Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nem kell önálló tenyészetnek lenni ahhoz, hogy belépjen a webenarba. Ki kell tölteni az igénylő lapot, beküldeni és mailen jön a felhasználói név és a jelszó. 1-2 nap alatt elrendezik.
Támogatásnál(egységes káröröm) az enar számokat milyen formátumba kő beírni a kijelölt helyre?
Exelbő főtőtésné az első oszlopba kő lennie az enar számoknak?
Pici!
Ezt lesd meg, nem kis cég csinálja, minden évben ~200ha borsót nyomnak el. Két böszme nagy rotoros MF-el vágják és még így is marad benne.
Hüvelyben, kicsépeletlenül marad, ráadásul nem is kell keresgélni a bálában mire talál az ember. A lényeg az, hogy egyből a kombájn után kell menni. Amit pár nappal később gurítottam abból sok kipergett, a színe sem ilyen szép.
Sziasztok.El tudnátok nekem mondani,hogy mi a különbség termeléshez kötött,és az átmeneti nemzeti anyatehén-tartás támogatás között?Meg hogy mit takar pontosan a (tej)termeléshez kötött?Minek kell itt megfelelni az Enar,és orvosi papírok mellett?Előre is köszönöm a segítséget.
Támogatást most kell beadni a SAPS-al együtt. Már csak elektronikusan lehet beadni, papír alapon nem. Arra figyeljetek, hogy a 3-as mentességet igazoló papírt a helyi hatósági dokinak vagy a járási főállatorvosnak kell kiadnia. Kezelő doki nem jó. Ráadásul ha nincs jól kitöltve és beadjátok akkor nincs hiánypótlás, helyből elutasítják a kérelmeket. Az igazolást egyébként fel kell tölteni kérelem kitöltésekor.
Válasz #7989. hozzászólásra
Megkérdeztem a falugazdászt az is azt mondta amit én , hogy most együtt kell beadni, viszont igazad van elolvastam a rendeletet , holnap konzultálok valakivel!!
Válasz #7987. hozzászólásra
Mivel csak a területalapúval együtt lehet beadni, -papír alapon NEM-, így a kérdés okafogyott, nekem annyi kérdésem volt az mvh-sokhoz,hogy ha pl 15 nemzetim van, de kértem +kvótát csak nem biztos,hogy megkapom- de a termeléshez kötött eu-sból meg be tudok adni 30-at akkor mit jelöljek ( mivel 3 oszlop van a kérelemfelületen)azt válaszolták, adjam be mindkettőre a 30-at , majd kiválogatják,
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem!Hétfőn volt nálunk az állatorvos a növendék bikákat beoltani,(kötelező oltás) és azóta az egyik bika nem áll fel.Felhívtam ma,kapott gyulladáscsökkentőt,mert elmondása szerint oltáskor sokat ugrált,megránthatta magát.Felkelteni nem tudom,ha felakar állni elvágódik.Hétfőn sikerült felkeltenem még este de remegteg a lábai.
Új vagyok a tartásban,ha valakinek van ötlete,javaslata szívesen meghallgatom.Köszönöm!
Urak!
Valaki van itt aki önálló tenyészet és maga intézi az enart? Ha akad ilyen és dobna rám egy privátot azt megköszönném. Krotália ügyben volna kérdésem.
Hello Mindenki.
Érdeklődnék,hogy mostanság mit lehet elkérni egy ilyen üszőborjúért?
Gondolkozom az eladáson.
Papírjai rendben.
10 hónapos.Az apja Blonde.
Fülszám alapján megy az igénylés, tehát neked lehet hús és tej is egyszerre. Egy a lényeg, ha egy tehénre húst igényelsz akkor arra élete végéig csak hús igénylés mehet. Mindkettőnél 60%-nak kell lennie az adott hasznosítási irányban levő teheneknek.
Két jogcímen van anyatehén támogatás, EU és nemzeti, az EU-s 1 tehéntől igényelhető a nemzetinél 3 a minimum. Max 40% lehet az üszők aránya és minimum 8 hónaposnak kell lenniük.
