Gázolaj árak 637 Ft Benzin árak 617 Ft EUR 413.56 Ft USD 400.96 Ft CHF 441.31 Ft GBP 497.51 Ft

Fórum

Ideális birtokméret!

Létrehozta: Ádi , 2008-03-02 13:00:21

Kedvencekhez Segítség

687 hozzászólás
#587 Mf-es?
2018-02-21 11:02:35

Válasz D-032-a #585. hozzászólásáraInarktust kap?smile lolsmile lolValaki megint jól fog járni.Lesz kiadó,eladó föld.smile lolsmile lol

Nincs profilkép
#586 Garo
2018-02-21 10:53:48

Álljunk meg egy szóra. A hirdetés az enyém.
A hirdetésben feltüntetett ár valós, pont annyit és pont akkor fizetünk amiben megegyeztünk, ebből még soha nem volt probléma.
Gazdálkodunk, nem támogatásra utazunk, soha egy nm műveletlen területünk nem volt.
Nem én találtam ki ezt az összeget, itt helyben ennyit fizetnek(van, hogy még ennél is többet).
Ha nem érné meg akkor nem fizetnénk ennyit, nem vagyunk ellenségei a saját pénztárcánknak. Tetszik, nem tetszik ez van. Addig örüljetek míg nálatok alacsony a földár/földbérlet.

ui: köszönöm az ingyen hirdetést.

Nincs profilkép
#585 D-032-a
2018-02-21 10:52:57

Válasz .Feco. #583. hozzászólásáraVicces kedvedben vagy?
Ha valaki nem a termény árából, hanem pályázatból tud fejleszteni , akkor nyilvánvaló, hogy esetleg magasabb bérleti díjat tud fizetni.

Nyugodtan tegyél úgy mintha nem értenéd, de én most elvonulok innen mielőtt valamelyik régi fórumozónak megint úgy felb@ssza valami a vérnyomását, ne adj'Isten infarktust kap.

#584 broll79
2018-02-21 10:39:27

Válasz .Feco. #583. hozzászólásáraVannak olyan gazdák, akik nem azt nézik, hogy adott terület mennyit termel, hanem csak az egész gazdaság össz teljesítményét nézi, hogy még több lett a bevétel. Ismerek olyan "gazdát" aki olyan helyen, ahol 30-40 kg búzát adnak/AK, ott megjelent és 100eFt ért korlátlan mennyiségben bérel vagy vesz földet, mert nem érdekli a termény ára, mivel baromfi telepei vannak, a megtermelt takarmány megy a saját keverőbe, onnan a csirkéba, majd a saját vágóhídon levágja, emellett nem kell szalmát vennie, tonnánként 7-10 ezerért plusz szállítás, hanem megtermeli. Így máris ki tudja fizetni a magas bérleti díjat

#583 .Feco.
2018-02-21 10:33:00

Válasz D-032-a #582. hozzászólásáraMost valamit vagy én nem értek vagy te vagy elbeszélünk egymás mellett. Mi köze a pályázatoknak a foldberlethez vagy a fold árához?
Ha én bérelni akarok egy földet ezért annyit adok amennyit az kitermel. Ha nem így lenne összeségében kevesebb pénzek lenne a több munkával. Ezt mégis ki vállalja be?

A fejlesztése pályázatot egyáltalán nem értem miért kevered ide, azért fejleszteni kell nem földet bérelni belőle?

Nincs profilkép
#582 D-032-a
2018-02-21 10:29:07

Válasz .Feco. #581. hozzászólásáraLétezik a látókörödön kívüli gazdálkodók csoportja is, akik csak a föld terméséből +saps + kapcsolódó tám.-ból gazdálkodnak.

Nem mindenki számára természetes a gép- fig- teleph. stb támogatás lehetősége.
Nincs értelme megint olyasmiről vitázni amivel többen tisztában vannak, mint ahányan nem.

#581 .Feco.
2018-02-21 09:52:53

Válasz D-032-a #580. hozzászólásáraMégis milyen hülye bérelné úgy földet hogy nem gazdálkodhatna ki az véd bérleti díjat rajta? Az már uber alles értelmetlenség...

Nincs profilkép
#580 D-032-a
2018-02-21 09:47:49

Válasz John Deere Power Shift #579. hozzászólásáraBiztosan nem lehet általánosítani, de sokszor nem, vagy nem csak a földből van kigazdálkodva a 150e.
Olyanról is lehet tudni amikor a szülő vállalkozása, gazdasága és a nyertes pályázatok is biztosítják ehhez a hátteret. A pályázatot sem nulláról volt esélyes indítani.

