Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- IH Cyclo vetőgép új
- Tavaszi bokrosító hengerezés új
- Napraforgó ára új
- Kukorica terményárak új
- Körbálázót, de milyet? új
296 hozzászólás
Válasz Mihály #91. hozzászólásáraÉn nem akarok jól keresni, mert eddig nekem így jó, ahogy van( vannak itt aranyásók, akik másokat lehúznak, na azok jól élnek csak kerülik a másikat)
Csak hát itt olvasnak/figyelnek/kukkolnak olyanok is akiknek mondjuk a virág cserépben lévő földtől ha több is van az sem több, mint 2-3 heki max és egyből indul a bogár/matek/agyalás majd jön a “megvilágosodás” és köpködés, hogy a gexi paraszt milyen jól él és ő is tudna így élni azon a zsebkendőnyi területen......
Válasz Diesel Tibor #88. hozzászólásáraAz sem az elmúlt közel 2 évben volt.......
Igazi aranyásó !!!!!!
Válasz gcastle #87. hozzászólásáraJó, balfaxul írtam.....
Stabilan, évről évre , minden hektáron, minden növények és ugye mondjuk az elmúlt 10 évben is.
Válasz Diesel Tibor #88. hozzászólására25 vízzel tegnapelőtt felénk is volt 14t 20-24 Ak-ás öntéstalajon, igaz az visszaszámolva májusira kb -12,5-13%, az még 12+ t/ha!
Válasz szeszko #82. hozzászólásáraDe,ha eladták volna akkor a többi gazdálkodóval is kibabráltak volna! Talajvíz stb.......
Válasz Szabi. #86. hozzászólására Ha szeretnél jól keresni akkor bio batáta 2 milla/ha bruttó hajrá...
Válasz Diesel Tibor #88. hozzászólására Szerintem azokon kívül akik verseny szerűen űzik ezt a sportot nem sokan dicsekedhetnek 14 t termés átlaggal
Válasz gcastle #87. hozzászólására ez jó csak az a baj hogy az országos átlag alig haladja meg a 6t-át tehát nem számolhat 14 t mindenki
Válasz gcastle #87. hozzászólására14tonnát csak Szabi bihari barátja éri el az országban.
Válasz Szabi. #86. hozzászólására14 tonnás kukorica 43e/t áron májusi morzsoltban számolva. Akkor 400e/ha költséggel is marad 200e!
Írjátok már le, hogy mit termeltek, mivel, milyen technológiával, hogy itt dobálóztok a 200ezres tiszta pénzel/nyereséggel hektáronként ????
Válasz szeszko #82. hozzászólásáraHát én talán (mikor még olcsóbb volt az euro, haromnegyed éve) 3 misiért eladtam volna... De leintettek, hogy drága.
Válasz szeszko #82. hozzászólásárafelénk most csinálják az m4 et és a régi homok bányával nem tudtak megegyezni, kerestek egy másikat és megvették valakinek a földjéből de csak a homokot, valami több millióért/hektárját. Majd ha kitermelték vagy már nem kell több homok akkor betöltik vissza neki termőfölddel és művelheti tovább a talajt. Na ez is egy nagy biznisz volt.
Válasz Sk Laci #81. hozzászólásáraköszi, korrekt válasz.
Kb. 2-3 éve Madocsán kavicsbányát akartak nyitni.
7 millió/ha áron vették volna meg a földeket.
Senki sem adta el, tűzzel-vassal kergették el a beruházókat.
5 hektár árából lehet Budapesten olyan ingatlant venni, ami havonta hoz 200 ezret, évente tehát 2,4 millió.
5 hektár haszonbérlete 400 ezer forint Madocsán, most néztem meg.
Ha valaki maga műveli, évtől függően 1-1,5 millió tiszta haszon.
Ismétlem magam, senki sem adta el.
Szerintem nagyon kevés gazda adná el a földjeit, adhatnának érte bármennyit.
Válasz vargagabika #64. hozzászólásáraHajduságban nagyon drágák a földek.
Te mostan a jelenlegi munkahelyeddel mennyire vagy megelégedve?
Ha csak hobbiból üznéd, béreljél kertet valami uras falusi háznál, ahol a kertrész csak nyüg a tulaj nyakán, vagy vegyél egy családi házat nagyobb kertel, és így kipróbálhatod a mezőgazdasági életet. Gyümölcs zöldség valamit hozna, de természetesen a környezetet rendesen végig kell nézni, mi van arra /enyveskezüek,../.
