Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak611 FtBenzin árak600 FtEUR407.17 FtUSD379.79 FtCHF433.65 FtGBP490.68 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Teljesen kemény nem puha.
Arra gyanakodtam,hogy a másik bika oda ütött neki a szarvával,de akkor már lapadni kellene,mert egy hete lassan ilyen neki.
Egyenlöre iszik,eszik azzal nincs gond,de hogy ez mi miatt keletkezett neki?
Válasz Apáé #11997. hozzászólásáraHa puha meg kell vágni, kinyomkodni, nagy fecskendővel mossátok át hidrogén peroxiddal párszor(szemre-bőrre vigyázzni,pezseg nagyon). Ha szükséges akkor gyulladás csökentőt is kaphat. Aztán pár napig fujni reggel-este kubatollal a legyek miatt.
Válasz msanyi022 #11991. hozzászólásáraEnnyi idő elég lesz hozá,hogy kinyúvasszátok szerencsétlen kisborjút. Van tehened és nem tudod mennyit kell szopnia egy bocinak?
Helló kaptunk egy 5-6 napos borjút úgy egy hete, naponta 2x reggel és este engedjük a dajka tehén alá úgy 6 percre. Kérdésem az lenne hogy ennyi idő elegendő vagy kevés mert így is ment a hasa (mondjuk eddig tejport kapot ahonnan kaptuk) illetve a 2 tej itatás között időszakosan kapjon vizet vagy egyfolytában előtte legyen a hasmenés véget?
Segítséget előre is köszönöm.
Válasz ND #11987. hozzászólásáraLetudva.
15-20perc volt az egész.
A néni felkészült volt, megnézted előre a feltöltött nitrátos papírokat.
10-15 kérdést végigixelt
Van-e talajvizsgálat, örült h volt,
Mit szórunk, mennyit, szerves és hígtrágyás kérdések, tárolás, kijuttatás, vízfelület közelsége, öntözés, ilyenek.
Elején elmondta nem büntetni jött, ha hiányosság van, pótoljuk majd.
Válasz Selvin #11986. hozzászólásáraSzia, nekünk AKG miatt kellett a talajminta.
H normál termesztésben mi kell, nem igazán tudom.
Sztem ott is csak alapozni kell vmire a tápanyag tervet, mindegy h mű v szerves trágya.
Falugazdász v tápterves szakmérnök csak tudja mi a módi.
Meg valsz a nitrátos ill helyes mezőgazdasági gyakorlati kiadványban is benne lehet
Válasz ND #11982. hozzászólásáraCsak hogy egyértelmű legyen: mintavétel a szerves trágyázáshoz is kell vagy csak a műtrágyához? (Van hozzá, csak hogy megtalálom-e addig...)
Válasz ND #11982. hozzászólásáraCsak hogy egyértelmű legyen: mintavétel a szerves trágyázáshoz is kell vagy csak a műtrágyához? (Van hozzá, csak hogy megtalálom-e addig...)
Válasz ..MZ/X.. #11975. hozzászólásáraFigyelni csak arra kell , hogy vállalod, hogy anyatehenet és/vagy tejelőt tartasz legalább 2020. 12.31-ig. Ezt ellenőrizhetik.
(lejárt fiatal gazdáknál ez fontos )
a levélben benne van mikor hol (reggel 8:30 bejelentett telephely/lakhely)
meg példaként fel van sorolva, hogy GN, Nitrát, talajminta, tápanyagterv, etc-vel készüljek.
gondoltam még ezeken túl összeszedem a műtrágya számlákat
Válasz colizoli #11976. hozzászólásáraMagam csinálom, már végig kattintgattam. Mellette csinálom a lovasat is és azért kérdeztem, mert túl egyszerűnek tűnik így. Ráadásul nem akar senki lehúzni.
A lovaknál kell igazolás, hogy vemhes, az ultrahang ára rögtön megduplázódott mert a támogatásba belefér. Bónuszként a gyerekek minijére is elkérte a lóvét pedig azt nem tudja vizsgálni.
Válasz ..MZ/X.. #11975. hozzászólásáraHa magad csinálod akkor csak kattintani kell, ill. 3 nullát beírni, hogy nem kaptál már ilyen támogatást. Eleve ki van töltve az állatlétszám és az ügyirat azonósító.