Újra meg újra előkerül ez az irigység téma.
Nyugodtan ellehet hinni, az emberek többsége megérti, hogy nem lehet, vagy nem is kell mindenkinek még nagyobb autó, még nagyobb gép, és még több föld.

Az csak egy manapság nagyon elterjedt, de téves elképzelés, hogy az embert csak a "nagy" és a "sok" tudja boldogítani.

Teljesen természetes dolog az, ha voltak valakinek lehetőségei és tudott élni azokkal.
De legalább annyira természetes az is, ha valakinek nem volt, vagy nem élt vele.

Válasz Diesel Tibor #576. hozzászólásáraLehet irigykedni a "zsíros"Hajdúsági földek gazdálkodóira akik kénytelenek ennyi díjat kigazdálkodni vagy máris van helyettük másik 10 !
Igen van az a pénz nem is akárhogy!smile offtopic

#578 máris szomszéd
2018-02-21 07:17:18

http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/megkonnyitik_a_kiseromuvek_letesiteset/2550574/

#577 Mf-es?
2018-02-20 19:12:42

Válasz Diesel Tibor #576. hozzászólásáraÍgérni azt lehet.Csak mennyit fog fizetni?

#576 Diesel Tibor
2018-02-20 19:06:41

Név:
Takács Tamás

phoneTelefonszám:
+36307xxxxxx megjelenít

Helység:
Debrecen

Ár:
150.000 Ft

Eladó / bérbeadó:
Eladó

Alapterület:
1.00

Alapterület mértékegysége:
Hektár

Leírás

Családi gazdaság szántóföldet bérelne Debrecen Kismacs, Nagymas, Balmazújváros, Nagyhegyes
vonzáskörzetében.
100000-150000 FT/ha

Van az a pénzsmile cursing

Válasz BélaNB #565. hozzászólásáraVén tróger, a sz*rát is megenné az ilyen ha nem lenne büdös! Pedig nem fogja elvinni a feje alatt. smile nonono

Mint ahogy ebbe még sokan nem gondolnak bele, azok sem akik azért tisztességesen csinálták (majd az örökösök húzták szét az egészet végül).

Na ennek tükrében tervezni, miegymás. És akkor elég sok fiatal, 30-40-es halott van, tehát az sem garancia, hogy ha fiatal még valaki.....

Nincs profilkép
#574 nagyzoli5
2018-02-20 12:57:11

Válasz ellenőr #567. hozzászólásáraItt is van ilyen! Közel a 80-hoz, 4-500 ha-ral még lecsap az 1000 párszáz nm2-es valamikori veteményesre is. Normális kényelmes traktort meg nem vesz a gyerekei alá, mer'jó az mtz meg crystal,ahhoz értünk a ződdel meg csak a baj lenne!

Nincs profilkép
#573 JD 4630
2018-02-20 12:41:19

Válasz .Feco. #571. hozzászólásáraTévedésben vagy A Pannon Power több éve szalmával meg faaprítékkal megy.

A másik ha te építenél xxx mFt-ért egy hőerőművet, majd naponta 10 órat termelhetne csak mert a napelem meg a szélturbina megoldja a többit, szerinted mennyire lennél boldog, a megtérülés rögtön a 2-3 szorosa ráadásul árat sem tudsz emelni.

#571 .Feco.
2018-02-20 11:25:42

Válasz sörhas #569. hozzászólásáraEz nagyon demagóg hozzáállás! Az atomerőművet nem kell legyártani? Pláne utána megsemmisíteni? Ha ez szoba kerül mindenki azzal kezdi hogy de bezzeg ott mekkora szénerőművek vannak.
Persze, tényleg van, meg rengeteg megújuló is. Itt meg csak fosszilis van, ráadásul hasonlítsd már össze hogy mennyi energia kell azokat a giga-erőműveket megépíteni, meg utána alap anyaggal ellátni, mint itt pl. A Vértesi erőművet kellett?
Van egy masszív energiaigénye az iparnak, amit el kell látni. Ehhez kell energiaforrás, minél diverzifikaltabb annál jobb! Szerencsések mert megtehetik hogy a legrosszabb, legmegosztobb, legkockázatosabb energiaforrást megtehetik hogy nem használják. Mi is meg tehetnénk, a földrajzi elhelyezkedésunk miatt sokkal jobb adottságaink vannak a nap- és a biomassza alapú áramtermelésre, mint a németeknek, a hiányzó mennyiséget pedig meg vehetnénk nyugatról, erre minden lehetőségünk megvan, árban sem lenne több.
De ahol orosz segget kell nyalni és a korrupció melegágyát jelentő gigaberuhazast csinálni amiből ezermilliárdokat lehet lopni ott más érdekek dominálnak, mint a környezetvédelem.

