Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv. mindenkinek, érdeklődni szeretnék tőletek, melyik fajtát érdemes tenyészteni, melyik mennyire könnyen, nehezen tartható? Melyiket lehet akár ridegen is tartani, mennyire ellenállók a betegségekkel szemben?
Melyik az amelyik jobban keresett, jobb áron eladható? Milyen felszerelések és berendezések a legfontosabbak, nélkülözhetetlenek a tartásukhoz, mekkora a hely igényük (ha/db). Hol érdemes állatokat megvásárolni?
Szeretnék néhány darabot tartani, aztán ha jól megy felszaporítani az állományt ezért kérdezek ilyen sokat.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Válasz #6544. hozzászólásra
annyira tuti biztos nem lesz olyan problémád,hogy spórolni kell,meg kevés lesz,akár milyen az évjárat!! abrak(kuko,árpa)lucerna,széna.mindig minden előttük van,szóval amennyit megbirnak enni.természetesen az abrak a domináns,ezáltal jóval kevesebb szálas fogy.
annyira tuti biztos nem lesz olyan problémád,hogy spórolni kell,meg kevés lesz,akár milyen az évjárat!! abrak(kuko,árpa)lucerna,széna.mindig minden előttük van,szóval amennyit megbirnak enni.természetesen az abrak a domináns,ezáltal jóval kevesebb szálas fogy.
Huhhh, én max 50-re gondoltam. És Ti kb mennyi szénát, lucernát, abrakot adtok egy állatnak naponta?? Az abrak miből áll össze?? Köszönöm a segítséget!
Válasz #6542. hozzászólásra
legalább is ahogy mi csináljuk,igen kell ennyi szántó is,mivel a széna az "csak étrendkiegészitő".az abrak a lényeg.de széna nélkül nem megy.szerintem 80-100darab hizobikát elő lehet vele állitani nagysúlyura.
A terület megvan hozzá, bár nem gondoltam, hogy ugyanannyi szántó kell mint kaszáló. Persze először nem annyit szeretnénk, amennyit el tudna tartani a terület, kevesebbel kezdeni, aztán szépen lassan fölfejlesztenénk. Akkor mennyi is az a létszám amit elbír ez a 35 hektár lapos, erős kaszáló??
Válasz #6540. hozzászólásra
ez elég tág fogalom.... lapos a rét,gyenge termésű,erős?... meg persze milyen az időjárás.nekem 24ak-s rétem van.van lapos része is,ezt a részt esős évjáratba csak késő nyáron lehet betakaritani,de az utobbi pár éve nem volt ilyen gond.(kivéve 2010).nem nagyon akarok darabszámot mondani,de ehez a 35ha-hoz kell 35ha szántó,min.15halucerna.remélem érted...
Érdeklődni szeretnék,hogy mi a teendő ha egy 250kgos bika nem eszik illetve kérődzik. Már öntöttem bele paradicsomot, pálinkát, olajat, élesztőt, de semmi. Nem fúvódik, de fekszik és nem eszik! Előre is köszönöm a tanácsokat!
Érdekelne hogy 2014-ben milyenek a bio húsmarhatartás kilátásai Magyarországon? Mely fajta a legkelendőbb és mennyiért lehet eladni a bikákat? Házi húsfeldolgozás és eladás feltételei?
Az araboknak van pénzük. Általában 20-30 Ft-al többet fizetnek, csak sajnos nem rendszeresen jönnek. Mifelénk a Hunland és az Agrota vásárol fel nekik. Most 475-480 Ft-ot (kompfelárral) ígértek Ho.Fríz bikákért, de biztosan vesznek húsmarhát is.
üdv. az osztrák 1xvitt bikákat,asszem tavalyelőtt,ha 1mód van rá többet nem is fog.neki a leg kissebb a pénztálcája.ő ilyen bikákat nem fog venni annyi pézért amennyit ő igér.
Válasz #6517. hozzászólásra
jóvan.nekem is van 1 olyan bandám.majd szeptember kkörül ha gondolod jelzel...most a dübörgősek a sláger!!!(650-főfele indul a buli...)
