Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
azért van mert elvetél szerintem kaja lehet a dologban esetleg penészes vagy rossz takarmány toxinos is lehet egyszerre több tehén nem csinál ilyet csak ha ugyanazt eszik és ugyanaz a hatás van rajtuk akár más fertőzés is lehet ...
Sziasztok van pár tehenem amelyik szorakozik velünk hozzá értő informáciot kérek ha
Inszeminálás után 2-3 nap múlva kivérzik a tehén vagy az űszö akkor az még vemhesülhet attol még ?????
Vagy ez mért van ????,
Üdv!
Van 2 db MT bikám eladó, az egyik 6 hetes itatós, a másik leválasztott 4 hónapos. Mindkettő eszik szilárdat is. Papírjaik még nincsenek rendezve. Van ugyan elképzelésem árral kapcsolatban, de szerintetek mit érhetnek? Nem takarmány-hiány és nem is helyhiány miatt eladók, tehát nem minden áron (elpazarolni nem fogom). Mit kérhetek értük?
kötöttet nem visznek a nem kötöttet válogatják nekem a kötöttre ha vinnék is 530 plusz komp ot mondtak de hát nem kell nekem meg itt van ....ez ilyen .....
nekem a karámban az itatonál van egy kis pocsoja mert oda ne mrakok szalmát ne oda feküdjenek de napközben csak ott vannak ahol ez a pocsoja most a melegben szeretik nagyon valamiért és nekem is most sokkal több szalma megy el mint szokott ....
Válasz #7038. hozzászólásra
Köszönöm, ez megnyugtat!
Megy a szalma alájuk, szerencsére van bőven.
Van ugyan tetőszellőző, de megpróbálkozok egy ventilátorral, épp most szerelek össze egy mobil szerkezetet.
Sziasztok!
Van kilenc 5-6 mázsa körüli hízóbikánk Szabad tartásban egy kb. 60m/2-ez területen ebből 20 fedett a többi karám/kifutó. eddig nem volt semmi gond velük cirka két hetenként kellett ganézni és tiszták voltak. Úgy egy hónapja rákaptak, hogy belefetrengenek a saját mocskukba akár mennyik ganézunk almozunk nyakig szarosak.
Eddig kötött tartásban hizlaltunk ez a z első szabad tartásos csapat így semmi tapasztalatunk nincs.
Mi a fene van velük, melegük lenne?
Én úgy hallottam, hogy a friss gabona összeáll a bendőben mint a vályog... Utána ezt a labda ott marad sokáig. Ha megnézitek amikor eszi a szálypadlására is ráragad, utána hosszasan dörzsöli a nyelvével míg le tudja sikálni. Nagyapáink nem daráltak hanem roppantott szemet etettek.
Mit nem értesz?Vagy csak egyszerűen kötekedsz?Nem szabad adni nekik,mert toxikus mérgeket tartalmaz még az elején.Ezt egy állatorvosmondta,amikor 2db 500kg-os bikánk döglött meg majdnem.A pálinka mindenre jó,pl stressz,izomlazító hatása is van és gyulladáscsökkentő hatása is van.Az olaj meg kipucolja a gyomrát és a beleit.Mert ha be is zabál,az a jó ha fosik,ha nem fosik fúvódik általában.
Válasz #7016. hozzászólásra
Köszi!
Még 8 nap kellet volna, hogy lejárjon az ideje. Reggel gyanús volt, de kiengedtem a többivel, ott félre állt. Másfél óra múlva nem hagyott nyugodni (közben figyeltem őket), kimentem közéjük akkor már ott volt mind kettő. Egyébként negyedszerre ellett viszonylag nagyobb borjakat, csak az elsőnek kellett segíteni, a többit egyedül ellette meg.
12713 hozzászólás
Válasz #7061. hozzászólásra
k-roy90!
küldtem üzenetet, várom a hívásod!
Válasz #7058. hozzászólásra
Talán a linkre kattintva talál valamilyen segítséget:
link
Válasz #7054. hozzászólásra
Egy elérhetőséget kérhetnék?
