sziasztok fél millával többet kaptam földalapú támogatást láttam hogy már beszéltetek erről én is benne vagyok a zserkezetátalakítási programba akkor most ez a + összeg amit még nem vártam a kérődzők megemelt fölalapú támogatása lenne é s kb mennyit kapunk darabonként még . várom véleményeteket üdv Jóo
Láttam már hirdetést is másik oldalon fül számot árulni , hiába na nem tanul a magyar hogy ügyeskedésnek sz.pás a vége csak a rossz oldalon , és még szidják a nagyobb árat fizető korrekt vevőket hogy nem hajlandók eljönni se megnézni a marhákat.
150 a kettö....... mostanában az a nagy divat hogy nem adnak a borjuhoz papirt és igy akartak rám tukmálni borjukat hogy irassak ikreket és jo lesz az ugy közben meg sajnálják az 5 ezer ft ot nem értem öket ! ahol kérdeztem 80 az üszö 100 a bika ezek alatta voltak joval igaz naposak de akkor is ! de nagyon elszabadult eza a papirozás dolog.... és már ismerös is kinált 15e ft ért fülszámot papirral!
Nálam már születés után bármikor bemehet a borjú iskolába,tehát olyan 7-8naposan már eszegeti ,purina borjú indító tápot.150kg-nál leválasztom hizlaldába ott csak kukorica 2/3, árpa 1/3,dara várja,köretetőbe széna és csomagolt lucerna adagolva,ez 3q-ig.És aztán dől a lé.
Majd be indul a piac.Elöbb utobb visszajönnek a régi vevők.A török által kinál jó árak után mindenkinek rosszul esik az ár csökkenés.Ma meg tegnap végig olvastam a húsmarha topikot így tisztán látom az ár alakulásokat.
Még két éve nem ismertem ezt a forumot.A disznok mindig közel álltak a szivemhez na meg a gyomromhoz is.Nekünk mindig volt disznó a háynál hol több hol kevesebb.
Szisztok!
A véleményeitekre és segitségeitekre lenne szükségem.Egy olyan gazdaság megalositásán dolgozom amiből pár év mulva el tudnám tartani a családomat.Kétéve komolyabban el kezdtem sertéstartással foglalkozni,de nem váltotta be a hozzáfüzött reményeket.Úgy döntöttem,hogy fokozatosanlecserálem a sertéseket húsmarhára.A kerdő állományomat mt üszőkorjak felneveléséel fogom kezdeni.Eyyeket elsőre mt-vel fogom rakatni,hogy könnyen eljenek.Ezt követően kanadai vonalú charolai bika spermával lesznek rakatva.Az ebből a keresztezésből szármó üsyőkre pedig blonde vagy limo bikát veszek.A bika borjakat kis súlyra hizlalás után eladom.A tehenek nyáron legelnének télen szénát éscsutkát kapnának.A legeltetés a úgytudom csak megoldani,hogy kijárnának a községi legelőre.Lehet,hogy nem sokáig lesz kivitelzhető mert már csak 8 tehén járki.Esetleg valamilyen más fajta tartásmódot tudto javasolni?Amikor elérem a tervezet tehén létszámot ami 30-35 lenne akkor már a bikákat nagy súlyra hizlalnom majd,az üszőket kis súlyra.Abikák napi abrak adagja a test súlyuk 2%-a lenne.De viszont nem tudom mennyi lucernét és szénát adjak mellé?Várom a véleményeteiket,javaslataitokat első sorban PIci,Dizel Tibi,Bán Zolt,Fexco hozzászolásait várom.
Ma megkeresett egy régi kereskedőm és azt mondta hogy a Görög nagyban szeretne nyomulni ,addig amíg a török kitalálja,hogy mit is akar.Most pl ezzel az új vírus vizsgálattal csak kiröhögteti magát ,mert ez a vetélésről szól ,csak hát bikáknál miért is kel ezt vizsgálni ???megérteném ha üszőket levizsgálná,amennyiben tovább tartásra vinné.
No románból hoztak be marhákat amit magyarnak adtak el , de faggyúsabb az ottani hús , trükköztek a fülszámokkal, és a marhák korával, a vér mintákkal stb.
Mivel basztak at a Törököket ?
Nem tudom di mennyit olvastok utána de marhahús hiány van az egész világon !
És azért a Török is emlékszik biztos hogy vett innen Magyarbol jo marhát is és ahonnan jot vett oda biztos vissza tér és nagyon máshonnan p lFranciabol sokkal dragabban tudna venni szóval onnan nem fog !
De amugy is szerintem nem a Török az egyetlen ahová marhat lehet eladni ha nem a Török akkor majd megveszi más !
A megnövelt területalapu az hülyeség. Ugyanannyit kapsz mint a másik, csak valamikor, talán, egyszer, valahol még kapsz lovét, ha bizonyos feltételeket teljesítesz. Ebböl látszik, hogy a kormányzatban full káosz van, de ez nem újdonság.
MEGTALÁLTALAK::A százrétűből kúúúrva nehezen mozdítod el a takarmányt,,nekem ebbe beledöglött 4-5nap és vége lett.Lógassa a nyelvét nehezen szuszog,nyáladzik??Ha tele vered injekcióval akkor már nem vághatod le.Ha mégis beindulna valami,a gyomrot úgy hozod leghamarabb működésbe ha naponta 2kg abrakban egy fél kiló élesztőt teszel és ezt kéz meleg vízzel beáztatod ,előző nap kétszeresére megduzzad enyhén híg legyen.
4476-ra A felfúvódást megnézzük hogy habos-e, amikor egy lenyeletett csövön kiengedjük a gázt. Ha a gáz nem távozik könnyedén hanem habos, akkor kell habromboló. A gazda leírása alapján úgy látom, most az egészséges bendőflóra mielőbbi helyreállítása lenne a legfontosabb. Erre viszont egyik felsorolt készítmény sem képes, legfeljebb támogathatja azt. Nincs az általam leírtaknál gyorsabb módszer erre, nem ismerek bendőmikroba készítményt, de ha van ilyen, azt kell adni.
12829 hozzászólás
Ma mondta az állatorvosom,hogy a schmallenberg vírus vizsgálatához szükséges vért nem lehet ugyanazon a napon levenni a bikákból,mint a többi vért.
Válasz #4527. hozzászólásra
Üsd be a gogliba
Ősi magyar szó .
Válasz #4526. hozzászólásra

