Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ez teljesen hazavágná a szarvasmarha ágazatot, én biztos felhagynék az egésszel és biztos hogy nem lennék egyedül. Nem hinném hogy ezt meg mernék kockáztatni, de egy kicsit azért tartok tőle.
Ma kiderült Angliában ,,,,hogy az angol vágóhidak keverték be a lóhúst a többi közzé,már ma be is zártak 3db vágóhidat.Persze ráakarták kenni a románokra.
Na az egyik Hunlandos felvásárló azt mondta,hogy szabaduljak meg a bikáktól mert rövid időn belül 300ft-ért lehet majd csak eladni...remélem csak félrevezették őt is.Pont ez lenne az első évem,hogy komolyabb darabszámmal tudok gazdálkodni.Szerintetek előfordulhat ilyen?
reggelre ez fogadott magátol ellett meg a csont fekete üszö egy tisztabarna üszöt limuzin az hatott a szinére rendesen! akik itt voltak megnézni az üszöket erre azt mondták hogy semmiesetre sem kéne nekik mert husfajta na most meg lehetne nézni hogy a mellette lévö tisztafriz üszönek fele akkora tögye van mint most ennek !!
Itthon is kapni olyan húst.
Tavaly kellett töröttlábú borjút vágnunk, ismerős hentes szokta elrendezni. Helyi 3betűs magyar üzletláncban dolgozik. Ő mesélte hogy Pestről hozták a fél "marhákat" de formára, meg szagra is ló volt előtte. Ő nem vette át, de gondolom máshova elsütötték.
Én szarvast kereszteztem a mangalicával, a hatás a végén ugyan az lett, mint Nálad!
A lóhús fogyasztás jelentős szerepet játszott régen a magyarok étrendjében, csak "megkeresztelkedésünk" után az egyház üldözte vallási okokból. Végül is a lóhús ősi ízeket idéz!
Válasz #4398. hozzászólásra
Tibi bácsi!
A Duna videótárba nincs benne, DE
az ECHO TV adni fogja.A filmsorozat címe: Vidékességek és a 3.rész érdekel Téged ami a Gyepgazdálkodás és legeltetés.február 17.- én lesz az Echo tv-ben 10:00 tól 10:30-ig
Válasz #4393. hozzászólásra
Felénk is vágnak lovat 1-2 helyen... Múltkor(2-3 éve) az éves helyi vásárban az egyik .... kérkedett, hogy több, mint 10 éve vág lovat...(komárom megyei volt) Sétáltatott egy pár nehéz lovat...gondolom, ha nem jött rá hamarosan üzlet, akkor mentek kolbászba...
Válasz #4394. hozzászólásra
A Duna tv-n volt múlthéten egy félórás film a legeltetésről 4 gazdát szólaltattak meg.Az egyik Kun Péter volt ,Ő mesélte hogy a gazdák szövetkeztek így jobb áron tudják az inputot is és az eladásokat is bonyolítani!?
Na ez az 250ft-ért milyen más állat húsát kapod meg.ÉN tavaly ((muszájból ))csináltam lószalámit mangalica szalonnával bekeverve ,,aki megkóstolta mindenkinek ízlett .
Románban rengeteg a ló viszont az olaszokon kívül nem nagyon eszi meg senki,régen megették a magyarok is de már finnyáskodnak,pedig ebből lehetne itthon is egy biznicet csinálni ,mivel a lónak szinte semmi a vágó ára.
Igen és ezzel a kavart hússal terítették a piacot, ahova kérték.
Gondolod ide nem kerűlt, idő vagy akarat kérdése kíderiteni.
Egy biztos a szomszédból származó húsokat még narkó kereső kutyával is fogják vizsgálni.
És ez azt jelenti hogy a magyar marha iránt nővekedni fog a kereslet, és reméljük ez ár felhajtó hatással is jár.
