Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
20-25 q abrakot esznek meg a szena es lucerna mellett is ezt egy eleg nagy bika hizlalos irta egyszer en meg elhiszem de ugy alig esznek majd szalast az tuti
Válasz #6860. hozzászólásra
Nálam a téli 6 hónap alatt kb 15db/tehén 120-as bála fogy el.Úgy,hogy az abrak szót még ki sem ejtem előttük. A takarmány fogyás nagy mértékben attól is függ hogyan eteted őket.Én körbála etetőt használok,minimális pocsékolással eszik ki belőle.
06030 205 9020 Nála tudsz válogatni, kb 250 db szürkéje van. Hívd fel és hátha tud segíteni. Nem egyszerű eset az emberke, de szépek az állatai. Dombrád Kacsaváron van
Sziasztok!!Szeretnék marhát hizlalni de picit tanácstalan vagyok és hozzátok fordulok tapasztaltabb marhatartókhoz hogy mit javasolnátok hatékony hízlaláshoz (takarmányozás,fajtaválasztás stb)!Előre is köszönöm a tanácsokat!!
Én is 6 charolaissal kezdtem el, de nekem ez csak hobbi egyenlőre... :D 15 alatt szerintem semmiképpen nem éri meg....
Relatív, persze mert ízlések és pofonok, takarmány és pénztárca kérdése..
Na meg hogy mit akarsz... ha csak a hús érdekel akkor tök mind1, keresztezhetsz is, de ha tenyészteni akarsz akkor érdemes pedigréset venni...
Szeretnék kérni egy kis segítséget!
Nagyon érdekelne engem a húshasznú szarvasmarha tartása, tenyésztése, de semmi tapasztalatom sincs.
Első körben a charolais fajtát néztem ki, de igazából ez is relatív.
A kérdéseim a következők: Érdemes 6-8 állattal elkezdeni?
Milyen és mennyi az induló költség vele, valamint milyen a kereslet a hizlalt állatokra és
Eddig még csak egy-két bikaborjút hizlaltam és vágás után az ismerőseimnek adtam el, de "ennek nincs sok haszna" ill. semmi.
Akinek van némi jártassága kérem segítsen, hogy jó döntést hozhassak.
válasz erre >> | #1. hozzászólás, arek-leszno küldte be 2014-05-30 20:56:46-kor |
Hello, I am a lengyel szeretnének vásárolni borjak. Borjak súlya 60 kg, hogy minden szükséges tanulmányok export lett érdekelt a hosszú távú együttműködés. Szívesebben vásárolnak marha húsból vagy keverék, de nem kizárólagosan, figyelembe véve olyan ajánlatot, és válaszoljon a kérdésekre. Úgy jött, hogy ismert, a legtöbb információt kapott a lengyel nagykövetség (nagykövetség) az Ön országában. . Top állások tartalmazó ár közlekedés.
Én nem beszélek magyarul, azt használja a fordító sajnálom a helyesírási hibákat. Ha a válasz a hirdetési és a hajlandóság, hogy megfeleljen bérelni egy tolmács
Ingyér,,talán,, megszabadulhatsz tőle,kb. a ló eladási szinten mozogTanya dísznek jó 1-2db de nekem még egy sincs ,és nem is vágyom rá.,viszont lovam van 4db,de ezek is csak hobbiból mert eladni lehetetlen elherdálni meg nem akarom.
Szerintem az nem volt reális,de ha ezt a 800 vagy esetleg a 900 megadnák kilójáért akkor már egyenesben lennénk.A tavaly őszi 650 ár nagyon gyalázatos volt.
Válasz #6827. hozzászólásra
Amikor a Törököknek írtak egy tehénre öt borjút az is legális volt.Állatorvosok is nyakig benne voltak Török elment felelős nincs.