mert ijenszot csegen meg nem hallottam.
Válasz #4525. hozzászólásra

Nem egészen,,,,,
T-csegén
Miért kérded??
Válasz #4524. hozzászólásra

tan aroktün születtel.
Válasz #4521. hozzászólásra
Különben jól beszél a csávó,átlássa a dolgokat.
Az nem coff ,,az a lányoknak van
ez varkocs
sziasztok fél millával többet kaptam földalapú támogatást láttam hogy már beszéltetek erről én is benne vagyok a zserkezetátalakítási programba akkor most ez a + összeg amit még nem vártam a kérődzők megemelt fölalapú támogatása lenne é s kb mennyit kapunk darabonként még . várom véleményeteket üdv Jóo
Válasz #4520. hozzászólásra

Szerintem a coffos elmondta a lenyeget ertelmesen.
Hát sokmindenről volt szó, de konkrét gyepgazdálkodásról nem .
Válasz #4518. hozzászólásra

taliándörögdi blonde-s ill a copfos csegei jókat mondott
Echo Tv 10:05 perctől,gyepgazdálkodás húsmarhásokkal!!!!
Válasz #4515. hozzászólásra
Láttam már hirdetést is másik oldalon fül számot árulni , hiába na nem tanul a magyar hogy ügyeskedésnek sz.pás a vége csak a rossz oldalon , és még szidják a nagyobb árat fizető korrekt vevőket hogy nem hajlandók eljönni se megnézni a marhákat.
Válasz #4515. hozzászólásra

szép fényes a szőrük ilyen bocikat érdemes venni
Válasz #4504. hozzászólásra
150 a kettö....... mostanában az a nagy divat hogy nem adnak a borjuhoz papirt és igy akartak rám tukmálni borjukat hogy irassak ikreket és jo lesz az ugy közben meg sajnálják az 5 ezer ft ot nem értem öket ! ahol kérdeztem 80 az üszö 100 a bika ezek alatta voltak joval igaz naposak de akkor is ! de nagyon elszabadult eza a papirozás dolog.... és már ismerös is kinált 15e ft ért fülszámot papirral!
Válasz #4510. hozzászólásra
Köyben jött egy jóbb válasz.
Szerintem kb 2-2.5kg abrak választástól plusz szálas.Kuki 70% árpa 30% ez az én éleménzem