Nekem is van lengyelből származó tehenem ,üszőként vettük,de már honosítva volt amikor hozzám került.A kinti vásárlás menete ,mondjuk Romániából,odakint vérvétel minden egyes db-ból,és levizsgáltatni a magyar hatóságok által előírt betegségekre,,és amennyiben negatív behozhatod.Itthon szállítás napján vérvétel levizsgálni még egyszer ugyan azokra a betegségekre mint románban((mert nem bíznak meg egymásban az országok))aztán 1hónap karantén és ha ez idő alatt bármiféle betegség vagy elhullás van akkor újra vérvétel.Ha nincs semmi gubanc akkor kérhető a honosítás.
nem akarok én venni románbol csak tudni szeretném hogy mi a menete ennek. itt a közeleben is van 7-8 husmarháspl: Akaszto, Lajosmizse és Martonvásár ez mind 60kmen bellül van. csak nem vagyok tisztába ezzel a karantén plusz honositási lofasszal, és nem szeretném hogy olyan kerüljön hozzám
TIBI bácsi mi a véleményed a lóhús botrányról?
Én ma már éreztem kedvező hatását.
Meg vannak veszve a selejt tehénért.
De sok helyre került paci hús.
És most hiányzik!!!!!!!!!!
Miért akarsz TE románból behozni üszőket ???ÉN tavaly románba adtam el 55db-ot,van itt belföldön sokkal de sokkal jobb minőségű és megbízhatóbb telepek.
Fordítva! A magyar tarkát szokták keresztezni a charolais-sal, végtermék előállítási szempontból. Bár a keresztezett üszők is nagyon jók anyai vonalnak, főleg gyengébb takarmánytermő vidékeken a heterózis hatás miatt.
ha hoznék charolin üszöket románbol és tartom öket anyatehénnek akkor a szaporulatát az már lehet jol értékesiteni akár exportra is??? az már hivatalosan is magyar??
de behozatal után mit kel velük csinálni mármint hova kell bejenteni???
a saját nevelésűhöz viszonyítottam a körülmény pedig
ugyan az volt hisz 1 istálóban azomos takarmányozás mégis volt különbség de ez már szerintem genetikára fogható Üdv Joó
Köszönöm a választ. De gondolom a súlygyarapodást több tényező is befolyásolja. Mint pl. milyen súlygyarapodást örökít a bika vagy a tartási körülmények, a környezet stb.
nekem volt tavaly adtam le őket nagy sulyba semmi bajuk nem volt csak a sulygyarapodás kevesebb volt mint a saját borjúimnak de a vételára kompenzálta ezt jelzem kb 4 hónaposok voltak . üdv joó
Gyerekek a borjú vásárlásra visszatérve, egy valamit tartsatok mindig szem előtt.
Nem az a drága amit megfizettél és jó, az a drága amiért pénzt adtál és szar.
12713 hozzászólás
Válasz #4407. hozzászólásra
Ha ez véletlenül így lesz, akkor már tudom, hogy az utolsó szállítmány ára hova fog kerülni. Ukrajnába vagy Oroszországba...
Ez teljesen hazavágná a szarvasmarha ágazatot, én biztos felhagynék az egésszel és biztos hogy nem lennék egyedül. Nem hinném hogy ezt meg mernék kockáztatni, de egy kicsit azért tartok tőle.
Ma kiderült Angliában ,,,,hogy az angol vágóhidak keverték be a lóhúst a többi közzé,már ma be is zártak 3db vágóhidat.Persze ráakarták kenni a románokra.
Válasz #4406. hozzászólásra
Graulálok!Szép boci.
Ha rajtam múlna lenne balhé az tuti...
a mai világban hogy a fenébe ne.......
és akkor mondja valaki hogy nem lesz ebből balhé !!!!
Na az egyik Hunlandos felvásárló azt mondta,hogy szabaduljak meg a bikáktól mert rövid időn belül 300ft-ért lehet majd csak eladni...remélem csak félrevezették őt is.Pont ez lenne az első évem,hogy komolyabb darabszámmal tudok gazdálkodni.Szerintetek előfordulhat ilyen?
reggelre ez fogadott magátol ellett meg a csont fekete üszö egy tisztabarna üszöt limuzin az hatott a szinére rendesen! akik itt voltak megnézni az üszöket erre azt mondták hogy semmiesetre sem kéne nekik mert husfajta na most meg lehetne nézni hogy a mellette lévö tisztafriz üszönek fele akkora tögye van mint most ennek !!
Válasz #4388. hozzászólásra
Itthon is kapni olyan húst.
Tavaly kellett töröttlábú borjút vágnunk, ismerős hentes szokta elrendezni. Helyi 3betűs magyar üzletláncban dolgozik. Ő mesélte hogy Pestről hozták a fél "marhákat" de formára, meg szagra is ló volt előtte. Ő nem vette át, de gondolom máshova elsütötték.