Ha mellékállásként akarnád csinálni pénz miatt, ajánlanám figyelmedbe az ingatlanügynökséget, vagy ha nincsen hozzá érzéked, akkor másodállást valamilyen cégnél mint kisegítést.
Hol 7millio a mi meg mennyi?
Melyikőtök kapott ennyit mán?.... ami kint volt a rossebbe olyanért?..... nem a báró telephelye mellett hosszába 0.5ha azt elhisszük
Hogy 3ért 100haokat vesz évente a csóka azt látni.... Oszt hogy melyik pesti sikkasztó retek van mögötte azt nemlátni.
Válasz vargagabika #58. hozzászólásáraHa arany van a földben mindenképpen vedd meg, de ne mond el senkinek mert akkor Állambácsi kisajátítja ingyen. :D Csak számolj utána ha minden évben van 200 ezer tiszta nyereséged egy hektáron akkor csupán 35 év mire 0-ra jössz ki, és akkor semmilyen munkaeszközt vagy gépet nem vettél. Ha valaki nagyon szeretné a mezőgazdaságot csinálni de nincs rá tőke tényleg jobb elmenni alkalmazottnak valami nagy céghez. A legmodernebb klímás gépekkel dolgozhat amikből nem úgy szál ki fél nap után az ember hogy fáj minden porcikája.
Válasz vargagabika #58. hozzászólásáraÜdv!
Szeretem a földet,de 3 ha árából inkább vennék már ingatlant, és a bérleti díj is hoz annyit... És meg le sem rokkannék nyugdíjas koromra
Egyébként nem arról volt szó, hogy a kamara megakadályozza a 4-5 milliónál magasabb áron kötött szerződések jóváhagyását? Vagy csak ha a megyei elnök akar rájelentkezni....
Válasz vargagabika #75. hozzászólásáraÉsz nélküli áron se nem vegyél se nem bérelj,ezt tudom javasolni.Nem csak mezőgazdaság van a világon,de ha a késztetés vagy a szükség alapos az egyik kolléga által javasolt alkalmazottként kezdést javasolnám/nem csicskaként/.
Válasz sanyi1965 #74. hozzászólásárane szeretnék földet venni, főleg nem ilyen áron. igazság szerint elakadtam.
Válasz vargagabika #50. hozzászólásáraPróbáld megnézni a város fejlesztési terveit,nehogy később államilag meghatározott áron penderítsenek ki belőle,s ezt a mostani nagyvonalú /általában prominens/tulaj nem óhajtja lenyelni.
Válasz bandigh #67. hozzászólásáraolvastamm elméleti számok.
de.
7 millió / 16 = 437 ezer/év.
ez repce bevételből sem kevés, nemhogy nyeresgéből. meg hol van a 10%/év pénzromlás?
200eftos nyereséggel, 5%os túkeköltséggel kgi értelemben sohasohasoha nem térül meg.
magyarul ha 20 évig évente adnának nekem 200 ezret, 5% a tőkeköltség, akkor ezért a befektetésért 2,6 mftot fizetnék, ennek ennyi a jelenértéke.
Válasz vargagabika #50. hozzászólásáraEz a lufi is ki fog pukkanni előbb utóbb az biztos!
Válasz Szabi. #63. hozzászólásáranemnemnem, előtted én, te majd utánam add el. hozzám jöjjön, 7 guriga, most bevetve, mindennel, amit talál itt a portán, mindent vihet. alsógatyára vetkőzök ennyiért.
Válasz zsozsi51 #69. hozzászólásáraVan a családban, tudom milyen a méhészkedés, főleg amikor az időjárásra meg a hamis mézre rátesz egy lapáttal a költésrothadás... Sógor is úgy csinálja, hogy a nagyapja mellett megszerette mielőtt megörökölte!
Válasz gcastle #35. hozzászólásáraA méhekkel az utóbbi 3 év csak kapaszkodás a rostán...
A kínai műméz tönkretesz mindent, és idén még nincs is méz amit nyomott áron eladható.
Eladó méhcsaládok dögivel, de azoknak általában, akik a "kincsesbánya ágazatnak" nézték. Szeretni is kell azt, hogy kitarts a méhek mellett.
Válasz bandigh #67. hozzászólására+ a földek minősége romlik,tisztelet a kivételnek.Ezt az inputtal kompenzálják ameddig lehet,aztán KO.