12713 hozzászólás
Válasz #6561. hozzászólásra
abból sosincs hiány
Válasz #6561. hozzászólásra
Zsoltikám volt ott marha sok csak nem volt kötél a fején.
Szeva töki
Üdv. mindenkinek, érdeklődni szeretnék tőletek, melyik fajtát érdemes tenyészteni, melyik mennyire könnyen, nehezen tartható? Melyiket lehet akár ridegen is tartani, mennyire ellenállók a betegségekkel szemben?
Melyik az amelyik jobban keresett, jobb áron eladható? Milyen felszerelések és berendezések a legfontosabbak, nélkülözhetetlenek a tartásukhoz, mekkora a hely igényük (ha/db). Hol érdemes állatokat megvásárolni?
Szeretnék néhány darabot tartani, aztán ha jól megy felszaporítani az állományt ezért kérdezek ilyen sokat.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Válasz #6558. hozzászólásra
tiszta szégyen!!!!!!!!!!!!!
Válasz #6553. hozzászólásra
sok mindent nem láthattál
nem nagyon emlékszem ilyen kevés marhára pedig 2006 ősze óta nem sokat hagytam ki.
Válasz #6539. hozzászólásra
Volt a Doki! Kapott bendőmozgató injekciót + ruminogént! Alakul...
Nagykőrösön nagy vásár van? Bikák szoktak lenni?
Hát remélem összejön nekünk is. Most mennem kell, sokat segítettél, köszönöm szépen! Remélem még tudjuk folytatni az eszmecserét
Válasz #6552. hozzászólásra
és az abrakot miért nem....????
Válasz #6550. hozzászólásra
valakinek ezt is kell csinálni.például holnap reggel fél5kor go nagykörös.megnézzük mi a felhozatal.
Válasz #6547. hozzászólásra
Unják a lucernát!!!!
te is megunod a lefinomabb ételt egy idő után és jól esik a változatosság.
Válasz #6547. hozzászólásra
Unják a lucernát!!!!
te is megunod a lefinomabb ételt egy idő után és jól esik a változatosság.
Válasz #6549. hozzászólásra
És hogy látod, ilyen árakkal is lehet nyereséget termelni?? A borjúkat milyen árban szoktad venni??
Válasz #6548. hozzászólásra
igen csak hizóbikákkal.
Válasz #6546. hozzászólásra
Te csak hízóbikával foglalkozol, vagy üszőkkel, tehenekkel is??
1 érdekesség:az utobbi időbe az észrevételünk,a szálas közöl a szénát jobban szeretik mint a lucernát(mind2 első oszt.minőségű)
Válasz #6543. hozzászólásra
Huhhh, én max 50-re gondoltam. És Ti kb mennyi szénát, lucernát, abrakot adtok egy állatnak naponta?? Az abrak miből áll össze?? Köszönöm a segítséget!
Válasz #6542. hozzászólásra
legalább is ahogy mi csináljuk,igen kell ennyi szántó is,mivel a széna az "csak étrendkiegészitő".az abrak a lényeg.de széna nélkül nem megy.szerintem 80-100darab hizobikát elő lehet vele állitani nagysúlyura.
Válasz #6541. hozzászólásra
A terület megvan hozzá, bár nem gondoltam, hogy ugyanannyi szántó kell mint kaszáló. Persze először nem annyit szeretnénk, amennyit el tudna tartani a terület, kevesebbel kezdeni, aztán szépen lassan fölfejlesztenénk. Akkor mennyi is az a létszám amit elbír ez a 35 hektár lapos, erős kaszáló??
Válasz #6540. hozzászólásra
ez elég tág fogalom.... lapos a rét,gyenge termésű,erős?... meg persze milyen az időjárás.nekem 24ak-s rétem van.van lapos része is,ezt a részt esős évjáratba csak késő nyáron lehet betakaritani,de az utobbi pár éve nem volt ilyen gond.(kivéve 2010).nem nagyon akarok darabszámot mondani,de ehez a 35ha-hoz kell 35ha szántó,min.15halucerna.remélem érted...
