Nincs egy hete,hogy rossz élményt kaptam a túl őszinteségem miatt.Így most már csak privátban osztom meg a megszerzett információkat,,és csak a régebbi fórumosok közt mert zömmel már őket személyesen ismerem,vagy már többször beszélgettünk egymással.Ezért NE haragudj rám.
Amíg nem küldték el neked , addig te is kíváncsi voltál ám rá , engem viszont nem érdekel .Én mindenre fel vagyok készülve, ma kaptam a fényességes vezetőtől levelet , hogy mérhetetlenül hálás lehetek rendíthetetlen és dicsőséges harcáért a gaz kapitalista csürhével szemben bizony , mert ő ki fizette a településem adósságát .
Szia Diesel Tibi, el tudnád eseleg nekem is küldeni, hogy miért írtad, hogy 2-3 héten belül jobb lenne eladni?
Igaz most csak 1-1 db 5 hónapos bika és üsző növendékem van lassan eladó sorban, de gondolkodtam rajt, hogy esetleg megtartom nagyobbra őket, ezért érdekelne.
Válasz #4652. hozzászólásra
Meleg kell neki, úgyhogy április vége, május eleje, kukorica vetés után... Vetőmag mennyiség a fajtától függ (2-3 szoros eltérés is lehet). Nem telel át, úgyhogy minden évben újra kell vetni, viszont 2-3 szor lehet kaszálni egy évben. Ha SAPS támogatást is akarsz rá felvenni, akkor max kétszer lehet egymás után vetni. Max bugahányásig le kell vágni, mert vénül. Inkább sűrűre vesd, mert vastag lesz a szára és soha sem fog megszáradni szénának, vannak kimondottan vékony szárú fajták. Kb. 15 cm magas tarlóra vágd, mert jobban sarjad.
Remélem tudtam valamit segíteni.
Válasz #4647. hozzászólásra
holnap ha tudok csinálok képeket a szarzsákokról,felrakom.remélem lesz kedvem,mer ganyézok,csak ebbe a nagy sárba,ganyéba katasztrofális mindent csinálni,még megmoccanni is difizár-összkerék
SOS Hölgyek,Urak!
Abban az ügyben fordulok most hozzátok,hogy szeretnék szudáni füvet vetni,fővetésbe,és érdekelnének a tapasztalatok vélemények,így kérlek benneteket hogy segítsetek!
Kb 2 HA-t vetnék,sz.marháknak kizárólag kaszálásra szénának...
Mikortól lehet vetni,lehet-e márciusban vetni,ugyanis nem akarok túl sokáig várni vele mert ha véletlenül úgy járunk mint tavaly hogy áprilistól szinte egy mm eső nem esik akkor kidobott pénz...és igazából ez lenne a legnagyobb gondom,mert olvastam egy könyvben hogy hogy csak április 15 után javallott...
Mennyi és milyen vetőmag szükséges?Sortáv gondolom gabona?
Mennyi ideig lehet hagyni ugyanott,vagy utána tavasszal mindig újra vessem a kiszántott területbe?
Ahogy olvastam a kaszálással érdemes megvárni a bugahányást,ez a gyakorlatban is megállja a helyét?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
hali TIBIKE!még 10darab kéne a bandához,ölég keservesen megy a beszerzés.vannak olyanok,akik 1000forintoznak még mindig,0%levonás...ezektöl feláll a hátamon a szőr!!eddigi átlag 200-220kilo,140 a pénz.láttam a ronpakkod!!egy kicsit kérhetnél érte többet is!!!ne aprózd el:4+áfa!!!
12825 hozzászólás
Válasz #4674. hozzászólásra
Így most már csak privátban osztom meg a megszerzett információkat,,és csak a régebbi fórumosok közt mert zömmel már őket személyesen ismerem,vagy már többször beszélgettünk egymással.Ezért NE haragudj rám.
Nincs egy hete,hogy rossz élményt kaptam a túl őszinteségem miatt.
ÜDVÖZLÖM Tibor!
Eddig csak külső szemlélője voltam a fórumnak, de a kiváncsiságom és a nyughatatlanságom rávett a regisztrációra.
Előttem is kérdezték , de én is megkérdezem mi az oka , hogy 2-3 héten belül adja el az illető a bikáit?
Miért kell titokzatoskodni , kinek fáj ez ?
Az összetartásról is kellene hogy szóljon ez a fórum.
Köszönöm
Válasz #4672. hozzászólásra
akkor nem érint a dolog.
Örülj neki ,,
Válasz #4671. hozzászólásra
Nincs szerencsére.
Válasz #4670. hozzászólásra
Van mostanában leadni való hús bikád??
NEM..
Válasz #4669. hozzászólásra
Ez az 50db marha feletti marhaság ?
Válasz #4666. hozzászólásra

