Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
De ha azt számolom, hogy egy tehén tejen felnevel mondjuk 4 borjút 3 hónapos korukig és utána kb egy mázsa tengeri meg egy körbála széna vagy lucerna kell neki és ott van hogy 3 mázsa a borjú
mehet ki törökbe
és máris ott vagyok, hogy ha mindent veszek is borjanként kb 100 ezer a haszon de inkább több
ezt én akárhogy számolom is nyereséges, még ha veszem is a borjút
összegezve akkor úgy nyereséges ha magunk termeljük meg a takarmányt meg mindent,
de ki lehet hozni kevésbé nyereségesre is úgy ha vesszük a nagy részét csak jó áron gondolok itt 4000ft-os kukoricára meg 300-400ft-os kis lucernabálára
azt mondta hogy ki lehetne számolni a marha tartást simán veszteségesre is meg full nyereségesre is csak nem mindegy ki mit számol magának és mennyiért!!!!! mert lehet számolni a lucernát 8-10 ezer ft per körbálára is meg lehet számolni önköltségen is ami ugye töredéke! ugyan ez az abraknál stb......
Tudom hogy előttem is hasonló kérdések voltak de fontos lenne...:)
Úgy néz ki hogy összejönnek a dolgaim és végre eltudnék kezdeni marhákat nevelni de szénán kívül semmit se tudnék még megtermelni magamnak kukoricát valamint lucernát tudok szerezni olcsón csak nem tudom hogy van-e így értelme belevágni vagy még várjak pár évet mire minden összejön....
Pár darabba gondolkozok csak.
100 féle dologtol függg ilyet nem is kell kérdezni vegyél egy borjut felneveled és megtapasztalod ennél jobb tanulási modszer nincs jelenleg!
ez olyan mint ha a tözsdén kérdeznék meg hogy eladjak vagy vegyek mi fogja megérni holnap??
azon kivül meg honnnan tudjuk hogy neked venni kell e a szénát vagy van kaszálod vannak e épületek istállo karám abrakot tudsz e biztositani? lucerna van e? beteg lesz e a boci amit veszel? milyen ára lesz amikor leadod? ............ 100 félét tudnék még kérdezni és még akkor se lenne 100% ban kiszámolva mi hogyan jön ki!
Lenne egy kérdésem:
Mennyibe kerül most egy borjú amit húsmarhaként akarnék felnevelni?
Jobban megéri mondjuk egy kifejezetten hús fajtát pl angus, limuzin stb venni, mert gyorsabban és kevesebb takarmányból felnő, mint egy olcsóbb magyar tarka borjút?
Mennyi idős korára éri el azt a 3 mázsás súlyt amekkorát vesznek a törökök?
Ez alatt kb mennyit és mit eszik?
Kb mennyi nyereséggel lehet számolni egy-egy állaton?
A segítségeket előre is köszönöm!
Válasz #2241. hozzászólásra
Tavaly volt nálunk is ilyen,de a doki nem szarozott, felvágta neki!Kitakarítottuk, a cuccot belőle ,fertőtlenítés azt ennyi!!!!!!
Nekünk 4 vagy 5 db Red Angus szűzüszőnk lesz eladó év vége felé (még egy ellést várunk hamarosan, hogy üsző lesz-e). Decemberre így 5-7 hónaposak és kb. 250-300 kg közöttiek lesznek.
Én 220-250e/db körül szeretném majd eladni őket, azaz kb. 800-900 Ft/kg, és ahogy nézem máshol is ezek az árak vannak nagyjából.
Sziasztok! Tanácsra lenne szükségem.Van egy 3hónapos borjúm aminek egy óriási daganat van a nyakán(alma nagyságú).Orvos már látta, de nem volt meggyőző számomra a magyarázata(nem lehet vele mit kezdeni). Ma pedig észrevettem rajta még egy kisebb(mogyoró) méretűt. Érdeklődnék, hogy kinek milyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban.
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a magyar tarka ugye kettős hasznú viszont ha támogatási szempontból nézzük a dolgot akkor melyikre lehet rá felvenni?
Amelyikre akarom?
Az inszeminálásnak rengeteg előnye van! Tudod mikor születik a borjú, bárhonnan rendelhetsz spermát,ezért variálhatod a különböző vérvonalakat kedved szerint, és nincs fertőzés.