#570 Mf-es?
2018-02-20 11:25:39

Válasz ellenőr #567. hozzászólásáraA földéhesek,kettes sírt váltsanak maguknak,és halálukig,krumplit termelhet rajta.

#569 sörhas
2018-02-20 11:14:55

Válasz Sanyee #562. hozzászólásáraEzt miből gondolod,hogy komlyan veszik?
Kint dolgozom 15éve,olyan erőmüveket csinálunk,hogy egyszerre kevés bele egy vagon szén.
Megeszik a Földet az ilyen kazánok.
Mannheinbe van ilyen 2db.
Ugy horgyák a szenet a hajók mint mi a kenyeret a boltból.
Mi ez szerinted környezetvédelem?
Azért nem csak a füstöt kell nézni.
Hatalmas területeket vonnak ki termelésből a napenergiának,a szél erőműveknek.
Mire ezeket legyártsák lehet több károsanyag jutt a levegöbe mint egy atomerőműből.
A napkollektorok töltő anyaga trikollszilán szétmarja a bőrt ha érinkezik vele.
Vìzzel lehet közömbösiteni.
Akkor meg a vízkészlettet teszik tönkre.
Csak duma,hogy komlyan veszik.
A hasznot na azt nagyon komolyan veszik.
Bocs hogy beleszoltam.

Nincs profilkép
#568 kovacsmihaly0905
2018-02-20 11:04:08

Válasz .Feco. #566. hozzászólásáranem mindenhol 4-5 millió 1 ha föld.
Az ócsóbb megtérül....

Nincs profilkép
#567 ellenőr
2018-02-20 10:51:51

Válasz BélaNB #565. hozzászólásáraA soknál jobb a több?!
Senki sem viszi el a hátán, a legvégén mindenkinek elég lesz 2m*2m*2m gödör. Természetesen nem jár rá saps smile cool

#566 .Feco.
2018-02-20 10:40:43

Válasz BélaNB #565. hozzászólásáraKapzsi vén hülye...

Én 35 évesen sem veszek földet mert soha nem terül meg amíg elek... mire számít akkor az ilyen ökör...

Nincs profilkép
#565 BélaNB
2018-02-20 10:36:08

Válasz Sk Laci #559. hozzászólásáraVan itt 83 éves is, még aktív aki bírósággal fenyegetett mert megvettem a szomszédos földet, hogy az neki kellett volna. smile tongue

#564 Bandita29
2018-02-20 10:06:02

Válasz Sanyee #562. hozzászólásáraA németek a (sötét)zöldek hatására állítják le sorban az atomerőműveiket. A barnaszenes erőművek miatt nem lázadnak, sem a külszíni fejtések ellen. Ezt nem tudom hogy lehet környezetvédelemként kezelni. Mikor az időjárás nem kegyes sem a szélerőmű parkoknak, sem a napelemnek, akkor meg veszik a franciáktól az atomerőművekben előállított áramot.

Nincs profilkép
#563 Tomszi
2018-02-20 09:34:50

Válasz VDénes #558. hozzászólásáraÉn nem írtam földgázüzemű erőműről.

#562 Sanyee
2018-02-20 08:25:16

Válasz Tomszi #557. hozzászólásáraJelenleg a megújuló energiaforràsok 27% ?ot adnak ki a németeknél. Ezt szeretnék 2020-ra növelni és még később duplázni. Ők komolyan veszik a környezetvédelmet, nálunk meg csak beszélnek róla.