Téged nem érint a dolog.
Válasz #4665. hozzászólásra

Hány kilós bikáid vannak???
Válasz #4664. hozzászólásra
mert akkor téged nem érint a dolog.
Nyugodtan tartsd meg nagyobbra,
Válasz #4665. hozzászólásra

Nem is küldték el. Az a vicc, hogy ez nem vicc.
Válasz #4662. hozzászólásra
Amíg nem küldték el neked , addig te is kíváncsi voltál ám rá , engem viszont nem érdekel .Én mindenre fel vagyok készülve, ma kaptam a fényességes vezetőtől levelet , hogy mérhetetlenül hálás lehetek rendíthetetlen és dicsőséges harcáért a gaz kapitalista csürhével szemben bizony , mert ő ki fizette a településem adósságát .
Válasz #4624. hozzászólásra
Szia Diesel Tibi, el tudnád eseleg nekem is küldeni, hogy miért írtad, hogy 2-3 héten belül jobb lenne eladni?
Igaz most csak 1-1 db 5 hónapos bika és üsző növendékem van lassan eladó sorban, de gondolkodtam rajt, hogy esetleg megtartom nagyobbra őket, ezért érdekelne.
Hello! Mennyiért körmölnek, nem tudja valaki?
Válasz #4661. hozzászólásra

Ne érdekeljen.
Engem is érdekelne, hogy miért is adjuk 2-3 héten belül el a bikákat.
Válasz #4659. hozzászólásra
Köszi a választ!
De ha utána nem lesz elég eső akkor mi lesz vele???
Ha korábban vetem annak milyen hátulütői vannak?
Válasz #4652. hozzászólásra
Meleg kell neki, úgyhogy április vége, május eleje, kukorica vetés után... Vetőmag mennyiség a fajtától függ (2-3 szoros eltérés is lehet). Nem telel át, úgyhogy minden évben újra kell vetni, viszont 2-3 szor lehet kaszálni egy évben. Ha SAPS támogatást is akarsz rá felvenni, akkor max kétszer lehet egymás után vetni. Max bugahányásig le kell vágni, mert vénül. Inkább sűrűre vesd, mert vastag lesz a szára és soha sem fog megszáradni szénának, vannak kimondottan vékony szárú fajták. Kb. 15 cm magas tarlóra vágd, mert jobban sarjad.
Remélem tudtam valamit segíteni.
Válasz #4656. hozzászólásra

Igen igen
Válasz #4653. hozzászólásra

A múlt héten megoldottam a ganyézást egy nap alatt ,,,,igaz két géppel raktuk ,,claas és a lokust-tal.
Válasz #4650. hozzászólásra

az a lényeg,hogy megmaraggyon mind a 3!!! majd lesz azokból 620is
Válasz #4651. hozzászólásra

Az átlagostól nagyobb a hasa ,és ha túl kicsinek érezzük a született bocót akkor utána nyúlunk van-e másik is a zsákban.
Válasz #4649. hozzászólásra

