Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak618 FtEUR413.39 FtUSD393.08 FtCHF444.84 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
Ha szarvasmarhánál sugárgomba alakul ki mit lehet tenni?
Lehet e tudni, hogy mitől alakul ki, megfertőzheti a többi marhát is?
Sziasztok. Kb. 2 hónapja feltűnt valami vírus az állományban (akkor 8 hónaposak voltak a hízóbikáim) szokásos köhögéssel párosulva. Nos ezzel nem is lenne gond, mert ebből kigyógyultak. Viszont kettő elkezdett sántítani (val. Izületgyulladás) amiből az egyik ideiglenesen kigyógyult viszont a másik leesett lábról, most jelenleg folyamatosan próbálna felkelni, de csak a hátsó lábaival bír. Ha az elejét is megpróbálja akkor az a plusz terhet már nem bírják a hátsó lábai és elesik. Érdeklődök hogy valaki járt-e már így illetve tudna-e segíteni? :-(
Válasz Bán Zsolt #9116. hozzászólásáraNem ,,íratni kell a dokival meg a körmölőssel is egy papírt,hogy gyengék az ízületek nem nagyon lehet gyógyítani és vegye vissza,adjon másikat mert 1misi az nem játék.
Esetleg olyan nem lehet hogy előző gazdánál más volt a talaj? Pl. kiskora óta puha földkarámban volt, most meg beton, vagy fordítva?
Azt szokta meg a lába/körme?
létezhet olyan hogy a bika lába nem bírja az ugrást?
barátom vett blond tenyészbikát majd 3 hónapig tartotta mikor először ugrott egy kis tehenet semmi gond két nap múlva egy nagyobb folyatott azt is megugrotta de lesántult. akkor oltották két hét múlva semmi baja beengedték a tehenek közé két három napra megint sánta ugyan az a lába( jobb) na most majdnem egy hónap pihi elkörmölték lóbalzsammal kenegették oltották minden szarral hétfőn újra ment a tehenek közé de tegnap már megint sántít most a bal lábára és így fél is a tehenektől elverik stb
doktor átvizsgálta de semmit nem érez/lát ami sérülést jelentene körmölő szerint a körmei is jók azok nem fájhatnak
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha az őszi borsót meglegeltetem, vagy épp a vadak legelik meg, az mennyire viseli meg a borsót? Számít a a tavaszi fakadásnál? Esetleg terméskiesés is lehetséges?
Válasz Milking #9093. hozzászólásárakinek a pap,kinek a papné!Véleményem szerint a vízszintestengelyű szebb munkát végez!De,ezzel nem szóltam le a géped! ;-)
Sok szerencsét hozzá :-)
Fajta választásban kérném a véleményeteket. Melyik fajtáról kinek mi a véleménye, angus,limuzin? Tiszta vérben szeretném őket tartani eladhatóság,szaporodásbiológiai mutatók,takarmányozás,kezelhetőség?
Válasz csontii #9081. hozzászólásáraEnnyiért másnak is ellehet adni oltás és vérvétel nélkül.Jelen pillanatban beindult,de mondta több vevő is,hogy Novemberben leáll teljesen!Azt,hogy mi lesz belőle meglátjuk.
12679 hozzászólás
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
Ha szarvasmarhánál sugárgomba alakul ki mit lehet tenni?
Lehet e tudni, hogy mitől alakul ki, megfertőzheti a többi marhát is?
Válasz Milking #9126. hozzászólására
Lemaradt
https://youtu.be/zKm8KuHArrs
Válasz Milking #9126. hozzászólására
Etetés!
Válasz BZoly #9123. hozzászólásáraKönnyen lehet agyhártyagyulladás.
Virgil P xHonneur CE
A jövö egyik remenysege, 6 hetes!!!!
Sziasztok. Kb. 2 hónapja feltűnt valami vírus az állományban (akkor 8 hónaposak voltak a hízóbikáim) szokásos köhögéssel párosulva. Nos ezzel nem is lenne gond, mert ebből kigyógyultak. Viszont kettő elkezdett sántítani (val. Izületgyulladás) amiből az egyik ideiglenesen kigyógyult viszont a másik leesett lábról, most jelenleg folyamatosan próbálna felkelni, de csak a hátsó lábaival bír. Ha az elejét is megpróbálja akkor az a plusz terhet már nem bírják a hátsó lábai és elesik. Érdeklődök hogy valaki járt-e már így illetve tudna-e segíteni? :-(
Válasz Cs.Tomi #9120. hozzászólásárakét ünnep között megyünk hozzájuk más ügyben de ez is téma lesz
De az utód már itt van :D
11 hónapos..
Válasz Bán Zsolt #9110. hozzászólásáraKi kell cseréltetni, nem vannak szar bikák, én is befürödtem az első Franciával
Válasz Bán Zsolt #9110. hozzászólásáraLehet csak simán tulsúlyos és nem birja el a lába. A tenyészbikának csinosnak kell lenni
Válasz Bán Zsolt #9116. hozzászólásáraEz egy rejtett hiba amiről esetleg az eladó sem tudott.Garanciában vissza kell vennie.
Válasz Bán Zsolt #9116. hozzászólásáraNem ,,íratni kell a dokival meg a körmölőssel is egy papírt,hogy gyengék az ízületek nem nagyon lehet gyógyítani és vegye vissza,adjon másikat mert 1misi az nem játék.
Válasz Diesel Tibor #9113. hozzászólásáraakkor ez már nem lesz jobb?
