Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak611 FtBenzin árak600 FtEUR407.17 FtUSD379.79 FtCHF433.65 FtGBP490.68 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #4048. hozzászólásra
Igen, nálunk is ez a tapasztalat. Ezért mertem azt írni anno, hogy a belépéskor jóváhagyott jogosultság a plafon, legalábbis érdemes csak arra számítani. Ha aztán mégis jóváhagynak többet, akkor meg lehet örülni. Lehet, hogy van ellenkezőre is példa, de az a ritkább, sőt én itt a fórumon találkoztam először olyannal, akinek megemelték a jogosultságainak a számát.
Tedd hozzá,hogy a plusz kiosztásra kerülő jogosultságnál előnyt élveznek az új belépők , én még az elmúlt négy évben egyszer sem kaptam plusz jogosultságot!!
Ter.kötött anyatehénre még egy infó: A köv. választ kapta az MVH-tól egy gazda 2012.07. hóban, akinek belépéskor 114 jog.állata volt, de évek óta 128-188 jog. állatra adja be a term.kötött anyatehén tám. kérelmet:
Az anyatehéntartás kérelem egyben jogosultság iránti kérelemnek is minősül, tehát ha például volt 10 jogosultsága, de 14 állatra nyújt be kérelmet, akkor a kérelem további 4 jogosultság iránti kérelem is lesz. Ha túl sok a kérelmező akkor kiosztásnál visszaosztás lehet.
A maximálisan kiosztható jogosultság 1 kérelmezőnek 58,5.
Érdemes nagyon figyelni!A bankszámla vezetésre kötelezettek esetében, 2013. évtől ha egy vevőnek, egy hónapban 1,5 millió ft. felett értékesítesz és kp.-es a kiegyenlítés, akkor a 1.5 millió feletti részre 20% bírságot kell fizetni az eladónak és a vevőnek is.
Beleolvastam a korábbi hozzászólásokban és szeretnék egy kis felvilágosítást kérni. 2012 júniusában megigényeltem az anyatehén támogatást és a kérődző szerkezet-átalakítási programra is jelentkeztem a területalapúba. Most akkor 2012-re jár mindkét támogatás? (így kb. 100 e Ft/anyatehén) Vagy marad az eredeti 50 e Ft körüli összeg? Előre is köszönöm.
Kis bikát kerestek 300kg ig .
Ár max 800ft kg, három kamionnal.
Mondom neki, ez az ár kicsi volt 1100-1200 is.
A két hetes bika 100- 110 ezer forint ki az a hülye aki tartja még fél évig és oda adja 160- 180 ezer forintért,mert a vérvétel és az oltás is a tulajdonost terheli.
Azt mondta az akkor volt, most már több országból is szállíthatnak.
A nagy súlyra azt mondta hogy 40%-kos vámmal terheli a török állam, majd később.
ma olvastam hogy február 5 én jön a török kormányfő tárgyalni.Jöhetne gyorsabban is és jó volna ha indulna.Tegnap felhívtam egy pár embert belföldre 400 de fel kell íratkozni külföldre nem megy.
Ma volt nálunk egy felvásárló, osztrákokhoz vinné
MT-ra mondott 520-at!!!!!!!!!! de csak 6,5-7 mázsától viszi!
HF-re 420....
Tehénre 220-280..............
no comment
ellés után 3 hétre folyt a vááladék belőle be is lett ugorva 3-4 szer is és eddig sem ivarzott biztosak voltunk hogy hasas és a borju csak reggel meg este van alatta szopni.......
én lepődttem meg a legjobban ....... és 3 honapja ellett ugyhogy most talán ha kap vitamint akkor megindul.....
Valóban ki tud valami biztosat szállításról, nagysúlyú Ht.hízómarha, két évesek lesznek február végén szerintetek kockáztassak még egy hónapot vagy ha tudom adjam piti pénzért oda. Ez a török piac olyan hol volt hol nem volt, senki nem tud konkrétat mondani.
Pici! Ha a tehén 2,5-3hónapra nem ivarzik, a borjút naponta csak félórára engedjük alá. A tehenek fele két hétre, valamennyi még 3-4 hétre szokott ivarozni, de nem mind.
egy limuzintol meg egy sarolintol is megkapja akár jobban is a genetikát plusz még meg is szinezi vagy legalábbis joban egy szinű lesz... de ez csak az én véleményem amugy kiváncsi vagyok ezekért a bikákért magyar vagy fekete árat kapsz ....