Átmeneti támogatással hogyan álltok? Kellene valamire figyelni? Vagy csak igent nyomni mindenhova.
Teáor számok rendben vannak, naknál is be van írva őstermelőibe. 19-es jóváhagyott létszám az alap. Kell csatolni a kérelem mellé mást is mint pl a lovasnál?
sperma forgalmazóval beszélgettem múlt héten. feljött témában hogy egyre több fríz telep csak legjobb 10%-ot rakják frizel és veszik az üszőt ha kell. a többi tehenet kékbelgával charolais-val a jobb értékesítés meg a drága üszőnevelés miatt.
Válasz Selvin #11959. hozzászólásáraSzia
Szóval akkor nem csak én vagyok olyan helyzetben.
Jelenleg nem adok semmit,mert a szárazság miatt kevés a lucernám és télire raktározom.Majd most kell legyen a második kaszálás,de az is gyenge.Csak valahogy áthúzzuk az évet.
Árpaszalmát akarok préselni sokat,bár az legyen.
Szénát nem kaszáltunk az idén mert nem nőtt meg.
Ti adtok nyáron a legelőn valamilyen bálát az állatoknak? Az üszők előtt mindig áll lucerna, néha a teheneknek is adok, de így kopik rendesen és idén jól meg kell gondolni. Ki hogy csinálja?
Válasz envagyok2 #11952. hozzászólásáraLevágni nem lehet tartási időn belül , pótolni az elhullottat lehet, meg a kényszervágottat, én nem kisérleteznék vele!
Válasz broll79 #11955. hozzászólásáraMarha függö is ez! De komolyan,mert én kötve tartom öket és van amelyik szinte mindent megeszik,meg olyan is akad aki még a jó minüségü lucernába is válogat.
Válasz Selvin #11954. hozzászólásáraMert volt előttük jobb. Ha nincs más megeszik e szögesdrótot is. Nekem régebben megették, aztán mióta csak lucernát kapnak még a jó minőségű szénához se nyulnak hozzá csak 2 nap üvöltés után
Sásos bálákat szokott valaki etetni? Idén annyira nincs széna felénk, hogy lehet megcsinálom a csatornapartot. Viszont a korábbi években amikor próbálkoztam vele mindig alom lett belőle, nekem nem ették meg.
Válasz k-roy90 #11949. hozzászólásárahát ha a kötelező tartási idn belül levágod, akkro nyilván nem, illetve ha pótlod, és ezt a jogszably lehetővé teszi, akkro igen.
el kell polvasni az adott támogatási jogcímet
12650 hozzászólás
Teljesen kemény nem puha.
Arra gyanakodtam,hogy a másik bika oda ütött neki a szarvával,de akkor már lapadni kellene,mert egy hete lassan ilyen neki.
Egyenlöre iszik,eszik azzal nincs gond,de hogy ez mi miatt keletkezett neki?
Válasz Apáé #11997. hozzászólásáraHa puha meg kell vágni, kinyomkodni, nagy fecskendővel mossátok át hidrogén peroxiddal párszor(szemre-bőrre vigyázzni,pezseg nagyon). Ha szükséges akkor gyulladás csökentőt is kaphat. Aztán pár napig fujni reggel-este kubatollal a legyek miatt.
Válasz Apáé #11997. hozzászólásáraSzia!
Ha puha akkor meg szokta vágni a doki.
Legyekre kell figyelni ilyenkor
Sziasztok!
Mi lehet az egyik bikával?
A nyakában van egy kisebb kézilabda alaku csomó! Más tapasztalt már ilyet??
Válasz k-roy90 #11994. hozzászólásáraMeleg miatt nem lehet törökökhöz vinni.
Válasz msanyi022 #11991. hozzászólásáraSzia! Ilyen fiatal bocit gyakrabban kell szoptatni! Legalább naponta 3x vagy 4x is kellene.
Üdv!
3q bika piac beindult már? Ha igen, milyen áron mennek most?
Válasz ND #11988. hozzászólásáraNálam is ez volt, alig időztek. Végigmentünk a kérdéseken és már el is köszöntek.