Láttam egy pusztán, gyönyörű állományt, mindig gondolkoztam a tartáson kicsiben, 4-6db, mikor nem szabadon vannak, akkor is lehet az állomány nyugodt, s szép?Teszem hozzá ilyen szépek még a kiállításon is ritkák, mármint a számomra.
Szeptember-októberi vásárlásra húshasznú (charolais, limousin) vemhes üszőket (max. 50db) keresek. Pedigré előny, de nem feltétel. Ha bárki tud segíteni szívesen veszem:)
Üdv:
Sanyi (70/3683607)
Több felvásárlóval beszéltem nem kell a Hf 300kg-ig nem viszik!
Tavaly nyár elején nagybikáim voltak akkor meg a kicsit keresték
És akkor így találja el az ember mit mikor érdemes
Most van egy F1-es, két MSZxBlonde és két limusine szűk éves üsző,egyenlőre,de ha bővíteném keresni foglak!
Pedig az telek is eladódhatna már...unom kaszálgatni mindig...,de senki nem vesz még házat se...ez sok barna talpú minden üzletnek oda b@sz...a faluban két hét alatt most kb 20 biciklit loptak el...akkor mit akarunk...és akkor falugyűlést hívnak össze mert hogy mit is kellene csinálni...
Na mindegy nem is mérgelődöm rajta...
vannak a marháknál is kötelezö oltások?? ha igen akkor milyen??? vagy az exporthoz szükséges?? ha igen akkor kb mire viszik a marhákat adigra menyi plussz kiadást jelentenek kb?? ezalat értem az utlevelet meg a vérvételt is+ aaz oltást ha kell!
12713 hozzászólás
Válasz #2262. hozzászólásra
Majd ha ott van nálad a borjú, akkor megtudod, hogy mi mennyi bála, takarmány kell. (Nekem így mondták)
Szerintem választásit jobban megéri, ha nem akarod itatni...
Válasz #2261. hozzászólásra
Kb hány körbálát meg mázsa kukoricát lehet akkor számolni darabonként?
Mikor éri meg jobban megvenni a borjút itatósan vagy választáskor?
Válasz #2259. hozzászólásra
4 körbála meg 4 mázsa kukoricával felnevelsz 4 bocit 3 mázsáig?
nem vagy semmi!
Válasz #2259. hozzászólásra
Akkor úgy érdemes nevelni néhány bikát hogy legyen mellettük egy tehén is aki biztosítja a tejet?
Válasz #2256. hozzászólásra
De ha azt számolom, hogy egy tehén tejen felnevel mondjuk 4 borjút 3 hónapos korukig és utána kb egy mázsa tengeri meg egy körbála széna vagy lucerna kell neki és ott van hogy 3 mázsa a borjú
mehet ki törökbe
és máris ott vagyok, hogy ha mindent veszek is borjanként kb 100 ezer a haszon de inkább több
ezt én akárhogy számolom is nyereséges, még ha veszem is a borjút
összegezve akkor úgy nyereséges ha magunk termeljük meg a takarmányt meg mindent,
de ki lehet hozni kevésbé nyereségesre is úgy ha vesszük a nagy részét csak jó áron gondolok itt 4000ft-os kukoricára meg 300-400ft-os kis lucernabálára
Válasz #2256. hozzászólásra
Memória
Válasz #2255. hozzászólásra
ááhhh nem ezt mondta
azt mondta hogy ki lehetne számolni a marha tartást simán veszteségesre is meg full nyereségesre is csak nem mindegy ki mit számol magának és mennyiért!!!!! mert lehet számolni a lucernát 8-10 ezer ft per körbálára is meg lehet számolni önköltségen is ami ugye töredéke! ugyan ez az abraknál stb......
Válasz #2250. hozzászólásra
Erre a megéri e? kérdésre azt hiszem Tibi bácsi csak annyit mondott, h nem szabad utána számolni
....mert kiderül, h veszteséges vagy
Üdv mindenkinek!
Tudom hogy előttem is hasonló kérdések voltak de fontos lenne...:)
Úgy néz ki hogy összejönnek a dolgaim és végre eltudnék kezdeni marhákat nevelni de szénán kívül semmit se tudnék még megtermelni magamnak kukoricát valamint lucernát tudok szerezni olcsón csak nem tudom hogy van-e így értelme belevágni vagy még várjak pár évet mire minden összejön....
