Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
silot nem akarják zabálni a bikák.... pedig első 3 nap tömték magukba most meg hozzá se nyulnak .... mellettük az üszők meg ugyanugy tömik!! és mind ugyanazt kapja!!! meleg miatt lehet? száraz kukiszárat meg ennék csak már nincsen! rosthiány? vagy csak a meleg miatt?szépen megért pedig a silo jo illata is van de nem akarják enni.... ötlet?
Sziasztok én azt szeretném kérdezni,hogy az üszőket is le lehet adni esetleg magánemberként vágóhidakra?Esetleg Hajdú-Biharban tud valaki ien helyet?Köszönöm a választ.
Üdv.mindenkinek!
Beszéltem pár felvásárlóval,de azt látom hogy össze vissza beszélnek az árakról nagyon le akarják nyomni.valamelyik 700-1000-ig mond kissúlyra húshasznúra és hogy a friz nem kell, a másik 1000ft ad és azt mondja hogy ugyan úgy megy mint korábban és majd a friz is indul nem sokára.nem igazán lehet el menni rajtuk.meg szerintem melyiknek milyen piaca van.pld.érdeklődtem náluk angusokról hogy kellenek-e mindenáron le akarnak bezsélni róla a másik kereskedőnek meg kell.
Értem
És törökbe most mennyiért megy és hány kilóig lehet adni?
Mert hallottam olyat hogy még a 300 kilósat is megveszik az embertől 1200ft/kg-ért míg más azt mondja, hogy 220-250 kilóig veszik 1070/kg áron, mert még a kereskedőnek egy hónapig kell tartania karanténban ezért veszik ilyen kis méretben.
jobban megérte Erdélybe kivinni, mint mondjuk törökbe?
Hali tud valaki informálni,sürgős lenne 2 db magyar tarka bikát leadnom, 6-700 kilósak. kinek érdemes eladnom? beszélnek felénk már600 ft/ kg is. nemrégiben még 740 ről volt szó csak elfelejtették elvinni. ha tud valaki segíteni megköszönném.
Lenne egy kérdésem.
Olvastam, hogy Ön egyedül vitte ki törökbe a húsmarhát.
Elmondaná, hogy hogy sikerült?
Megéri kivinni, és kihagyni a kereskedőt?
Sok vele a munka?
Illetve hány darabtól érdemes foglalkozni vele?
3 mázsásakat vitt ki?
Válaszát előre is köszönöm.
Megéri itatós borjakat venni?
Sok velük a gond,milyen áron kapható a tejpor?
Valamint még azt szeretném megtudni hogy 3 oldalról zárt beálló elég nekik vagy mindenképp istállóba kéne még legyenek
most mondták az előbb hogy 690 a magyar nagysuly!!! és mennek kifele a törökök mert romániában feloldották a kéknyelv miatti zárat!!!!! megy lefele az ár ennyit mondtak remélem nem igaz .....
600ft/kg alatt nem szabad odaadni a nagybikát!!
Beba... ha visszafelé mennének az árak!!
Két vágóhídat kérdeztem az egyik ajánlott 550-et a másik 600-at! Ismerősnek megy el 6db rövid időn belül 640-ért! nem szabad bedőlni minden mende mondának és odaadni szarér hugyért!
Töröknek ment a kis súly 1000+kompenzáció.Ennyit kap a őstermelő. Nagy súly Belföld. Érdekes, hogy a tehén vágó, /persze minőség/ az 420Ft/Kg.
Felénk már kérnek 1 guriga lucernáért 10-12 ezret is, ha így számolunk akkor nagyon karcsú a zsé.
Keddi szállítással vittek, Húshasznú 200-300kg-ig.
1070Ft/Kg. Fríz nagysúlyt csak belföldre,állitólag az export pihen, az ár 450Ft/Kg.A felvásárló azt mondta ne idegeskedjek 400-nál megáll alá nem igen megy.
Ja és Szolnok megye.
Remélem máshol jobb az ár.
Könnyűszerkezetes istállóval van valakinek tapasztalata?