Válasz #6825. hozzászólásra
Üdv mindenkinek. Úgy tudja csak a nevére íratni ha van tenyészetkódja és egy nemrég ellett tehene aminek a borja még nincs befülezve. Ráíratja ikresnek de ha véletlen TBC-s az a következő ellenőrzésen kibukik és minimum fél éves telepzárlatot okoz. Szerintem is felejtős esetleg úgy lehetne ,hogy a mostani helyén levakcinázni és akkor elhozni ha negatív.üdv
Szia Nem kell a tehenet is a nevedre venned , a borjút a nevedre irathatod ha van tenyész kódod , , a tehenet csak akkor lehetne megvenni ha meg van a TBC és a leukozis mentesség , üdv niki
Gondoltam hogy ez nem olyan egyszerű, hogy csak úgy kimaradunk pár évig a rendszerből és utána visszatérünk...
Ezek valami krisnások vagy mik, egy család elvonult egy tanyára három éve, a gyerekek is magántanulók, önellátásban gondolkodtak... Vettek egy tehenet valakitől, most mennének vissza Pestre el akarnak adni mindent. Most jöttek rá hogy Pesten mégis jobb lakni. KábelTV, angol WC, távfűtés, TESCO a szomszédban. F@sza is az! Helyreállt a világnézetük is Krisna se olyan penge gyerek, mint régen. És a Fidesz tette tönkre őket....
akkor most kinek a nevén van a tehén ha a "gazdájának" se MVH regisztrációja sem tenyészkódja nincs?
már itt bukik a tehénnek minden papírja rendben van.
valószínű mikor vette az előző tulaj kiíratta a saját tenyészetéből de ugye újba nem lett bevíve mert a vevőnek semmije sincs
el kell felejteni az ilyet mert komoly szankciók jöhetnek
Sziasztok!
Kérdésem lenne.
Van egy tehén hat éves. Van egy borja egy hónapos. A tehénnek állítólag minden papírja rendben, de még soha nem volt például tbc tesztje. A tehén három éve egyedül van nem gondolom hogy TBC-s lenne.
A borjút megvenném de nincs a gazdájának ENAR száma meg semmije, se őstermelői semmi.
A borjút az én ENAR számommal "le lehet papírpzni"?
A tehén is eladó lenne de nem akarom megvenni. A borjú papírozáshoz a tehenet is a "nevemre " kell venni?
Vagy felejtsem el az egészet?
12713 hozzászólás
Válasz #6862. hozzászólásra
Lehet nem is marha volt, hanem disznó.
20-25 q abrakot esznek meg a szena es lucerna mellett is ezt egy eleg nagy bika hizlalos irta egyszer en meg elhiszem de ugy alig esznek majd szalast az tuti
Nálam a téli 6 hónap alatt kb 15db/tehén 120-as bála fogy el.Úgy,hogy az abrak szót még ki sem ejtem előttük. A takarmány fogyás nagy mértékben attól is függ hogyan eteted őket.Én körbála etetőt használok,minimális pocsékolással eszik ki belőle.
Ez évben 92 db körbálám lett réti + gátiszéna.
Mennyi borjú felneveléséhez elegendő ez a mennyiség? Amennyiben Sano-t kevernék a kuki,búza,árpa dara mellé, akkor elég lenne a 4-5 mázsa / egyed?
Válasz #6842. hozzászólásra
Egy elérhetőséget tudnál küldeni? :))
Válasz #6857. hozzászólásra
Na Ő tényleg nem egyszerű eset!
Böngésztem a hirdetéseket és már beszéltem vele....
Válasz #6855. hozzászólásra
06030 205 9020 Nála tudsz válogatni, kb 250 db szürkéje van. Hívd fel és hátha tud segíteni. Nem egyszerű eset az emberke, de szépek az állatai. Dombrád Kacsaváron van
Kína Magyarországról venne húst:
http://www.vg.hu/gazdasag/kina-magyarorszagrol-venne-hust-429025
Válasz #6854. hozzászólásra
És csak Hajdú B-A-Z Szabolcs megye.
Engem választott szürke marha üszö borjú érdekelne. Kettő.
