Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak611 FtBenzin árak600 FtEUR407.17 FtUSD379.79 FtCHF433.65 FtGBP490.68 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Bán Zsolt #12046. hozzászólásáraHa sok a túligénylés akkor eleve nem lehet felesleg fizetés.Meg kevés a kvóta ami ugye fix... Nagyon fogyik az állattartók száma.Jómagam is tervezem hogy pár év és az a vonal el lesz engedve.
Akkor a mi kvótánk is ugymond kitöltetlen marad és az arra kapott járó pénzösszeg atöbbiek közt felosztásra kerül majd, ha nem adom el vele is azt a jogosultságot.Mivel állat hijján nem
lehet igényelni.Ha túligénylés van akkor annyi hogy fullos a kvóta azt kitölti de nem hiszem hogy a 100% feletti mennyiségre úgy adna pénzt hogy az alap keretösszeget újra visszaosztja a bónusz kifizetése érdekében.
Figyelembe veszi tehén üsző arányt vemhesülést lajstromos bika vagy inszeminátor utáni elfogadott fajta bika utódjának kell lenni ugye nem papir nélküli zug.És ez után ad amit jóváhagy ennyi szerintem.
Válasz Bán Zsolt #12044. hozzászólásáraSzia !Ha tuligénylés lenne akkor a meglévő keret ki lenne feszítve. Inkább úgy látom rengetegen abbahagyták.Mi is csökkentettünk és már a meglévő bázisalapút sem tudjuk kihasználni..Mivel nincs annyi állat.Ki miért? Mert eladhatatlan , nincs ára , elege lett vagy épp emberprobléma. Továbbá a takarmányt abrakot jobb ha eladja mi t feleteti.Ezért maradhat ki kvóta rendesen.De akkor azt hozzáirják a támogatáshoz.Ergo magasabb támogatást kap.
valakinek 5-6 db 550kg feletti extra fasza kerek húshasznú, egyszínű üszője nem lenne eladó?
jövő héten lenne szállítás aztán ennyi kéne a tele kamionhoz
Kecskeméten raknánk jó lenne valahol közelben.
De visszamondta a felvásárló, mert állítólag a rakodóhelyen 700 kis, és 500 nagy bikát etetnek már hetek-hónapok óta.
Onnét sokszor Libanonba is szállítottak.
Válasz gabika82 #12020. hozzászólásárajahhhh villanypásztornak, ötször olvastam el, mire rájöttem, hogy vp, mondom milyen borjú az, meg mekkora, meg hol volt az eddig, ha embert se látott, és nekimegy a pásztornak...
megcsapja, megtanulja, mi se úgy születtünk, hogy fejbe volt a szorzótábla.
Hali! Mi okozhatja azt, hogy a tehén péráján keletkezik egy gömő szerű duzzanat, ami kifakad és csúnya seb lesz belőle. Kék sprayvel lekezeltem és kb egy hét múlva el is múlt, de most előjött egy kb 3 hónapos üszőn is. Az orvos holnap jön, csak gondoltam megkérdezem itt is.
Válasz Bán Zsolt #12007. hozzászólásárategnap beszéltem vele,még nem kapta meg,állitolag eléggé megvan csúszva a hivatal...egyik haverom is április végén vett bikát és multhéten kapta meg a papírját
Válasz antalocz #12004. hozzászólásáraElég hosszadalmas jelenleg... én májusba vettem meg a frissen végzett tenyészbikát és még nem kaptam meg a papírjait...
Válasz antalocz #12002. hozzászólásáraIgen
Aug. 31ig legyen a neveden meg persze legyen pedigréje
Tavaly volt akinek a nevére került időre de a pedigrét utána állították ki és így bukta.
Válasz Apáé #12000. hozzászólásárapont a legfiatalabb tenyészbikának van kemény a nyakán. arra azt mondta majd bóditásban kell kiműteni mert komolyabb lehet mint egy sima tályog
12650 hozzászólás
Válasz csontii #12048. hozzászólásáraNem nem .Az anyatehénről.
Válasz csontii #12048. hozzászólásáraMost már látom hogy elbeszéltünk egymás mellett.
Válasz szantofold22 #12047. hozzászólásáraTe a tenyészbika támogatásról beszélsz most?