Nem is azon megy a fő hiszti, hogy lóhús, hanem hogy a 250 Ft-os lóhúsra ráírják, hogy bélszín, és 6000 Ft-ért árulják....
Én szarvast kereszteztem a mangalicával, a hatás a végén ugyan az lett, mint Nálad!
A lóhús fogyasztás jelentős szerepet játszott régen a magyarok étrendjében, csak "megkeresztelkedésünk" után az egyház üldözte vallási okokból. Végül is a lóhús ősi ízeket idéz!
Válasz #4401. hozzászólásra
Szívesen!
Válasz #4400. hozzászólásra
Kössz,,ez már valami.
Válasz #4398. hozzászólásra
Tibi bácsi!
A Duna videótárba nincs benne, DE
az ECHO TV adni fogja.A filmsorozat címe: Vidékességek és a 3.rész érdekel Téged ami a Gyepgazdálkodás és legeltetés.február 17.- én lesz az Echo tv-ben 10:00 tól 10:30-ig
Felénk is vágnak lovat 1-2 helyen... Múltkor(2-3 éve) az éves helyi vásárban az egyik .... kérkedett, hogy több, mint 10 éve vág lovat...(komárom megyei volt) Sétáltatott egy pár nehéz lovat...gondolom, ha nem jött rá hamarosan üzlet, akkor mentek kolbászba...
Moderátor által módosítva: 2015-04-07 14:54:07
Válasz #4397. hozzászólásra
Oké
Válasz #4396. hozzászólásra
Keresem.
Válasz #4395. hozzászólásra
Be tudod ide tenni ??megnézném.
Válasz #4394. hozzászólásra
A Duna tv-n volt múlthéten egy félórás film a legeltetésről 4 gazdát szólaltattak meg.Az egyik Kun Péter volt ,Ő mesélte hogy a gazdák szövetkeztek így jobb áron tudják az inputot is és az eladásokat is bonyolítani!?
Válasz #4392. hozzászólásra
Bizony bizony
Válasz #4391. hozzászólásra
Na ez az 250ft-ért milyen más állat húsát kapod meg.ÉN tavaly ((muszájból ))csináltam lószalámit mangalica szalonnával bekeverve ,,aki megkóstolta mindenkinek ízlett .
Válasz #4389. hozzászólásra
Tibi bácsi?
Te tagja vagy a hortobágyi húsmarhatartók egyesülésének?
Válasz #4386. hozzászólásra
Nem kell Romániáig menni! Minden vásárban szedik a vágólovat, ha jól tudom tán 250 pénz kilója, Olasz export vágólóra meg már rég nincs...
Egy régi vicc:elnézést az erdélyi magyaroktól!
Romániában miért nincs kiscsikó?
......
mert Romániába lófax sincs
bocsi
Válasz #4388. hozzászólásra
Románban rengeteg a ló viszont az olaszokon kívül nem nagyon eszi meg senki,régen megették a magyarok is de már finnyáskodnak,pedig ebből lehetne itthon is egy biznicet csinálni ,mivel a lónak szinte semmi a vágó ára.
Igen és ezzel a kavart hússal terítették a piacot, ahova kérték.
Gondolod ide nem kerűlt, idő vagy akarat kérdése kíderiteni.
Egy biztos a szomszédból származó húsokat még narkó kereső kutyával is fogják vizsgálni.
És ez azt jelenti hogy a magyar marha iránt nővekedni fog a kereslet, és reméljük ez ár felhajtó hatással is jár.
Válasz #4385. hozzászólásra
Nekem is van lengyelből származó tehenem ,üszőként vettük,de már honosítva volt amikor hozzám került.A kinti vásárlás menete ,mondjuk Romániából,odakint vérvétel minden egyes db-ból,és levizsgáltatni a magyar hatóságok által előírt betegségekre,,és amennyiben negatív behozhatod.Itthon szállítás napján vérvétel levizsgálni még egyszer ugyan azokra a betegségekre mint románban((mert nem bíznak meg egymásban az országok))aztán 1hónap karantén és ha ez idő alatt bármiféle betegség vagy elhullás van akkor újra vérvétel.Ha nincs semmi gubanc akkor kérhető a honosítás.
