Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Kecsketenyésztés új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Poénok új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Fortschritt E 512 kombájn új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Fakitermelés, erdők újratelepítése új
- MTZ 1221 traktor új
687 hozzászólás
Válasz #236. hozzászólásra
Hogyne,adóalapot növelő bevétel.
Válasz #232. hozzászólásra
Az a baj, hogy az őstermelők a TÁMOGATÁSOK UTÁN nem adóznak.
Különben mi is csak őstermelők vagyunk, Én Apám és Anyám.
Válasz #234. hozzászólásra
Sajnálom.
De néha azért jó az is, ha van sok szép dolog, amire emlékezhetünk!
Válasz #233. hozzászólásra
Már nincs, sokat csináltam itthon s külföldön, azok a régi szép emlékek.
Válasz #231. hozzászólásra
Értem már!
S már nincs is meg a buszod
Egy-egy osztálykirándulást összehozhatnánk.
Mindig nagyon nehéz egy jó buszt találni hozzá.....
Válasz #230. hozzászólásra
Fecó arról panaszkodott, hogy az őstermelők nem adóznak.
Mondjuk ez nem igaz, s gondolom, ezért tartja etikátlannak - többek között.
De majd elmondja persz Ő, hogy mit gondol.
Válasz #229. hozzászólásra
Nem szakosodtam,pedagógia szakom van,amiből szakmáim vannak annak a gyakorlati részét, meg helyettesítést csinálhatnám. Ami az avatarom abban utaztam , most meg nyugdíjas őstermelő, meg szolgáltató kombájnnal, számlásan!
Válasz #224. hozzászólásra
Van olyan nagybirtokkal/600ha/rendelkező ismerősöm, akinek családtagjai őstermelők, nem értem az etikátlanságot, de majd egyszer személyesen hátha kitárgyalhatjuk.
Válasz #228. hozzászólásra
Nnnna, ez most egy kicsit nekem nem egészen kristálytiszta.Mentségemre szolgáljon, hogy kicsit megviselt a mai nap agyilag.
Ha egy kicsit felhomályosítanál.....
Mi az, hogy egy sima?
...s mikor lesz eg fordított?
Bocsiiiiiii!!!
Válasz #227. hozzászólásra
Igen, de nem abban dolgoztam ,de valamikor az akartam lenni,később csináltam egy simát.
Válasz #226. hozzászólásra
Akkor én meg mondhatom, hogy szép estét, kollega?
Válasz #191. hozzászólásra
Hecci!Én ismerek főorvost is,most már mondhatod hogy Tanárnéni, nekem meg "tanárbácsi",mert sok különböző szakmájú meg diplomájú ember van itt.
Válasz #224. hozzászólásra
Bár én nem vagyok őstermelő, meg a férjem is vállalkozó, de jó lenne, ha ez lenne a legnagyobb dolog ma Mo-on, ami etikátlan.
Válasz #222. hozzászólásra
nem leszek, és nem is irígylem senkitől, csak etikátlannak tartom. ennyi.
Válasz #219. hozzászólásra
mondjuk a KV szektor szerintem egy tolvonással sem kevésbé stratégiai ágazat. A mezőgazdaság jelentőségét csak a benne dolgozók értékelik fel, más nem.
a korlátolt felelősségről: elég furán venné ki magát, ha mondjuk egy kft-ben vagy rt-ben 100-200eFt-al résztulajdonos nyugdíjason behajtanának 250 millió ft tartozást, amivel a többségi tulaj, vagy alkalmazott cégvezető lelépett...
persze ezzel is vissza lehet élni, de megint itt jön az, hogy aki előrelátó, az megnézi hogy kivel üzletel. 99%-ban már a cégtulaj személyiségén látszik, hogy milyen a stílusa, és ha emberileg nem szimpatikus, vagy nem bízom benne már fordulok is meg, és hagyom ott. De nem téma lekérdezni egy cégkivonatot, vagy egy leadott mérleget, és egy 3 millióval alapított kft-nek, aminek van két házőrző kutyája, meg egy 10 éves IFA pótkocsija nem adok oda 40-50 millió értékű búzát 90 nap fizetéssel.
Mindig közbejöhet valami, de a legtöbbször az átvertek is nagyban segítik a csalókat...
Válasz #218. hozzászólásra
Legyél őstermelő!Ennyi!!
Válasz #219. hozzászólásra
Nem szeretnek minket Őstermelőket, pedig mindenütt ott a kiskapu ,s mindenki azt keresi.
Válasz #218. hozzászólásra
Kimaradt az EHO, meg a 40%, mert nem csak a 20% van
Válasz #215. hozzászólásra
A mezőgazdaság stratégiai ágazatm a kisipar az nem....talán ezért van a kiemelt adókedvezmény és támogatási rendszer is.
Én meg etikátlannak tartom azt, hogy KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁGOK működését engedi a jog, mert azok csak a törzstőke erejéig felelnek a tevékenységük eredményeként, egy őstermelő, egyéni vállalkozó, bt ( tagjai ) teljes vagyonukkal ha elb.sznak valamit........
ezt a formációt még a gyarmati birodalmak megszületése előtt találták fel.....
na, jó többet nem akarok vitatkozni, mert aki hulló kések közé nyúl véres lesz a keze....
