Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR414.77 FtUSD402.09 FtCHF439.56 FtGBP489.72 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hello forum társak szükségem lenne egy kis segítsčgre.Húsmarhával szeretnék foglalkozni de nem rendelkezem legelővel.Tudnátok valamilyen tartási formát javasolni?A neten olyasmit olvastam,hogy a tehenek napi 25 kg szilázs,5kg széna čs 1kg abrakon ids tartható.Ez mennyire lehet kivitelezhetö?Válaszokat elöre is köszönöm.
Sziasztok volna nekem 30db limuzin üszőm átlagban olyan 14-15 hónaposak 200-350kg-os súlyuak és elszeretném adni őket! Kihez tudnék fordulni? Külföldre viszik az üszőket? És mennyit adnak most értük! Köszi
ma elakartak vinni egy bikát..... titkos indokbol üszők közül nem birtuk kiszedni mert 2 lábra állt meg földhöz verte magát szarvtalan szoval kötél csak nyakán orrába karika sose volt még megkötve! ki mit ajánlana??? mert ha ezt igy fel is raknánk a futora nem sok minden maradna belőle!!!! ha üszőktől kivenném megnyugodna???
A felső szalag egyötvenné van azé, hogy vmi szarvasbika nehogy összekócolja az aggancsával az alatta 120, 80 és 40 centiné lévő drótokat(hátha jobban meglátja). Az alsó azé kell hogy a vaddisznóknak is legyen mit nyalogatni. A középső test, azért van, hogy a szolibarna határba ténfergő gyerek egy fűszállal azt nézze meg először, hogy ráz e hehehe. Majd utána nyugodtan átbújjon a drótok között hehehe.
Üdv mindenkinek! Hunland 700+komp-ot ajánlott magyartarka nagysúlyért, ma vitték volna , most telefonáltak hogy leállították a török exportot, ki mit tud róla????
Még rosszabb, az üszök kevésbe ugrálosak.
Bár mondjuk az egyik tehén helyböl viszi a 105 cm-s pasztort, föleg ha a nedves orrát hozzányomja és találkozik a 7000V-tal.
Hali Tudja valaki mennyiért viszik a törökök a Magyar tarka bikákat mostanában? 650 kilósak kb. Mindegyik felvásárló össze vissza beszél.megértem az eurót, hogy ingadozik. de 20 forint is nagy különbség 4 bikánál.
Azon gazdálkodók, akik a hízott hímivarú szarvasmarhákra és/vagy húshasznosítású tehenekre támogatást vesznek fel, szarvasmarha- és anyajuhprémiumokban részesülő állatállományuk általuk használt, nemzeti kiegészítő támogatásban nem részesülő tömegtakarmány-termőterületre vetített sűrűsége nem éri el az 1,4 Nagyállat Egység/hektár értéket, továbbá a nemzeti kiegészítő támogatásban nem részesülő tömegtakarmány-termőterületük legalább 50 százaléka gyepterület, extenzifikációs kiegészítő támogatást is igényelhetnek.
Valaki tudna biztos forrásból válaszolni nekem, az extenzifikációs állattartásra milyen arányban kell rendelkeznem földterülettel, hogy azt elfogadják,
Pl. ha van 52db marhám.
köszönöm a segítséget előre is
sziasztok! érdeklödnék hogy az angus bikákat is viszik a törökök?? Ha igen akkor menyiért?? vagy van-e rá valami piac?? nekem jelenleg frizek vannak. 200-230 közötiek jelenleg! 7db van, azoknak mi a áruk jelenleg ha exportra megy???? Elölre is köszönöm a segitséget!
-Húsmarha hízóbikára jár e valami támogatás
Szerintem most nem, történelmi bázis jog volt szétosztva erre korábban
- Egy magyar tarka(vagy még jobbféle)mennyi idő alatt éri el jó kaján a 3-3,5 q-t , ha választási korba megveszem , és mennyi abrakkal , takarmánnyal ?
Választás 3 hónapos kor körül ideális, akkor kb. 130 kg kellene legyen a borjú. Amit írtál kb. 6-7 hónapos korra érheti el, napi néhány kg kevert abrak vitaminos és ásványi anyagos kiegészítővel + 6-10 kg szálas (jó minőségű széna vagy lucerna)
-Le lehet e szerződni Bugyin , vagy akárhol hogy tőlem kb ekkor és ennyiért elviszik őket ?(persze ha közben nem betegszik és döglik meg egy se...)
Biztos lehet találni valakit, ha van elég állatod. Bár nem tudom ez mennyire jellemző.
-Egyáltalán érdemes most ebbe bele fogni ?
Kettő könnyebbet
Azt mondják 1000 forintért viszik őket manapság Törökbe ha egészségesek...
300 kg alatt ennyiért vitték korábban, most nem tudom mi a helyzet.
-Húsmarha hízóbikára jár e valami támogatás(csak hogy jól érezzem magam)?
- Egy magyar tarka(vagy még jobbféle)mennyi idő alatt éri el jó kaján a 3-3,5 q-t , ha választási korba megveszem , és mennyi abrakkal , takarmánnyal ?