Válasz #7058. hozzászólásra
azért van mert elvetél szerintem kaja lehet a dologban esetleg penészes vagy rossz takarmány toxinos is lehet egyszerre több tehén nem csinál ilyet csak ha ugyanazt eszik és ugyanaz a hatás van rajtuk akár más fertőzés is lehet ...
Másodvetésű kölest szénának vetett már valaki? Nekem már derékig ér, szerintem le is csapom, felesleges várni vele, nem ?
Sziasztok van pár tehenem amelyik szorakozik velünk hozzá értő informáciot kérek ha
Inszeminálás után 2-3 nap múlva kivérzik a tehén vagy az űszö akkor az még vemhesülhet attol még ?????
Vagy ez mért van ????,
Válasz #7030. hozzászólásra
Szia!
Engem érdekelnének, hol vagytok helyileg?
sziasztok.hol tudok venni borsodban Blonde d'Aquitaine fel eves bikaborjut es aki szlovakba is eladja?koszi elore is
Sziasztok!
Mit lehet kérni 2 éves MT-CH üszökért, 6-7 hónapos és félidős vemhes, kb. 430, 500 kg-k, valamint 9-11 hónapos kb. 250-280kg-os?
Üdv!
Van 2 db MT bikám eladó, az egyik 6 hetes itatós, a másik leválasztott 4 hónapos. Mindkettő eszik szilárdat is. Papírjaik még nincsenek rendezve. Van ugyan elképzelésem árral kapcsolatban, de szerintetek mit érhetnek? Nem takarmány-hiány és nem is helyhiány miatt eladók, tehát nem minden áron (elpazarolni nem fogom). Mit kérhetek értük?
Az angust előbb is belehet.
Válasz #7051. hozzászólásra
És ez a minimum
Válasz #7050. hozzászólásra
18-20 hónap és legyen 4q
üdv szűz űszőt menyi idősen lehet rakni
Válasz #7048. hozzászólásra
Ezenés ezen a linken elérhető információ.
Üdv! Hajdú-Biharban nem tud valaki eladó bikát? kb.10db
Válasz #7042. hozzászólásra
Hello!
Küldtem mailt!!!
Válasz #7045. hozzászólásra
Helló!
Sáránszki Miklós(20-háromszázhuszonhét-8448) Sajóvelezden van limo törzs tenyészete.
Tud-e valaki tiszta vérvonalú Limousine húsmarha tenyészetet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vagy Borsod megyében ?
Vennék 10 db kb 200kg-s üszőt.
Válasz #7043. hozzászólásra
és viszik is vagy csak mondják ? telszám lehet hogy érdekel mert ha viszik én oda adom csak vigyék ....... emailom nevem alatt van ha gondolod .....
Hello!
Köszi a választ! Itt 560+kompot mondtak, az az érdekes hogy a kötött és a szabados is ennyi...
Válasz #7035. hozzászólásra
kötöttet nem visznek a nem kötöttet válogatják nekem a kötöttre ha vinnék is 530 plusz komp ot mondtak de hát nem kell nekem meg itt van ....ez ilyen .....
Válasz #7037. hozzászólásra
nekem a karámban az itatonál van egy kis pocsoja mert oda ne mrakok szalmát ne oda feküdjenek de napközben csak ott vannak ahol ez a pocsoja most a melegben szeretik nagyon valamiért és nekem is most sokkal több szalma megy el mint szokott ....
Válasz #7038. hozzászólásra
Köszönöm, ez megnyugtat!
Megy a szalma alájuk, szerencsére van bőven.
Van ugyan tetőszellőző, de megpróbálkozok egy ventilátorral, épp most szerelek össze egy mobil szerkezetet.
Nagyon meleg van és még a lég is csípi.
semmi bajuk.ebben a moslék időben 3x-annyi szalma kell alájuk mint általába....
Sziasztok!
