Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Véleményeteket szeretném kérni, hústípusú állományt szeretnék kialakítani.
A fajtaválasztás nem konkrét a charolais legszimpibb. Hizlalni nem szeretném,"félrideg tartásban" bocinevelés 200-300kg-ig a cél.
Ha valakinek van személyes élménye a "típuról" és megosztaná velem megköszönném!!
Most beszéltem a sajátunkkal. Nem változott semmi a tavalyihoz képest. Megfigyelési zónán kívülre csak engedéllyel. Mivel megfigyelésin belül vagyunk mindketten így csak egy kiegészítő igazolás kell az eladó dokijától, hogy nem talált a tenyészetben betegséget vagy arra utaló tünetet. Ezzel már zónán belül szabadon szállítható.
A szexált spermának rosszabb a fertilitása, mint a nem szexáltaknak, ezért én ha vennék szexáltat, azt csak fasza üszőkre raknám, tehénre meg sem próbálnám... Akartam én is venni egy homozigóta szarvatlan, nőivarra szexált Charolais bikától anyagot, csak már sajnos nem forgalmazzák... Azt 9500ért adták azt hiszem... 90%os biztonságú a szexálás általában. De még egy sima sperma fogantatási esélye ha jókor kapod el a tehenet 90% addig a szexálté kb 70-75.
Szállítással hogyan állunk mostanság? Néztem borjakat Karcagon. Ők is, mi is 100-as védőkörzetbe tartozunk. Itt elméletileg lehet szállítani. Az ottani dokinak gondolom kell valamit firkálnia szállítás előtt.
Köszi!
Kérdés, milyen az inszeminátor?
Honnan, milyen anyagot rakott?
Így tényleg elszomorító a dolog. Ha tényleg ilyenek az arányok akkor inkább a természetre bízzuk a dolgot aztán majd örülünk annak ami van.
Tisztelt Fórumozók!
Keresek olyan marhatartó kollegát, aki választott bika borjakat adna el rendszeresen. Kb negyedévente vennék 10-15 db-ot. Hús tipusuak érdekelnek. Legfőbb szempontom, hogy azonos helyről vásároljak, mert a "hozott" virusok nagyon veszélyesek.
email címem:sboldog@gmail.com, tel:30/252-4181.
Jöttek ajánlatok, de még a megnézés egyeztetésig sem jutottunk, mikor az egyik földszomszéd szólt, hogy eladná 30ha-os területét. Az óta ezen van a hangsúly.
Én a te helyedben hushasznu üszővel(tehénnel) gondolkodnék, megprobálnám a te esetedben minnél jobban melléktermékere alapozni a tartását, (kukoricaszár,legeltetés kaszálás és aratás után) de a jo kondiban tartáshoz adnám a jominőségű szálastakarmányt is, ellés után csak 300kg körüli sulynál választanám le a borjut és törtszemet felhasználniaz abrakolásra, meg a jo minőségű szálastakarmány, hosszu távon az ÉN véleményem szerint kedvezöbb a tehéntartás, ha eredményt is akarsz elérni akkor limuzin, blonde, magyartarkában gondolkodsz, meg a charolin is kivállo de az már valamivel igényesebb, probálj mindig arra törekedni h a legkevesebb pénzböl neveld öket, a bikahizlalás elég költséges dolog, drága a borju és az eredményhez tolni is kell a takarmányt neki! Mig a tehén azért idöigényesebb de meghálálja a borjuval, trágyával, támogatással, de ez mind évek folyama mire nyereséget is termel. 100 hektár földnél nincsen félni valod 10db hushasnuval ha megprobálod, kényelmesen elvannak csak a melléktermékeiden, probáld meg, nem fogod megbánni ha van a joszághoz szereted! Sok szerencsét!
szia!
Szirákon van egy limuzin törzstenyészet és neki van már pár bolndja is nála kéne érdeklődni. nevét nem tudom de nem akkora település hogy ne találd meg
Sziasztok! Szeretnék venni egy blond kisbikát,kb egy éveset Magyarországról,ha sikerülne,mert itt felvidéken nagyon nincs.Milyen papirokat kellene elintézni,hogy meg tudjam venni?
Tudtok esetleg valakit borsodban akinek van blond és lehetne töle venni? Csak 100% os érdekelne.
Akkor lehet belepróbálok
Legfeljebb lesznek nagy díszállataim, ha 0ra jön ki Persze a trágya se utolsó dolog.
Fajtában vannak számottevő különbségek haszonra nézve?
Valami támogatás van hízó bikára?
Sziasztok.
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy jövedelmező lenne e hízó bika nevelésbe fogni?
Áll rendelkezésre szántó, gyep és lucerna is.
Mindenhez megvan a gép (kombájntól bálázóig).
100ha gabona termelés mellett szeretném csinálni.
Kezdésnek 5-10dbra gondoltam, esetleg késöbb nagyobb számban.
Fajtában vannak nagyobb eltérések haszonra nézve? Van biztos piac?
Válasz #7556. hozzászólásra
Nálunk se eszik, még a sima szelénest se.