-Le lehet e szerződni Bugyin , vagy akárhol hogy tőlem kb ekkor és ennyiért elviszik őket ?(persze ha közben nem betegszik és döglik meg egy se...)
Válasz #2137. hozzászólásra
Ha Rám hallgatsz ,akkor próbáld meg a Szarvasi Agro Zrt.
Örménykúti telepét.Igaz , h tuti , h várni kell rá , mert előjegyzés a HF-ekre is.
Mezőtúr Szarvas 60 km vonzáskörzetéből keresek olyan tehenészetet ahol adnak el kisbikát.6db kellene tehén alá.Ha van aki tud ilyet annak előre is köszönöm.
extenzifikációs támogatásnál 50% gyepterülettel kell rendelkezned és az állat sürüség nem haladhatja meg az 1,4/ heki t... igy olvastam ha minden igaz!
12734 hozzászólás
Hello forum társak szükségem lenne egy kis segítsčgre.Húsmarhával szeretnék foglalkozni de nem rendelkezem legelővel.Tudnátok valamilyen tartási formát javasolni?A neten olyasmit olvastam,hogy a tehenek napi 25 kg szilázs,5kg széna čs 1kg abrakon ids tartható.Ez mennyire lehet kivitelezhetö?Válaszokat elöre is köszönöm.
Sziasztok volna nekem 30db limuzin üszőm átlagban olyan 14-15 hónaposak 200-350kg-os súlyuak és elszeretném adni őket! Kihez tudnék fordulni? Külföldre viszik az üszőket? És mennyit adnak most értük! Köszi
Válasz #2181. hozzászólásra
jah és a karámba pedig olyan kezes mint egy bárány!! bármikor megsimogatom oda jön stb!!!
ma elakartak vinni egy bikát..... titkos indokbol üszők közül nem birtuk kiszedni mert 2 lábra állt meg földhöz verte magát szarvtalan szoval kötél csak nyakán orrába karika sose volt még megkötve! ki mit ajánlana??? mert ha ezt igy fel is raknánk a futora nem sok minden maradna belőle!!!! ha üszőktől kivenném megnyugodna???
Válasz #2176. hozzászólásra
ha nem kell a töröknek kérdezd meg a fixlit osztrákba viszi 720 kompenzálva.kp magyar tarkát nagyot.
Válasz #2176. hozzászólásra
nekünk is hétvégére ígérték! de azt mondták jövő hét eleje közepe. legkésőbb.
Válasz #2175. hozzászólásra
A felső szalag egyötvenné van azé, hogy vmi szarvasbika nehogy összekócolja az aggancsával az alatta 120, 80 és 40 centiné lévő drótokat(hátha jobban meglátja). Az alsó azé kell hogy a vaddisznóknak is legyen mit nyalogatni. A középső test, azért van, hogy a szolibarna határba ténfergő gyerek egy fűszállal azt nézze meg először, hogy ráz e hehehe. Majd utána nyugodtan átbújjon a drótok között hehehe.
Válasz #2173. hozzászólásra
ha szerencséd van akkor 11 csak még nem bújtak elő!
Üdv mindenkinek! Hunland 700+komp-ot ajánlott magyartarka nagysúlyért, ma vitték volna , most telefonáltak hogy leállították a török exportot, ki mit tud róla????
Válasz #2173. hozzászólásra
Még rosszabb, az üszök kevésbe ugrálosak.
Bár mondjuk az egyik tehén helyböl viszi a 105 cm-s pasztort, föleg ha a nedves orrát hozzányomja és találkozik a 7000V-tal.
Nálunk a legjobb ajánlat idáig osztrákba 720ft/kg bruttó. Törökbe 730ft/kg bruttó magyar tarkába ,kompenzálva ,kp. tud valaki jobbat?
Válasz #2172. hozzászólásra
Szted. hány bika van a képen hehehehehe?
Válasz #2154. hozzászólásra
Hali
Neked meg ilyen magasugró bikáid vannak, hogy 2 m magasan is villanypásztor megy?
Válasz #2170. hozzászólásra
Á dehogy az bika ,,és török veszi, ez üsző és románba megy.
Válasz #2169. hozzászólásra
És ezeket is 1144+fa-ért viszik !!!???
Válasz #2167. hozzászólásra
350-400,,,
Válasz #2166. hozzászólásra
Nem
Válasz #2164. hozzászólásra
Kb mi az átlagsúly ezen a képen ???
Válasz #2164. hozzászólásra
Pénteken ti permeteztetek az M3-as mellet?
Válasz #2162. hozzászólásra
Válasz #2163. hozzászólásra
A tehenek 70%-a szarvatlan,,,most minden törzs bika szarvas ,,de ezelőtt nem így volt csak mostanában nem kapok szarvatlan bikákat.
Válasz #2157. hozzászólásra
majdnem az összes szarvatlan....ezeknek az anyuk is szarvatlan vagy csak a bika volt az!