Válasz msanyi022 #11991. hozzászólásáraEnnyi idő elég lesz hozá,hogy kinyúvasszátok szerencsétlen kisborjút. Van tehened és nem tudod mennyit kell szopnia egy bocinak?
Helló kaptunk egy 5-6 napos borjút úgy egy hete, naponta 2x reggel és este engedjük a dajka tehén alá úgy 6 percre. Kérdésem az lenne hogy ennyi idő elegendő vagy kevés mert így is ment a hasa (mondjuk eddig tejport kapot ahonnan kaptuk) illetve a 2 tej itatás között időszakosan kapjon vizet vagy egyfolytában előtte legyen a hasmenés véget?
Segítséget előre is köszönöm.
Válasz Maximus08 #11983. hozzászólásáraMazochista fakírok vagyunk, egy darabig még maradnak.
Válasz ND #11988. hozzászólásáraBárcsak ilyen hozzállást tapasztalnánk más ellenőrzésekkor.
Válasz ND #11987. hozzászólásáraLetudva.
15-20perc volt az egész.
A néni felkészült volt, megnézted előre a feltöltött nitrátos papírokat.
10-15 kérdést végigixelt
Van-e talajvizsgálat, örült h volt,
Mit szórunk, mennyit, szerves és hígtrágyás kérdések, tárolás, kijuttatás, vízfelület közelsége, öntözés, ilyenek.
Elején elmondta nem büntetni jött, ha hiányosság van, pótoljuk majd.
Válasz Selvin #11986. hozzászólásáraSzia, nekünk AKG miatt kellett a talajminta.
H normál termesztésben mi kell, nem igazán tudom.
Sztem ott is csak alapozni kell vmire a tápanyag tervet, mindegy h mű v szerves trágya.
Falugazdász v tápterves szakmérnök csak tudja mi a módi.
Meg valsz a nitrátos ill helyes mezőgazdasági gyakorlati kiadványban is benne lehet
Válasz ..MZ/X.. #11975. hozzászólásáraFigyelni csak arra kell , hogy vállalod, hogy anyatehenet és/vagy tejelőt tartasz legalább 2020. 12.31-ig. Ezt ellenőrizhetik.
(lejárt fiatal gazdáknál ez fontos )
Válasz Selvin #11980. hozzászólásáraszia,
nem
a levélben benne van mikor hol (reggel 8:30 bejelentett telephely/lakhely)
meg példaként fel van sorolva, hogy GN, Nitrát, talajminta, tápanyagterv, etc-vel készüljek.
gondoltam még ezeken túl összeszedem a műtrágya számlákat
de holnap délelőtt már okosabb leszek :-)
Válasz Hektár Király #11965. hozzászólásárawww.szunyogfogo.hu
Válasz ND #11979. hozzászólásáraTe felhívtad őket, hogy mivel kell készülni, hova akarnak menni?
Válasz Selvin #11978. hozzászólásáraEngem is érdekelne hogy zajlik, hozzánk szerdán jönnek
Nitrát ellenőrzése volt már valakinek? Állatokkal kapcsolatban mit szoktak nézni? Mennek helyszínre is vagy csak a papírok kellenek?
Válasz colizoli #11976. hozzászólásáraMagam csinálom, már végig kattintgattam. Mellette csinálom a lovasat is és azért kérdeztem, mert túl egyszerűnek tűnik így. Ráadásul nem akar senki lehúzni.
A lovaknál kell igazolás, hogy vemhes, az ultrahang ára rögtön megduplázódott mert a támogatásba belefér. Bónuszként a gyerekek minijére is elkérte a lóvét pedig azt nem tudja vizsgálni.
Válasz ..MZ/X.. #11975. hozzászólásáraHa magad csinálod akkor csak kattintani kell, ill. 3 nullát beírni, hogy nem kaptál már ilyen támogatást. Eleve ki van töltve az állatlétszám és az ügyirat azonósító.
Átmeneti támogatással hogyan álltok? Kellene valamire figyelni? Vagy csak igent nyomni mindenhova.
Teáor számok rendben vannak, naknál is be van írva őstermelőibe. 19-es jóváhagyott létszám az alap. Kell csatolni a kérelem mellé mást is mint pl a lovasnál?