Tavaly vettem ilyen hiper-szuper vödrös sót, de fél év után inkább a birkák ették meg.
12713 hozzászólás
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kérni, hústípusú állományt szeretnék kialakítani.
A fajtaválasztás nem konkrét a charolais legszimpibb. Hizlalni nem szeretném,"félrideg tartásban" bocinevelés 200-300kg-ig a cél.
Ha valakinek van személyes élménye a "típuról" és megosztaná velem megköszönném!!
b, verzió Limousine ugyanilyen céllal?
Válasz #7611. hozzászólásra
Most beszéltem a sajátunkkal. Nem változott semmi a tavalyihoz képest. Megfigyelési zónán kívülre csak engedéllyel. Mivel megfigyelésin belül vagyunk mindketten így csak egy kiegészítő igazolás kell az eladó dokijától, hogy nem talált a tenyészetben betegséget vagy arra utaló tünetet. Ezzel már zónán belül szabadon szállítható.
Válasz #7608. hozzászólásra
nekem azt mondta a jogosult állatorvos hívjam fel honnan mit szeretnék és majd ő megmondja hogy s mint
Válasz #7607. hozzászólásra
én meg vagyok elégedve az öreggel
Válasz #7604. hozzászólásra
A szexált spermának rosszabb a fertilitása, mint a nem szexáltaknak, ezért én ha vennék szexáltat, azt csak fasza üszőkre raknám, tehénre meg sem próbálnám... Akartam én is venni egy homozigóta szarvatlan, nőivarra szexált Charolais bikától anyagot, csak már sajnos nem forgalmazzák... Azt 9500ért adták azt hiszem... 90%os biztonságú a szexálás általában. De még egy sima sperma fogantatási esélye ha jókor kapod el a tehenet 90% addig a szexálté kb 70-75.
Szállítással hogyan állunk mostanság? Néztem borjakat Karcagon. Ők is, mi is 100-as védőkörzetbe tartozunk. Itt elméletileg lehet szállítani. Az ottani dokinak gondolom kell valamit firkálnia szállítás előtt.
Válasz #7606. hozzászólásra
Köszi!
Kérdés, milyen az inszeminátor?
Honnan, milyen anyagot rakott?
Így tényleg elszomorító a dolog. Ha tényleg ilyenek az arányok akkor inkább a természetre bízzuk a dolgot aztán majd örülünk annak ami van.
Válasz #7604. hozzászólásra
inszeminátorom lebeszélt róla mert egy húsmarhásnál rakott 20 üszőt ebből 3 lett vemhes és 1 üsző lett
nem volt jó biznisz
Válasz #7603. hozzászólásra
ha nincs legeltetve napi 1-1 bálát számolhatsz 160-asból szalmára és takarmányra is mondjuk úgy hogy szár 100bála belőle
Sziasztok!
Szexált limo spermával próbálkozott már valaki? Milyen eredmények, tapasztalatok vannak?
Köszönetem az eddigi válaszokat, de lenne még egy kérdésem:
Amennyiben húshasznú tehén lenne 10 db, az mennyi fogyaszt 100-on, azaz egy évebe?
Takarmány,széna szalma bála stb?
A hízóbikát már tudom, mert azt megmondtátok a múltkor.
Válasz #7601. hozzászólásra
ilyen kollégát én is keresek
Tisztelt Fórumozók!
Keresek olyan marhatartó kollegát, aki választott bika borjakat adna el rendszeresen. Kb negyedévente vennék 10-15 db-ot. Hús tipusuak érdekelnek. Legfőbb szempontom, hogy azonos helyről vásároljak, mert a "hozott" virusok nagyon veszélyesek.
email címem:sboldog@gmail.com, tel:30/252-4181.
Válasz #7568. hozzászólásra
Én vasárnap szállítottam bruttó 540ft-ba vitték a nagysúlyú magyartarkát.
Válasz #7594. hozzászólásra
Köszönöm
Válasz #7597. hozzászólásra
Jöttek ajánlatok, de még a megnézés egyeztetésig sem jutottunk, mikor az egyik földszomszéd szólt, hogy eladná 30ha-os területét. Az óta ezen van a hangsúly.
Válasz #7596. hozzászólásra
bocót könnyebb venni mint földet
Válasz #7595. hozzászólásra
Ja.
Földvétel lett belőle.)
múltkor keresett vki angus üszőket
http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/allat/szarvasmarha/angus-uszok/h_6501497
Válasz #7578. hozzászólásra
Én a te helyedben hushasznu üszővel(tehénnel) gondolkodnék, megprobálnám a te esetedben minnél jobban melléktermékere alapozni a tartását, (kukoricaszár,legeltetés kaszálás és aratás után) de a jo kondiban tartáshoz adnám a jominőségű szálastakarmányt is, ellés után csak 300kg körüli sulynál választanám le a borjut és törtszemet felhasználniaz abrakolásra, meg a jo minőségű szálastakarmány, hosszu távon az ÉN véleményem szerint kedvezöbb a tehéntartás, ha eredményt is akarsz elérni akkor limuzin, blonde, magyartarkában gondolkodsz, meg a charolin is kivállo de az már valamivel igényesebb, probálj mindig arra törekedni h a legkevesebb pénzböl neveld öket, a bikahizlalás elég költséges dolog, drága a borju és az eredményhez tolni is kell a takarmányt neki! Mig a tehén azért idöigényesebb de meghálálja a borjuval, trágyával, támogatással, de ez mind évek folyama mire nyereséget is termel. 100 hektár földnél nincsen félni valod 10db hushasnuval ha megprobálod, kényelmesen elvannak csak a melléktermékeiden, probáld meg, nem fogod megbánni ha van a joszághoz szereted! Sok szerencsét!