Marháknál mennyire válik be?
Kifutóval képzelném el, az épület 100m2 lenne.
Árakról, megbízható kivitelezőről valakinek van valami infója?
Szevasztok!
Karám építés előtt állok,és azt szeretném kérdezni,hogy szerintetek betonozzam-e az alját vagy ne?
Melyik a jobb,kiváncsi lennék a véleményetekre,tapasztalatotokra kinek milyen van?
Előre is köszönöm!
Télen négy tehén egy hét alatt tényleg bever egy 180x150-es körbálát, plusz még egy vödör darát+ egy tejesláda silót. Szerintem elvannak kényeztetve, nagyok is
Nekünk , most éppen kicsit kevés tehenünk van, de álltalában négy magyartarka hízóbikát tartunk, hatszáz kg-os fizetősúlyig, ősszel fognak elmenni, nemtudom mennyire gazdaságos ez a tartási forma. A tehenek legelnek , a bikiák istállóban vannak. Fater ebben bízik, én inkább hajlanék a mezőgazdaság felé, majd elválik, mindkettőt csinálni egyszerre nem egyszerű, el kéne dönteni vagy ez vagy az
ha szerencsés vagy akkor az orvos csak a marha levélhez meg egy tbc oltáshoz kell. az 4-5 ezer a kettö! a vérvételt is ö csinálja de az lehet 10-20ezer utlevéllel halottam már mindegyiket. nekem 16800volt.
még folyamatba vannak: de a nagyobbak olyan 250-280kg a kissebek 190-210kg de már kb 2/3-a elfogyot a szálasomnak is meg az abraknak is! kötött tartásban valoszinüleg már nagyobbak lenének, de 3 müszakos munkarend mellet nem fér bele a kötött tartással valo napi melo! igy azért egyszerübb.
Nalunk a 4 üszö 1 het alatt bever 1 körbala lucernat, pedig nem hizlaljuk öket, csak ugy vannak. Ha bikak lennenek es hizlalnank akkor lenne mondjuk 4 nap.
Ezek alapjan szamold ujra a kepleted.
Ja es abrakot se kapnak valami tul sokat, de egy 10l vödör elmegy naponta.
számolj már.... ha választottol számolod is a takarmányt akkor is ha akkor kb 150kg még 150kg ot kell ráhizlalni!!! a husfajta minimum 1kg per napot hizik.... akkor 150 napra kell neked takarmány! ha te a 4 bálát elosztod 150 napra akkor neked 40 napra elég 1 bála lucerna????? több mint egy honapig?? 4 bikának? remélem nem gondoltad komolyan!
az a 4 bika ha eléri a 250kg ot az betolja neked a körbálát 1-1,5 hét alatt is!
abrakrol meg ne is beszéljünk! napi 2 kg ot simán bevernek akármilyen kaját is nyomsz nekik az 150 nappal számolva 3mázsa körül van /db
én 7 választási bikára hoztam 20 herét és 10 szénát! meg 25q takarmányt! de azért számolj azzal hogy elkell menni érte és az üzemanyag sem ingyen van, számold a marha levelet, az orvost , nyalosot és a vitaminokat az utlevelet meg a vérvételt is, és azért akkor meguszod minden gond nélkül! ja és plussz ha leadod az ado! de mindig az a kérdés hogy mit menyiért tudsz beszerezni és honnan??? meg hogy le-e tudod adni.
Hát először veszel mondjuk 10 körbála szénát, 10 körbála szalmát, és meg tudod, hogy mi mennyi kell...
Ha elfogy akkor veszel valahonnan, és akkor legközelebb többet veszel. Ennyi. Azért nem tudnak pontosabban válaszolni Neked, mert van aki többet ad marhának, vagy keveset ad.
(Szerintem jól mondtam, ha nem, akkor majd a nagyok megmondják.)