Válasz #4384. hozzászólásra
ÉN úgy tudom,hogy ezt román húsokban mutatták ki.
nem akarok én venni románbol csak tudni szeretném hogy mi a menete ennek. itt a közeleben is van 7-8 husmarháspl: Akaszto, Lajosmizse és Martonvásár ez mind 60kmen bellül van. csak nem vagyok tisztába ezzel a karantén plusz honositási lofasszal, és nem szeretném hogy olyan kerüljön hozzám
TIBI bácsi mi a véleményed a lóhús botrányról?
Én ma már éreztem kedvező hatását.
Meg vannak veszve a selejt tehénért.
De sok helyre került paci hús.
És most hiányzik!!!!!!!!!!
Válasz #4371. hozzászólásra
made in 100% DACIA
Válasz #4376. hozzászólásra
80 db húshasznú üsző eladó!!!
Feladva: 2012-06-17 21:04:04
Frissítve: 2013-02-12 15:15:30
Ár: 150.000-200.000 Ft
Feladó adatai:
Név: Kereskedő
Telefonszám: +36209678715
Helység: Szabolcs-Szatmár Bereg megye
80 db 3-8 hó közötti húshasznú üsző eladó!
Hívjon bizalommal!
Tessékminek mennél TE románba.
Válasz #4376. hozzászólásra
Miért akarsz TE románból behozni üszőket ???ÉN tavaly románba adtam el 55db-ot,van itt belföldön sokkal de sokkal jobb minőségű és megbízhatóbb telepek.
Ezekre kék belgaXmagyar tarkát mondtak. Szerintetek??
Válasz #4378. hozzászólásra
Köszönöm.Így már tiszta sor.
Válasz #4377. hozzászólásra
Fordítva! A magyar tarkát szokták keresztezni a charolais-sal, végtermék előállítási szempontból. Bár a keresztezett üszők is nagyon jók anyai vonalnak, főleg gyengébb takarmánytermő vidékeken a heterózis hatás miatt.
Miért keresztezik néhányan a Charolais-t Magyar tarkákkal? Mi ennek az előnye?
Nem jobb tiszta fajtát tartani húsmarhának?
ha hoznék charolin üszöket románbol és tartom öket anyatehénnek akkor a szaporulatát az már lehet jol értékesiteni akár exportra is??? az már hivatalosan is magyar??
de behozatal után mit kel velük csinálni mármint hova kell bejenteni???
Válasz #4374. hozzászólásra
a saját nevelésűhöz viszonyítottam a körülmény pedig
ugyan az volt hisz 1 istálóban azomos takarmányozás mégis volt különbség de ez már szerintem genetikára fogható Üdv Joó
Válasz #4372. hozzászólásra
Köszönöm a választ. De gondolom a súlygyarapodást több tényező is befolyásolja. Mint pl. milyen súlygyarapodást örökít a bika vagy a tartási körülmények, a környezet stb.
Válasz #4372. hozzászólásra
bocsi nen egyértelmű amit írtam 4 hónaposak voltak mikor vettem
Válasz #4371. hozzászólásra
nekem volt tavaly adtam le őket nagy sulyba semmi bajuk nem volt csak a sulygyarapodás kevesebb volt mint a saját borjúimnak de a vételára kompenzálta ezt jelzem kb 4 hónaposok voltak . üdv joó
Sziasztok,
Tudja valaki mi a baj az újkígyósi bocikkal?
DE NAGY IGAZSÁG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gyerekek a borjú vásárlásra visszatérve, egy valamit tartsatok mindig szem előtt.
Nem az a drága amit megfizettél és jó, az a drága amiért pénzt adtál és szar.
Válasz #4362. hozzászólásra
Üdv
onnan én is hoztam maidnem csak aznap nem birta megmutatni..pedig számlát is adott volna... délutánra már találtam bocikat MAGYART.
Válasz #4359. hozzászólásra
Kinek milyen kapcsolatai vannak,egy helyre vitek 400 bikát írországból ,8 napig utaztak.tán a hunland szállítota
Válasz #4365. hozzászólásra
Igen,annak már magyar papírja lesz.
Válasz #4363. hozzászólásra
Mert ha a behozott üszőket tovább tartom akkor a szaporulatát lehet értékesíteni?
MI a baj az ÚJKIGYOSI BOCIKAL???????