Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Valami ilyesmire gondoltam én is.Ha jól értelmezem akkor a saját magam nevelt jószágot(baromfi,sertés) vágohidon levágatom és ezt követôen a boltban értékesithetem.
http://www.m70.hu/hu/cikk/vagohid/ --ebben irja , -A vágópont olyan engedélyezett vágóhídként nyilvántartott létesítmény, ahol a vágókapacitás nem haladja meg a napi
- 15 darab sertés, juh, kecske,
- 4 darab szarvasmarha mértéket.
A vágóponton az egyes állatfajok vágását időben elkülönítve kell végezni, s a levágandó fajok bármilyen kombinációja nem lehet több naponta 2,5 állategységnél. Az állategység fogalmát és mértékét az 1974/2006/EK rendelet V. melléklete határozza meg, és foglalja táblázatba. ------------------A vágópont üzemeltetőjének vállalnia kell, hogy időszakosan vagy kis mennyiségben az 50 km-es körzeten belül működő kistermelők számára is végez vágást. Ez a kikötés elsősorban a kistermelők és családi gazdaságok piacra lépésének megkönnyítését szolgálja, a vágópont üzemeltetőjének pedig biztos megrendelői hátországot nyújthat.
Ha kistermelőként nyitod,saját feldolgozás,akkor nem bonyolult.Elvileg a vágásnak vágóhídon kell történnie,a feldolgozást,árusítást csinálhatod.Ha nem változott a jogszabály,őstermelőként havi 4 sertés feldolgozható.
Ez érdekes téma ! A napokban feltettek egy vidit ott zöldséges bolt (amcsi). Sima festetlen funér Nálunk minimum egy mikrobiológiai labor...felelne meg a hatóságnak. Azért kíváncsi lennék a tapasztalatokra !
Segitségre lenne szükségem.Egy kis falusi húsboltot szeretnék nyitni tudnátok segíteni,hogy milyen engedélyeket kell beszereznem?Esetleg tud valaki ehhez kapcsolodó pályázatot?
12 hozzászólás
őstermelőként tőkehúst árulhatok?
és megvan határozva hogy mennyit?
vagy rendes húsboltot kellene nyitni!
Válasz #6. hozzászólásra
Valami ilyesmire gondoltam én is.Ha jól értelmezem akkor a saját magam nevelt jószágot(baromfi,sertés) vágohidon levágatom és ezt követôen a boltban értékesithetem.
Válasz #6. hozzászólásra
Annyi tôkém nincs,hogy vágópontok csináljak.Egy olyan kis üzletre gondoltam ahol a sertés és csirke hús árulnák.
Válasz #8. hozzászólásra
Mészárszék a telepen -----cimmel , hátha most jó lesz, ha mégsem akkor másolni kell a google-ba ! http://www.haszon.hu/agrar/allattenyesztes/778-meszarszek-a-telepen.html
http://www.haszon.hu/agrar/.../778-meszarszek-a-telepen.ht... --Ez 2012 febr cikk, leirja a létesités nehézségeit, 30 pályázatból 8 nyert , de abból is 2 visszalépett .
Válasz #6. hozzászólásra
http://www.m70.hu/hu/cikk/vagohid/ --ebben irja , -A vágópont olyan engedélyezett vágóhídként nyilvántartott létesítmény, ahol a vágókapacitás nem haladja meg a napi
- 15 darab sertés, juh, kecske,
- 4 darab szarvasmarha mértéket.
A vágóponton az egyes állatfajok vágását időben elkülönítve kell végezni, s a levágandó fajok bármilyen kombinációja nem lehet több naponta 2,5 állategységnél. Az állategység fogalmát és mértékét az 1974/2006/EK rendelet V. melléklete határozza meg, és foglalja táblázatba. ------------------A vágópont üzemeltetőjének vállalnia kell, hogy időszakosan vagy kis mennyiségben az 50 km-es körzeten belül működő kistermelők számára is végez vágást. Ez a kikötés elsősorban a kistermelők és családi gazdaságok piacra lépésének megkönnyítését szolgálja, a vágópont üzemeltetőjének pedig biztos megrendelői hátországot nyújthat.
A vágópont kialakítása ha vágni is akarod, keress rá a googl-ban ! ---- Vágópont.hu
Ez jóóó
Kis falusi húsbolt.
Válasz #1. hozzászólásra
Ha kistermelőként nyitod,saját feldolgozás,akkor nem bonyolult.Elvileg a vágásnak vágóhídon kell történnie,a feldolgozást,árusítást csinálhatod.Ha nem változott a jogszabály,őstermelőként havi 4 sertés feldolgozható.
HúsFutárt kell meginterjúvolni hátha tudja.
Ez érdekes téma ! A napokban feltettek egy vidit ott zöldséges bolt (amcsi). Sima festetlen funér Nálunk minimum egy mikrobiológiai labor...felelne meg a hatóságnak. Azért kíváncsi lennék a tapasztalatokra !
Helló fórumozók!
Segitségre lenne szükségem.Egy kis falusi húsboltot szeretnék nyitni tudnátok segíteni,hogy milyen engedélyeket kell beszereznem?Esetleg tud valaki ehhez kapcsolodó pályázatot?