Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.37 FtUSD390.47 FtCHF443.26 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Ádi0 #9870. hozzászólásáraHa felszárad rendesen és szopik akkor nincs semmi gond. Nekem kint vannak a szabad ég alatt, a karám körbe van kazlazva, hogy szélárnyéban legyenek. Pihenődombon friss szalma aztán tojnak a világra.
Válasz Ádi0 #9870. hozzászólásáraNálam már van friss borju ami -12 be született. Nagyobb figyelmet igényelnek a hidegben. Anya nyalogatása után egyből száraz törölközövel törölgettük mi is. Remeg nagyon. De baja talán nincsen. De van még 4 tehén aminek lejárt az idelye de huzzák elég jól. Nem bánnám ha ezt a 2-3napot ami -10 alatti már kihuznák. De a kérdésedre a választ kb 1hónap mulva meg tudom mondani. Addigra kiderül hogy meg e sinylik a hideget.
Válasz Cs.Tomi #9847. hozzászólásáraNem tudom mikor leszek négyes mentes ,mert már tíz éve csak egy két tehenem ibr-es azokat mindíg leadom de minden évben kihoznak 1-2 db-ot.Az orvosoknak a labornak nem célja ,hogy az legyek mert akkor nem kell 6 havonta oltanom 600db marhát.
Ellési idővel ki hogy ál? Mármint ugy érdekel hogy kinek menyi időkre ellenek a tehenek? Nekem van 1 tehenem ami rendszeresen 300napra vagy 302 napra ellik. Most is 298napnál jár. Mi lehet az oka?
Válasz Selvin #9841. hozzászólásáraMegveheted, csak a te állományod is hármasmentessé válik. Vagy karanténozod a vásárolt csapatot és végig csinálod a mentesítési programot(ami ritkán sikerül)
Sziasztok! Kislétszámú négyesmentes állományom van, de bővíteni szeretném. Lenné is egy jó vétel, de harmasmentes helyről. Ezt fogjak engedélyezni? Az orvos szerint nem vehetem meg őket.
Köszi a segítséget!
Válasz Diesel Tibor #9834. hozzászólásáraA hangsúly itt lenne Tibibácsi, ezért kiemelem magának. Nehogy elkerülje becses figyelmét: "végtermék-előállító keresztezésben – hús- és tejhasznú fajtákon befejező apavonalként"
"A CHAROLAIS [sarolé] francia származású, nagytestű húsmarha, világfajta. Fajtatiszta tenyésztésben mintegy ötmilliós az anyatehén létszáma. Kiváló kombinálódó és alkalmazkodó képessége révén a végtermék-előállító keresztezésben – hús- és tejhasznú fajtákon befejező apavonalként – ennél is jóval nagyobb a szerepe."
Válasz papszi06 #9836. hozzászólásáraPár éve egy első ellési üszőnél volt nekem is. Akkora volt mint egy bögre. A doki akkor azt mondta hogy az erőlködéstöl van. De kb 10 nap mulva már nyoma sem volt. De kihangsulyozta hogy nehogy megsérüljön ott. Az volt az egyetlen ilyen tapasztalat. Olyan volt mint egy szörös vizes tasak. Semmit sem adott akkor rá. De azért szerintem értekezz az orvossal, biztos ami biztos. Nehogy a baktériumok meleg ágya legyen.
Válasz papszi06 #9836. hozzászólásáraErős vemhességnél előjött ellés után meg lassan felszívodott egyik tehenemnél mindig. Mint egy kisebb sárgadinnye
De többinél soha
Válasz csontii #9833. hozzászólásáraEzt csak Antonek írta de én tudom mire gondolt se nem piros se nem fehér ,én sárgának látom de hálvány piros vagy enyhe barna ,,de egy színű.
Válasz antoni.antonek #9826. hozzászólására1-2év alatt át tudnék állni pedigrésnek ,csak be kell raknom vagy 300tehenet rakni embrióval ,és akik születnek már pedigrések,ennyi,de még nem fizetik annyival jobban az árútermelőket ,hogy a nyakamba vegyem azt a sok papírozást ami ezzel jár,mondjuk az üszőket jobban ellehetne adni .
Válasz antoni.antonek #9825. hozzászólásáraNem ,,csak szeretem a sárga színűeket ,ez az a szín amelyikből bármilyen színű bocit elő tudok állítani ,amit a piac diktál ,csak a bikák típusán múlik,ha sarolé kell fehér színben akkor csak sarolé bikát teszek rá és 80%-a hófehér lesz,ha piros kell akkor limot rá és 80%-a vörös lesz.