Pár darabba gondolkozok csak.
Köszönöm előre is
Válasz #2252. hozzászólásra
Pont ezen én is gondoltam, hogy sok mindentől függ a nevelés.
Mondjuk csak szénán, lucernán neveli a marhát, akkor lassabban nő, apám azt állítja.
Nagyon nehéz munkával lehet elkezdeni, később mire gépesítesz, meg ilyenek, akkor már könnyebb lesz velük dolgozni, szerintem.
bár csak igy ki lehetne számolni!!!!
100 féle dologtol függg ilyet nem is kell kérdezni vegyél egy borjut felneveled és megtapasztalod ennél jobb tanulási modszer nincs jelenleg!
ez olyan mint ha a tözsdén kérdeznék meg hogy eladjak vagy vegyek mi fogja megérni holnap??
azon kivül meg honnnan tudjuk hogy neked venni kell e a szénát vagy van kaszálod vannak e épületek istállo karám abrakot tudsz e biztositani? lucerna van e? beteg lesz e a boci amit veszel? milyen ára lesz amikor leadod? ............ 100 félét tudnék még kérdezni és még akkor se lenne 100% ban kiszámolva mi hogyan jön ki!
Nekem is érdekelne.
Bár nem most fogom tartani marhát, mert nincs hely. Majd ha épül a tanya, akkor nekiállunk a húsmarhatartásba.
Üdv emberek!
Lenne egy kérdésem:
Mennyibe kerül most egy borjú amit húsmarhaként akarnék felnevelni?
Jobban megéri mondjuk egy kifejezetten hús fajtát pl angus, limuzin stb venni, mert gyorsabban és kevesebb takarmányból felnő, mint egy olcsóbb magyar tarka borjút?
Mennyi idős korára éri el azt a 3 mázsás súlyt amekkorát vesznek a törökök?
Ez alatt kb mennyit és mit eszik?
Kb mennyi nyereséggel lehet számolni egy-egy állaton?
A segítségeket előre is köszönöm!
Válasz #2235. hozzászólásra
Szia! Megtudnád adni a telefon számod mert volna 4 magyartarka bikám amit eladnék! Előre is köszi!
Nagy a csend, mi van veletek? :D Nem tartotok tovább? Vagy sok a munka?
Válasz #2246. hozzászólásra
A szomszédnál se szarozott... Felvágta neki, csak volt ott egy ütőér...kényszervágás lett
Tavaly volt nálunk is ilyen,de a doki nem szarozott, felvágta neki!Kitakarítottuk, a cuccot belőle ,fertőtlenítés azt ennyi!!!!!!
Nekem most 2 borjun van daganat ha fuladna megvágom amugy magátol kifakad kb 10 borjuval ezelőttit kellet kényszere vinni,7 éve.
Nekünk 4 vagy 5 db Red Angus szűzüszőnk lesz eladó év vége felé (még egy ellést várunk hamarosan, hogy üsző lesz-e). Decemberre így 5-7 hónaposak és kb. 250-300 kg közöttiek lesznek.
Én 220-250e/db körül szeretném majd eladni őket, azaz kb. 800-900 Ft/kg, és ahogy nézem máshol is ezek az árak vannak nagyjából.
Sziasztok!
Nem tudja valaki esetleg, hogy mennyiért mennek az Aberdeen Angus üszők?
Jobban jársz ha levágod!!!!!!!
Sziasztok! Tanácsra lenne szükségem.Van egy 3hónapos borjúm aminek egy óriási daganat van a nyakán(alma nagyságú).Orvos már látta, de nem volt meggyőző számomra a magyarázata(nem lehet vele mit kezdeni). Ma pedig észrevettem rajta még egy kisebb(mogyoró) méretűt. Érdeklődnék, hogy kinek milyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban.
Előre is köszönöm!
Üdv
Válasz #2239. hozzászólásra
Nincs mit!!!Remélem sikered is lesz!!!Sikeres eladást
Válasz #2236. hozzászólásra
Szia!
Köszi,megkaptam,válasz ment
valaki adta már le neten keresztül a tehén támogatást? hol kell és milyen lapot letölteni?
