Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.35 FtUSD399.52 FtCHF437.83 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Most beszéltem egy hölgyel,és 80000/q nettó árat adott.Mert állitólag nagyon telitödött a piac,és az Osztrákoknál is 10-12 q-ás termések vannak.Én nyomom egyböl a piacra.
jelenleg 1000kg környéke de csak 2ha lett betakarítva a másik 2 jövő héten árat esetleg tudtok mondani? én is tudok valakit de nem tudom nálatok milyen árak vannak
Sziasztok! én is új vagyok nem sok ha-on termesztettük de én is az eladással vagyok problémába! Milyen árakat kaptatok eddig? Írjatok válaszokat léccives
holnap után én rakok majd képet a kész cuccról
már csak egy apró gondom van, el kéne adni valakinek
esetleg tudnál valakit, valahova ahol szerződés nélkül megvennék majd? bács megye déli részéről vagyok
Nekem volt egyszer 1 ha vörös óriás. nem tartottam kicsinek. Sőt mire eladásra került még majdnem sok is lett.
Hajdűböszörménybe jártam okosodni. Nekik évek óta volt.
Két évvel később Poroszlón láttam, hogyan kellett volna szárítanom, ha negyban termelem.
Egyeken sokan termesztettek. Mostanában nem hallottam (láttam). Talán ez is alábbhagyott, mint minden.
Tavaly előtt egy cég beruházott, de nem lett termés, a technológia meg ott van.
A "héjából kibújt" kérdéshez: minden évben előfordul kisebb-nagyobb arányban. Főleg akkor, ha az érés vége felé csapadékot kap, a tök hajlamos a majdnem kész magot "tovább hizlalni", amit viszont a külső, zöld hártya már nem tud követni. Ilyenkor vannak ilyen felnyílt "halszájú" szemek. Extrém esetben ki is tud csírázni a zárt kabakon belül.
Nem próbáltunk préselni,elméletileg a csigás napraforgópréssel nem lehet.De megkéne próbálni.Nézzetek körül,az áruházakba hogyan kel,és jelezd,mennyit tudnátok érte adni!Ha lenne kereslet,még sajtolnánk.
Szívesen vennék majd tőletek a tökmagolajból. Ismerőseim, munkatársaim között itt győr környékén jó pár litert el tudnék adni. Mifelénk ritkaságszámba megy még a tökmagolaj, csak a nagy áruházláncokban lehet kapni. De ha nem muszáj akkor nem öket gazdagítanám. Jó lenne ha tudnátok már előre egy árajánlatot adni nekem. Ennek tudatában jobban felderíthetném a terepet. Ha itt nem akarjátok megosztani az info-t akkor a dombi.zoltan@freemail.hu címen elértek. Előre is köszönöm.
MF !
szárítás közben forgatod is a magot, vagy hogyan jön le róla az a hártyaréteg?
egy képet mutatnál, hogy néz ki a kész mag, mely eladásra megy már ?
köszönöm
Meg szeretném kérdezni, hogy a korábban feltett biomasszás szárító mekkora felületű, milyen vastagon pakoltad meg, illetőleg a ventillátorok össz. teljesítménye mekkora (max. szállított légmennyiség, max. nyomás vagy valami hasonló)?
Köszönet!
A tegnapi tisztítva 15 mázsa körül lett 2,2 hektáron. 1. felezővel mentem, de még így is folyton a kuplungon volt a lábam olyan vastagok voltak a rendek. És a mai adag, 12 ürítés
Gázzal... Így azt hiszem 25000-re jön ki egy szárítás. A technológiát holnapra leírom pontosan mert fater jobban tudja mint Én. Amúgy sajnos a 60 hektárból a fele lesz ilyen. A többi 3-4 mázsa, de még az se rossz
3117 hozzászólás
Válasz #1164. hozzászólásra
Milyen rostával tisztítotok?Rostaméret?Mennyi szemét % jön ki?