Azért érdeklődök hogy tudjak kalkulálni,aratáskor kapok 1,5q kukoricát és azt szerettem volna tudni hogy az mennyi ideig lenne elég meg hogy kb mennyi bálát kéne beszereznem hogyha 2-3 db bikában gondolkodok kezdésnek
12713 hozzászólás
silot nem akarják zabálni a bikák.... pedig első 3 nap tömték magukba most meg hozzá se nyulnak .... mellettük az üszők meg ugyanugy tömik!! és mind ugyanazt kapja!!! meleg miatt lehet? száraz kukiszárat meg ennék csak már nincsen! rosthiány? vagy csak a meleg miatt?szépen megért pedig a silo jo illata is van de nem akarják enni.... ötlet?
Válasz #2311. hozzászólásra
Az bőven elég nekik.
2t kukorica kb mennyi ideig elég 3 választási bikának 300kg hízlalásig?
Válasz #2302. hozzászólásra
Erre tudna nekem valaki válaszolni?
Válasz #2308. hozzászólásra
Minél nagyobb és kövérebb annál drágább ,,ár ,passz ,selejt jó tehén 420+fa.
Válasz #2307. hozzászólásra
Köszönöm a választ,esetleg nemtudod mennyi az annyi,és ott is van sújhatár mint egyébként,vagy eggyet gondolok és viszem a jószágot.
Válasz #2306. hozzászólásra
Persze ,hogy lehet,Egri vágóhíd.
Sziasztok én azt szeretném kérdezni,hogy az üszőket is le lehet adni esetleg magánemberként vágóhidakra?Esetleg Hajdú-Biharban tud valaki ien helyet?Köszönöm a választ.
Üdv.mindenkinek!
Beszéltem pár felvásárlóval,de azt látom hogy össze vissza beszélnek az árakról nagyon le akarják nyomni.valamelyik 700-1000-ig mond kissúlyra húshasznúra és hogy a friz nem kell, a másik 1000ft ad és azt mondja hogy ugyan úgy megy mint korábban és majd a friz is indul nem sokára.nem igazán lehet el menni rajtuk.meg szerintem melyiknek milyen piaca van.pld.érdeklődtem náluk angusokról hogy kellenek-e mindenáron le akarnak bezsélni róla a másik kereskedőnek meg kell.
hf kis súlyú bikáknak van piaca?milyen áron lehet őket eladni?
Válasz #2300. hozzászólásra
800ft/kg alatt ne add oda senkinek!!!
Válasz #2301. hozzászólásra
Értem
És törökbe most mennyiért megy és hány kilóig lehet adni?
Mert hallottam olyat hogy még a 300 kilósat is megveszik az embertől 1200ft/kg-ért míg más azt mondja, hogy 220-250 kilóig veszik 1070/kg áron, mert még a kereskedőnek egy hónapig kell tartania karanténban ezért veszik ilyen kis méretben.
jobban megérte Erdélybe kivinni, mint mondjuk törökbe?
Válasz #2299. hozzászólásra
Törökbe nem tudom kivinni csak kereskedőn keresztül,,Románba adtam el üszőket kereskedő nélkül .
Hali tud valaki informálni,sürgős lenne 2 db magyar tarka bikát leadnom, 6-700 kilósak. kinek érdemes eladnom? beszélnek felénk már600 ft/ kg is. nemrégiben még 740 ről volt szó csak elfelejtették elvinni. ha tud valaki segíteni megköszönném.
Válasz #2206. hozzászólásra
Kedves Diesel.
Lenne egy kérdésem.
Olvastam, hogy Ön egyedül vitte ki törökbe a húsmarhát.
Elmondaná, hogy hogy sikerült?
Megéri kivinni, és kihagyni a kereskedőt?
Sok vele a munka?
Illetve hány darabtól érdemes foglalkozni vele?
3 mázsásakat vitt ki?
Válaszát előre is köszönöm.
További szép napot!
Moderálási elveink miatt törölve.
Czanik Sanyi (1178)
2012-07-24 12:30:44
Válasz #2296. hozzászólásra
köszi!
Válasz #2290. hozzászólásra
06 30 409 9139 Tamás Zsolt
Megéri itatós borjakat venni?