Nincs profilkép
#561 Sk Laci
2018-02-20 07:53:41

Válasz VDénes #558. hozzászólásáraNálunk egy kis gázerőmü húza az ipari parkot. Úgy volt, hogy a kitermelt hőből fogja füteni a város lakótelepeit 1/3-os áron. De ez nem valósult meg, mert akik privatizálták a hővezetékeket a városban nem engedtét rácsatlakozni az erőmüvet. Inkáb teljes áron adják a meleget a saját kazánjukból, ahol csak fütenek, és a hő nem meléktermék mint az erőmüben. Az üzlet az üzlet, a lakosok meg fizetnek, mivel nem csatlakozhatnak le a meglévő fütőrendszeről. Ere a törvényhozó atyafik még törvényt is hoztak ki. Inkáb védünk egy-két ember érdekét, mint a tömegét.... Ez az újkori "demokracia"

#560 máris szomszéd
2018-02-20 07:49:07

Válasz *** HM *** #555. hozzászólásáraNagyjából így vagyok vele én is.
A semmiből sok áldozattal jött létre ami van,és vagy hét éve a legjobb évemben jöttem rá. NEM ÉR A PÉNZ ANNYIT!
Az idéntől vissza veszem a kertészetet max 3.5 ha-ra ha többet mér bárki az a pluszt kitárcsázhatja. A gépet én adom hozzá.
Ennyi kertészetből kényelmesen meg lehet élni még kevesebből is, a világot meg váltsa meg más.
Én inkább a halakat próbálom más hitre téríteni.smile wink

Nincs profilkép
#559 Sk Laci
2018-02-20 07:44:48

Válasz *** HM *** #555. hozzászólásáraÉs aki még 64 évesen is telhetetlenkedik?

Nincs profilkép
#558 VDénes
2018-02-20 00:02:15

Válasz Tomszi #548. hozzászólásáraAzért az a cikk szerintem csak rész igazságokat tartalmaz. A földgázos erőműre mindent lehet mondani csak azt nem, hogy olcsó az üzemeltetés. Előnye, hogy jól szabályozható és gyorsan indítható ha szükség van rá, így nem okoz gondot ha meg is állítják azt ha szükséges. Bár a német villamos energia iparhoz nem értek.

Nincs profilkép
#557 Tomszi
2018-02-19 23:16:51

Válasz .Feco. #552. hozzászólásáraMegint segítek az olvasásban neked! Pedig szerintem nem burkoltan fogalmaztam.
Én nem estem át sehová! Leírtam miről szólt a cikk. Saját véleményem nem olvashattad, mert nem írtam olyat. Nemtudom ezen mi olyan érthetetlen. Merkel mama álmairól nem volt szó a cikkben. Ingyen áram az oké, csak hogy emiatt a többi erőmű hatásfoka romlik, tehát drágábban (több energiafelhasználással) termel.

Nincs profilkép
#556 Tomszi
2018-02-19 23:09:32

Válasz .Feco. #551. hozzászólásáraSenki nem tud olvasni? Akkor segítek. smile thumbupsmile thumbupsmile thumbup
Én nem azt írtam le hogy miben hiszek. És nem neveztem magam hercegnek.

#555 *** HM ***
2018-02-19 22:44:46

Válasz szanberg #554. hozzászólására20on évesen még ég a nagylángú tűz a parasztgyerekben.
Később ha besüt a fény az elmébe.... ha besüt....smile lol rájön a 30 as 40es kinél hogy....hogy nem kell a sok a több mindenáron.... ha csak az ideg stressz hajsza szaporodik ...szabadság élet megélése meg tünik elfele...
Erre figyelni... inkább szánkózni a kisjánnyal ...stbsmile aikido

#554 szanberg
2018-02-19 22:25:14

Válasz *** HM *** #553. hozzászólásáraMost vágtam újra, látszik tél van kevesebb a történés több az idő, még korán vagyunk, persze a fodrász most sem ért rá hehe

Érdekes ez a dolog de tényleg ekkora területre egy 5 ládás valami totál elég volna főleg, hogy nem 2féle kultúra van vetve érted. Viszont akkor maszek nem férne bele nagyjából semmi főleg az utolsó évek huncut időjárásait nézve. Akkor viszont tisztító-szárító üzem is csellengene akkor meg az már doszt nem érné meg nem is tudtuk volna megcsinálni szóval ezek mind egyre hajaznak a végén, egy biztos, az is járható út lett volna, hogy kisebb gép kapacitás semmi maszek de akkor meg a sok ember is luxus és megint ott vagyunk ahonnan kezdtük, mert amúgy általában ekkora területet 2-3ember ellát teljesen ha nincsen terménykezelés otthon.

Egy a lényeg, ha nyugodtan tudsz dolgozni az mindennél többet ér, ha minden hektár kéne akkor nem leszel nyugodt és megette a fene az egészet.

#553 *** HM ***
2018-02-19 21:36:56

Válasz szanberg #540. hozzászólásáraHát ja hmm. ...
Vannak itt is igazságok.