Hamarosan meg fog indulni, február 5-én jön magyarországra a török államfő. Az alábbi iparágakat fogják tárgyalni: az energetika, az egészségipar, a járműgyártás, az állattenyésztés, az információs és kommunikációs technológia, valamint a környezetvédelmi ipar.
12650 hozzászólás
Üdv! Ha valakit érdekel eladó 2 hasas mt üsző áprilisban és júniusban ellenek valamint 9db vegyes mt.s sarolé, bika illetve üsző átlag 400kg-os egyben. Érdeklődni a nullahat 30 negyvenkettő 85 hatnegyvenegy.
Válasz #4048. hozzászólásra
Igen, nálunk is ez a tapasztalat. Ezért mertem azt írni anno, hogy a belépéskor jóváhagyott jogosultság a plafon, legalábbis érdemes csak arra számítani. Ha aztán mégis jóváhagynak többet, akkor meg lehet örülni. Lehet, hogy van ellenkezőre is példa, de az a ritkább, sőt én itt a fórumon találkoztam először olyannal, akinek megemelték a jogosultságainak a számát.
Válasz #4047. hozzászólásra
Tedd hozzá,hogy a plusz kiosztásra kerülő jogosultságnál előnyt élveznek az új belépők , én még az elmúlt négy évben egyszer sem kaptam plusz jogosultságot!!
Válasz #3978. hozzászólásra
Ter.kötött anyatehénre még egy infó: A köv. választ kapta az MVH-tól egy gazda 2012.07. hóban, akinek belépéskor 114 jog.állata volt, de évek óta 128-188 jog. állatra adja be a term.kötött anyatehén tám. kérelmet:
Az anyatehéntartás kérelem egyben jogosultság iránti kérelemnek is minősül, tehát ha például volt 10 jogosultsága, de 14 állatra nyújt be kérelmet, akkor a kérelem további 4 jogosultság iránti kérelem is lesz. Ha túl sok a kérelmező akkor kiosztásnál visszaosztás lehet.
A maximálisan kiosztható jogosultság 1 kérelmezőnek 58,5.
Válasz #4035. hozzászólásra
Érdemes nagyon figyelni!A bankszámla vezetésre kötelezettek esetében, 2013. évtől ha egy vevőnek, egy hónapban 1,5 millió ft. felett értékesítesz és kp.-es a kiegyenlítés, akkor a 1.5 millió feletti részre 20% bírságot kell fizetni az eladónak és a vevőnek is.
Válasz #4040. hozzászólásra
Igen jár, sőt ha volt ter.elvál. tört.bázisjog., akkor az ext.-re még fizetik a 7600 Ft/jog. is.
Válasz #4043. hozzászólásra
vlm önköltségi kéne.........
Válasz #4042. hozzászólásra
széna 6-8
szalma, kuk.szár 3.5-4
luc 8-10
persze szezonban
Mibe került a parasztnak tavaly 1db bála széna szalma kóró lucc ?
Válasz #4032. hozzászólásra
helló
mt nekem csak mt van saját tehén11db saját nevelésű borju
Beleolvastam a korábbi hozzászólásokban és szeretnék egy kis felvilágosítást kérni. 2012 júniusában megigényeltem az anyatehén támogatást és a kérődző szerkezet-átalakítási programra is jelentkeztem a területalapúba. Most akkor 2012-re jár mindkét támogatás? (így kb. 100 e Ft/anyatehén) Vagy marad az eredeti 50 e Ft körüli összeg? Előre is köszönöm.
Amit a magyar felvásárlók mondtak az könnyen felejthető
Kis bikát kerestek 300kg ig .
Ár max 800ft kg, három kamionnal.
Mondom neki, ez az ár kicsi volt 1100-1200 is.
A két hetes bika 100- 110 ezer forint ki az a hülye aki tartja még fél évig és oda adja 160- 180 ezer forintért,mert a vérvétel és az oltás is a tulajdonost terheli.
Azt mondta az akkor volt, most már több országból is szállíthatnak.
A nagy súlyra azt mondta hogy 40%-kos vámmal terheli a török állam, majd később.
Válasz #4036. hozzászólásra
ez mán valami
és mennyire nyúltak volna a zsebükbe?
Ez a Földi volt nálam de más árakat mondott.
Ma volt nálam egy Gritta nevű is.
De nem ez a slussz poén, felhivott egy török is.
Válasz #4033. hozzászólásra
arról nem is beszélve, h UTALÁSSAL fizetne.....
ma olvastam hogy február 5 én jön a török kormányfő tárgyalni.Jöhetne gyorsabban is és jó volna ha indulna.Tegnap felhívtam egy pár embert belföldre 400 de fel kell íratkozni külföldre nem megy.