Sok velük a gond,milyen áron kapható a tejpor?
Valamint még azt szeretném megtudni hogy 3 oldalról zárt beálló elég nekik vagy mindenképp istállóba kéne még legyenek
Előre is köszönöm a válaszokat :)
most mondták az előbb hogy 690 a magyar nagysuly!!! és mennek kifele a törökök mert romániában feloldották a kéknyelv miatti zárat!!!!! megy lefele az ár ennyit mondtak remélem nem igaz .....
tölünk 630-ért vitték multhéten a nagysulyu fekete bikákat.
Válasz #2288. hozzászólásra
600ft/kg alatt nem szabad odaadni a nagybikát!!
Beba... ha visszafelé mennének az árak!!
Két vágóhídat kérdeztem az egyik ajánlott 550-et a másik 600-at! Ismerősnek megy el 6db rövid időn belül 640-ért! nem szabad bedőlni minden mende mondának és odaadni szarér hugyért!
Válasz #2289. hozzászólásra
Töröknek ment a kis súly 1000+kompenzáció.Ennyit kap a őstermelő. Nagy súly Belföld. Érdekes, hogy a tehén vágó, /persze minőség/ az 420Ft/Kg.
Felénk már kérnek 1 guriga lucernáért 10-12 ezret is, ha így számolunk akkor nagyon karcsú a zsé.
valaki nem tudja véletlenül annak a cégnek számát akik itt hirdettek régebben marha szarvtalanítást ill csülökápolást? talán szolnokiak voltak
Válasz #2288. hozzászólásra
gondolom plusz áfa és töröknek vitték?
Válasz #2287. hozzászólásra
Keddi szállítással vittek, Húshasznú 200-300kg-ig.
1070Ft/Kg. Fríz nagysúlyt csak belföldre,állitólag az export pihen, az ár 450Ft/Kg.A felvásárló azt mondta ne idegeskedjek 400-nál megáll alá nem igen megy.
Ja és Szolnok megye.
Remélem máshol jobb az ár.
vittek valakitöl mostanában exportra bikát?? ha igen miet? mekkorát?? menyiért??
Moderálási elveink miatt törölve.
Czanik Sanyi (1178)
2012-07-18 15:04:17
Sziasztok!
Könnyűszerkezetes istállóval van valakinek tapasztalata?
Marháknál mennyire válik be?
Kifutóval képzelném el, az épület 100m2 lenne.
Árakról, megbízható kivitelezőről valakinek van valami infója?
Válasz #2282. hozzászólásra
Nálam jobban bevált a lebetonozás.Sokkal könnyebben tudom a bobcattel kitrágyázni.Ráadásul nem süllyednek bele.
Válasz #2282. hozzászólásra
a fedett etetö rész alját szokták lebetonozni a többit nem mert ahol esznek ott lesz a legtöbb trágya és azt sürübben kell takarítani!
Szevasztok!
Karám építés előtt állok,és azt szeretném kérdezni,hogy szerintetek betonozzam-e az alját vagy ne?
Melyik a jobb,kiváncsi lennék a véleményetekre,tapasztalatotokra kinek milyen van?
Előre is köszönöm!
Válasz #2279. hozzászólásra
én szoktam látni szürkékkel együtt! de szerintem az is csak arra való mint a szürkemarha! másra nem igen.....
Foltos hármasikrek
Valaki foglalkozik-e bivallyal? Mi a véleményetek a tartásáról?
Válasz #2277. hozzászólásra
Télen négy tehén egy hét alatt tényleg bever egy 180x150-es körbálát, plusz még egy vödör darát+ egy tejesláda silót. Szerintem elvannak kényeztetve, nagyok is
Nekünk , most éppen kicsit kevés tehenünk van, de álltalában négy magyartarka hízóbikát tartunk, hatszáz kg-os fizetősúlyig, ősszel fognak elmenni, nemtudom mennyire gazdaságos ez a tartási forma. A tehenek legelnek , a bikiák istállóban vannak. Fater ebben bízik, én inkább hajlanék a mezőgazdaság felé, majd elválik, mindkettőt csinálni egyszerre nem egyszerű, el kéne dönteni vagy ez vagy az
ha szerencsés vagy akkor az orvos csak a marha levélhez meg egy tbc oltáshoz kell. az 4-5 ezer a kettö! a vérvételt is ö csinálja de az lehet 10-20ezer utlevéllel halottam már mindegyiket. nekem 16800volt.