Válasz Diesel Tibor #9824. hozzászólásáraVégterméknek még el is megy, sőt néha jobb az egyszer keresztezett iromba, mint a tisztavérű, de tenyésznek nem biztos, hogy kiválók lesznek...
12673 hozzászólás
Válasz Ádi0 #9870. hozzászólásáraHa felszárad rendesen és szopik akkor nincs semmi gond. Nekem kint vannak a szabad ég alatt, a karám körbe van kazlazva, hogy szélárnyéban legyenek. Pihenődombon friss szalma aztán tojnak a világra.
Válasz Ádi0 #9870. hozzászólásáraNálam már van friss borju ami -12 be született. Nagyobb figyelmet igényelnek a hidegben. Anya nyalogatása után egyből száraz törölközövel törölgettük mi is. Remeg nagyon. De baja talán nincsen. De van még 4 tehén aminek lejárt az idelye de huzzák elég jól. Nem bánnám ha ezt a 2-3napot ami -10 alatti már kihuznák. De a kérdésedre a választ kb 1hónap mulva meg tudom mondani. Addigra kiderül hogy meg e sinylik a hideget.
Válasz Zabiho #9867. hozzászólásáraRendesen ki utalják ami jár! Nálam még soha sem késtek.
Kinek ellenek már a tehenek ebben az időben? Nem lesz baja ha most született -10 ben?
Üdv Mindenkinek! Borjú lélegeztető pumpáról van valakinek valamilyen gyakorlati tapasztalata? Melyiket érdemes megvenni?
Válasz Zabiho #9867. hozzászólására8napra igérk de 10-11 mindig
Válasz Bán Zsolt #9866. hozzászólásáraKöszi, nálatok működik velük a 10 napos átutalás?
Válasz Zabiho #9865. hozzászólásáraHunland
Üdv Tud valaki nagysulyra felvásárlót Pest megyében?
Válasz Diesel Tibor #9863. hozzászólásáraNagyon jól néz ám ki
Remélem annyira is fogja termelni az hasznot
Válasz Bán Zsolt #9862. hozzászólásáraNaa láttad ,nem sok ilyen van az országban,,dizájn meg van rendesen.
Válasz Diesel Tibor #9850. hozzászólásáraSzinte ahogyan elhagytuk azon az úton ahol a nagyon faszentos mosó van
Válasz antoni.antonek #9853. hozzászólásáraInszeminátor rakta.
Válasz antoni.antonek #9859. hozzászólásáraKöszi ,,,akkor majd nyitott szemmel járok.
Válasz Diesel Tibor #9858. hozzászólásáraMúlt héten szerdán.
Válasz antoni.antonek #9857. hozzászólásáraNappal láttad,,,nem emlékszel melyik nap volt?,
Válasz Diesel Tibor #9856. hozzászólásáraNem! Nagyobb volt, meg ketten voltak.
Válasz antoni.antonek #9855. hozzászólásáraHm.....nem róka volt??
Válasz Diesel Tibor #9854. hozzászólásáraÉn már a Nyugati hídjánál láttam, épp ballagott Újváros felé, fölfelé a hídra.
Válasz antoni.antonek #9852. hozzászólásáraTe is láttad???
Válasz Jago #9849. hozzászólásáraRakattad, vagy bikától?
Válasz Diesel Tibor #9850. hozzászólásáraSarkadi bejárónál.
Válasz Cs.Tomi #9847. hozzászólásáraNem tudom mikor leszek négyes mentes ,mert már tíz éve csak egy két tehenem ibr-es azokat mindíg leadom de minden évben kihoznak 1-2 db-ot.Az orvosoknak a labornak nem célja ,hogy az legyek mert akkor nem kell 6 havonta oltanom 600db marhát.
Válasz Bán Zsolt #9848. hozzászólásáraMelyik részén láttátok a falunak???
Ellési idővel ki hogy ál? Mármint ugy érdekel hogy kinek menyi időkre ellenek a tehenek? Nekem van 1 tehenem ami rendszeresen 300napra vagy 302 napra ellik. Most is 298napnál jár. Mi lehet az oka?
Tibi bácsi!
Sakáll nem bántja a borjúkat?
Láttunk egyet mikor jöttünk ki Tcsegéről fényes nappal.
Válasz Diesel Tibor #9829. hozzászólásáraHa 4 es mentes vagy én helyeznék ki hozzád embriókat, és vissza is vásárolnám a borjakat! Szólj ha érdekel a téma :D
Válasz Diesel Tibor #9845. hozzászólására"Majd lássuk" azt a szilárd ellenálló egészséget
Mondta Szarkanász.
Válasz antoni.antonek #9844. hozzászólásáraSzeretem az f1-es bocikat,sokkal ellenállóbbak a fajta tiszta bociknál.