Érdeklődném,300 kg-os magyartarka bikát vásárol most valaki és mennyiért?Előre is kösz a tájékoztatást.
Válasz rabszolga #11971. hozzászólásáraSzia! Én csináltam már, de nem igazán szerették. Alomnak jó.
Válasz Cs.Tomi #11969. hozzászólásáraÉn sem gondoltam volna hogy ennyit dob rajta, köszönöm a segítséget.
Üdv, valaki csinált már kölesböl csomagolt bálát, mennyire jó marhának? Köszi.
Válasz Cs.Tomi #11969. hozzászólásáraennyit emel rajta a félvér belga?
sperma forgalmazóval beszélgettem múlt héten. feljött témában hogy egyre több fríz telep csak legjobb 10%-ot rakják frizel és veszik az üszőt ha kell. a többi tehenet kékbelgával charolais-val a jobb értékesítés meg a drága üszőnevelés miatt.
Válasz Savage #11967. hozzászólásáraMax 100
Válasz Hektár Király #11965. hozzászólásáraElektromos csapda?
Sziasztok! 1 hetes holstein x kékbelga bika mennyit ér most?
Válasz Hektár Király #11965. hozzászólásáranem sok mindent.én 1 liter vérrel vagyok kevesebb, mire megfejek.
Ti hogy álltok szúnyoggal? Nálunk rengeteg, a marháknál meg még annál is több. Lehet ellenük tenni valamit?
Válasz Selvin #11963. hozzászólásáraetetheted nyugodtan
Válasz Róbert86 #11960. hozzászólásáraAz árpaszalmától beteg lesz a marha vagy rosszul tudom? Lehet, hogy csak alkozásnál, etetni ok.
Válasz majorferi33 #11961. hozzászólásáraEz engem is érdekelne...
Sziasztok 500-600kg magyar üsszőkért mi pénzt adnak vágóhídon???
Válasz Selvin #11959. hozzászólásáraSzia
Szóval akkor nem csak én vagyok olyan helyzetben.
Jelenleg nem adok semmit,mert a szárazság miatt kevés a lucernám és télire raktározom.Majd most kell legyen a második kaszálás,de az is gyenge.Csak valahogy áthúzzuk az évet.
Árpaszalmát akarok préselni sokat,bár az legyen.
Szénát nem kaszáltunk az idén mert nem nőtt meg.
Ti adtok nyáron a legelőn valamilyen bálát az állatoknak? Az üszők előtt mindig áll lucerna, néha a teheneknek is adok, de így kopik rendesen és idén jól meg kell gondolni. Ki hogy csinálja?
Válasz envagyok2 #11952. hozzászólásáraLevágni nem lehet tartási időn belül , pótolni az elhullottat lehet, meg a kényszervágottat, én nem kisérleteznék vele!
Válasz broll79 #11955. hozzászólásáraMarha függö is ez! De komolyan,mert én kötve tartom öket és van amelyik szinte mindent megeszik,meg olyan is akad aki még a jó minüségü lucernába is válogat.
Válasz broll79 #11955. hozzászólásáraHaha, nálam is ez van. Akkor lehet, hogy idén ki... velük
Válasz Selvin #11954. hozzászólásáraMert volt előttük jobb. Ha nincs más megeszik e szögesdrótot is. Nekem régebben megették, aztán mióta csak lucernát kapnak még a jó minőségű szénához se nyulnak hozzá csak 2 nap üvöltés után
Sásos bálákat szokott valaki etetni? Idén annyira nincs széna felénk, hogy lehet megcsinálom a csatornapartot. Viszont a korábbi években amikor próbálkoztam vele mindig alom lett belőle, nekem nem ették meg.
Válasz k-roy90 #11949. hozzászólásáraNem.
Válasz k-roy90 #11949. hozzászólásárahát ha a kötelező tartási idn belül levágod, akkro nyilván nem, illetve ha pótlod, és ezt a jogszably lehetővé teszi, akkro igen.
el kell polvasni az adott támogatási jogcímet
Válasz k-roy90 #11946. hozzászólásáraKistermelővé kell válni és évente azt hiszem 4 db amit hivatalosan vághatsz