Válasz #217. hozzászólásra
Csak tételes elszámolás és 6 millió (7?) meghaladó árbevétel esetén, mert az alatt, pusztán a termelő nyilatkozik, hogy a bevételének (támogatások nélkül) 20%-át meghaladóan rendelkezik számlával igazolt költségekkel, és ez esetben csak egy jelképes összegű adót fizet (cca. 130.000 ft). És mindegy, hogy a támoagtások figyelembe vételével 7, 10, vagy 130 millió ft. bevétele származott-e. Ha azonban a támogatás nélküli bevételei a 600 (700?)eft-ot sem érik el, akkor egyáltalán nincs adófizetési kötelezettsége. Akkor sem, ha támogatásokkal 40 milliót keres...
szóval hol is számít akkor a támogatás?
A támogatások adó alapot növelő tényezők, több fajta adózási tényező választható/ talán ez a kedvezmény/, de iparűzési adót, is fizetni kell, mértéke önkormányzatoktól függ,.... stb.
Az őstermelő alapvetően nem rossz 5let, csak nincs belekalkulálva a magyar fineszesség. A magyar mindenhol megtalálja a kis utat.
Én bízom benne h nem lesz hugyozás.
De ha lesz, akkor jobbra fogok, és tömegesen fognak jobbra tolódni. Szóval, ha lesz hugyozás, akkor csak 1 kiút lehetséges. Igaz, Drenthe?
Persze az sem 100%, hogy az a platform hozza el a jó megoldásokat, de esetleg mégis.
Válasz #213. hozzászólásra
nem tilos, és nem nézek le senkit aki az, de akkor is úgy gondolom, hogy etikátlan, hogy nem ugyan annyi járulékot fizet, mint mondjuk egy cipész, vagy kőműves kisvállalkozó, akinek egy szikrát sem kedvezőbb a helyzete...
és szintén etikátlannak tartom, hogy pl. elég a költségei bizonyos %-áról számlával rendelkeznie, vagy azt, hogy a kapott támogatások nem számítanak bevételnek az őstermelőnek, míg adóalapnövelő ugyanaz a támogatás ugyanolyan ágazatban tevékenykedő kisvállakozónak, vagy kft-nek.
De még azt is megérteném, hogy nem fizet adót a legkisebb termelő, ha az tényleg termelő lenne. De őstermelők a piacon áruló kofák, a dinnyések, és ezek minden családtagja, de ugyanígy őstermelő a fél indián rezervátum, vagy a földdel rendelkező (és azt feketén kiadó) orvosok, ügyvédek is. Ismerek olyat, aki 50 (!!!) millió ft támogatást vesz fel gyepek után évente, de mivel a bevétele 600.000 ft alatt van, így mindez adómentes, mert a támogatást nem kell beleszámolni a sávokba, és így ha a kereskedelmi bevétele 600e alatt van, és emiatt adómentes, akkor az összes többi is adómentes lesz.
(ezzel összehasonlítva egy cipész, aki 600eFt-ot keres egy évben, maga után befizet 400eFt járulékot. Igazságos, nem?)
Amúgy meg ne legyen senki naív, a fidesz úgy h_gyozza pofán a szavazóbázisának tetszőlegesen nagy csoportját, ahogy akarja. Parlamentben 2/3-ad, önkormányzatoknál 2/3-ad, és 3,5 évig nem lesz semmilyen választás, vagy szavazás. A magyar ember pedig feledékeny... Én semmi jóra nem számítok.
Válasz #202. hozzászólásra
Ezek a hülyék azt szeretnék, hogy megszűnjenek az őstermelők???!!! Majd akkor átalakítjuk a gazdakört kft-nek , aztán lesz 2 megbízott ügyvezető, oszt jónapot.
De majd mind a 30 ember fogja majd az adót, meg a tb-t fizetni????? Ennyire ne nézzenek hülyének minket se....
ezzel nem sokat takarítanak meg az biztos........
majd akkor váltunk.........ha megszüntetik.
lehet, hogy annak tartod, de attól még van. Erre szoktam azt mondani, hogy igazam van, de b.szhatom.
Én meg a multik adómentességét szüntetném meg. Mert ami azt illeti igen drága munkahelyek azok amiket teremtenek...........
Nem tilos őstermelőnek lenni ugye?
én őstermelő családi gazdálkodó vagyok. áfás. kibaxottúl nem örülnék ha vállalkozóba át kéne mennem
Válasz #209. hozzászólásra
dehogy szeretném, -elég rosszul esett mikor egyéni vállalkozóvá kellett alakulnom- csak ez egy népszerűtlen lépés lenne a Fidesz jelentős táborát képző termelők között.
Kecsói piacon jelenlévők többsége narancs, utána jobbik és elvétve pár vörös.
ebből kiindulva országosan sem lehet sokkal másabb az arány.