Csak így lehet
Válasz #7591. hozzászólásra
Legyünk pozitívak
Majd kenyérből kicsit harapok, a nagy darab húshoz.
Válasz #7589. hozzászólásra
Akkor a fentiek támogatnak majd kenyérre valóval?
Uraim nem a pénzért csináljuk.
Ez egy élet forma
Válasz #7584. hozzászólásra
Ez nagy igazság olyan, hogy biztos piac nincs.
Itt se esett még egy sem az élére,pedig már csak a nagy számok törvénye alapján is megeshetne a csoda, de nem, csak azért sem!
Válasz #7584. hozzászólásra
Szerződés vágóhíddal, vagy valami ilyesmire gondoltam.
De akkor ilyen csak az én fejembe létezik
Majd utána érdeklődök ebben a témában a környéken.
Válasz #7583. hozzászólásra
blond törzstenyészet,,ezt írd be a gogliba és keresgélj,,,,,,
Válasz #7583. hozzászólásra
szia!
Szirákon van egy limuzin törzstenyészet és neki van már pár bolndja is nála kéne érdeklődni. nevét nem tudom de nem akkora település hogy ne találd meg
Biztos piac? Ami biztos-----az----.hogy a tehénlepeny ami friss az a lapjára esik.
Sziasztok! Szeretnék venni egy blond kisbikát,kb egy éveset Magyarországról,ha sikerülne,mert itt felvidéken nagyon nincs.Milyen papirokat kellene elintézni,hogy meg tudjam venni?
Tudtok esetleg valakit borsodban akinek van blond és lehetne töle venni? Csak 100% os érdekelne.
Válasz #7581. hozzászólásra
igen idéntől termeléshez kötött lesz mint a teheneknél
húshasznú jobban értékesíti a takarmányt nagyobbra és gyorsabban növekszik de drágább a borjú és nehezebb is összeszedni
Válasz #7579. hozzászólásra
Akkor lehet belepróbálok
Legfeljebb lesznek nagy díszállataim, ha 0ra jön ki Persze a trágya se utolsó dolog.
Fajtában vannak számottevő különbségek haszonra nézve?
Valami támogatás van hízó bikára?
Válasz #7579. hozzászólásra
szia!
olvass vissza érdemes
de ez is olyan mint mikor a kukoricát elveted belerakod a pénzt és bízol benne a végén kamatostúl visszakapod. aztán lehet hogy nem lehet hogy igen
Sziasztok.
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy jövedelmező lenne e hízó bika nevelésbe fogni?
Áll rendelkezésre szántó, gyep és lucerna is.
Mindenhez megvan a gép (kombájntól bálázóig).
100ha gabona termelés mellett szeretném csinálni.
Kezdésnek 5-10dbra gondoltam, esetleg késöbb nagyobb számban.
Fajtában vannak nagyobb eltérések haszonra nézve? Van biztos piac?
kössz
Válasz #7575. hozzászólásra
Ment privatban ;)
Szép jószágok
Ha szabad megkérdezni, mennyiért vetted őket ?
A bal oldali az enyém, 6 hónaposan, a másik kettőt vettem, 9 hónaposak....
Persze, adtam neki ;) a borjú tápot viszont nem ette.... csak ilyen házi keveréket kapott..
Zsolt! Jó választás volt ;)
Válasz #7570. hozzászólásra
Na az már jó
Tegnap visszajelzett egy tehên amire nem számítottam és nem volt blond így építő zárt lett remélem fogant
Válasz #7570. hozzászólásra Daráztad is?
Ma leválasztottam egy előhasú üszőjét, 12en leaz 6 hónapos és ma 310 kg volt ;)
Válasz #7568. hozzászólásra
nyílt rablás amit művelnek 500ft..
Sajnos békès megyèben 500 ftot kináltak a nagysulyu magyartarkákèrt
Magyartarka hízott bika felvásárlási árakat tud valaki?
Válasz #7556. hozzászólásra
Nálunk se eszik, még a sima szelénest se.
Tavaly vettem ilyen hiper-szuper vödrös sót, de fél év után inkább a birkák ették meg.
Válasz #7564. hozzászólásra
akkor az elég combos kaja
Válasz #7563. hozzászólásra
a 2 sertés 100-120 kg körül jár már , még 1-3 hónapig tervezem etetni őket, utánna nekiszaladnak a késnek