Hirdetés
Fórum
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Videók új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Fakitermelés, erdők újratelepítése új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Kecsketenyésztés új
- Poénok új
687 hozzászólás
Válasz #136. hozzászólásra
nem sok 20-25
Válasz #133. hozzászólásra
Néha van egy helyi KFT-nál de mostanában nem hallotam de maj utána kérdezek . Mennyi kellene ?
Válasz #126. hozzászólásra
Csak ő is hadjon élni engem , mert aki 67% levan százalékolva mellete eljár házakhoz disznót vágni meg napszámba és lépten nyomon azt szajkózza mindenkinek hogy így szar meg úgy szar amit mi csinálunk , mi meg kivakarjuka ...ből mikor az általa a szemetesbe kitett hulladék (amit amúgy szintén ingyen lerakhatna a dögkútban ) miatt feljelentést kapott a két vágóhíd és nem szóltunk semmit ( pedig megérdemelték volna páran ) és majdnem ránk a 2 vágóhídra vertek mindent minket is csak az mentett meg hogy az ATEV-al szerződésünk van ami szerint az üres kukáért is fizetnünk kell havonta nem csak teli kukáért .
Moderátor által módosítva: 2016-12-30 11:28:16
Válasz #132. hozzászólásra
Nincs konkrétum.
Te mondjad ha a szomszédod eladó lenne ...........
Válasz #124. hozzászólásra
nem tudsz malacot?
Válasz #128. hozzászólásra
hol???
mit??
mekkora??
ház rajta??
erdö??
szántó?????
KONKRÉTABBAN VAZE
Válasz #130. hozzászólásra
igen ugy már jobb
Válasz #129. hozzászólásra
én 400-ért adom, levonás nélkül. igy valahogy kijövök
Válasz #125. hozzászólásra
igen igazad van
akkor az árat nézve a helyzett változatlan
TE JÓ ÉG !!!!!2002 óta semmi nem változott
Hamár a birtok a téma.....
Mennyibe kerülne ha megvennétek a szomszéd telket, házzal, nélküle mittomén?
Ára mi lenne?
ezek szép számok!!!nagy az igény és ez optimizmusra add okot
mást is kell élni hagyni
Válasz #121. hozzászólásra
ez a "megy" durva megnevezés!
a kereskedő 295-öt akar adni a normál súlyra. én nagy súlyra hizlalok 150 fölé. 70db-ot adtam el az elmúlt 1 hónapban. ha lett volna készen több, az is elment volna, pedig még meg se hirdettem.
Válasz #115. hozzászólásra
Az eladás nekem adott azzal nincs baj . Jelenleg évi 100 hízó körül adunk el úgy hogy a faluban van még egy húsbolt meg legalább 6 házi zúg vágód aki minden héten legalább 2 disznót szétmér . Ha feldolgoznánk is akkor Kb 150 hízó menne el évente de ha zúgvágós konkurenciát kiktatnánk és azok kuncsaftjainak a fele jönne hozzánk akkor KB 400 hízó kellene évente , és akkor még nem számoltam azt amit ellehet adni a faluban arra hogy otthon levágják vagy a vágóhídon levágjuk az illetőnek . Az még legalább 80-100 hízó telenként .
Válasz #122. hozzászólásra
azért kapisgálod a HUNt barátom
Válasz #109. hozzászólásra
1 szavadat se értem hisz magyarul satnyán tudok.....
Válasz #118. hozzászólásra
mennyiért megy most a hizó kiloja??
és nem háztól ra gondolok!
Válasz #117. hozzászólásra
nagyratörő terveim voltak mindig, ezért is jutottam idáig. most már nyugalomra, szabad hétvégére vágyom
Válasz #112. hozzászólásra
mi is a magunk ura vunk!!.)
az idöt bizony okosan kell beosztani sokszor!!
a bejárás bizony az is sok idöt vesz igénybe ! a csemege kulturák igen kényesek nem ugy van hogy 1 hónapban ki néz a gazda mi van már a növénnyel
egy délelött ép bejárom a területett 100 km szalad a nivába
Válasz #115. hozzászólásra
én is csk annyit tartok,amit tisztességgel el tudok adni
Válasz #113. hozzászólásra
Látod ennyit tesz 10 év korkülömbség én még bírom de pár év múlva biztos hogy én sem hajtok tovább csak megállok azon a szinten csinálgatom tovább azt .
Egy a lényeg: 30 ha támogatása többet ér mint egy minimálbéres munkahely,és ezen felül minde optimális mert meg lehet belőle élni
Válasz #110. hozzászólásra
igen mi is disznóztunk nagyban annó de nem elég megtermelni el is kell adni !!sajnos utobbit a felvásárlók mindig lefölözték
Válasz #111. hozzászólásra
Az 1 barom már meg van
Válasz #110. hozzászólásra
én megállok a 200-nál. nekem már a nyugdíjon jár az eszem
Egy biztos.Én mióta átléptem a 30 ha-t nincs időm szolgáltatni.Egy nap max 30 ha vetést tudok bejárni vegyszerezés előtt a gyomfertőzés átnézése miatt.Ugyanennyit ha a búzában vetésfehérítőt keresek,amit min. hetenként kellene.A gombafertőzésnél nem járom be a területet,mivel már a 10.méterben látom ha baj van,de ezt min 3-4 naponta kell csinálni.A gépeket magam csinálgatom napi 14 órában,de már nem nem bírok vele.Ennek ellenére nem veszek fel alkalmazottat,mert ismét munkahely lenne az életem ha időre ott kell lennem hogy elindítsam az embereket és este ismét h. kiborítsam a "véletlenül"csavarral,alátéttel,kisebb alkatrésszel tele zsebüket és táskájukat.Mindezeken túl évi több százezer forint károkozást is nyugodtan betervezhetek. fojt k.
