Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.69 FtUSD399.52 FtCHF438.21 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz gabika82 #12020. hozzászólásárajahhhh villanypásztornak, ötször olvastam el, mire rájöttem, hogy vp, mondom milyen borjú az, meg mekkora, meg hol volt az eddig, ha embert se látott, és nekimegy a pásztornak...
megcsapja, megtanulja, mi se úgy születtünk, hogy fejbe volt a szorzótábla.
Hali! Mi okozhatja azt, hogy a tehén péráján keletkezik egy gömő szerű duzzanat, ami kifakad és csúnya seb lesz belőle. Kék sprayvel lekezeltem és kb egy hét múlva el is múlt, de most előjött egy kb 3 hónapos üszőn is. Az orvos holnap jön, csak gondoltam megkérdezem itt is.
Válasz Bán Zsolt #12007. hozzászólásárategnap beszéltem vele,még nem kapta meg,állitolag eléggé megvan csúszva a hivatal...egyik haverom is április végén vett bikát és multhéten kapta meg a papírját
Válasz antalocz #12004. hozzászólásáraElég hosszadalmas jelenleg... én májusba vettem meg a frissen végzett tenyészbikát és még nem kaptam meg a papírjait...
Válasz antalocz #12002. hozzászólásáraIgen
Aug. 31ig legyen a neveden meg persze legyen pedigréje
Tavaly volt akinek a nevére került időre de a pedigrét utána állították ki és így bukta.
Válasz Apáé #12000. hozzászólásárapont a legfiatalabb tenyészbikának van kemény a nyakán. arra azt mondta majd bóditásban kell kiműteni mert komolyabb lehet mint egy sima tályog
Teljesen kemény nem puha.
Arra gyanakodtam,hogy a másik bika oda ütött neki a szarvával,de akkor már lapadni kellene,mert egy hete lassan ilyen neki.
Egyenlöre iszik,eszik azzal nincs gond,de hogy ez mi miatt keletkezett neki?
Válasz Apáé #11997. hozzászólásáraHa puha meg kell vágni, kinyomkodni, nagy fecskendővel mossátok át hidrogén peroxiddal párszor(szemre-bőrre vigyázzni,pezseg nagyon). Ha szükséges akkor gyulladás csökentőt is kaphat. Aztán pár napig fujni reggel-este kubatollal a legyek miatt.
Válasz msanyi022 #11991. hozzászólásáraEnnyi idő elég lesz hozá,hogy kinyúvasszátok szerencsétlen kisborjút. Van tehened és nem tudod mennyit kell szopnia egy bocinak?
Helló kaptunk egy 5-6 napos borjút úgy egy hete, naponta 2x reggel és este engedjük a dajka tehén alá úgy 6 percre. Kérdésem az lenne hogy ennyi idő elegendő vagy kevés mert így is ment a hasa (mondjuk eddig tejport kapot ahonnan kaptuk) illetve a 2 tej itatás között időszakosan kapjon vizet vagy egyfolytában előtte legyen a hasmenés véget?
Segítséget előre is köszönöm.
Válasz ND #11987. hozzászólásáraLetudva.
15-20perc volt az egész.
A néni felkészült volt, megnézted előre a feltöltött nitrátos papírokat.
10-15 kérdést végigixelt
Van-e talajvizsgálat, örült h volt,
Mit szórunk, mennyit, szerves és hígtrágyás kérdések, tárolás, kijuttatás, vízfelület közelsége, öntözés, ilyenek.
Elején elmondta nem büntetni jött, ha hiányosság van, pótoljuk majd.
Válasz Selvin #11986. hozzászólásáraSzia, nekünk AKG miatt kellett a talajminta.
H normál termesztésben mi kell, nem igazán tudom.
Sztem ott is csak alapozni kell vmire a tápanyag tervet, mindegy h mű v szerves trágya.
Falugazdász v tápterves szakmérnök csak tudja mi a módi.
Meg valsz a nitrátos ill helyes mezőgazdasági gyakorlati kiadványban is benne lehet
Válasz ND #11982. hozzászólásáraCsak hogy egyértelmű legyen: mintavétel a szerves trágyázáshoz is kell vagy csak a műtrágyához? (Van hozzá, csak hogy megtalálom-e addig...)
Válasz ND #11982. hozzászólásáraCsak hogy egyértelmű legyen: mintavétel a szerves trágyázáshoz is kell vagy csak a műtrágyához? (Van hozzá, csak hogy megtalálom-e addig...)