Arra figyelni kell, hogy igazolni kell a 3-as mentességet. Hatósági vagy a járási doki adja az igazolást amit a kérelem mellé elektronikusan csatolni kell. Ha hibás az igazolás, vagy nincs csatolva akkor nincs hiánypótlás, elutasítják az igénylést.
Szeretném kérdezni? Ha az én nevemen van a tejhasznú,a párom nevén a húshasznú tehenek ,de a tartási hely azonos akkor is jár mind a kettőnknek támogatás, hány darabnak kell lenni?
12713 hozzászólás
Moderátor által módosítva: 2015-09-07 09:38:08
Válasz ..MZ/X.. #8010. hozzászólásáraHol van ez az igénylőlap?
Moderátor által módosítva: 2015-09-07 09:38:32
Válasz #8009. hozzászólásra
Nem kell önálló tenyészetnek lenni ahhoz, hogy belépjen a webenarba. Ki kell tölteni az igénylő lapot, beküldeni és mailen jön a felhasználói név és a jelszó. 1-2 nap alatt elrendezik.
Moderátor által módosítva: 2015-09-07 09:40:04
Támogatásnál(egységes káröröm) az enar számokat milyen formátumba kő beírni a kijelölt helyre?
Exelbő főtőtésné az első oszlopba kő lennie az enar számoknak?
Moderátor által módosítva: 2015-09-07 09:44:48
Válasz #8002. hozzászólásra
Ez az!
Itt a közvetlen link hozzá: LINK
Válasz #8001. hozzászólásra
ok ...lehet mert en hagyom szaradni a szalmat nekem szokott lenni benne zold resz es nem merem balazni egybol
Válasz #8002. hozzászólásra
nagyon szépen köszönöm
Válasz #8000. hozzászólásra
Válasz #7998. hozzászólásra
Szia!
http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/kozlemenyek/mvhk452015
a 28. melléklet lesz az
Pici!
Ezt lesd meg, nem kis cég csinálja, minden évben ~200ha borsót nyomnak el. Két böszme nagy rotoros MF-el vágják és még így is marad benne.
Hüvelyben, kicsépeletlenül marad, ráadásul nem is kell keresgélni a bálában mire talál az ember. A lényeg az, hogy egyből a kombájn után kell menni. Amit pár nappal később gurítottam abból sok kipergett, a színe sem ilyen szép.
Passz, sima fénymásoltat töltött ki a járási. A hatósági folyton le akar húzni és bunkó, így vele nem foglalkozunk.
Válasz #7996. hozzászólásra
hol tudom letölteni amit a hatóságival kell aláíratnom?
Sziasztok.El tudnátok nekem mondani,hogy mi a különbség termeléshez kötött,és az átmeneti nemzeti anyatehén-tartás támogatás között?Meg hogy mit takar pontosan a (tej)termeléshez kötött?Minek kell itt megfelelni az Enar,és orvosi papírok mellett?Előre is köszönöm a segítséget.
Támogatást most kell beadni a SAPS-al együtt. Már csak elektronikusan lehet beadni, papír alapon nem. Arra figyeljetek, hogy a 3-as mentességet igazoló papírt a helyi hatósági dokinak vagy a járási főállatorvosnak kell kiadnia. Kezelő doki nem jó. Ráadásul ha nincs jól kitöltve és beadjátok akkor nincs hiánypótlás, helyből elutasítják a kérelmeket. Az igazolást egyébként fel kell tölteni kérelem kitöltésekor.
Válasz #7994. hozzászólásra
Kösz!!
Válasz #7993. hozzászólásra
Megkérdeztem a falugazdászt az is azt mondta amit én , hogy most együtt kell beadni, viszont igazad van elolvastam a rendeletet , holnap konzultálok valakivel!!
Válasz #7990. hozzászólásra
na ilyet sem hallottam még
Válasz #7986. hozzászólásra
TBC igen.
Moderátor által módosítva: 2015-09-07 09:45:05
Válasz #7987. hozzászólásra
Mivel csak a területalapúval együtt lehet beadni, -papír alapon NEM-, így a kérdés okafogyott, nekem annyi kérdésem volt az mvh-sokhoz,hogy ha pl 15 nemzetim van, de kértem +kvótát csak nem biztos,hogy megkapom- de a termeléshez kötött eu-sból meg be tudok adni 30-at akkor mit jelöljek ( mivel 3 oszlop van a kérelemfelületen)azt válaszolták, adjam be mindkettőre a 30-at , majd kiválogatják,
Moderátor által módosítva: 2015-09-07 09:46:03
Válasz #7985. hozzászólásra
kötelező oltás?