Én is beszéltem egy hölgyel ők 870FT/kg bruttot mondtak de azt mondták ugyszint gyorsan adjuk el mert nagyon sok van ausztriában :/
esetleg valaki nem tudna egy helyet ahová elpasszolhatnám?
mavigát, néztem de nincs semmi honlapjuk
nekem kis mennyiség van csak kb 3-4 q
Most beszéltem egy hölgyel,és 80000/q nettó árat adott.Mert állitólag nagyon telitödött a piac,és az Osztrákoknál is 10-12 q-ás termések vannak.Én nyomom egyböl a piacra.
nálam ilyen a tisztaság
ezt így el lehet adni?
vagy ezt az átlátszó hártyaréteget le kell szedni??
jelenleg 1000kg környéke de csak 2ha lett betakarítva a másik 2 jövő héten árat esetleg tudtok mondani? én is tudok valakit de nem tudom nálatok milyen árak vannak
Válasz #1160. hozzászólásra
Merre van,és mennyi?
Sziasztok! én is új vagyok nem sok ha-on termesztettük de én is az eladással vagyok problémába! Milyen árakat kaptatok eddig? Írjatok válaszokat léccives
Válasz #1158. hozzászólásra
Maviga kft.Egervár keress rá a gogléba.
holnap után én rakok majd képet a kész cuccról
már csak egy apró gondom van, el kéne adni valakinek
esetleg tudnál valakit, valahova ahol szerződés nélkül megvennék majd? bács megye déli részéről vagyok
Válasz #1156. hozzászólásra
Tisztítatlanul viszik,2,5% szemét levonás van.
Válasz #1149. hozzászólásra
Válasz #1150. hozzászólásra
Nekem volt egyszer 1 ha vörös óriás. nem tartottam kicsinek. Sőt mire eladásra került még majdnem sok is lett.
Hajdűböszörménybe jártam okosodni. Nekik évek óta volt.
Két évvel később Poroszlón láttam, hogyan kellett volna szárítanom, ha negyban termelem.
Egyeken sokan termesztettek. Mostanában nem hallottam (láttam). Talán ez is alábbhagyott, mint minden.
Tavaly előtt egy cég beruházott, de nem lett termés, a technológia meg ott van.
Válasz #1153. hozzászólásra
5 q/ha már jobban hangzik, bár még így is kérdéses, hogy megéri-e a magasabb vetőmag ár?
Válasz #1152. hozzászólásra
GL Opal,talán lesz jobb is.Ma kb 5 mázsást szedünk.
Válasz #1138. hozzászólásra
A hibrid csak ennyit adott? Neked is az osztrák hibrid van/volt?
Válasz #1135. hozzászólásra
A "héjából kibújt" kérdéshez: minden évben előfordul kisebb-nagyobb arányban. Főleg akkor, ha az érés vége felé csapadékot kap, a tök hajlamos a majdnem kész magot "tovább hizlalni", amit viszont a külső, zöld hártya már nem tud követni. Ilyenkor vannak ilyen felnyílt "halszájú" szemek. Extrém esetben ki is tud csírázni a zárt kabakon belül.
Helló mindenkinek ! Új vagyok a fórumon. Én kicsiben csinálom ˙(1.5h)de azért felteszek egy képet a nagyok közé.
MF!
Raknál fel képet az eladásra kész magról?
Válasz #1147. hozzászólásra
Minimum védőár 2,8 eur nettó.
Válasz #1146. hozzászólásra
Csigáson is lehet préselni!
A lényeg a fordulaton és a spec. csigán van....
Milyen árakat kaptatok eddig?
Válasz #1145. hozzászólásra
Nem próbáltunk préselni,elméletileg a csigás napraforgópréssel nem lehet.De megkéne próbálni.Nézzetek körül,az áruházakba hogyan kel,és jelezd,mennyit tudnátok érte adni!Ha lenne kereslet,még sajtolnánk.
Szívesen vennék majd tőletek a tökmagolajból. Ismerőseim, munkatársaim között itt győr környékén jó pár litert el tudnék adni. Mifelénk ritkaságszámba megy még a tökmagolaj, csak a nagy áruházláncokban lehet kapni. De ha nem muszáj akkor nem öket gazdagítanám. Jó lenne ha tudnátok már előre egy árajánlatot adni nekem. Ennek tudatában jobban felderíthetném a terepet. Ha itt nem akarjátok megosztani az info-t akkor a dombi.zoltan@freemail.hu címen elértek. Előre is köszönöm.