újjújj,,azok már készen vannak.
holnap ha tudok csinálok képeket a szarzsákokról,felrakom.remélem lesz kedvem,mer ganyézok,csak ebbe a nagy sárba,ganyéba katasztrofális mindent csinálni,még megmoccanni is difizár-összkerék
SOS Hölgyek,Urak!
Abban az ügyben fordulok most hozzátok,hogy szeretnék szudáni füvet vetni,fővetésbe,és érdekelnének a tapasztalatok vélemények,így kérlek benneteket hogy segítsetek!
Kb 2 HA-t vetnék,sz.marháknak kizárólag kaszálásra szénának...
Mikortól lehet vetni,lehet-e márciusban vetni,ugyanis nem akarok túl sokáig várni vele mert ha véletlenül úgy járunk mint tavaly hogy áprilistól szinte egy mm eső nem esik akkor kidobott pénz...és igazából ez lenne a legnagyobb gondom,mert olvastam egy könyvben hogy hogy csak április 15 után javallott...
Mennyi és milyen vetőmag szükséges?Sortáv gondolom gabona?
Mennyi ideig lehet hagyni ugyanott,vagy utána tavasszal mindig újra vessem a kiszántott területbe?
Ahogy olvastam a kaszálással érdemes megvárni a bugahányást,ez a gyakorlatban is megállja a helyét?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Válasz #4650. hozzászólásra
honnan lehet tudni elöre hogy ikerellés?
600+-20.
Válasz #4646. hozzászólásra
kiváncsi lennék én is a mostani árára...
Válasz #4645. hozzászólásra
Hány kilónál tartanak???
Válasz #4645. hozzászólásra

Akkor az 6.6milka csoki,,hihetetlen ÉN 4.9milka-ért vettem 7éve
Válasz #4643. hozzászólásra
érdekel a téma,mer lassan készülődik 17-20darab.ezekre ha tucc majd külgyé valami jó vevőt!!
Válasz #4641. hozzászólásra
most nem,de2011be amikor vettük 24000euro+áfa,madzagkötés nélkül,madzagkötés:+1000+áfa.ja és akkor 275 forintér vettünk 1 eurot
Válasz #4642. hozzászólásra
de,hogy mennyivel azt még nem lehet tudni.
De már itt vannak a görögök olaszok a spejzban.
Valószínűleg ,,
Válasz #4637. hozzászólásra
emil ment
Válasz #4639. hozzászólásra

Mennyi most vajon újonnan egy round-pack 1550-es,,nem tudod?
Válasz #4638. hozzászólásra

Válasz #4635. hozzászólásra

hali TIBIKE!még 10darab kéne a bandához,ölég keservesen megy a beszerzés.vannak olyanok,akik 1000forintoznak még mindig,0%levonás...ezektöl feláll a hátamon a szőr!!eddigi átlag 200-220kilo,140 a pénz.láttam a ronpakkod!!egy kicsit kérhetnél érte többet is!!!ne aprózd el:4+áfa!!!
Válasz #4637. hozzászólásra

Válasz #4634. hozzászólásra

Emil ment.
Válasz #4634. hozzászólásra

Válasz #4633. hozzászólásra

Vannak már bika bocok???
Válasz #4623. hozzászólásra
nagyon nem jol látod a dolgokat,felejtsd el a 700at!!FULL STOP VAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #4622. hozzászólásra
te sok mindent tudsz,meg látsz,csak nem biztos hogy jól tudod és jól látod a dolgokat...
Válasz #4629. hozzászólásra
fekete

ez a nagy igazság 
az majd csak akkor biztos ha elvitték
Válasz #4628. hozzászólásra
!
Szerintem mindenkit érdekelne!De véleményem szerint,mi nem fogjuk megtudni
Megkérdezhetném, hogy a magyar,vagy a fekete bikáért kínáltak 530-at? Melyik felvásárló? Előre is köszönöm.

Erre én is kíváncsi lennék.
Köszönöm.
Válasz #4625. hozzászólásra
Emil ment.