Válasz vargagabika #58. hozzászólásáraIlyenkor derül ki, hogy a közepssen szar föld a jobb. Mert amíg lehetett venni 1 misiert, a jót meg 4 re tartották, akkor olyan volt a matek, hogy a jó földön 60%-al több profitod volt év végén(támogatással együtt), de a bekerülés 400%. Megtérülési idő közel duplája. Mára közeledtek az értékek, de ha 2 vs 7 millióval számolsz, várható megtérülés 11 vs 16 év. (Elméleti számok!) Aki nagyon hosszú távra tervez, megérheti, de ottvan pl a napelem amire ha azt mondják hogy 7 év múlva szinte garantáltan visszahozza az árát, akkor azt mondja az ember h az marha sok. Pedig közel kiszámítható a hozama. Na a földnél egyáltalán nem, szóval ezek lehetnek akár sokkal többek is, néhány belvizes aszályos évvel már a 20 évet kerülgeted. Mármint hogy akkor leszel nullán. Kérdés h mennyi időre tervez előre az ember, és tud-e szánni ennyit hossszú távú befektetésre
Válasz *** HM *** #45. hozzászólásáraItt a nagy volumen,sokszor savanyú pofit varázsolt már sok ember mosolygós képe helyett.
Benszülött tartalék munkaerő nincs a környéken? Ha igen a földröl segít szüretelni,Ha meg házak lesznek rajta egész biztos értéknövelő lesz a panoráma! Van még itt egy két ilyen akna ami sikra vihet.
Válasz Batka #61. hozzászólásáraHajdúság...
Válasz szatmári82 #62. hozzászólásáraLehet ???!!!!!
Én még aratás előtt is ennyiért !!!
Válasz vargagabika #58. hozzászólásáraNa az már jó ár. Annyiért lehet én is eladnám az enyém
Válasz Szabi. #59. hozzászólásáraAzért a másik verzió még mindig hihetőbbnek tűnt, mert ezt a büdös életbe nem termeli vissza... Ezen gondolkodni is kár.
Válasz *** HM *** #37. hozzászólásáraakkor mit javasolsz pár hektáron?
Válasz vargagabika #58. hozzászólásáraValahogy éreztem.......
Válasz szatmári82 #55. hozzászólására7 millió / hektár!
Válasz szatmári82 #55. hozzászólásáraAztán hogyan vegye meg? Elviszik előle, mert gondolom nem egyedüli gazda a településen. Lesz előtte a rangsorban valaki.
Válasz vargagabika #50. hozzászólásáraLesz az 20milka nyugodt lehetsz.
Válasz vargagabika #50. hozzászólásáraAz aprópénz érte. Vedd meg.
Nálunk már a legelő is közel 1,5 millióért megy. Pedig nincsenek is jó földek.
Válasz Batka #52. hozzászólásáraLehet /ha........
Válasz vargagabika #50. hozzászólásáraHa van rá kereted akkor vedd meg és pár év múlva rájössz hogy megéri-e csinálni vagy kiszállós lesz a történet .
Válasz vargagabika #50. hozzászólásáraVáros mellett 15 heki ennyiért? Ha van 10 misid azonnal vedd meg, legfeljebb 10 év múlva kiméred épitési teleknek....
Válasz vargagabika #50. hozzászólásáraVedd meg!
Na, ezek kemény válaszok, de legalább őszinték. Bevallom, jobbra számítottam, de inkább most szembesüljek vele.
Most van eladó 15 ha szántó a város mellett, 7 m Ft-ról indulnak az ajánlatok az eladó elmondása szerint.
Válasz Claastra. #46. hozzászólására
Válasz bandigh #47. hozzászólásáraÍgy van, az elején senki nem tudta, mit hoz a jövő.
Válasz vargagabika #19. hozzászólásáraVagy úgy, hogy a pici földed mellett vállalsz bérmunkát. Először csak kaszálást, aztán bálázást, stbstb
Persze a melód mellett. Annó egy spcvel ha mostani összeg átszámítva mondjuk feléért vetettél, de a költség szinte semmi nem volt a mai műrtágyavetős robotkormányos cucc amortizációjához képest. Megtankoltad az ötvenest olcsó gázolajjal, aztán elhúztán vele 30+ hektárt. Na akinek akkor volt gógyija az a megkeresett pénzen vett mindig egy-két hektárokat, nem verte bele új vasakba, mert azok mindig csak kevesebbett érnek. De ki látott a jövőbe? Frissházasok vettek a nagyszobába egy szekrénysort, pont 100 hektár legelőt tudott volna venni rajta. De minek neki az? Ma már máshogy csinálná. De akkor az fontosabb volt, ami amúgy valahol érthető is.