Válasz #6849. hozzászólásra
Sziasztok!!Szeretnék marhát hizlalni de picit tanácstalan vagyok és hozzátok fordulok tapasztaltabb marhatartókhoz hogy mit javasolnátok hatékony hízlaláshoz (takarmányozás,fajtaválasztás stb)!Előre is köszönöm a tanácsokat!!
Válasz #6850. hozzászólásra
A magyarra ma 570+ mondtak :-(
nagysulyú charolais xmagyar bika ,és a magyar mennyiért megy most? Úgy hallom álla piac!
Ja és jó a vlálasztás, nem véletlen a Charolais a legelterjedtebb húsmarha a világon....
Én is 6 charolaissal kezdtem el, de nekem ez csak hobbi egyenlőre... :D 15 alatt szerintem semmiképpen nem éri meg....
Relatív, persze mert ízlések és pofonok, takarmány és pénztárca kérdése..
Na meg hogy mit akarsz... ha csak a hús érdekel akkor tök mind1, keresztezhetsz is, de ha tenyészteni akarsz akkor érdemes pedigréset venni...
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget!
Nagyon érdekelne engem a húshasznú szarvasmarha tartása, tenyésztése, de semmi tapasztalatom sincs.
Első körben a charolais fajtát néztem ki, de igazából ez is relatív.
A kérdéseim a következők: Érdemes 6-8 állattal elkezdeni?
Milyen és mennyi az induló költség vele, valamint milyen a kereslet a hizlalt állatokra és
Eddig még csak egy-két bikaborjút hizlaltam és vágás után az ismerőseimnek adtam el, de "ennek nincs sok haszna" ill. semmi.
Akinek van némi jártassága kérem segítsen, hogy jó döntést hozhassak.
Válasz #6845. hozzászólásra
Szépek.
3-as ikrek lettek.
Válasz #6840. hozzászólásra
Gondoltam
Válasz #6800. hozzászólásra
Az én bociim is ezt a hegyet látják csak a másik oldalról
szia kinges jani!
nálunk biharban 500ft/kg 4 mázsás + útlevél exportra megy.
válasz erre >> | #1. hozzászólás, arek-leszno küldte be 2014-05-30 20:56:46-kor |
Hello, I am a lengyel szeretnének vásárolni borjak. Borjak súlya 60 kg, hogy minden szükséges tanulmányok export lett érdekelt a hosszú távú együttműködés. Szívesebben vásárolnak marha húsból vagy keverék, de nem kizárólagosan, figyelembe véve olyan ajánlatot, és válaszoljon a kérdésekre. Úgy jött, hogy ismert, a legtöbb információt kapott a lengyel nagykövetség (nagykövetség) az Ön országában. . Top állások tartalmazó ár közlekedés.
Én nem beszélek magyarul, azt használja a fordító sajnálom a helyesírási hibákat. Ha a válasz a hirdetési és a hajlandóság, hogy megfeleljen bérelni egy tolmács
Válasz #6836. hozzászólásra
Holstein frizre gondoltam.
Válasz #6838. hozzászólásra
Pedig szépek.
Válasz #6837. hozzászólásra
Ingyér,,talán,, megszabadulhatsz tőle,kb. a ló eladási szinten mozogTanya dísznek jó 1-2db de nekem még egy sincs ,és nem is vágyom rá.,viszont lovam van 4db,de ezek is csak hobbiból mert eladni lehetetlen elherdálni meg nem akarom.
Csak úgy kiváncsiságból. Szürkemarhát veszik egyáltalán? Csak mert az egész fórumon egyszer-egyszer emlegetik. Ha veszik mennyiért?
Válasz #6835. hozzászólásra
black angusz? az is 800
Válasz #6831. hozzászólásra
Tibi bátyám fekete kis súlyú bika árat nem tud esetleg mondani.
Válasz #6833. hozzászólásra
Szerintem az nem volt reális,de ha ezt a 800 vagy esetleg a 900 megadnák kilójáért akkor már egyenesben lennénk.A tavaly őszi 650 ár nagyon gyalázatos volt.