Válasz #107. hozzászólásra
Temérdek jószág ez tetszik jól hangzik.
Csak sikerüljön, nehogy vlm. más valósuljon meg....
...az 1 barom. heheheeheehe
erős de vicces hehehe
Válasz #106. hozzászólásra
Köszönöm . Ez nem csak optimizmus hanem ahhoz igazán nyereségesen tudjam üzemeltetni a a vágóhidat és a boltot ahhoz elég komoly állat állomány kell és a jószág mellet nem akarom abba hagyni a termények eladásra való termelését sem . Eleve a földek megfelelő elvégzéséhez és egy meber alkalmazásáshoz legalább 200 Ha kell (legalábbis felénk így jön ki durván ) így már lassan reális a dolog .
Válasz #108. hozzászólásra
ÁH ! te ezt nem értheted komám
Válasz #106. hozzászólásra
Magyar tulajdonsááááááááááááág????????
Válasz #102. hozzászólásra
Válasz #102. hozzászólásra
OPTIMISTA vagy !!
magyar tulajdonság
SOK sikert barátom !!
Válasz #97. hozzászólásra
"mellesleg mivel hogy olcsó ki tudja gazdálkodni pár éven belül!!"
15 hektáron??????????
Válasz #100. hozzászólásra
azbaj
harácsolni míg bírsz
ne más gyarapodjon abból amiből AKÁR!!!! Te is gyarapod6nál
vili?
Válasz #99. hozzászólásra
mondtam !! minden relativ!
Én 600 Ha-t tűztem ki magam elé mint elérni kivánt célt temérdek jószággal amit magunk a vágóhídon feldolgoznánk és a boltban eladnánk . Egyéb melléktermék mint tej vagy tojás eladás mellett további hasnosítására is gondoltam .
Válasz #94. hozzászólásra
mostanság kicsi a haszon igy ha ennyi a lehetöséged nem hogy nem add nyereséget de még te adsz bele évekig
Válasz #95. hozzászólásra
na ezt nemigazán értem
Válasz #93. hozzászólásra
nálam meg bármikor rá lehet menni, ezért egy 100 pacis elbír 200 hekivel
A vlagyival ne is gondolkozz benne de ha lessz az 550-es azzal már el szabad gondolkodni ilyenen . De arra készülj fel hogy nem leszz egyszerű mutatvány .
Válasz #93. hozzászólásra
és ez is relativ!!egy gazda 15 hektára vett meg egy RÁBÁT !!és akkor mi van ??
az tud normálisan szántani, tárcsázni,lazitani!!mellesleg mivel hogy olcsó ki tudja gazdálkodni pár éven belül!!
persze egy MTZ is tud 40-50 hekit is kompletre csinálni!!
szóval mindenki másként gondolja a gépesitést
NEM, MARHASÁG.
Ne hagyjatok SENKINEK SEMMIT!!!!!!!
Sziasztok!
Mi a véleményetek ki szeretném venni a család földjeit a TSZ böl nem sok 8-9 ha.Érdemes lenne belevágnom vagy nem???
olyan 40AK átlagban. Munka mellett csinálnám és most T25 ösünk van de tervezem egy 550 vásárlását.
Mit gondoltok???
Válasz #92. hozzászólásra
itthon a 80 hektárosoknak szériában van 2-3 200 lóvas vagy feletti gépek !!
szóval 1talán nem vagy örült
Nagyon sok mindentől függ h. mi az optimális.Mikor 200 le feletti gépet kerestem 80 ha földre, Debrecen környékén nem néztek normálisnak.Azt mondták annyit 1 82-es is megcsinál.Nálunk viszont a kötött agyagos földön ha kapunk tavasszal 15 mm esőt,boztos állunk 3-4 napot miatta.Ezért nekünk túl kell gépesíteni.Ezenkívűl sok árok,kicsi parcellák miatt nem halad úgy a gép sem.Ha valakinek 5ha és 400méter hossztól nagyobb parcellája van,az már nagyon jó.10ha egyben alig van 1-2 gazdának.Mivel kell egy kombájn,ha az újabb fajta közepes teljesítménnyel,biztosan elbír 5-600 ha földdel.Ha régebbi elég neki 200-300 ha is.A traktorok száma képlékenyebb,nem annyira meghatározó,de egy vetőgép is kb annyit bír teljesíteni mint egy kombájn.Ha valakinek szárrító kell,annak biztosan több száz ha-ja van,bár mostanában nem túl nagy pénz a terménytárolás,illetve igen hullámzó a haszon. fojt köv.
Válasz #81. hozzászólásra
Van ott minden féle.
Válasz #89. hozzászólásra
Válasz #88. hozzászólásra
csemege b.
Válasz #79. hozzászólásra
és a csicseri borsó mit hozott?