Van kilenc 5-6 mázsa körüli hízóbikánk Szabad tartásban egy kb. 60m/2-ez területen ebből 20 fedett a többi karám/kifutó. eddig nem volt semmi gond velük cirka két hetenként kellett ganézni és tiszták voltak. Úgy egy hónapja rákaptak, hogy belefetrengenek a saját mocskukba akár mennyik ganézunk almozunk nyakig szarosak.
Eddig kötött tartásban hizlaltunk ez a z első szabad tartásos csapat így semmi tapasztalatunk nincs.
Mi a fene van velük, melegük lenne?
Vagy bivaly spermája volt az inszeminátornak?!
Kazaltakarót mi a Mixió Kft.-től vesszük. (az a zöld színű) Beíród a keresőbe, kihozza az elérhetőséget. Nekünk bevált.
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ki milyen nagysúlyú Mt árakat hallott?
Üdv, Attila!
Válasz #7033. hozzászólásra
Azt nem láttam, meg szénát se előttük hehe.
Válasz #7032. hozzászólásra
Még mindig szteroidozzák őket?
Ma vótunk Takácsiba bikatelepen, úgyérzem le vagyunk maradva hehe.
Válasz #7030. hozzászólásra
Lenne pár (15-20 db) 200 kg-os charolais üszőborjam eladó. Nem érdekel esetleg valakit? 150.000,-/db
ezt én sem tudtam, hogy nem lehet etetni, és most megjegyeztem...Erre jó ez a fórum..
Válasz #7027. hozzászólásra
Strukturális takarmánynak viszont jó, ami elősegíti a jobb bendőműködést.
Válasz #7026. hozzászólásra
Igen viszont a roppantott szemet nem is tudja úgy meg emésdzteni, így hasznosítani sem.
Válasz #7025. hozzászólásra
Én úgy hallottam, hogy a friss gabona összeáll a bendőben mint a vályog... Utána ezt a labda ott marad sokáig. Ha megnézitek amikor eszi a szálypadlására is ráragad, utána hosszasan dörzsöli a nyelvével míg le tudja sikálni. Nagyapáink nem daráltak hanem roppantott szemet etettek.
Válasz #7024. hozzászólásra
21 bikának állt le a gyomra.Csak elírtam.
Válasz #7022. hozzászólásra
Mit nem értesz?Vagy csak egyszerűen kötekedsz?Nem szabad adni nekik,mert toxikus mérgeket tartalmaz még az elején.Ezt egy állatorvosmondta,amikor 2db 500kg-os bikánk döglött meg majdnem.A pálinka mindenre jó,pl stressz,izomlazító hatása is van és gyulladáscsökkentő hatása is van.Az olaj meg kipucolja a gyomrát és a beleit.Mert ha be is zabál,az a jó ha fosik,ha nem fosik fúvódik általában.
Válasz #7021. hozzászólásra
2020 még odébb van addig sokat alszunk még mi is ....
Válasz #7012. hozzászólásra
Friss gabonát nem szabad a marhának adni?
"Aratás után várj egy hónapot"
A pálinka+étolaj mire jó? Fájdalom csillapít és meghajtja?
http://www.agrarszektor.hu/agrarpenzugyek/egyeb/akar_ezermilliardbol_hizhatnak_a_magyar_marhak.3998.html
Sziasztok!
Hol tudnám azt megnézni hogy valaki mióta bejelentett állattartó? Ha egyáltalán van ilyen oldal. Köszi
Válasz #7015. hozzászólásra
Válasz #7016. hozzászólásra
Köszi!
Még 8 nap kellet volna, hogy lejárjon az ideje. Reggel gyanús volt, de kiengedtem a többivel, ott félre állt. Másfél óra múlva nem hagyott nyugodni (közben figyeltem őket), kimentem közéjük akkor már ott volt mind kettő. Egyébként negyedszerre ellett viszonylag nagyobb borjakat, csak az elsőnek kellett segíteni, a többit egyedül ellette meg.
Gratulálok!
Könnyen világra jöttek?
Ma születtek, üsző és bika, egyforma súllyal. 20 év alatt az első ikres ami nálam született.
Válasz #7009. hozzászólásra
Kb. 1 hete már rendben van.