Nálam már születés után bármikor bemehet a borjú iskolába,tehát olyan 7-8naposan már eszegeti ,purina borjú indító tápot.150kg-nál leválasztom hizlaldába ott csak kukorica 2/3, árpa 1/3,dara várja,köretetőbe széna és csomagolt lucerna adagolva,ez 3q-ig.És aztán dől a lé.
Válasz #4509. hozzászólásra
Majd be indul a piac.Elöbb utobb visszajönnek a régi vevők.A török által kinál jó árak után mindenkinek rosszul esik az ár csökkenés.Ma meg tegnap végig olvastam a húsmarha topikot így tisztán látom az ár alakulásokat.
Válasz #4507. hozzászólásra

kösz.es egy 3 mazsas bikanak mijen idős kortol kel az abrak, hogy ezt a sujt elerje.es mi az arany kuk.buz.zab.trit.arpa.köszönöm.
Válasz #4508. hozzászólásra

Most a marha is hullám völgyben van.
Válasz #4506. hozzászólásra

Vannak okosságok amivel ki lehet hozzni de én nem merek hosszan erre alapozni.Olyan mint a hullámvasút egyszer fent egyszer lent.
Válasz #4505. hozzászólásra

Csak aki a hizlaldában van ,csak azt abrakolom,,tehénnek nyista ,kivéve ha gyengélkedőn van.
Válasz #4503. hozzászólásra

Viszont még mindig vannak akik ki tudják hozni ezt az ágazatot is nyereségesre.
Válasz #4497. hozzászólásra

tibi ba,eza 2%az össz:alat alomanyra vonatkozik vagy csak a hizokra.kösz.
Válasz #4502. hozzászólásra
Milyen árba ha szabad kérdezni?
Szépek!
Válasz #4501. hozzászólásra
Nekünk mindig volt disznó a háynál hol több hol kevesebb.
Még két éve nem ismertem ezt a forumot.A disznok mindig közel álltak a szivemhez na meg a gyomromhoz is.
az elsö kettöt ma hoztuk egy bika egy üszö

Válasz #4500. hozzászólásra

Ha 2éve megkérdezel itt valakit megmondta volna ne kezdjél hízóval,,mert ki eszik a vagyonodból.
Válasz #4499. hozzászólásra
Az vagyok már az éven veszek 2 vagy 3 üszőt csak legyen lekeszálva a lucera meg széna.A disznók már majdnem megeték az összes száraz lucernámat.
Válasz #4498. hozzászólásra
csak bizony ez 10év,úgy,hogy kitartónak kell lenned.
Jó a terv ,
Válasz #4497. hozzászólásra
rendben és a többi részéről mi a véleménye?
Válasz #4496. hozzászólásra

