Hirdetés
Fórum
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- AKG támogatás új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Napraforgó ára új
- Lucerna telepítése, termesztése új
Cikkajánló
Hirdetés
633 hozzászólás
Válasz #130. hozzászólásra
Na látod az én problémám meg az hogy ahol nekem kelene vetni ot néha 65literel is szántanak..A rába négy fejel!! Ezért nem tudom hogy én is mitévö legyek.
Válasz #131. hozzászólásra
gondolom ragad min állat!
A fém tömörítő kerekes IH milyen?Gumishoz képest.
Válasz #129. hozzászólásra
Mi is vetettünk már olyan helyen ahol 40 literrel is szoktak szántani és ha olyan az év le kell dobni egy ekefejet. De az IH még beletette a magot úgy hogy az ki is kelt rendesen, tehát nem volt baj a tőállománnyal...
Válasz #125. hozzászólásra
Én 60 felettin lajtával vetek, és a mellettem lévő wéderes vetés nem adott többet, sőt...
Válasz #127. hozzászólásra
Amikor a mélységről beszéltem akkor arra gondoltam hogy nehéz sekélyen vetni vele, mert elég nagy súly van a csoroszlyákon ha nincs a rúgó ráfeszítve akkor is. Repce vetésre van egy Amazone D9-40.
Válasz #126. hozzászólásra
Nekem csak évi 40-50 ha egyenlőre az össz vetni való . Bár elég jól és könnyen munkálható talajaink van így a mélységgel talán nem lessz baj .
Van másik gabona vetőgépetek is az IH-n kívül ?
Válasz #121. hozzászólásra
Volt mikor 700-800 ha volt egy évben, de ma már repce is. Elkezdtük október legelején a búza vetést és szinte október végéig vetettük. Most olyan 250-300 ha csak az évi terület. Apró mag vetés nem ajánlott a rossz mélységtartás miatt. Gabonánál nem gond ha 10cm-re is lekerül, de apró mag onnan ki nem kel. Persze nem jó a gabonának sem, és nem minden magra gondoltam hogy 10-re kerül.
Válasz #124. hozzászólásra
Nem mindenbe lehet magágyat csinálni vagy nem érdemes,Az őszi gabonák nem magágyigényesek.Direktvetőgépeknek 50 60 fölötti kötöttségeken van több szerepe.Ilyeneken hagyományos műveléssel hasznot lehetetlen termelni.Öregebb téjecsések elmondása szerint a kühne mérnökei is foglalkoztak ezzel a dologgal,szántást kiváltó tárcsát teszteltek itt a legbutább talajba(darabokba vitték vissza óvárra).
Válasz #122. hozzászólásra
Milyen talajprobléma?
Vetni magágyba kell!
Felénk is sok ih van,jó magágyba szépen elveti a kalászost,gyengéje az aprómagvetés meg a kukikóró.Ráveti a magot a szárra a föld alatt mert nem tudja átvágni.Felénk az ilyen munkákat kiadják bérbe általába sprinterrel vagy prontóval csinálják őket.
Válasz #120. hozzászólásra
Végül is ha nincs semijen talaj probléma akor az egy máig is modern gépnek mondható! Nagy elöny a csatolhatóság látam már hármat is egybe na ott már van teljesitmény rendesen.. már ketönél is! Nálunk a két dupla ih cserélték egy egy rapid400 ra azota le lasult a vetés alig gyözik elvetni a fönök meg tiszta ideg hogy a gépnek már régen mást kéne huzni nem vetni..
Válasz #120. hozzászólásra
És hány Ha-t vettek vele évente . Én ma cserétem ki 40 DB csapágyat meg még a napokban 10 darabot kikell csrélnem és akkor a tárcsák is fellesznek javítva . Igaz én mind a 40 vadi új NAS csapágyat megtömtem zsírral mert alig volt bennük . Még a tömörítő kerekeket kell rendbe tennem meg átnézni a magadagolók meghajtását
Válasz #119. hozzászólásra
Nekünk egy 12 éves példány van belőle, újonnan vettük. Van néhány betegsége, de lehet orvosolni. Az újabb típusún a régi sok gyenge pontja ki van javítva, de nagyon sokba kerül, valami 8 milla körül beszélik. Mi vetettünk vele homokba és szikes, nagyon kötött réti talajba is és közötte mindenfélébe, és jó volt a kelés, bele teszi rendesen. A mélység állítás mondjuk nem tökéletes. Évente 20-30 csoroszlya csapágy elfogy:(
csukásban én és árpibátyám teljesen felújítottunk egy 6200 -as ih vetögépet. kib.szott jol sikerült gramra pontosan tudott gabonát vetni és jol takartak a tömörítö hengerek is ( uj gumírozás) míg ott voltam 60-70 ha-t elnyomtam vele és semmi gind nem volt.