Válasz Diesel Tibor #9843. hozzászólásáraA limóra sarolét, és vissza a sárgából vöröset, vagy akár fehéret. Szóval a kutyulást, keverést. Az irombázást
Válasz antoni.antonek #9840. hozzászólásáraFejtsd ki bővebben,nem értem mit akarsz tudomásomra hozni.
Válasz Selvin #9841. hozzászólásáraMegveheted, csak a te állományod is hármasmentessé válik. Vagy karanténozod a vásárolt csapatot és végig csinálod a mentesítési programot(ami ritkán sikerül)
Sziasztok! Kislétszámú négyesmentes állományom van, de bővíteni szeretném. Lenné is egy jó vétel, de harmasmentes helyről. Ezt fogjak engedélyezni? Az orvos szerint nem vehetem meg őket.
Köszi a segítséget!
Válasz Diesel Tibor #9834. hozzászólásáraA hangsúly itt lenne Tibibácsi, ezért kiemelem magának. Nehogy elkerülje becses figyelmét: "végtermék-előállító keresztezésben – hús- és tejhasznú fajtákon befejező apavonalként"
"A CHAROLAIS [sarolé] francia származású, nagytestű húsmarha, világfajta. Fajtatiszta tenyésztésben mintegy ötmilliós az anyatehén létszáma. Kiváló kombinálódó és alkalmazkodó képessége révén a végtermék-előállító keresztezésben – hús- és tejhasznú fajtákon befejező apavonalként – ennél is jóval nagyobb a szerepe."
Válasz papszi06 #9836. hozzászólásáraPár éve egy első ellési üszőnél volt nekem is. Akkora volt mint egy bögre. A doki akkor azt mondta hogy az erőlködéstöl van. De kb 10 nap mulva már nyoma sem volt. De kihangsulyozta hogy nehogy megsérüljön ott. Az volt az egyetlen ilyen tapasztalat. Olyan volt mint egy szörös vizes tasak. Semmit sem adott akkor rá. De azért szerintem értekezz az orvossal, biztos ami biztos. Nehogy a baktériumok meleg ágya legyen.
Válasz Bán Zsolt #9837. hozzászólásáraKöszi
Válasz papszi06 #9836. hozzászólásáraErős vemhességnél előjött ellés után meg lassan felszívodott egyik tehenemnél mindig. Mint egy kisebb sárgadinnye
De többinél soha
sos meg ellet egy tehenünk és a hasán a köldökénél
lötyögős vizenyős valami keletkezet mi lehet a baj és mennyire veszélyes
Válasz antoni.antonek #9831. hozzászólásáraNosza regejj!!!
Válasz csontii #9833. hozzászólásáraEzt csak Antonek írta de én tudom mire gondolt se nem piros se nem fehér ,én sárgának látom de hálvány piros vagy enyhe barna ,,de egy színű.
Válasz Diesel Tibor #9824. hozzászólásáraIromba? Valamiről lemaradtunk? Eszik vagy isszák?
Válasz halihó #9830. hozzászólásáraÉs ivarban melyikre gondolsz?
Válasz Diesel Tibor #9828. hozzászólásáraÚjabban már angus a menő.
a limusin magyartarka keresztezett borjaknak milyen ára van most 200-300 kg körüliekre gondolok???
Válasz antoni.antonek #9826. hozzászólására1-2év alatt át tudnék állni pedigrésnek ,csak be kell raknom vagy 300tehenet rakni embrióval ,és akik születnek már pedigrések,ennyi,de még nem fizetik annyival jobban az árútermelőket ,hogy a nyakamba vegyem azt a sok papírozást ami ezzel jár,mondjuk az üszőket jobban ellehetne adni .
Válasz antoni.antonek #9825. hozzászólásáraNem ,,csak szeretem a sárga színűeket ,ez az a szín amelyikből bármilyen színű bocit elő tudok állítani ,amit a piac diktál ,csak a bikák típusán múlik,ha sarolé kell fehér színben akkor csak sarolé bikát teszek rá és 80%-a hófehér lesz,ha piros kell akkor limot rá és 80%-a vörös lesz.
Válasz Diesel Tibor #9824. hozzászólásáraKöszönöm a válaszod!
Válasz Diesel Tibor #9824. hozzászólásáraVégterméknek még el is megy, sőt néha jobb az egyszer keresztezett iromba, mint a tisztavérű, de tenyésznek nem biztos, hogy kiválók lesznek...
Válasz Diesel Tibor #9824. hozzászólásáraÚj fajtát akarsz összehozni az irombákból?
Válasz antoni.antonek #9823. hozzászólásáraEgy színű pirosakat szedtem ki neki,az irombákat nem adom ,én azokat szeretem.