Válasz Bán Zsolt #12046. hozzászólásáraHa sok a túligénylés akkor eleve nem lehet felesleg fizetés.Meg kevés a kvóta ami ugye fix... Nagyon fogyik az állattartók száma.Jómagam is tervezem hogy pár év és az a vonal el lesz engedve.
Akkor a mi kvótánk is ugymond kitöltetlen marad és az arra kapott járó pénzösszeg atöbbiek közt felosztásra kerül majd, ha nem adom el vele is azt a jogosultságot.Mivel állat hijján nem
lehet igényelni.Ha túligénylés van akkor annyi hogy fullos a kvóta azt kitölti de nem hiszem hogy a 100% feletti mennyiségre úgy adna pénzt hogy az alap keretösszeget újra visszaosztja a bónusz kifizetése érdekében.
Figyelembe veszi tehén üsző arányt vemhesülést lajstromos bika vagy inszeminátor utáni elfogadott fajta bika utódjának kell lenni ugye nem papir nélküli zug.És ez után ad amit jóváhagy ennyi szerintem.
Válasz szantofold22 #12045. hozzászólásáraEzt nem jól látod.
Hidd el óriási a túligénylés!
Pontos számot majd este felrakom
Válasz Bán Zsolt #12044. hozzászólásáraSzia !Ha tuligénylés lenne akkor a meglévő keret ki lenne feszítve. Inkább úgy látom rengetegen abbahagyták.Mi is csökkentettünk és már a meglévő bázisalapút sem tudjuk kihasználni..Mivel nincs annyi állat.Ki miért? Mert eladhatatlan , nincs ára , elege lett vagy épp emberprobléma. Továbbá a takarmányt abrakot jobb ha eladja mi t feleteti.Ezért maradhat ki kvóta rendesen.De akkor azt hozzáirják a támogatáshoz.Ergo magasabb támogatást kap.
Válasz F.L. #12042. hozzászólásáraTúligénylés miatt osztják szét a keretet.
Válasz F.L. #12042. hozzászólásáraJogszabály szerint dec. 31-ig ki kell fizetni.
Válasz csontii #12040. hozzászólására. Üdv. Olvastam valahol,hogy visszaosztás lesz, 500e jut. Dec-januárban akarják fizetni.
Holstein bika felvásárlót tud valaki ajánlani?
Tenyészbika támogatásról tudtok valamit? Tavaly nov.15-én már utalták.
Válasz Bán Zsolt #12038. hozzászólásárasemmi gond.
Válasz fexco #12037. hozzászólásárabocsánat elírtam üsző kell nem bika.
csak csodálkoztam mióta hízlalsz üszőket is aztán elolvastam mit írtam
Válasz Bán Zsolt #12036. hozzászólásáraakad....mi atarifa?????
valakinek 5-6 db 550kg feletti extra fasza kerek húshasznú, egyszínű üszője nem lenne eladó?
jövő héten lenne szállítás aztán ennyi kéne a tele kamionhoz
Kecskeméten raknánk jó lenne valahol közelben.
Moderátor által módosítva: 2020-10-30 18:26:11
Üdv. Valaki irt már vagy kötött felvásárlói szándéknyilatkozatot marhára?Ilyent kéne irnom de nem találok rá formanyomtatványt.
Válasz Selvin #12028. hozzászólásáraMost beszéltem ismerőssel, 1-2 héten belül vitték volna a kis súlyú holstein bikáit.
De visszamondta a felvásárló, mert állítólag a rakodóhelyen 700 kis, és 500 nagy bikát etetnek már hetek-hónapok óta.
Onnét sokszor Libanonba is szállítottak.
Válasz csontii #12032. hozzászólásáraHa sok van, szerintem el is mennek érte.
Válasz szeszko #12031. hozzászólásáraSajnos messze van 280 km.
Válasz csontii #12029. hozzászólásáraFejér megyében van egy vágóhíd, ami vesz selejt tehenet!
Válasz csontii #12029. hozzászólásáraEzek mondjuk tovabbtartásra lennének, de semmi.
Válasz Selvin #12028. hozzászólásáraTörök volt megnézni a borjúkat,de csak a bika ború érdekli. Selejt tehén a kutyának sem kell.
