöm!
Sziasztok!!
hát vegyes
van ahol tök volt van ami parlagon volt illetve buza is volt az egyik darabon
Válasz #1246. hozzászólásra
Mi volt most a tök helyén?
szeva MF reméltem hogy segitesz
hát egy szűk hektár lesz most töknek
van 2.5 mázsa 8-28-28 komlex meg 34%-os nitrogán 3 mázsa ebből kellene gazdálkodnom valahogy
Válasz #1244. hozzászólásra
Komplexból?Amennyi pénzt szánsz rá.
Válasz #1238. hozzászólásra
szeva ZZ vagy valaki, akkor mennyit szorjak szerintetek 1 hektárra vetés előtt majd a 8-28-28 komplexból?
Egyszer volt 1 ha vörös óriás tök, amit gyomirtóztunk.
Igaz a szaktanácsadó mondta, hogy mivel.
Talán a falon, de ebben nem vagyok biztos.
Google: tök gyomírtózása
több odalt szokott mindig felhozni. Ott a tudás, meg a tanácsadónál.Fekete A Hajdúböszörmény. Ők sok éven termelték a héjnélkülit is.
szép teljesitmény gratula jövöre fogsz űltetni ?
285 kg de..
sokat kidobtam feleslegesen, mert mikor mostam akkor a fejletlen magokat feldobta a víz tetejére és én azt mindkidobtam a szemétbe, pedig .... mikor láttam hogy más milyen magot adott el ...úúú
az én magom így nézett ki
igazából kézi erővel csinálni mindent nagyon nehéz, gépesíteni kéne... az sok pénz
neked mennyi lett ZZ 0,6 hektáron ? ha szabad tudni ? jövöre fogsz ? ha igen mennyit?
szinte minden kézi erővel csináltam pont jo volt mert két hétig kurva jo idő volt ugy megszáradt . csekély mennyiség lett igy nem érte volna meg géppel csinálni , sok volt a rodhat tök is (rengeteg ) lehet hogy a sok műtrágya okozta , maj jövöre .....
komplexet vetés előtt , nitrogént meg kapáláskor
amúgy hogy oldottad meg a magozást, mosást, szárítást, mert ha jól emlékszem te is tanácstalán voltál még, mint én
pont fordítva a sorrend
körűlményes lenne mert tőbb darabban van majd ha több földem lesz.
akkor azt mondjátok 1 hektárra elég vetés előtt 1 mázsa nitrogén , kapálás után meg a sort megszorom 8-28-28 komlexxel és cső, jo lesz igy mesterek? :)
Válasz #1234. hozzászólásra
Ha tudományos akarsz lenni, akkor
talajmintavétel, labor eredmény alapján tápanyag gazdálkodási terv készítése, és .....
azután azt csinálsz amit akarsz.
6-7 ezer forintból megúszod.
Lehet hogy spórolsz ezáltal műtrágyát, vagy többet termelsz 1 mázsával.
Érdemes számolni.
mf akkor mit ajánlasz hogyan műtrágyázam mi lenne az ideális mennyiség és hogyan mikor szorjam minden info érdekel .
Válasz #1230. hozzászólásra
4 mázsa nitrogén nehogy sok legyen.Szétrohd a tök,meg a magképződéshez se kell.2 mázsa elég.
terméseredményeket írtok, vagy inkább ne erőltessem ezt , addig nem írom én se be
0,6 ha volt nekem, átlag 20 ak földben
nekem vetéskor az spc szórt 6-26-30 kb 70 kg /ha
illetve 50 kg an 34 szórtam mellé kapáláskor ,
biofit lombtrágyá+polybór keverékkel leszórtam
elővetemény árpa volt, a szalmáját otthagytam tápanyagnak csak az volt neki
Tökmagolajat szeretnék előállítani, keresek olyan helyet Győr megyében vagy nem túl távol, ahol a mag szárítását és a préselését bérben meg lehet oldani. Kérem jelentkezzen, akinek van valami ötlete. 8-10 tonna magról van szó.
4 mázsa nitrogén és mázsa 8-24-24 komplex vesgyesen vetés előtt , kicsit furin irtam le az imént :)
űdv mindenkinek, Mf az lenne a kérdésem hogy vettek 1 hektár tököt (tudom nem sok de amig nem tudom tökéletesen termeszteni addig elég ennyi is) és ugy akarom műtrágyázni hogy mázsa nitrént meg 2 mázsa 8-24-24 komlexet vegyesen kiszorok vetés előtt bedolgom majd vetés utűn mikor kikelt még a sort végig szorom komlexel ugyancsak ( mivel nincs olyan vetőgépem amivel műtrágyázni tudnám a sort :( ) . kiváncsi lennék a vélemyényedre mit szolsz hozzá vagy mit ajánlanál . köszöntem előre is szeva mindenkinek
Válasz #1227. hozzászólásra
5 mázsa alap,+2,2 mázsa nitrogén sor mellé.
Válasz #1223. hozzászólásra
Mf te hogy szoktad az alaptrágyát nyomni?Én 0-25-25 2 q/ha,és sor mellé 2q mas.Most azon gondolkodom,hogy nem volna-e jó 2,5q 3x15 sor mellé?Jövöre is lesz 10 ha,és könnyebb volna vetéssel mindent letudni.
Sziasztok!
Az olajtök termesztésről szeretnék érdeklődni, jövőre szeretnék belefogni a termesztésébe. Idén töröm fel a földet. Tud valaki ajánlani egy átfogó olvasmányt a témában? Magokat az ültetéshez hogyan tudtok szerezni?
Köszönöm a segítséget
Szép napot!
Ha jó ajánlatot kapsz,mondjuk legalább 900/kg akkor szólj nekünk is légyszi mert mindenki felvette a pokerarcot 800 nagyvakon! köszike!
SZÉP NAPOT Mindenkinek!
HÉJ nélküli Olajtök ELADÓ /HEVes megyei vagy Borsod megye-i felvásárlók/ jelentkezését várom, ezen a telefonszámon : 06 30 463 33 52
A tök szárítva, zsákolva, ELViHETŐ, idei termés!!!
Válasz #1222. hozzászólásra
Nincs mit!
MF !
köszi a a segítséget,
ma sikerült elpasszolni a magot, akinek a számát megadtad
nem rossz növény, csak gépesíteni kellene ha nagyban akarná csinálná az ember
mf.
ki ez, mi ez a szám?
Válasz #1214. hozzászólásra
06-30-4873075
ZZ Neked van a feldolgozáshoz géped?ha igen hivj fel!!! 06702650830
Tökösök !
van kb 3 q héj nélküli olajtökmagom, valaki nem tudna segíteni az eladásban ?
Bács kiskun megye déli része