én nem értek semmit se ezekhez a legelő állatkákhoz, csak figyelgetem a témát. itt a környéken mindenki fekete bocit vesz, csak kicsit nem értem, hogy miért nem színeset. logikusan gondolkodva kevesebb takarmány kell a húshasznúhoz és a drágább borjúárat kompenzálja a magasabb felvásárlási ár
én nem hizlalok csak akik tőlem viszik a növendéket velük szoktam beszélgetni
egyik sem etet tápot de száraz CGF-et ill feltárt szóját szoktak ill. lucernát lucernával nyomják de réti szénát köles szalmát esetleg szárat csak csemegének.
Mézga ilyenről pontos adatot nem tudok de mikor kezdtem és nem voltam tisztában a fülszám ill marhaleveles dolgokkal két üszővel bevittek az erdőbe így kénytelen voltam őket kimérni
külsőre a fekete üsző 20-25 centivel magasabb ill legalább ennyivel hosszabb is volt legalább 50kilóval többnek gondoltam mint a kisebb limo üszőt aztán mikor szétkaptuk őket a kis limoból 20kilóval több hús jött ki. mai napig nem értem hol rejtegette a kis vörös
nyilván ha limuzint fejném akkor meg a fekete röhögné körbe egyszerűen másra lettek kitalálva
Ezt az eredményt,magyartarka,limuzin esetén mivel érted el?Saját tapasztalat szerinte,ehhez minőségi hízó táp is kell,(szilász,száraz lucerna,dara,siló nem elég ehhez), ha jól gondolom.
Az ára vagy a tartás ideje? Igazából az a helyzet, hogy lényegtelen hogy mennyire jó biznisz, mert ennél jobbért nem megy el. Ráadásul december közepén leáll a török is tavaszig tán... Aztán ha átlépjük a 24 hónapot, akkor már délután van neki...
Estére írok e-mail-t majd. Fater telefonjában vannak számok. Ma volt szállítás tudtommal itt nálunk 2 helyen. De vasárnap megint lesz, akkor ha jól tudom a Hunlandosok szállítanak a környékről.
Sziasztok! Kérdezném ha túl lépen a 20 napot a marhalevél leadáskor, mennyi büntetőt kell fizetni,mert olyan 15- 30 ezrekről beszélnek , olyan 15 napos csúszással.
Sziasztok!Van 2 bikabocim,és az egyiknek mindkét lapockáján kilátszik a bőre(rózsaszin,nem pörkös)ez mitől lehet?:ledörgölte,vagy esetleg valami fertőzés?Megnézessem a dokival,nem nevet ki?Köszike!!!
Azt azért tegyük hozzá,hogy kettő feketét tudok venni egy mt borjúért.Szerintem ez is fontos dolog.Sőt én pl csak emiatt dontöttem a feketék mellett.Szép lassan majd lehet fogok húshasznút tartani de kezdésnek szerintem jó a holstein is.
12826 hozzászólás
Válasz #2875. hozzászólásra

Országosan veszik,, de egy db-ért nem fognak házhoz menni ez hót zihher.
Válasz #2874. hozzászólásra
hát csongrád megyében is veszik szerinted
Válasz #2871. hozzászólásra

Mire is gondolsz most??,
Válasz #2870. hozzászólásra
én nem értek semmit se ezekhez a legelő állatkákhoz, csak figyelgetem a témát. itt a környéken mindenki fekete bocit vesz, csak kicsit nem értem, hogy miért nem színeset. logikusan gondolkodva kevesebb takarmány kell a húshasznúhoz és a drágább borjúárat kompenzálja a magasabb felvásárlási ár
Hozzám holnap jönnek megnézni a feketéimet és megbeszélni a részleteket.Nagysúly és 520+komp-nál tartunk.
Válasz #2866. hozzászólásra
és ezt minden hunlandos szedi
Válasz #2869. hozzászólásra
én nem hizlalok csak akik tőlem viszik a növendéket velük szoktam beszélgetni
egyik sem etet tápot de száraz CGF-et ill feltárt szóját szoktak ill. lucernát lucernával nyomják de réti szénát köles szalmát esetleg szárat csak csemegének.
Mézga ilyenről pontos adatot nem tudok de mikor kezdtem és nem voltam tisztában a fülszám ill marhaleveles dolgokkal két üszővel bevittek az erdőbe így kénytelen voltam őket kimérni
külsőre a fekete üsző 20-25 centivel magasabb ill legalább ennyivel hosszabb is volt legalább 50kilóval többnek gondoltam mint a kisebb limo üszőt aztán mikor szétkaptuk őket a kis limoból 20kilóval több hús jött ki. mai napig nem értem hol rejtegette a kis vörös
nyilván ha limuzint fejném akkor meg a fekete röhögné körbe egyszerűen másra lettek kitalálva
Válasz #2862. hozzászólásra
Ezt az eredményt,magyartarka,limuzin esetén mivel érted el?Saját tapasztalat szerinte,ehhez minőségi hízó táp is kell,(szilász,száraz lucerna,dara,siló nem elég ehhez), ha jól gondolom.
Válasz #2865. hozzászólásra