Mindenhol áll a piac? Lenne eladó tehén, vemhes üsző, üsző, limousin, magyartarka, de nem tolonganak érte. Van ahol keresik?
Válasz Bán Zsolt #12026. hozzászólásáraSzia!Köszönöm szépen,akkor várunk türelmesen,a bikánk addig is ügyködik!
Válasz Szabcy85 #12025. hozzászólásáraSzia! Tavaly nov 15.-én
Sziaszotok Kedves Gazdatársak!Nem tudja valaki véletlen,hogy a tenyészbika támogatást várhatóan mikor fizetik?
Sziasztok sárgarépatörköly rendelhető 5ft /kg-os árban +szállítás
10 és 25 tonnás kiszerelésben
Érdeklődni :06703158039
Válasz envagyok2 #12022. hozzászólására
Válasz gabika82 #12020. hozzászólásárajahhhh villanypásztornak, ötször olvastam el, mire rájöttem, hogy vp, mondom milyen borjú az, meg mekkora, meg hol volt az eddig, ha embert se látott, és nekimegy a pásztornak...
megcsapja, megtanulja, mi se úgy születtünk, hogy fejbe volt a szorzótábla.
Válasz gabika82 #12020. hozzászólásáraCsak akkor fog tartani tőle,ha megcsapja.
Sziasztok! Borjút hogy szoktatjátok a pásztorhoz? Az anyja ismeri csak a borjú nem és attol.tartok ha kiengedem a borjú nekikegy a pásztornak
Hali! Mi okozhatja azt, hogy a tehén péráján keletkezik egy gömő szerű duzzanat, ami kifakad és csúnya seb lesz belőle. Kék sprayvel lekezeltem és kb egy hét múlva el is múlt, de most előjött egy kb 3 hónapos üszőn is. Az orvos holnap jön, csak gondoltam megkérdezem itt is.
Válasz sanyi1965 #12017. hozzászólásáraAmennyiért megveszik, jelen pillanatban eladhatatlan.
Azután szeretnék érdeklődni hogy egy 400 kg os magyar tarka kifejezetten jó húsformájú bikának szerintetek mi lenne az ára.
Válasz Bán Zsolt #12010. hozzászólásáraCharolais
Tenyészbika támogatás
Válasz Jago #12013. hozzászólására750+áfa
Válasz Selvin #12012. hozzászólásáraKöszi! Üsző árat esetleg nem tudsz?
Válasz Jago #12011. hozzászólására950ft+áfa
Sziasztok! 260-280kg húsborju ára menyi mostanában? Egyszinűek,max a fejük foltos. Limo,charolais, blonde mixek. Üsző bika vegyesben.
Válasz roli555 #12008. hozzászólásáraMilyen bika?
Válasz roli555
Kíváncsi leszek mert amik aug 4.-én minősültek azoknak jövő hétre ígérte a hivatal
Válasz Bán Zsolt #12007. hozzászólásárategnap beszéltem vele,még nem kapta meg,állitolag eléggé megvan csúszva a hivatal...egyik haverom is április végén vett bikát és multhéten kapta meg a papírját
Válasz roli555 #12005. hozzászólásáraAz már a tenyésztőnél kell hogy legyen.
Válasz antalocz #12004. hozzászólására30 nap
Válasz antalocz #12004. hozzászólásáraElég hosszadalmas jelenleg... én májusba vettem meg a frissen végzett tenyészbikát és még nem kaptam meg a papírjait...
Válasz Bán Zsolt #12003. hozzászólásáraÉrtem, és mennyi a lefolyási ideje a pedigté kiállításának?
Válasz antalocz #12002. hozzászólásáraIgen
Aug. 31ig legyen a neveden meg persze legyen pedigréje
Tavaly volt akinek a nevére került időre de a pedigrét utána állították ki és így bukta.
Sziaszto
idén lehet számítani tenyeszbika támogatásra szerintetek?
Válasz Apáé #12000. hozzászólásárapont a legfiatalabb tenyészbikának van kemény a nyakán. arra azt mondta majd bóditásban kell kiműteni mert komolyabb lehet mint egy sima tályog