Válasz #1139. hozzászólásra
Szerintem túlhízott a mag ,és szétrepedt.Mint a túlöntözött zöldség.
Válasz #1138. hozzászólásra
Szentesi futó 6-7 mázsa, osztrák 4-6 mázsa eddig.
Igy jobban látszik!!!!!
Válasz #1140. hozzászólásra
Video is van róla csak egy régebbi Claas kombájnnal.
Amúgy nem rossz technika lehet
ehhez mit szóltok tökösök?
MF !
előző kérdésemre vélemény, tapasztalat?
köszi a sok segítséget, sajnos ez van mikor az ember új növénybe fog, nem tud róla semmit hogy mit-hogyan tegyen
Kinek hogy adja??Itt a hibrid nem jött be,nagyon aprók,kb.2,5-4 mázsa/ha.A gleisdorfi,az 5-7 mázsa/ha.
és a sok héjából kibújt mag mitől lehet ?
Válasz #1135. hozzászólásra
Szép!
0
mosás után így néz ki , elég tiszta ??
van benne sok olyan mag, mely kibújt a héjából, az miért van ??
választ köszi !
Válasz #1133. hozzászólásra
3 méteres vízszintes tengelyű van.Osztrákból hozta egy kereskedő.
Laci nektek milyen szárzúzótok van?? Mennyiért vettétek és hogy bírja?? Nekünk is be kell szerezni valamit a toló után mert néhol embernagyságú fű van
Válasz #1131. hozzászólásra
Olyat,ami nincs tisztítva.Talán este.
MF
eladásra váró magról képet tudnál felrakni ?! köszi
http://www.youtube.com/watch?v=VgJ3DqDzCi0&feature=feedu
Harcra készen!!!!!!!
Válasz #1126. hozzászólásra
Szárítás végén szabad keverni,amúgy lekopasztod.
Válasz #1125. hozzászólásra
Azt te látod,egészséges tök többet kibír.De nyugodtan magozhatod.
MF !
szárítás közben forgatod is a magot, vagy hogyan jön le róla az a hártyaréteg?
egy képet mutatnál, hogy néz ki a kész mag, mely eladásra megy már ?
köszönöm
MF !
véleményed szerint ebben a nagy melegben hány napot lehet pihentetni a tököt magozás előtt ?
köszönöm
Válasz #1123. hozzászólásra
Szárítóasztal 2x8 méter,kb.20 cm vastagon volt pakolva.Kazán tűztér 100x100x187 cm.Ventilátor teljesítménye 14000 m3/ha.
Válasz #1119. hozzászólásra
Kedves Mf-es!
Meg szeretném kérdezni, hogy a korábban feltett biomasszás szárító mekkora felületű, milyen vastagon pakoltad meg, illetőleg a ventillátorok össz. teljesítménye mekkora (max. szállított légmennyiség, max. nyomás vagy valami hasonló)?
Köszönet!
http://www.youtube.com/watch?v=0z431taUgSAhttp://www.youtube.com/watch?v=vCGxKTuHpNs
A tegnapi tisztítva 15 mázsa körül lett 2,2 hektáron. 1. felezővel mentem, de még így is folyton a kuplungon volt a lábam olyan vastagok voltak a rendek. És a mai adag, 12 ürítés
Válasz #1119. hozzászólásra
Nekünk is 1800-as
Válasz #1118. hozzászólásra
Mekkora a szedőtök?Nekem 1 tartályba 150 kg száraz mag fér.1800-as az enyém.
Gázzal... Így azt hiszem 25000-re jön ki egy szárítás. A technológiát holnapra leírom pontosan mert fater jobban tudja mint Én. Amúgy sajnos a 60 hektárból a fele lesz ilyen. A többi 3-4 mázsa, de még az se rossz