Válasz Diesel Tibor #9113. hozzászólásáraRemélhetőleg nem kínaitól vette, mert akkor "Ninc gajancija".
Nem tudom lessz-e annyi vér a pucájában hogy bevállalja, vagy azt mondja hogy ők "rontották" el mióta elhozták!
Válasz Diesel Tibor #9113. hozzászólására
Válasz Bán Zsolt #9110. hozzászólásáraVigye vissza ,,,,,,,,selejt.
Válasz atisgyulai #9111. hozzászólására4hónap alatt már illett volna megszokni
Válasz Bán Zsolt #9110. hozzászólásáraÜdv!
Esetleg olyan nem lehet hogy előző gazdánál más volt a talaj? Pl. kiskora óta puha földkarámban volt, most meg beton, vagy fordítva?
Azt szokta meg a lába/körme?
létezhet olyan hogy a bika lába nem bírja az ugrást?
barátom vett blond tenyészbikát majd 3 hónapig tartotta mikor először ugrott egy kis tehenet semmi gond két nap múlva egy nagyobb folyatott azt is megugrotta de lesántult. akkor oltották két hét múlva semmi baja beengedték a tehenek közé két három napra megint sánta ugyan az a lába( jobb) na most majdnem egy hónap pihi elkörmölték lóbalzsammal kenegették oltották minden szarral hétfőn újra ment a tehenek közé de tegnap már megint sántít most a bal lábára és így fél is a tehenektől elverik stb
doktor átvizsgálta de semmit nem érez/lát ami sérülést jelentene körmölő szerint a körmei is jók azok nem fájhatnak
valami ötlet valakinek?
Válasz atisgyulai #9108. hozzászólásáraTudom,azért írtam, hogy szopjon ő vele.
Válasz colizoli #9106. hozzászólásáraEzek a "DR parasztok".
Legelőre, jószágra veszik a támogatást, a büdös munkát meg másra sózzák.
nem mértem őket de 230-250kg a súly, 210. darabja
Válasz Milking #9101. hozzászólásáraAkkor ...zen ö vele, vagy ne pályázon az AKG-ra
Moderátor által módosítva: 2016-12-30 11:09:03
Válasz halihó #9104. hozzászólásáraMekkorák, mennyiért?
Charolai üszők eladóak!!!!
Válasz Jago #9102. hozzászólásáraNem céges, az AKG miatt kell egyeseknek állatot tartani. Bér hizlalásra hoznák.
Válasz Milking #9101. hozzászólásáraVan még egyáltalán valami cég ami add ki borjut bérhizlalásra?
Bérhizlalásal mennyit szoktak ill. lehet kérni kilőnkénti ráhízlalás esetén? Valakinek tapasztalata?
Válasz Jago #9098. hozzászólásáraKöszi!
Húshasznu 300-350es bikákat menyibe viszik? Ha viszik! Meg ki? Mert igéretet kaptam kb 5 helyről! De jőnni senki sem jőtt!
Válasz számüzött #9096. hozzászólásáraSogorom 300-320 kgs frizeket vett 450ftbe, szerintem azok is anyi idősek.
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha az őszi borsót meglegeltetem, vagy épp a vadak legelik meg, az mennyire viseli meg a borsót? Számít a a tavaszi fakadásnál? Esetleg terméskiesés is lehetséges?
Köszönöm!
Üdvözlet!! Érdeklődnék, milyen árakat hallottatok 11 hónap körüli HF-es bikáért???
Válasz Milking #9093. hozzászólásárakinek a pap,kinek a papné!Véleményem szerint a vízszintestengelyű szebb munkát végez!De,ezzel nem szóltam le a géped! ;-)
Sok szerencsét hozzá :-)
Válasz csontii #9090. hozzászólásáraKöszi,bízunk benne.
Próba üzem
Válasz Gabee #9091. hozzászólásáraNincs kvótához kötve. Amennyit tartsz annyi után kapod a támogatást.
Azt szeretném megkérdezni hogy anyatehén támogatása kvótához kötött? Ha igen hogyan lehet beszerezni?
Válasz papszi06 #9089 hozzászólásár
2015-ben kb 50000 ft/db-ra jött ki a támogatás. Ez éven is így lesz szerintem plusz-minusz 1-2000ft.
Egy kis segítség kellene,tudja valaki közülünk az anya tehén támogatás mennyi lesz, előre kösz a válasz.
Az lemaradt, hogy 80-as gólyásnak szól :)
Szia! Lenne pár kérdésem, esetleg megadnád az e-mail címed?
Köszi :)
Fajta választásban kérném a véleményeteket. Melyik fajtáról kinek mi a véleménye, angus,limuzin? Tiszta vérben szeretném őket tartani eladhatóság,szaporodásbiológiai mutatók,takarmányozás,kezelhetőség?
Válasz petsudo #9084. hozzászólásáraszia. én úgy tudom h dec.15-ig lehet ki vinni. nekem is az utolso csapattal viszik az üszöket
Válasz csontii #9081. hozzászólásáraEnnyiért másnak is ellehet adni oltás és vérvétel nélkül.Jelen pillanatban beindult,de mondta több vevő is,hogy Novemberben leáll teljesen!Azt,hogy mi lesz belőle meglátjuk.
Tudna valaki segíteni hogy megy mostanában a vágómarha ?
AZ 5q körüli bikák, hogy mennek?
Válasz Jago #9079. hozzászólására950 ft két oltással + vérvétellel.
Válasz Jago #9079. hozzászólásáraMegállt! :-(