Válasz #4028. hozzászólásra
ismerjük itt is még nem volt vele dolgom mert mindig a legolcsobb árat mondja a környéken......
Válasz #4030. hozzászólásra
Mt vagy fekete?
Válasz #4028. hozzászólásra
Békésmegyében van hire, nagyonjol tud
igérni de még szállitásrol nem hallotam.
Válasz #4025. hozzászólásra
sziasztok 1 hete vitték tőlem békés megye 6.5 q -560 ft 7q-tól 580ft , 6q-tól 530 ft , helyszinen fizetve ,
nem tudjátok a szerkezet átalakításihoz hogyan kell avállalt kötelezettségek teljesítését bejelenteni mi kell hozzá ?
üdv joó
Válasz #4027. hozzászólásra
akkor b.sszon egyedül!
Földi nevű felvásárlót ismeritek?
Ma volt nálunk egy felvásárló, osztrákokhoz vinné
MT-ra mondott 520-at!!!!!!!!!! de csak 6,5-7 mázsától viszi!
HF-re 420....
Tehénre 220-280..............
no comment
Válasz #4021. hozzászólásra
ellés után 3 hétre folyt a vááladék belőle be is lett ugorva 3-4 szer is és eddig sem ivarzott biztosak voltunk hogy hasas és a borju csak reggel meg este van alatta szopni.......
én lepődttem meg a legjobban ....... és 3 honapja ellett ugyhogy most talán ha kap vitamint akkor megindul.....
Valóban ki tud valami biztosat szállításról, nagysúlyú Ht.hízómarha, két évesek lesznek február végén szerintetek kockáztassak még egy hónapot vagy ha tudom adjam piti pénzért oda. Ez a török piac olyan hol volt hol nem volt, senki nem tud konkrétat mondani.
na hogy áll a hizomarha ára?
Válasz #4005. hozzászólásra
Van ebben más is.
Válasz #4015. hozzászólásra
sok szerencsét az elléshez.
Pici! Ha a tehén 2,5-3hónapra nem ivarzik, a borjút naponta csak félórára engedjük alá. A tehenek fele két hétre, valamennyi még 3-4 hétre szokott ivarozni, de nem mind.
Válasz #4019. hozzászólásra
elég egyszer is leirni megértem én ugyis
Pici! Adj neki naponta 2-3 sárgarépát! Akkor lesz sárgatest..:)
Öt elő hasú üsző és három tehén blondal lett rakva, magyar tarkák kíváncsi leszek az utódokra nekünk még nem volt.
Válasz #4013. hozzászólásra
sok szerencsét!
Válasz #4011. hozzászólásra
meg probáljuk mondjuk tegnap odébb lettek kötve eggyel de az nem nagy hely változás de most hogy belenyúltak hátha
http://nemakft.com/vagomarha.html
A kedvenc fajtám húsmarhába: blonde d’aquitane
Pici csinálj neki hely változást.
És ami örök vessző paripám búzakorpa+zeolit.
Válasz #4008. hozzászólásra
Az..... azt modnta takarmány nem elég neki kéne neki abrak meg valami vitaminos cucc ugyhogy most vitamint fogja kapni és majd meglátjuk....
Válasz #4004. hozzászólásra
MT árat eddíg meg kaptam érte,R1-2 őn nemörökít a limó sh sem ennyit,
Tiszta vérű?
Válasz #4006. hozzászólásra
limuzin
Pici milyen fajta az a tehén ami nem indul?
Válasz #3997. hozzászólásra
Ez meg a testvére, fekete angusz+limuzin.
Válasz #4002. hozzászólásra
egy limuzintol meg egy sarolintol is megkapja akár jobban is a genetikát plusz még meg is szinezi vagy legalábbis joban egy szinű lesz... de ez csak az én véleményem amugy kiváncsi vagyok ezekért a bikákért magyar vagy fekete árat kapsz ....
Válasz #4000. hozzászólásra
ugy tudom rakott nem emlitette hogy embriozott volna
Válasz #3998. hozzászólásra
"ha nem fajtatiszta akkor nem igen látszik rajta az a plusz genetika!"
ezeknek az "apja"F 1 es vagyi is 50% kék belga vonalat tartalmaz, és azt mondod nem látszik a plusz, .......
Válasz #3999. hozzászólásra
Hamarosan meg fog indulni, február 5-én jön magyarországra a török államfő. Az alábbi iparágakat fogják tárgyalni: az energetika, az egészségipar, a járműgyártás, az állattenyésztés, az információs és kommunikációs technológia, valamint a környezetvédelmi ipar.