Válasz ..MZ/X.. #11975. hozzászólásáraFigyelni csak arra kell , hogy vállalod, hogy anyatehenet és/vagy tejelőt tartasz legalább 2020. 12.31-ig. Ezt ellenőrizhetik.
(lejárt fiatal gazdáknál ez fontos )
a levélben benne van mikor hol (reggel 8:30 bejelentett telephely/lakhely)
meg példaként fel van sorolva, hogy GN, Nitrát, talajminta, tápanyagterv, etc-vel készüljek.
gondoltam még ezeken túl összeszedem a műtrágya számlákat
12730 hozzászólás
Válasz csontii #12029. hozzászólásáraEzek mondjuk tovabbtartásra lennének, de semmi.
Válasz Selvin #12028. hozzászólásáraTörök volt megnézni a borjúkat,de csak a bika ború érdekli. Selejt tehén a kutyának sem kell.
Mindenhol áll a piac? Lenne eladó tehén, vemhes üsző, üsző, limousin, magyartarka, de nem tolonganak érte. Van ahol keresik?
Válasz Bán Zsolt #12026. hozzászólásáraSzia!Köszönöm szépen,akkor várunk türelmesen,a bikánk addig is ügyködik!
Válasz Szabcy85 #12025. hozzászólásáraSzia! Tavaly nov 15.-én
Sziaszotok Kedves Gazdatársak!Nem tudja valaki véletlen,hogy a tenyészbika támogatást várhatóan mikor fizetik?
Sziasztok sárgarépatörköly rendelhető 5ft /kg-os árban +szállítás
10 és 25 tonnás kiszerelésben
Érdeklődni :06703158039
Válasz envagyok2 #12022. hozzászólására
Válasz gabika82 #12020. hozzászólásárajahhhh villanypásztornak, ötször olvastam el, mire rájöttem, hogy vp, mondom milyen borjú az, meg mekkora, meg hol volt az eddig, ha embert se látott, és nekimegy a pásztornak...
megcsapja, megtanulja, mi se úgy születtünk, hogy fejbe volt a szorzótábla.
Válasz gabika82 #12020. hozzászólásáraCsak akkor fog tartani tőle,ha megcsapja.
Sziasztok! Borjút hogy szoktatjátok a pásztorhoz? Az anyja ismeri csak a borjú nem és attol.tartok ha kiengedem a borjú nekikegy a pásztornak
Hali! Mi okozhatja azt, hogy a tehén péráján keletkezik egy gömő szerű duzzanat, ami kifakad és csúnya seb lesz belőle. Kék sprayvel lekezeltem és kb egy hét múlva el is múlt, de most előjött egy kb 3 hónapos üszőn is. Az orvos holnap jön, csak gondoltam megkérdezem itt is.
Válasz sanyi1965 #12017. hozzászólásáraAmennyiért megveszik, jelen pillanatban eladhatatlan.
Azután szeretnék érdeklődni hogy egy 400 kg os magyar tarka kifejezetten jó húsformájú bikának szerintetek mi lenne az ára.
Válasz Bán Zsolt #12010. hozzászólásáraCharolais
Tenyészbika támogatás
Válasz Jago #12013. hozzászólására750+áfa
Válasz Selvin #12012. hozzászólásáraKöszi! Üsző árat esetleg nem tudsz?
Válasz Jago #12011. hozzászólására950ft+áfa
Sziasztok! 260-280kg húsborju ára menyi mostanában? Egyszinűek,max a fejük foltos. Limo,charolais, blonde mixek. Üsző bika vegyesben.
Válasz roli555 #12008. hozzászólásáraMilyen bika?
Válasz roli555
Kíváncsi leszek mert amik aug 4.-én minősültek azoknak jövő hétre ígérte a hivatal
Válasz Bán Zsolt #12007. hozzászólásárategnap beszéltem vele,még nem kapta meg,állitolag eléggé megvan csúszva a hivatal...egyik haverom is április végén vett bikát és multhéten kapta meg a papírját
Válasz roli555 #12005. hozzászólásáraAz már a tenyésztőnél kell hogy legyen.
Válasz antalocz #12004. hozzászólására30 nap
Válasz antalocz #12004. hozzászólásáraElég hosszadalmas jelenleg... én májusba vettem meg a frissen végzett tenyészbikát és még nem kaptam meg a papírjait...
Válasz Bán Zsolt #12003. hozzászólásáraÉrtem, és mennyi a lefolyási ideje a pedigté kiállításának?
Válasz antalocz #12002. hozzászólásáraIgen
Aug. 31ig legyen a neveden meg persze legyen pedigréje
Tavaly volt akinek a nevére került időre de a pedigrét utána állították ki és így bukta.