Én úgy látom, hogy az őstermelői csupán a kis földterülettel rendelkező és kevés állatot tartó gazdáknak jó, akik esetleg most kezdték a gazdálkodást vagy még nem jutottak túl nagy területhez. Kicsit segíti az induló gazdákat, hogy legyen esélyük felfejlődni egy szintre ahonnan viszont már vállalkozóként kell folytatniuk. Az őstermelő egyébként adózás szempontjából vállalkozónak minősül és nem sokkal jobb a helyzete, mint a vállalkozónak. Szerintem... Ha megszüntetik ezt a státuszt akkor hamarabb elérik, hogy végképp senki se akarjon gazdálkodásba kezdeni...szerintem...
Válasz #205. hozzászólásra
Te is szeretnéd?. Pedig az őstermelői forma csak egy pár embernek segít, nem könnyít , hanem több munkával jut kevés jövedelemhez!
Pedig nem az , az áfa befizetési és vissza igénylési szabályokat is változtatni kell hozzá.
Akkor az ismét egy uj korszakot idéz elö!! Már anélkül is elindult egy folyamat.. De ez még inkább felgyorsitaná!!
Ha akkor, mikor a többi dolgot, amit már meg kellett/kellene lépni, nem ebben a ciklusban lesz....
a pályázathoz kapcsolódó kötelező oktatáson azt mondták a jogharmonizáció keretében meg kell szüntetni az őstermelői formát.
kíváncsian várom mikor merik ezt fölvállalni Vikiék
Az őstermelők is adóznak valamilyen szinten.
Az sem igaz, hogy többet lenyúlnak a közös kalapból, mint a vállalkozók - legalábbis az ügyesebbek.
Persze, mindket kategóriában vannak kivételek.
De általánosítani nem helyes.
Válasz #201. hozzászólásra
Ez szinte csak egy álom.
Ez lenne az ideális, de nem ez a valóság.
Ilyen nem sok lehet - sajnos.
Válasz #199. hozzászólásra
mint arról már korábban szó volt, az őstermelő működési formát én egy adókerülési módnak tartom, amit bármikor becsukhatnak. Már a megszületését is etikátlannak tartottam, és így a megszorítások idején szerintem elsők között lehet, amit eltüntetnek...
erre alapozni nem szerencsés dolog...
Az ideális méret szerintem :
-amit az ember hitel nélkül tud működtetni
-amit ha két szar év van , se hal éhen és akkor is tud működtetni.
-ha kevés földön is de az jó , vízállás mentes(esetleg locsolható legyen) legyen.
-és nem árt ha van amihez még az MG-n kívül is ért ha nem jön össze...
Válasz #198. hozzászólásra
Megesik. Nem akartam, hogy azt mondjátok: "micsoda nő ez a férfi?!"
A történet a kombájnajtóval kezdődött.
A férjem nevében regiztem, aztán meg ő nemigen ül ide. Én meg itt csak okosodhatok. Nagyon jó kis hely ez! De nem akartam "chars" néven fórumozni. Valahogy nem ilyen az alakom.
Így hát öltöztem eppicit.
Válasz #171. hozzászólásra
Ja ugye még 1 dolog!
a vállalkozási forma ( őstermelő, családi gazd., bt, kft, rt, stb. )
mind más költséghatékonysággal kell, hogy dolgozzon. Mert ha egy őstermelő 100 hektáron 2x tárcsáz.....aztán slussz, akkor is meg van a 400.000 Ft havi nettója. Az általad leírt 200000 helyett.
oszt jónapot
Válasz #196. hozzászólásra
Ilyen gyorsan változik a becenév?
Válasz #192. hozzászólásra
Igen fordítva írtam, bocs!
Válasz #195. hozzászólásra
Teeeee!!! Ne kötekedj!!!
Méghogy satnya!
Csak egy napos volt ezen a képen.
Egyébként jegytelen fekete nóniusz csődör!
Válasz #193. hozzászólásra
oké oké
megadom magam
ez milyen fajta ló?
kicsi is meg satnya is......
Válasz #182. hozzászólásra
Aaaaz nem mindegy, hogy a hülye okoskodik, vagy az okos hülyéskedik!
Válasz #191. hozzászólásra
Köszi az elismerő szavakat.
De azért hús-vér nő vagyok, nem egy csodabogár, hidd el!!!
Válasz #185. hozzászólásra
lazán épphogy mélyebbre kell
Válasz #178. hozzászólásra
ez azért nem akármi
toll után tőgyet fogni......
pedagógusság vegyítve a földturkálással
ez nagyon üti egymást
nem is gondoltam volna h. van ilyen......
mi is inkább mélyebbre vetjük, 6-7 cm szinte mindig megvan...
bár az ién a rapid annyira tiltakozik ellene, hogy igencsak muszály lesz sekélyebbre tenni...
csak nehogy ő járjon pórul a végére!
Vetettünk már 7cm-re mikor a homokos talaj agyon lett művelve a hozzáértés miatt, hát kb a fele ha kikelt
Válasz #176. hozzászólásra
hát igen ezt a tényezőt tényleg ne dobjuk a sarokba.....