2%abrak és annyi széna és lucerna felesben ,amennyit meg bír enni,,,ez a titok.
Szisztok!
A véleményeitekre és segitségeitekre lenne szükségem.Egy olyan gazdaság megalositásán dolgozom amiből pár év mulva el tudnám tartani a családomat.Kétéve komolyabban el kezdtem sertéstartással foglalkozni,de nem váltotta be a hozzáfüzött reményeket.Úgy döntöttem,hogy fokozatosanlecserálem a sertéseket húsmarhára.A kerdő állományomat mt üszőkorjak felneveléséel fogom kezdeni.Eyyeket elsőre mt-vel fogom rakatni,hogy könnyen eljenek.Ezt követően kanadai vonalú charolai bika spermával lesznek rakatva.Az ebből a keresztezésből szármó üsyőkre pedig blonde vagy limo bikát veszek.A bika borjakat kis súlyra hizlalás után eladom.A tehenek nyáron legelnének télen szénát éscsutkát kapnának.A legeltetés a úgytudom csak megoldani,hogy kijárnának a községi legelőre.Lehet,hogy nem sokáig lesz kivitelzhető mert már csak 8 tehén járki.Esetleg valamilyen más fajta tartásmódot tudto javasolni?Amikor elérem a tervezet tehén létszámot ami 30-35 lenne akkor már a bikákat nagy súlyra hizlalnom majd,az üszőket kis súlyra.Abikák napi abrak adagja a test súlyuk 2%-a lenne.De viszont nem tudom mennyi lucernét és szénát adjak mellé?Várom a véleményeteiket,javaslataitokat első sorban PIci,Dizel Tibi,Bán Zolt,Fexco hozzászolásait várom.
Ma megkeresett egy régi kereskedőm és azt mondta hogy a Görög nagyban szeretne nyomulni
,addig amíg a török kitalálja,hogy mit is akar.Most pl ezzel az új vírus vizsgálattal csak kiröhögteti magát ,mert ez a vetélésről szól ,csak hát bikáknál miért is kel ezt vizsgálni ???megérteném ha üszőket levizsgálná,amennyiben tovább tartásra vinné.
Válasz #4492. hozzászólásra

tan most jöttel töröből.
Válasz #4491. hozzászólásra
Mivel verték át a törököt ?
No románból hoztak be marhákat amit magyarnak adtak el , de faggyúsabb az ottani hús , trükköztek a fülszámokkal, és a marhák korával, a vér mintákkal stb.
Válasz #4406. hozzászólásra

Mivel basztak at a Törököket ?
Nem tudom di mennyit olvastok utána de marhahús hiány van az egész világon !
És azért a Török is emlékszik biztos hogy vett innen Magyarbol jo marhát is és ahonnan jot vett oda biztos vissza tér és nagyon máshonnan p lFranciabol sokkal dragabban tudna venni szóval onnan nem fog !
De amugy is szerintem nem a Török az egyetlen ahová marhat lehet eladni ha nem a Török akkor majd megveszi más !
Válasz #4488. hozzászólásra

Én is, de pénz mikor lesz belöke az még kérdéses.
Válasz #4486. hozzászólásra
A megnövelt területalapu az hülyeség. Ugyanannyit kapsz mint a másik, csak valamikor, talán, egyszer, valahol még kapsz lovét, ha bizonyos feltételeket teljesítesz. Ebböl látszik, hogy a kormányzatban full káosz van, de ez nem újdonság.
Válasz #4486. hozzászólásra

Érdekes,,Én meg benne vagyok.
Válasz #4485. hozzászólásra
mit tudsz?
Fejtsd ki bővebben ,,
Érdekes! Engem valahogy kihagytak ebből a megnövelt területalapúból :D
KÉRŐDZŐ VÁLTOZÁSOK
Tibor akkor vagy nem igaz v. még nem publikus.
megellett a feketefriz üszzö is holnap rakok képet a limuzin itt is alkotott

Válasz #4482. hozzászólásra
milyen lóra gondolsz ?????
Milyen kocsi,
Tibor, közeledben eladó kocsi, ló?
Válasz #4479. hozzászólásra
A százrétűből kúúúrva nehezen mozdítod el a takarmányt,,nekem ebbe beledöglött 4-5nap és vége lett.Lógassa a nyelvét nehezen szuszog,nyáladzik??Ha tele vered injekcióval akkor már nem vághatod le.Ha mégis beindulna valami,a gyomrot úgy hozod leghamarabb működésbe ha naponta 2kg abrakban egy fél kiló élesztőt teszel és ezt kéz meleg vízzel beáztatod ,előző nap kétszeresére megduzzad enyhén híg legyen.
MEGTALÁLTALAK::
4476-ra A felfúvódást megnézzük hogy habos-e, amikor egy lenyeletett csövön kiengedjük a gázt. Ha a gáz nem távozik könnyedén hanem habos, akkor kell habromboló. A gazda leírása alapján úgy látom, most az egészséges bendőflóra mielőbbi helyreállítása lenne a legfontosabb. Erre viszont egyik felsorolt készítmény sem képes, legfeljebb támogathatja azt. Nincs az általam leírtaknál gyorsabb módszer erre, nem ismerek bendőmikroba készítményt, de ha van ilyen, azt kell adni.