35 hektár rét hány hízómarhát tudna eltartani??
Válasz #6537. hozzászólásra
Volt a doki????
Szevasztok gazdák tud valaki eladó Magyartarka 8. honap feleti tej jellegű űszöket lehet vemhes is ! Érdekelne 5-6 db .
Hívtam,de csak holnap tud jönni ezért a kérdés!Azért köszönöm!
Válasz #6533. hozzászólásra
Olcsóbb lehet dokit hívni mint próbálkozni ilyen népi gyógymódokkal, mint ahogy az előttem szóló kolléga is írta.
Hívj állatorvost, ne kuruzslással próbáld meggyógyítani. Sokba kerül, ha nem sikerül.
Hívj állatorvost, ne kuruzslással próbáld meggyógyítani. Sokba kerül, ha nem sikerül.
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék,hogy mi a teendő ha egy 250kgos bika nem eszik illetve kérődzik. Már öntöttem bele paradicsomot, pálinkát, olajat, élesztőt, de semmi. Nem fúvódik, de fekszik és nem eszik! Előre is köszönöm a tanácsokat!
Érdekelne hogy 2014-ben milyenek a bio húsmarhatartás kilátásai Magyarországon? Mely fajta a legkelendőbb és mennyiért lehet eladni a bikákat? Házi húsfeldolgozás és eladás feltételei?
2 db Horizont GYÁRI AKSIS villanypásztor eladó !!!Mind a kettő keveset használt!! KÉPET KÜLDÖK!!!
ÁR :20-20.000 FT/DB
ÉRD:0630/675-9022
Az araboknak van pénzük. Általában 20-30 Ft-al többet fizetnek, csak sajnos nem rendszeresen jönnek. Mifelénk a Hunland és az Agrota vásárol fel nekik. Most 475-480 Ft-ot (kompfelárral) ígértek Ho.Fríz bikákért, de biztosan vesznek húsmarhát is.
Válasz #6528. hozzászólásra
Akkor ha szabad megkérdeznem, melyik náció aki nem annyira smucig és érdemes neki ilyen remek jószágokat adni?
Válasz #6527. hozzászólásra
üdv. az osztrák 1xvitt bikákat,asszem tavalyelőtt,ha 1mód van rá többet nem is fog.neki a leg kissebb a pénztálcája.ő ilyen bikákat nem fog venni annyi pézért amennyit ő igér.
Válasz #6523. hozzászólásra
Gratula! Szépek a jószágok. Dübörgős alatt a nagysúlyút érted gondolom. Osztrákokhoz viszik őket?
Válasz #6525. hozzászólásra
Bolondok mindenhol akadnak
Válasz #6523. hozzászólásra
Idegen mi a búbánatnak menne be a bokszba? El sem tudom képzelni.
Válasz #6511. hozzászólásra
A fajta Chianina..olasz fajta, nem túl sok helyen ismerik v tenyésztik.
Válasz #6522. hozzászólásra
a boxba csak én mehetek be,idegeneknek belépni tilos.....
ezek nincsenek 15q-ak,fele akkorák....kezd állni a fa..szuk
Válasz #6520. hozzászólásra
az apjuk mellett jobbra az a2-is fasza
Válasz #6518. hozzászólásra
látom!
jóvan.nekem is van 1 olyan bandám.majd szeptember kkörül ha gondolod jelzel...most a dübörgősek a sláger!!!(650-főfele indul a buli...)
Találtam a nike jelesről képet őzgida korából hehe.
(a kép közepén van az anyja meg az apja mellett)
Válasz #6509. hozzászólásra
A legnagyobbak olyan 350 kg körül vannak talán.
Válasz #6515. hozzászólásra
15Q .
Válasz #6514. hozzászólásra
megvan
Válasz #6513. hozzászólásra
a bajnok bika van a képeken,de nem találom a papírját