De mondjuk 100haon se használsz ki 1 új gépparkot legtöbbször.
Kicsiben is meglő ez hogy 200 300at is bír az akàrmi időben....lazito kombin tárcsa perm. pót. ...meg a Zetorrrrok smile lolsmile lol... merthát 200 300asként nem izzadva szedi össze ezeket a paraszt hanem sikamlósan...smile drool

Hajvágás otthon megoldva ....ha lesz majd mit mutogatnunk 1re be vagy fizetve ide...smile w00tsmile devilsmile lol

#552 .Feco.
2018-02-19 19:47:10

Válasz Tomszi #548. hozzászólásáraAzért nem hiszem, hogy Merkel mama álmatlanul forgolódik, hogy jaj, szegény orosz gázturbinás erőművekből le kell állítani 1-2-t néha néha, mert annyi ingyen áram jön a nap és szeleromuvekbol...

Kicsit te is átestel annak a lónak a túloldalára ha ezt te problémának látod...

#551 .Feco.
2018-02-19 19:44:06

Válasz Tomszi #549. hozzászólásáraHerceg, te meg hiszel a mesékben? Az üzemanyagokban is van úthálózat felújítási rész, abból épülnek a stadionok...

#550 szanberg
2018-02-19 19:30:39

Válasz Tomszi #549. hozzászólásáraMajd akkor előkapják a gázszerelőktől hahaha

Nincs profilkép
#549 Tomszi
2018-02-19 18:19:12

Válasz lac* #542. hozzászólásáraAz erőmű lebontásának és ártalmatlanításának ára benne van a villanyszámlában! smile surrender Legalábbis az illetékes helyen, a Paksi Atomerőmű látogatóközpontjában azt mondták.
Aztán hogy mire odakerül az idő hogy elő kell húzni a pénzt a bontásra, akkor meglesz-e a forint az egy jó kérdés.

Nincs profilkép
#548 Tomszi
2018-02-19 18:16:18

Válasz .Feco. #539. hozzászólásáraA nyáron volt egy elég értelmes cikk a német bioenergiatermelésről. A konkrét cikket nem tudom betenni, de a lényege ez volt: az elmúlt időben annyira támogatták a bio energiatermelő beruházásokat (napelem, biogázerőmű, szélerőmű) hosszú távú garantált áras felvásárlással és állami támogatással, hogy mára ott tartanak, hogy amikor ideálisak a körülmények a bioerőműveknek, akkor vissza kell fogni a hagyományos erőműveket. A hagyományos fosszilis tüzelésű erőműveknek meg megvan az a jellegzetessége, hogy adott teljesítményen jó a hatásfoka.
Tehát szinte amit nyernek a bio-n, majdnem annyit vesztenek a miatta a hagyományos energiatermelésen.
Szóval átestek a ló túloldalára a nagy németek is.

#547 bandigh
2018-02-19 13:44:15

Válasz lac* #546. hozzászólásáraTudom h van szélerőmű, az vagy termel vagy nem, persze átlagot lehet vonni. A napelemek nyáron termelnek ugye a legszebben. Na ha nyáron jön egy esős idő, és mondjuk 3 napig szakad az esö vagy csak szimplán beborul az ég, akkor mi is van? Ezért van annyi % napelemre támaszkodás a rendszerben, amennyi. Nem tudod magasra emelni nagyon. Az tény hogy a biogáz megoldás erre, de ahhoz többszáz kis biogázüzemet kéne magyarországra tenni, ami lehet hogy a németeknél már megvan, de itthon (az előttem szólók már kifejtették miért) nemigen lesz egy jódarabig. A házi kis napelemrendszerek, amik vannak a tetőkön, azok nagyon jók mert lehetőséget adnak arra, hogy a nyáron megtermelt energiát télen tudd elhasznàlni. És mivel ezt az energiát természetesen nem tárolják, hanem nyáron elhasználjuk, télen onnan kapod vissza, ahol nyáron picit pihentek a napelemek miatt. Igen, P-vel kezdődik. Ha nem lenne ez a lehetőség, a kutya se tenne fel napelemet a házra, mert nyáron napközben amikor ott sincs, nincs szüksége az 5kw áramra. Hanem inkább télen van, arra is este. Szóval a napelemek is csak azzal a bizonyos háttérrel értelmesek ma, magyarországon.