Válasz #6832. hozzászólásra
Még messze van az 1150-es török árakhoz
Válasz #6831. hozzászólásra
Ez már egész tűrhető ár lenne,de sajnos még nem mindegyik kereskedő akarja megadni.
Válasz #6829. hozzászólásra
800+fa
Probléma megoldva. A helyi föállatorvos nagyon rugalmas...
Válasz #6820. hozzászólásra
És a limousin, charolai?
Válasz #6827. hozzászólásra
Amikor a Törököknek írtak egy tehénre öt borjút az is legális volt.Állatorvosok is nyakig benne voltak Török elment felelős nincs.
Válasz #6826. hozzászólásra
engem csak legális érdekel de azért köszi
Válasz #6825. hozzászólásra
Üdv mindenkinek. Úgy tudja csak a nevére íratni ha van tenyészetkódja és egy nemrég ellett tehene aminek a borja még nincs befülezve. Ráíratja ikresnek de ha véletlen TBC-s az a következő ellenőrzésen kibukik és minimum fél éves telepzárlatot okoz. Szerintem is felejtős esetleg úgy lehetne ,hogy a mostani helyén levakcinázni és akkor elhozni ha negatív.üdv
Válasz #6823. hozzászólásra
írd már le hogyan lehet papírok nélküli borjút névre venni?
köszi
Válasz #6823. hozzászólásra
Köszönöm, ez jó hír. A tehenet egy kicsit azért sajnálom.
Válasz #6816. hozzászólásra
Szia Nem kell a tehenet is a nevedre venned , a borjút a nevedre irathatod ha van tenyész kódod , , a tehenet csak akkor lehetne megvenni ha meg van a TBC és a leukozis mentesség , üdv niki
Sziasztok!
Kis súlyú bika felvásárlási árakat tud valaki mondani?
Sziasztok!
Kis súlyú bika felvásárlási árakat tud valaki mondani?
Válasz #6819. hozzászólásra
Szia!
Fekete 480 , magyar 580 , így hallottam....
Sziasztok! Nagy súly felvásárlási árat tud valaki?
Válasz #6817. hozzászólásra
Gondoltam hogy ez nem olyan egyszerű, hogy csak úgy kimaradunk pár évig a rendszerből és utána visszatérünk...
Ezek valami krisnások vagy mik, egy család elvonult egy tanyára három éve, a gyerekek is magántanulók, önellátásban gondolkodtak... Vettek egy tehenet valakitől, most mennének vissza Pestre el akarnak adni mindent. Most jöttek rá hogy Pesten mégis jobb lakni. KábelTV, angol WC, távfűtés, TESCO a szomszédban. F@sza is az! Helyreállt a világnézetük is Krisna se olyan penge gyerek, mint régen. És a Fidesz tette tönkre őket....
Válasz #6816. hozzászólásra
akkor most kinek a nevén van a tehén ha a "gazdájának" se MVH regisztrációja sem tenyészkódja nincs?
már itt bukik a tehénnek minden papírja rendben van.
valószínű mikor vette az előző tulaj kiíratta a saját tenyészetéből de ugye újba nem lett bevíve mert a vevőnek semmije sincs
el kell felejteni az ilyet mert komoly szankciók jöhetnek
Sziasztok!
Kérdésem lenne.
Van egy tehén hat éves. Van egy borja egy hónapos. A tehénnek állítólag minden papírja rendben, de még soha nem volt például tbc tesztje. A tehén három éve egyedül van nem gondolom hogy TBC-s lenne.
A borjút megvenném de nincs a gazdájának ENAR száma meg semmije, se őstermelői semmi.
A borjút az én ENAR számommal "le lehet papírpzni"?
A tehén is eladó lenne de nem akarom megvenni. A borjú papírozáshoz a tehenet is a "nevemre " kell venni?
Vagy felejtsem el az egészet?
Válasz #6813. hozzászólásra
Ha csak a saját fajtájával párosítanának húsmarhákat a heterózishatást nem tudnák kihasználni.
Válasz #6809. hozzászólásra
Köszi akkor marad kaszálónak.