Válasz #2159. hozzászólásra
Le van előlegezve,,,mennek románba.
Válasz #2160. hozzászólásra
na ez már azért vmi!
Válasz #2158. hozzászólásra
+44ft
Válasz #2157. hozzászólásra
szép sima szőrűek!
utánpótlás?
Válasz #2156. hozzászólásra
mit hallottál árban? én ma 1100+fa 8% levonással
Válasz #2152. hozzászólásra
Bugyin a Hunland exisztál ,,,köt szerződést ,most közel ők a legjobbak,minden súly kategóriában.
Válasz #2154. hozzászólásra
Hali Tudja valaki mennyiért viszik a törökök a Magyar tarka bikákat mostanában? 650 kilósak kb. Mindegyik felvásárló össze vissza beszél.megértem az eurót, hogy ingadozik. de 20 forint is nagy különbség 4 bikánál.
Válasz #2151. hozzászólásra
Nem tudom hogy nyaggassak e valakit ebben a témában egyáltalán...
Válasz #2143. hozzászólásra
basszus, most látom, hogy kerestél..........inkább diesel tibit nyaggasd ebben én is őt szoktam............
Válasz #2144. hozzászólásra
Köszöntem...
Válasz #2148. hozzászólásra
Extenzifikációs kiegészítő támogatás
Azon gazdálkodók, akik a hízott hímivarú szarvasmarhákra és/vagy húshasznosítású tehenekre támogatást vesznek fel, szarvasmarha- és anyajuhprémiumokban részesülő állatállományuk általuk használt, nemzeti kiegészítő támogatásban nem részesülő tömegtakarmány-termőterületre vetített sűrűsége nem éri el az 1,4 Nagyállat Egység/hektár értéket, továbbá a nemzeti kiegészítő támogatásban nem részesülő tömegtakarmány-termőterületük legalább 50 százaléka gyepterület, extenzifikációs kiegészítő támogatást is igényelhetnek.
Válasz #2147. hozzászólásra
50% gyepterülettel kell rendelkezned és az össz területednek nem lehet több az 1 hektárra jutó állatsürüssége 1,4 nél!
Valaki tudna biztos forrásból válaszolni nekem, az extenzifikációs állattartásra milyen arányban kell rendelkeznem földterülettel, hogy azt elfogadják,
Pl. ha van 52db marhám.
köszönöm a segítséget előre is
sziasztok! érdeklödnék hogy az angus bikákat is viszik a törökök?? Ha igen akkor menyiért?? vagy van-e rá valami piac?? nekem jelenleg frizek vannak. 200-230 közötiek jelenleg! 7db van, azoknak mi a áruk jelenleg ha exportra megy???? Elölre is köszönöm a segitséget!
sziasztok kérdezni szeretném ,milyen árban lehet eladni, mt*JERSEY bikát, most 4 hónapos 180 kg válaszotokat előre köszönöm.
Válasz #2142. hozzászólásra
-Húsmarha hízóbikára jár e valami támogatás
Szerintem most nem, történelmi bázis jog volt szétosztva erre korábban
Választás 3 hónapos kor körül ideális, akkor kb. 130 kg kellene legyen a borjú. Amit írtál kb. 6-7 hónapos korra érheti el, napi néhány kg kevert abrak vitaminos és ásványi anyagos kiegészítővel + 6-10 kg szálas (jó minőségű széna vagy lucerna)
Biztos lehet találni valakit, ha van elég állatod. Bár nem tudom ez mennyire jellemző.
Kettő könnyebbet
300 kg alatt ennyiért vitték korábban, most nem tudom mi a helyzet.
Válasz #2142. hozzászólásra
J.Szabi majd hozzászólhatnál...
Egy két kérdés ...
-Húsmarha hízóbikára jár e valami támogatás(csak hogy jól érezzem magam)?
Válasz #2140. hozzászólásra
van itt nekem 5db kb.1hetesek.209609029
Válasz #2138. hozzászólásra
Szarvason sajna nem adnak bocit.És bárhová telefonálok mindenütt így járok.
Válasz #2138. hozzászólásra
Megtaláltam a központi számát hétfőn érdeklődni fogok igaz jobb lenne várakozás nélkül.Köszi az infót.
Válasz #2137. hozzászólásra
Ha Rám hallgatsz ,akkor próbáld meg a Szarvasi Agro Zrt.
Örménykúti telepét.Igaz , h tuti , h várni kell rá , mert előjegyzés a HF-ekre is.
Mezőtúr Szarvas 60 km vonzáskörzetéből keresek olyan tehenészetet ahol adnak el kisbikát.6db kellene tehén alá.Ha van aki tud ilyet annak előre is köszönöm.
Válasz #2134. hozzászólásra
Es szerintem csak akkor jar, ha a gyepen legelteted a marhat...
Válasz #2133. hozzászólásra
extenzifikációs támogatásnál 50% gyepterülettel kell rendelkezned és az állat sürüség nem haladhatja meg az 1,4/ heki t... igy olvastam ha minden igaz!