Üdv
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a magyar tarka ugye kettős hasznú viszont ha támogatási szempontból nézzük a dolgot akkor melyikre lehet rá felvenni?
Amelyikre akarom?
Szia Ranger90!
Írtam privátban a friz bocik miatt!!!!Sok sikert!!!
Válasz #2232. hozzászólásra
Na ná
Az inszeminálásnak rengeteg előnye van! Tudod mikor születik a borjú, bárhonnan rendelhetsz spermát,ezért variálhatod a különböző vérvonalakat kedved szerint, és nincs fertőzés.
Válasz #2231. hozzászólásra
7000/jószág az inszeminálás az előnyei hogy nem kaphat betegséget a bikától ill ha ellenőriznek az enartól akkor lesz hivatalos papír a vemhesítésről.
vannak kötelezö oltások a marháknál??
Tiszteletem!
4 db rakni való üszőt kb mennyiért tudok fedeztetni vagy inszeminálni, illetve melyik éri meg jobban? Vannak az utóbbinak bárminémű hátrányai?
köszi
Válasz #2229. hozzászólásra
Ezek sem szabadon voltak,,ól plusz villanypásztor karámnak.Azóta boldogan legelnek Romániában ,hargita megyében.Parajd mellett (nyalhatnak elég saót.)
Válasz #2225. hozzászólásra
Láttam egy pusztán, gyönyörű állományt, mindig gondolkoztam a tartáson kicsiben, 4-6db, mikor nem szabadon vannak, akkor is lehet az állomány nyugodt, s szép?Teszem hozzá ilyen szépek még a kiállításon is ritkák, mármint a számomra.
Válasz #2227. hozzászólásra
Köszönöm, igyekszik ugye az ember amennyire lehet
Válasz #2226. hozzászólásra
törhetetlen,de nagyon jó
Válasz #2224. hozzászólásra
Szia Tejeslány . Ott van az adatlapomon de azért (kódolva ) ide is leírom:
ppal (kukuc) freemail (ponty) hu
Remélem a kódolás nem lett túl bonyolult
Válasz #2222. hozzászólásra
Holnap rakom a kamiont ,,,dél felé felkereslek,,viszem a románt is.
Szia! Ppal, neked írtam. Valami elérhetőséget írjál nekem. tel.szám, vagy e-mail. Köszi.
Sziasztok!
Szeptember-októberi vásárlásra húshasznú (charolais, limousin) vemhes üszőket (max. 50db) keresek. Pedigré előny, de nem feltétel. Ha bárki tud segíteni szívesen veszem:)
Üdv:
Sanyi (70/3683607)
Válasz #2206. hozzászólásra
Szia! Sikerült eladni a marhákat?
Válasz #2217. hozzászólásra
Több felvásárlóval beszéltem nem kell a Hf 300kg-ig nem viszik!
Tavaly nyár elején nagybikáim voltak akkor meg a kicsit keresték
És akkor így találja el az ember mit mikor érdemes
Válasz #2216. hozzászólásra
Most van egy F1-es, két MSZxBlonde és két limusine szűk éves üsző,egyenlőre,de ha bővíteném keresni foglak!
Pedig az telek is eladódhatna már...unom kaszálgatni mindig...,de senki nem vesz még házat se...ez sok barna talpú minden üzletnek oda b@sz...a faluban két hét alatt most kb 20 biciklit loptak el...akkor mit akarunk...és akkor falugyűlést hívnak össze mert hogy mit is kellene csinálni...
Na mindegy nem is mérgelődöm rajta...
vannak a marháknál is kötelezö oltások?? ha igen akkor milyen??? vagy az exporthoz szükséges?? ha igen akkor kb mire viszik a marhákat adigra menyi plussz kiadást jelentenek kb?? ezalat értem az utlevelet meg a vérvételt is+ aaz oltást ha kell!
Sziasztok!Szopós,választási bikaborjút vásárolnák,nem tud valaki???
3q-ás hf felvásárlási árat vagy elérhetöséget tudna nekem valaki mondani????
Válasz #2211. hozzászólásra
Ha kell lesz eladó ,,,,telek nem érdekel.
nem tud valaki friss 3q hf bika felvásrlási árat??
Válasz #2213. hozzászólásra
nekem 560 580 igértek de elég lenne nekem 560 is