Válasz #117. hozzászólásra
De ki az?
Válasz #115. hozzászólásra
nem rád gondoltam ,bocs
Válasz #115. hozzászólásra
Szted.??????????? :-DDDDDDDD
Válasz #98. hozzászólásra
Sziasztok!Ki az a Kis Claasos gyerek?
Válasz #109. hozzászólásra
Hát már sikerült most délelőtt kivenni a tömörítőkerekeket délután szeden le a csoroszlyákat mert azokat is csapágyazni kell és a kis műanyagokat is cserélem ami a csoroszlyákat fogja a tengelyhez .
Válasz #108. hozzászólásra
Már nem találom a számodat légyszi küld el sms-ben a 304151482-re .
Válasz #111. hozzászólásra
Mi nem tudtuk rátenni géppel mert össze nyomta a felni peremét.
Válasz #110. hozzászólásra
hali nekünk a gumisok megoldották mondjuk kellett egy kis rábeszélés amikor meglátták, hogy mit akarok tőlük kérni :-)
Válasz #91. hozzászólásra
Axiál-ba van gépűk mással nem lehet a gumit feltenni!
Mi tavasszal csináltuk ugyan ezt amit te akarsz, hát jó kis munka volt 1.5 nap alatt végeztünk is vele. A gumikat jobb ha rábízod egy gumis mühelyre ök 5 perc alatt ráteszik mi meg szenvedtünk vele vagy 1 órát :-(
szia húsfutár nekem van a 6200-as vetőgéphez szerelési segédletem,alkatrészkatalógusom,és javítási útmutatóm
ha megvan még a számom és érdekel hivj kb 1500 oldal
Válasz #106. hozzászólásra
Gondolod gond a számát elővadásznom????? :-DDDDDDDD
Hát ez a gond nem gond.
Csak mondom, csaknem hótt még ez a derék vogelimádó emberke!!!!!!!
Ha nem akkor jó.
SZÓVAL AZ ÍHÁÁÁÁÁÁÁ......
Válasz #105. hozzászólásra
sok a kuki,kevés az eső,ha adsz emilcímet elküldöm a számát!
Válasz #104. hozzászólásra
TUDTAM BASSZUS TUDTAM!!!!!!!!
DE ENNYIT????????????????????????????????????
Válasz #93. hozzászólásra
öntözi a kukoricáját
Válasz #102. hozzászólásra
(A kis sunyi! Lesekedett!!!! )
Válasz #101. hozzászólásra
És Kriszta? Róla van pár információm
Alesi biztosan nembújt állnév mögé!
Válasz #98. hozzászólásra
Ez még csak a jéghegy csúcsa...
Válasz #95. hozzászólásra
Válasz #96. hozzászólásra
Mtz552,Kriszta,Alesy,A kis claasos gyerek
Válasz #95. hozzászólásra
:-))))
Válasz #94. hozzászólásra
Figyelnek.
Nem szeretnek velünk 1 levegőt szívni.
Válasz #94. hozzászólásra
és hová tünt démon hil?
Válasz #93. hozzászólásra
Hol van Alesi? Többenn eltüntek,pedig jó gyerekek voltak!
Válasz #92. hozzászólásra
Hol a vili?
majd megkérdem a sógort ő rakta össze a kühnében
Segízség kellene a 6200-as nagyjavításához mert a faluban van 3 szaki aki anno javította ezeket de nem ekarnak ráérni aki meg mostanábanm csinálja az meg nem ér rá mert megy a meló .
A tömörítő kerekeket hogy tudnám kibontani mert kell cserélnem párat meg gumizni is kellene párat .
Nem vagyok okos. Tavalyon Amazon 403-as vetés volt.
alesi elnézést nemtudtam mire vélni az irásmodot még egyszer bocs
Válasz #87. hozzászólásra
Alesi,más mint 1átlag ember,másképp tud fogalmazni!!!Nem akarom le irni minek nevezném kik beszologatnak neki!De,ha nem tudtad,bocs!
Válasz #86. hozzászólásra
meddig tekintsek vissza
Válasz #85. hozzászólásra
Ha visszatekintenél,nem szolnád le!!!!!!!!Nagy okos
Válasz #80. hozzászólásra
rajtad is állitani kellene,hogy érthetőbb legyen amit irsz
Válasz #83. hozzászólásra
Ó, sok féle beálltani kell.... A kiadagolt vetőmag és műtrágyaközös, vagy különálló magvezetőcsőveken juttatható be talajban.
Lucerna is jó lehet is,de repcevetőmag drágabb miatt. Árpavetés, után aprómagvetés pl. vöröshere, lucerna stb.. együtt maradt a talajon.