TBC-re vizsgálatra gondolsz?
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem!Hétfőn volt nálunk az állatorvos a növendék bikákat beoltani,(kötelező oltás) és azóta az egyik bika nem áll fel.Felhívtam ma,kapott gyulladáscsökkentőt,mert elmondása szerint oltáskor sokat ugrált,megránthatta magát.Felkelteni nem tudom,ha felakar állni elvágódik.Hétfőn sikerült felkeltenem még este de remegteg a lábai.
Új vagyok a tartásban,ha valakinek van ötlete,javaslata szívesen meghallgatom.Köszönöm!
Jónapot!
Érdeklődni szeretnék tud-e valaki török felvásárlót, aki hízóbikát szállít,mert aki nekem van az nagyon leállt.
Válasz #7979. hozzászólásra
az anyja is 3 napig bömbölt aztán lenyugodott
képet meg várom
Kösz a választ.
Válasz #7979. hozzászólásra
Írtam az MTZ-ésbe
Válasz #7977. hozzászólásra
Be van rekedve a bocid! 3 napig éjjel-nappal ordított az anyja után. Azóta csak nyögni tud.
Lövök majd róla pár képet.
Urak!
Valaki van itt aki önálló tenyészet és maga intézi az enart? Ha akad ilyen és dobna rám egy privátot azt megköszönném. Krotália ügyben volna kérdésem.
Válasz #7976. hozzászólásra
ez jó hír mert akkor csak itt megy a parasztvakítás
Válasz #7975. hozzászólásra
Most is itt vannak.
Válasz #7974. hozzászólásra
ha viszi a török közvetlen nagykereskedőn keresztül meg 10-12db
de 1-2-3 darab kupecen át 800nál nem ad többet
amúgy mit hallottál jönnek vissza a törökök? vagy csak megint télen mikor nem lesz szúnyog?
Válasz #7973. hozzászólásra
1100
Válasz #7970. hozzászólásra
Tibi erre még a bika sincs 800
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék hogy nem-e tudja valaki hogy hízóbikára mekkora összegű támogatásra lehet számolni?
Egy kislány várt hazaértemre
Válasz #7969. hozzászólásra
800/kg
Hello Mindenki.
Érdeklődnék,hogy mostanság mit lehet elkérni egy ilyen üszőborjúért?
Gondolkozom az eladáson.
Papírjai rendben.
10 hónapos.Az apja Blonde.
Válasz #7966. hozzászólásra
Fülszám alapján megy az igénylés, tehát neked lehet hús és tej is egyszerre. Egy a lényeg, ha egy tehénre húst igényelsz akkor arra élete végéig csak hús igénylés mehet. Mindkettőnél 60%-nak kell lennie az adott hasznosítási irányban levő teheneknek.
Két jogcímen van anyatehén támogatás, EU és nemzeti, az EU-s 1 tehéntől igényelhető a nemzetinél 3 a minimum. Max 40% lehet az üszők aránya és minimum 8 hónaposnak kell lenniük.
Arra figyelni kell, hogy igazolni kell a 3-as mentességet. Hatósági vagy a járási doki adja az igazolást amit a kérelem mellé elektronikusan csatolni kell. Ha hibás az igazolás, vagy nincs csatolva akkor nincs hiánypótlás, elutasítják az igénylést.
Válasz #7966. hozzászólásra
Szerintem igen. Ezt abból gondolom, hogy nekem és apámnak egy a tartási hely és mind a ketten tudunk igényelni hízott bika támogatást.
Szeretném kérdezni? Ha az én nevemen van a tejhasznú,a párom nevén a húshasznú tehenek ,de a tartási hely azonos akkor is jár mind a kettőnknek támogatás, hány darabnak kell lenni?
Válasz #7964. hozzászólásra
Még semmi, mindenki kivár, a Nébih csapdáz, oszt majd eldöntik mi lesz
Kéknyelvel kapcsolatban valakinek valami infója???