Sziaszto
idén lehet számítani tenyeszbika támogatásra szerintetek?
Válasz Apáé #12000. hozzászólásárapont a legfiatalabb tenyészbikának van kemény a nyakán. arra azt mondta majd bóditásban kell kiműteni mert komolyabb lehet mint egy sima tályog
Teljesen kemény nem puha.
Arra gyanakodtam,hogy a másik bika oda ütött neki a szarvával,de akkor már lapadni kellene,mert egy hete lassan ilyen neki.
Egyenlöre iszik,eszik azzal nincs gond,de hogy ez mi miatt keletkezett neki?
Válasz Apáé #11997. hozzászólásáraHa puha meg kell vágni, kinyomkodni, nagy fecskendővel mossátok át hidrogén peroxiddal párszor(szemre-bőrre vigyázzni,pezseg nagyon). Ha szükséges akkor gyulladás csökentőt is kaphat. Aztán pár napig fujni reggel-este kubatollal a legyek miatt.
Válasz Apáé #11997. hozzászólásáraSzia!
Ha puha akkor meg szokta vágni a doki.
Legyekre kell figyelni ilyenkor
Sziasztok!
Mi lehet az egyik bikával?
A nyakában van egy kisebb kézilabda alaku csomó! Más tapasztalt már ilyet??
Válasz k-roy90 #11994. hozzászólásáraMeleg miatt nem lehet törökökhöz vinni.
Válasz msanyi022 #11991. hozzászólásáraSzia! Ilyen fiatal bocit gyakrabban kell szoptatni! Legalább naponta 3x vagy 4x is kellene.
Üdv!
3q bika piac beindult már? Ha igen, milyen áron mennek most?
Válasz ND #11988. hozzászólásáraNálam is ez volt, alig időztek. Végigmentünk a kérdéseken és már el is köszöntek.
Válasz msanyi022 #11991. hozzászólásáraEnnyi idő elég lesz hozá,hogy kinyúvasszátok szerencsétlen kisborjút. Van tehened és nem tudod mennyit kell szopnia egy bocinak?
Helló kaptunk egy 5-6 napos borjút úgy egy hete, naponta 2x reggel és este engedjük a dajka tehén alá úgy 6 percre. Kérdésem az lenne hogy ennyi idő elegendő vagy kevés mert így is ment a hasa (mondjuk eddig tejport kapot ahonnan kaptuk) illetve a 2 tej itatás között időszakosan kapjon vizet vagy egyfolytában előtte legyen a hasmenés véget?
Segítséget előre is köszönöm.
Válasz Maximus08 #11983. hozzászólásáraMazochista fakírok vagyunk, egy darabig még maradnak.
Válasz ND #11988. hozzászólásáraBárcsak ilyen hozzállást tapasztalnánk más ellenőrzésekkor.
Válasz ND #11987. hozzászólásáraLetudva.
15-20perc volt az egész.
A néni felkészült volt, megnézted előre a feltöltött nitrátos papírokat.
10-15 kérdést végigixelt
Van-e talajvizsgálat, örült h volt,
Mit szórunk, mennyit, szerves és hígtrágyás kérdések, tárolás, kijuttatás, vízfelület közelsége, öntözés, ilyenek.
Elején elmondta nem büntetni jött, ha hiányosság van, pótoljuk majd.
Válasz Selvin #11986. hozzászólásáraSzia, nekünk AKG miatt kellett a talajminta.
H normál termesztésben mi kell, nem igazán tudom.
Sztem ott is csak alapozni kell vmire a tápanyag tervet, mindegy h mű v szerves trágya.
Falugazdász v tápterves szakmérnök csak tudja mi a módi.
Meg valsz a nitrátos ill helyes mezőgazdasági gyakorlati kiadványban is benne lehet
Válasz ..MZ/X.. #11975. hozzászólásáraFigyelni csak arra kell , hogy vállalod, hogy anyatehenet és/vagy tejelőt tartasz legalább 2020. 12.31-ig. Ezt ellenőrizhetik.
(lejárt fiatal gazdáknál ez fontos )
Válasz Selvin #11980. hozzászólásáraszia,
nem
a levélben benne van mikor hol (reggel 8:30 bejelentett telephely/lakhely)
meg példaként fel van sorolva, hogy GN, Nitrát, talajminta, tápanyagterv, etc-vel készüljek.
gondoltam még ezeken túl összeszedem a műtrágya számlákat
de holnap délelőtt már okosabb leszek :-)
Válasz Hektár Király #11965. hozzászólásárawww.szunyogfogo.hu