Nincs profilkép
#546 lac*
2018-02-19 12:37:32

Válasz bandigh #544. hozzászólásáraA szélerőműveket kihagytad az eszmefuttatásból.
Pedig a németeknél van tenger és ott fúj a szél éjjel is.Emiatt volt,h csúcsidőben előfordult 0-ás ár is.
Nem véletlenül nem erőltetik az atomot,most bontanak egy keletnémet atomerőművet,tovább tart mint felépíteni meg többe is kerül a lebontás.

#545 .Feco.
2018-02-19 12:34:30

Válasz bandigh #544. hozzászólására Most ebben úgy látom, hogy nagyon nem értünk egyet. Mindaddig amíg egyetlen kilogramm exportálni való gabona terem itthon, addig pocséklás az, hogy nem a saját energia szükségletünket termeljük meg a saját szántóföldjeünkön, hanem rengeteg energiával és üzemanyaggal Utaztatjauk a gabonát 1000 1200 km re, hogy aztán fillérekért elpocsékolniuk, és aranyáron vegyük a gázt, uránt, olajat az oroszoktól, és mérgezzük saját magunkat a mellék termékeivel.
Amit leírtál ez elsősorban a németek problémája, nekünk teljesen más energia szerkezetünk van. Mivel csillag alakú a hálózat, a középen termelt és a széleken elfogyasztott aramnak mert a szállítási vesztesége is olyan komoly mennyiség, amit tétel, hogy ha nincs. Ha minden faluban építenének biogáz üzemet, ami részben áramot (éjszaka) részben gázt, nappal, amikor más források rendelkezésre állnak) És felunkként mindössze három 400 ha szántó területet foglal le, egyszerre oldódna meg a munkaerő felesleg, a földgáz import, Paks kettő, és a gabona túltermelés is. A németek csak mese hogy mennyi támogatást kapnak a Bia gázra, az egésznek a hajnalán tényleg kaptak mikor állattartó telep trágya kezelést alakított át, de az elmúlt 15 évben épülő több megawattos Erőművek tőke befektetők piaci alapú beruházásai, a matek itthon is megall, csupán olyan a szabályozási környezet, hogy képtelenség új kapacitást engedélyeztetni. Nem lehet tudni hogy hány beruházás van szerte azt a fiókokban amíg csak a politikai környezet változását várják. Négy éve mikor kiderült Paks kettő minden megújuló beruházást Megnehezítették és mindössze azért vették most elő mégis a napelemeket, mert kifutnak a határidővel és gyorsan csinálni kell néhány látványos dolgot. Önmagában az állam hozzáállása semmit sem változott, nem lehet Paks kettőnek valamint nemrég Mészáros kezébe került Mátrai erőműnek konkurenciát támasztani így valódi változás nem várható. Mese habbal a környezetvédelem mese habbal kormányzati elköteleződés, annyi pénzt kell hazavinni a rendszerből amennyit lehet és nem számít hogy milyen áron. Ha a németek 100 %-ban napenergiát használnának itthon egy egy sufni erre sem lehet feltenni 2 db panelt ami a kötelező termelésen felül van.
A német ipar energiaigénye olyan mértékű amit képtelenség fedezni nemhogy megújuló energiával, de hazai termeléssel sem, 30 éve és a következő 30 évben is importra szorul nak. De még ennek ellenére is azt mondták az atomenergiára hogy inkább nem és inkább fizessünk egy kicsit többet egy sokkal tisztább energiaforrás ér . A széndioxid kibocsátás egy dolog az egésznek a környezeti lábnyoma egy másik. Csak addig tiszta három az atom amíg néhány korrupt kelet-európai diktátort le lehet fizetni hogy őket mérgezze a hulladék. Ha ugyanezt a fűtőelemeket országon belül kellene elhelyezni bármelyik kormány belebuknak a terület kijelölés be. És különösen egy olyan gazdag ország mint Németország soha nem fogadnál azt el hogy a lakosság egyrészét ilyenekkel mérgezik hosszú időn keresztül. Szabályos ártalmatlanítás pedig annyira drága (és nem csak a fűtőelemnek hanem magának az erőműnek is) hogy az veszteséges be fordít Mindent. Majd most ezt hamarosan meglátjuk Paks eggyel már arról van szó, Hogy ha lejár akkor a helyére gyorsan fel kellene húzni egy új erőművet mert akkor a legszennyezettebb részeket nem kellene ártalmatlanítani.

