Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak652 FtBenzin árak637 FtEUR407.83 FtUSD391.39 FtCHF431.41 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ja és a kocsikat ne vedd le,hanem emeld fel minden másodikat és a pálcára ami igy elöl feljön tegyél 10 cm-es,hosszában félbevágott csövet és az majd fenttartja.Igy azon az oldalon ahol a szélsö kocsi lentmarad a nyomjelzöt huzd kijebb 75 cm-el.És mehet a tökölés.
Hali
spc-vel vetném a tökmagot és minden második sor vetne csak, tehát a sortáv 150 cm
így a forgalmazó szerint a betartandó tőtőv 40-45 cm legyen
milyen tárcsa és milyen áttétel kellene ehez, hogy ezt tartani tudjam
Virágozni majd június elején-közepén fog. Nagy általánosságban először a hímvirágok jelennek meg, utána a (sokkal kevesebb) nő. Több termelő és több év tapasztalata alapján mindenképpen érdemes méheket vinni a táblához.
Szerintem a 6 kg kicsit sok. 4,5 kg/ha elég kell hogy legyen, optimális esetben (megfelelő talajelőkészítés, jó vetőgép) még ennyi sem kell. Egyébként tudtommal a gleisdorfi nemesítőház szemre számolva (18 eszem/ha) és nem kg-ra adja a magot.
Tiszteletem mindenkinek,
szeretnék vásárolni pár kilogramm Gleisdorfer fajtájú vetőmagot, mert ki szeretném próbálni. Tudna nekem valaki segíteni, hogy hogyan lehet hozzájutni és hogyan?
Vagy ha tudna nekem valaki egy magyarországi vagy osztrák disztributer céget/webshopot ajánlani ahol meg udnám rendelni?
Előre is köszönöm.
Üdv
ki milyen fajtát vet?
Mint hozzá nem értő személy, miért kell a magot megmosni ?
Szárítani csak a mosás végett kell, vagy amúgy is kell egy meghatározott vízszázalékra / mint pl a kukit 14% /
Válasz #772. hozzászólásra
Ugyan az a felállás mint amúlt év 60,80 .A mogot tőlem mindig a maviga viszi mert korrekt és nála a segg az segg a száj meg száj.
3117 hozzászólás
tök elvetve
nekem 2,1 kg mag ment el 6000 m2-re, sortáv 150 cm, tőtáv az meg majd kiderül
Válasz #801. hozzászólásra
Ismer vki vmi Rácz urat Szécsénybe?
Válasz #814. hozzászólásra
Nyugi,idöben vagy.
én holnap vetem. optimális ez az idő vagy már el vagyok vele késve ?
Válasz #812. hozzászólásra
Fajtát.Afalonnal fujtam másnap.
Válasz #811. hozzászólásra
Fajtát,vagy hibridet?Mivel fújod?Az enyém már csírába van.
Na ma sikerült elrakni a tököt,csak sajna nem tudtam lefujni mert egyböl esett az esö mikor végeztem.
Válasz #809. hozzászólásra
Ja és a kocsikat ne vedd le,hanem emeld fel minden másodikat és a pálcára ami igy elöl feljön tegyél 10 cm-es,hosszában félbevágott csövet és az majd fenttartja.Igy azon az oldalon ahol a szélsö kocsi lentmarad a nyomjelzöt huzd kijebb 75 cm-el.És mehet a tökölés.
Válasz #807. hozzászólásra
Lánckerék 30,11.A tárcsa 9 vagy 10 duplalukas igy kb 4,5 kg/ha,de ez függ az ezerszem tömegtöl.
Válasz #807. hozzászólásra
Ha tudod,kukoricából mennyit vet,könnyen visszaszámolható.
Hali
spc-vel vetném a tökmagot és minden második sor vetne csak, tehát a sortáv 150 cm
így a forgalmazó szerint a betartandó tőtőv 40-45 cm legyen
milyen tárcsa és milyen áttétel kellene ehez, hogy ezt tartani tudjam
Válasz #802. hozzászólásra
Virágozni majd június elején-közepén fog. Nagy általánosságban először a hímvirágok jelennek meg, utána a (sokkal kevesebb) nő. Több termelő és több év tapasztalata alapján mindenképpen érdemes méheket vinni a táblához.
Válasz #803. hozzászólásra
Kb.60 cm a tőtáv,és minden sorba vetve.
Válasz #802. hozzászólásra
Nemtudom mikor virágzik,majd meglátod,türelem.Érdemes méheket vinni ki.
ezzel az áttétellel és tárcsával kb hány cm a tőtáv??
az spc minden második sora vetne csak, így tervezem
köszi
és mikor virágzik? érdemes méheket telepíteni a közelbe a jobb bepórzás érdekében?