Válasz #2269. hozzászólásra
Orvos kb mennyiből van meg?valamint a vérvétel mennyi darabonként?
Válasz #2271. hozzászólásra
még folyamatba vannak: de a nagyobbak olyan 250-280kg a kissebek 190-210kg de már kb 2/3-a elfogyot a szálasomnak is meg az abraknak is! kötött tartásban valoszinüleg már nagyobbak lenének, de 3 müszakos munkarend mellet nem fér bele a kötött tartással valo napi melo! igy azért egyszerübb.
Válasz #2259. hozzászólásra
Nalunk a 4 üszö 1 het alatt bever 1 körbala lucernat, pedig nem hizlaljuk öket, csak ugy vannak. Ha bikak lennenek es hizlalnank akkor lenne mondjuk 4 nap.
Ezek alapjan szamold ujra a kepleted.
Ja es abrakot se kapnak valami tul sokat, de egy 10l vödör elmegy naponta.
Válasz #2271. hozzászólásra
számolj már.... ha választottol számolod is a takarmányt akkor is ha akkor kb 150kg még 150kg ot kell ráhizlalni!!! a husfajta minimum 1kg per napot hizik.... akkor 150 napra kell neked takarmány! ha te a 4 bálát elosztod 150 napra akkor neked 40 napra elég 1 bála lucerna????? több mint egy honapig?? 4 bikának? remélem nem gondoltad komolyan!
az a 4 bika ha eléri a 250kg ot az betolja neked a körbálát 1-1,5 hét alatt is!
abrakrol meg ne is beszéljünk! napi 2 kg ot simán bevernek akármilyen kaját is nyomsz nekik az 150 nappal számolva 3mázsa körül van /db
Válasz #2269. hozzászólásra
hány kilósra hízlaltad őket?
ez jó
én 7 választási bikára hoztam 20 herét és 10 szénát! meg 25q takarmányt! de azért számolj azzal hogy elkell menni érte és az üzemanyag sem ingyen van, számold a marha levelet, az orvost , nyalosot és a vitaminokat az utlevelet meg a vérvételt is, és azért akkor meguszod minden gond nélkül! ja és plussz ha leadod az ado! de mindig az a kérdés hogy mit menyiért tudsz beszerezni és honnan??? meg hogy le-e tudod adni.
Válasz #2267. hozzászólásra
Nincsmit.
Válasz #2266. hozzászólásra
Köszi a segítséget
Ha bárkinek van még hozzáfűznivalója várom
Válasz #2265. hozzászólásra
A takarmánynál is úgy van, ha nem elég, akkor veszel.
(Nekem azt mondják, hogy nem kell előre gondolkodni, hogy mi mennyi kaja kell. Vedd meg, és meg tudod.)
Válasz #2264. hozzászólásra
Hát először veszel mondjuk 10 körbála szénát, 10 körbála szalmát, és meg tudod, hogy mi mennyi kell...
Ha elfogy akkor veszel valahonnan, és akkor legközelebb többet veszel. Ennyi. Azért nem tudnak pontosabban válaszolni Neked, mert van aki többet ad marhának, vagy keveset ad.
(Szerintem jól mondtam, ha nem, akkor majd a nagyok megmondják.)
Azért érdeklődök hogy tudjak kalkulálni,aratáskor kapok 1,5q kukoricát és azt szerettem volna tudni hogy az mennyi ideig lenne elég meg hogy kb mennyi bálát kéne beszereznem hogyha 2-3 db bikában gondolkodok kezdésnek