#544 bandigh
2018-02-19 11:29:11

Válasz .Feco. #539. hozzászólásáraA német parlamentben is éjszakág tartott a vita az atomerőmű bezárásról. Amiért bezárják az egyszerű atompara, a fukusimai események után az emberek nem akarják, hogy egy esetleges baleset vagy robbanás/tás miatt szennyezett legyen az országuk. Ez valahol érthető is, viszont óriási önzőség is. Mert a globális felmegedés kellős közepén visszaállni fosszilis üzemanyagokra elég bizarr. Azt azért ne gondoljuk hogy 20 atomerőművet ki lehet váltani napelemmel meg biogázzal, ez nonszensz. Az éjszakai áramigényt amikor a napelem nem termel, biogáztal kiváltják az oké, de fél német mg területet erre kéne beállítani.. A lakosság energiaigénye épp éjszaka magas, otthon vannak, akkor nagy a HMV igény, fűt a bojler, satöbbi, ezt szépen az erőművek hozták. Arról nem beszélve, (ezt az autós topikban akartam elkezdeni) az elektromos autók terjedésével, mi fog történni. Az egyértelmű hogy ez a jövő közlekedési formàja, a lakosság 80% ának megfelelő az egy feltöltéssel megtehető 120-200-400 km, és ezeket mindenki otthon tölti méghozzá éjjel. Ez napi 8-10 kWh jelent egy átlagembernek, de ezzel is pont a duplájára emeli a havi áramfogyasztását, ráadásul ezek 3 vagy 7kw-ot felvevő töltők amiket ugye mindenki szépen bedug este 6kor egyszerre amikor hazaér...
na az fogja megtornáztatni a hàlózatot. De nincs gond, tudják ezt a németek is, ezért nyitnak meg újra rég elfeledett szénbányákat, meg két kisfalut ki is telepítettek már, mert a helyükön egy gusztustalan nagy külszini fejtésű szénbánya lesz, plussz a földgázimportot is növelni fogják. Szóval, nem lesz gonosz atom, lesz helyette néhány millió tonna CO2. Nem hiszem hogy ez a követendő 2018-ban.

Nincs profilkép
#543 lala
2018-02-19 09:49:15

100-150 ha föállásban

Nincs profilkép
#542 lac*
2018-02-19 09:42:30

Válasz szanberg #538. hozzászólásáraHa az atomerőműbe beleszámolnák a kiégett fűtőelem biztonságos tárolását(ha létezik olyan egyáltalán, mert ezer évig tárolni kell)+ az erőmű lebontási,ártalmatlanítási költségét már abszolút nem érné meg,vastagon ráfizetéses az egész.
Én is remélem,h nem épül meg Paks2, jó sokba fog kerülni a kiszállás,fizethetünk rendesen az oroszoknak elállási díjat. De szerintem még mindig jobban járnánk.
Ez lenne nekünk igazán az "évszázad üzlete"

#541 szanberg
2018-02-19 07:56:15

Válasz .Feco. #539. hozzászólásáraMegéri mert az unió őket pénzeli, a kinti napellem parkok és biogáz telepek 100%-ban uniós pénzeken kerültek megépítésre, itthon ez a kamatmentes hitel ehhez képest kicsikét sovány, kint sem tolonganának ha ott is így lett volna.

Egyszóval ott az a cél, hogy egyrészt fejlődjönek környezetvédelmileg is de úgy, hogy GDP-jük meg szárnyaljon érted, itthon a környezetvédelmet lexarják a valóságban és az sem jó ha mondjuk soksok potya napellempark épülne gazdáknál.

Szoktam volt mondani akkor hülye az ember amikor pl egy bérszárítós gazdálkodó irígyli ha egy maszeknak jó termése van és sajnálja tőle -találkoztam ilyennel- közben hozzá viszi be a maszek és neki visz a portájára helybe több munkát ezáltal több nyereséget is érted...

Valami ilyesmi helyzet van itt most országban

#540 szanberg
2018-02-19 07:51:33

Válasz *** HM *** #534. hozzászólásáraHeccikém én leírom neked, lesz pár karakter, hogy letudjuk vonni a konklúziót hehe

Lényeg a lényeg egy fikarsztnyi gondolatom sincsen arra, hogy növekedni szeretnénk hektárügyileg. Sőt, felszabaduló földekből is(sajnos elhalálozott idősebb gazdatársam, öreg barátom nemrégen) az ő általa használt földekből 0,9 és 1 hektáros parcellákat vettem művelésbe csak, egyrészt az özvegy kérésére is másrészt mert egy 7 és egy 8 hektáros táblámmal szomszéd mindkettő osztatlanban szóval azt gondolom ezeket ne sajnálja senki kívülálló, nagyobb területeket szó nélkül elengedtem, kisebb néhány 10hektáros gazdatársak vették meg/művelik, pedig többel is szomszédos voltam, de itt mi helyben megegyeztünk, amit valaki használ abba más nem megy bele, én is a bérleteimből veszek amit eladnak, sajnos a külsős xarháziak baxakodnak olykor, de hát ez van, vannak rendes tisztes emberek is meg ennek az ellentétje is.