Válasz #799. hozzászólásra
5 lyukas tárcsával vessük,kb.4,5 kg mag/ha.Az áttétel 30 11
nagy a csend
Hali.
Kb mikor kezd virágozni az olajtök, ha mondjuk máj 1-én elvetem?
Spc-vel lehet vetni és ha lehet akkor mekkora tárcsa kell bele?
köszi.
Válasz #797. hozzászólásra
Bocs, akkor nekem adtak rossz árlistát
Válasz #796. hozzászólásra
Kg-ra adja,a hibridet adja szemre.
Válasz #756. hozzászólásra
Szerintem a 6 kg kicsit sok. 4,5 kg/ha elég kell hogy legyen, optimális esetben (megfelelő talajelőkészítés, jó vetőgép) még ennyi sem kell. Egyébként tudtommal a gleisdorfi nemesítőház szemre számolva (18 eszem/ha) és nem kg-ra adja a magot.
Válasz #794. hozzászólásra
Pl itt: adorex@centrum.sk
Tiszteletem mindenkinek,
szeretnék vásárolni pár kilogramm Gleisdorfer fajtájú vetőmagot, mert ki szeretném próbálni. Tudna nekem valaki segíteni, hogy hogyan lehet hozzájutni és hogyan?
Vagy ha tudna nekem valaki egy magyarországi vagy osztrák disztributer céget/webshopot ajánlani ahol meg udnám rendelni?
Előre is köszönöm.
Válasz #792. hozzászólásra
Már beszéltem velük de én nem tudtam hogy ehhez a típushoz alkatrészt is forgalmaznak.Úgy tudtam csak az új típus gyártásával foglalkoznak.
Válasz #791. hozzászólásra
DMM Debrecen, kezd el most hajtani, mert nagyon rugalmatlan a hozzáállásuk
www.dmm.hu
Tökropp-hoz alkatrészt hol lehet beszerezni?Most például egy hajtómű érdekelne?(mennyi lehet az ára)vagy csak bontva lehet venni hozzá alkatrészeket?
Válasz #789. hozzászólásra
Futó.
GLEISDORFI az futó vagy bokros fajta ???
Válasz #787. hozzászólásra
Baján gyárt egy emberke hozzá mérőt,de gyakorlatból megállapítható.A mag töréséből megállapítható.
Ezt a 8 % -ot tudod valamivel mérni vagy csak saccra?
Válasz #785. hozzászólásra
Mosni a külső nyák réteg miatt kell,szárítani 8% köré.
Üdv
ki milyen fajtát vet?
Mint hozzá nem értő személy, miért kell a magot megmosni ?
Szárítani csak a mosás végett kell, vagy amúgy is kell egy meghatározott vízszázalékra / mint pl a kukit 14% /
Válasz #783. hozzászólásra
Afalon+Dual vagy Command+Dual
Mivel szoktatok alapkezelni?
Válasz #779. hozzászólásra
Egyenlőre gáz,de gondolkodom a szalma pellett kazánon.
Válasz #778. hozzászólásra
vigyázz vele mert kieszik a vagyonodbul.......
pacal legyen ám máskülönben kitér a hitibül....
Válasz #778. hozzászólásra
adorexagro kuk@c centrum.sk
Válasz #777. hozzászólásra
Olaj,gáz?Én valószínű áttérek szalmára,fára.
Válasz #774. hozzászólásra
Adj egy mailt és megadom.
Válasz #775. hozzászólásra
2db örményesi szárítóval.
Válasz #775. hozzászólásra
Mivel,...... sokszor muszáj...
Válasz #773. hozzászólásra
Mivel szárítasz?
Válasz #773. hozzászólásra
Ha adsz 1 elérhetőséget, akkor a napokban megkereslek
Válasz #772. hozzászólásra
Ugyan az a felállás mint amúlt év 60,80 .A mogot tőlem mindig a maviga viszi mert korrekt és nála a segg az segg a száj meg száj.
Válasz #771. hozzászólásra
Idei tervek? Ki viszi a magot? Maviga? GGold?
Válasz #770. hozzászólásra
Sajnos nincs. A mult év k szar volt,de bizom azidei évben.
Válasz #769. hozzászólásra
Nem Zsoltiztalak le én Téged, csak utaltam 1 haveromra.
Amúgy? Helyzet a tökfronton? Van é még anyag eladóóóó???
Válasz #768. hozzászólásra
Persze!De én Karcsi vagyok és ludányból
Válasz #766. hozzászólásra
Akkor Maczák Zsolti mond vlmit Szfelfaluban?