Hunland
Válasz #2862. hozzászólásra
a feketének mennyivel rosszabb a takarmányértékesítése?
Válasz #2865. hozzászólásra

Beírod a gogliba ,hogy Hunland és kiírja neked.
Válasz #2864. hozzászólásra
valami elérhetőség
Válasz #2863. hozzászólásra

Hunland
Válasz #2861. hozzászólásra

és megtudnád ennek a felvásárlónak a telefon számát adni
Válasz #2856. hozzászólásra
fekete és egy színes kisbika között 50e a különbség
19-20 hónapra már 8q felett vannak ráadásul drágábban viszik 100-150el
Válasz #2858. hozzászólásra

Limuzin 3q-ig
1000ft felett
Válasz #2849. hozzászólásra
nekem is megadnád a telefon számokat
Válasz #2854. hozzászólásra
magyartarkát
Válasz #2857. hozzászólásra

és milyet mennyiért és kinek
Válasz #2841. hozzászólásra

Szerdán este 9-kor beraktam a bocókat.
Válasz #2855. hozzászólásra
Az ára vagy a tartás ideje? Igazából az a helyzet, hogy lényegtelen hogy mennyire jó biznisz, mert ennél jobbért nem megy el. Ráadásul december közepén leáll a török is tavaszig tán... Aztán ha átlépjük a 24 hónapot, akkor már délután van neki...
Válasz #2853. hozzászólásra

az nem jó biznic
Ma volt szállítás.350kg-os bikámat 280kg-ban vitték el és 970+áfa
Válasz #2852. hozzászólásra

Mindenestől ennyi. 19-20 hónaposak voltak. Az utóbbi két hónapban semmi szállítás nem volt a környéken.
Válasz #2850. hozzászólásra
+ÁFA?
mennyi időre hízik meg ekkorára egy fekete?
Válasz #2850. hozzászólásra

Egyébként elmentek a feketék 550/kg áron. 625 kilós átlaggal
Válasz #2840. hozzászólásra
Estére írok e-mail-t majd. Fater telefonjában vannak számok. Ma volt szállítás tudtommal itt nálunk 2 helyen. De vasárnap megint lesz, akkor ha jól tudom a Hunlandosok szállítanak a környékről.
Válasz #2847. hozzászólásra

és mi lesz velük?
Válasz #2845. hozzászólásra

600-ért vettem én is(-8%) a héten 4 db limousint olyan 600-650 kg-sak.
Válasz #2844. hozzászólásra

Így egyszerűbb
Szegény öreg, jól megrúgta
Helyi felvásárló 500at mond a feketére, 600at a MT-ra....
Mi legyen?
http://www.youtube.com/watch?v=SamX4Kyw_Fo

Válasz #2797. hozzászólásra

na tudsz már valamit
Válasz #2834. hozzászólásra

igen az
T.Diesel Tibor! Volt a Hunland? és mit mondott mert engem csak hiteget persze lehet nem Ő tehet róla.
Válasz #2833. hozzászólásra
Felvásárló telefonszámát megtudnád adni?
Sziasztok! Kérdezném ha túl lépen a 20 napot a marhalevél leadáskor, mennyi büntetőt kell fizetni,mert olyan 15- 30 ezrekről beszélnek , olyan 15 napos csúszással.
igen telefon szám kéne
Válasz #2821. hozzászólásra

sz-sz bereg megye szombaton konkrétab árat mondanak
Válasz #2835. hozzászólásra
Noromectin,Ivermectin,Neostomosan stb.
Sziasztok!Van 2 bikabocim,és az egyiknek mindkét lapockáján kilátszik a bőre(rózsaszin,nem pörkös)ez mitől lehet?:ledörgölte,vagy esetleg valami fertőzés?Megnézessem a dokival,nem nevet ki?Köszike!!!
Felvásárló telefonszáma? :-)
Békésből holnap mennek holsteinek 550/kg áron 500 kiló felettiek, törökbe.
http://www.bovinetrade.ro/index.php
valaki tud akkor felvásárlót mondani

Azt azért tegyük hozzá,hogy kettő feketét tudok venni egy mt borjúért.Szerintem ez is fontos dolog.Sőt én pl csak emiatt dontöttem a feketék mellett.Szép lassan majd lehet fogok húshasznút tartani de kezdésnek szerintem jó a holstein is.
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat. Mekkora legelő kellene szerintetek 5db bikának, vagy mennyi bála széna?
Válasz #2823. hozzászólásra
3ha böven elég. ekkora területtel beválalhatod az 5-6 is! csak hus hasznut vegyél!! limo,charolin,blonde,magyartarka!
bikákról van szó.