Tehát, én nem akarnék növekedni, sőt mi amúgy eléggé meg is csökkentünk 10 év leforgása alatt, közben ugye főleg a támogatásos láznak köszönhetően lejáró bérleteket nem adták már ki hanem elkezdték művelni vagy művelgetni szó-szó, van aki helytállt és ennek örülök van aki nem annak nem mert mi többet tudtunk abból a földből nagyságrendekkel, kicsit elherdáltságnak érzem az ilyen eseteket.

Csökkenni sem szeretnék, mert itt sokan dolgoznak, állatállományt tartunk szükség van a munkaerőre ebből kifolyólag is, ezt viszont ellátni meg kell a terület. Igazából kicsit patthelyzet van mert ez épen egy akkora birtokméret ami kényes kérdéseket vet fel mivel mindenre szükségünk van mint egy ezerhektáros vagy többezer hektáros cégnél, viszont töredéke minőségben van kihasználva. Ezért vállalunk bér tevékenységet, 450 hektárnyi területre magamon kívül 10 dolgozóval, SAJÁT ERŐBŐL magtárakat mérleget rakodót terményszárító üzemet létesíteni venni felújítani és persze fenntartani egyébként nem jönne ki a matek az a helyzet, persze el lehetne küldeni a dolgozók kétharmadát a maradékot meg hajtani kétszer így, ez is billenthetne a mérlegen de nem ez az irány amit képviselek.

A bérleteink stabilak rendszerváltás óta nálunk vannak, jelenleg is meghosszabbították a tulajok, közben amelyik eladó megvásárlom, így egy időre ilyen téren nagy változás nem várható területileg, addig az idősebb kollégák is elérhetik a nyugdíjjat aztán meglátjuk mi lesz.

Vehetnék ki támogatásért területet 20km-es körzetben nem egy lehetőség lett volna, volt ebben 40hektár feletti tábla is amivel megkerestek de azt mondtam, hogy ha kapzsi lennék akkor rögtön rámentem volna, de ilyen feltételek mellett nem fogok 20km-re járni dolgozni, ezt az az ember nem érti akinek csak a hektár jár az eszébe és csak az, hogy majd abból mennyit pénzel. Én rájöttem, hogy biztosan több lenne a végén de minek az a plussz lóvé amikor így sem tudom elkölteni ha akarom sem mert állandóan hajtás van, egész évben mikor más normális ember hétvégén szabad és azt csinál amit akar én keccsolok és az ami normális embernek természetes azt én nem is tudom micsoda, gondolok itt olyan dolgokra, hogy nagy a hajam elmegyek fodrászhoz mert én magamnak vágom jobb esetben éjfél előtt még éppen de...... ez most csak egy kis példa volt nem a leírt tartalom a fontos, hanem a mögöttes dolgok.

#539 .Feco.
2018-02-19 07:46:09

Válasz szanberg #538. hozzászólásáraNémeteknek megéri a napelem? Nekik megéri a biogáz? Nekünk?

#538 szanberg
2018-02-19 07:31:15

Válasz .Feco. #536. hozzászólásáraFranciában megéri a nukleáris energia?
Itt meg nem? érdekes...

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Már csak két heted maradt ennek a támogatási kérelemnek a benyújtására
Már csak két heted maradt ennek a támogatási kérelemnek a benyújtására
Eddig közel 21 ezer háztartás támogatásáról született döntés.
Az új év elkezdődött: Inflációkövető adók, dráguló üzemanyagok és új támogatások
Eladó Belorus MTZ 50 -es traktor
Eladó Belorus MTZ 50 -es traktor

900.000 Ft

Szántóföldet bérelnék
Szántóföldet bérelnék

150.000 Ft

Steyr CVT 6160
Steyr CVT 6160

13.500.000 Ft

Krone diszkés kasza
Krone diszkés kasza

2.000.000 Ft