Hirdetés
Fórum
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- AKG támogatás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Napraforgó ára új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Lucerna telepítése, termesztése új
Cikkajánló
Hirdetés
633 hozzászólás
Válasz #382. hozzászólásra
Mi kb 12 éve vetübnk IH-val, de ebből is elég volt... Körülményes a szerelése, a közlekedésről nem is beszélve vele, a kisebb parcelléknál pedig a vetés nem körszerű már, szóval az IH felett is eljáűrt az idő.. jó volt, de ahogyan ismerjük, sok évtizedes konstrukció már, elhaladt mellette az idő...
Válasz #380. hozzászólásra
Szép napot Urak!
Menjél fel a Kühne honlapjára, 8 milla helyet 5 körül
árulják a 6210-es gabonavetőgépet.....
Ennyiért ez is alternatíva lehet szerintem.
Nálunk a 6200-as elvetett közel 2,5-3 ezer hektárt és
most kell egy nagyobb felújítást végezni rajta.....
Válasz #378. hozzászólásra
Asszem AD9-40 .
Függ . 4m-es , és most az új ára olyan 3,3-3,5 nettó leht max.
Repcére konkrétan nagyon precízen be lehet lőni.
Vetettünk már vele asszem olyan 2,1 kilót is hektáronként.
Válasz #379. hozzászólásra
Évi 100 Ha körüli vetés lenne vele kb.n em több... de 4 m alatt nem szeretnék venni :)
3,8 milla a Vogel, ezért érdekelt volan mennyi egy amazon pl.
Válasz #378. hozzászólásra
3 méteres kis Amazon elég neked vagy bérvetés, ha nem vetsz sokat, számold ki 10-15 év-re
Válasz #368. hozzászólásra
Én most szeretnék majd a vetések után venni egy gabonavetőt... sokat nem vetek mert inkább kapásnövény párti vagyok de a repce miatt is azért kellene valami.
Melyik amazonod van pontosan? És mennyi az ára? Én Vogel vetőgépet néztem az is jónak nézett ki....
Válasz #376. hozzászólásra
Viszont...
Válasz #375. hozzászólásra
Kellemes hétvégét!!
Válasz #374. hozzászólásra
Nem !
Mindenek felett saját magunk és a családunk jövője , azután a haza !(Ráadásul ez a haza már tele vérszívó etnikumokkal nektek is köszönhetően , nem is annyira haza már)
Nem veszek szart csak azért hogy valaki jól járjon mert Magyar én meg rábaxtam például...
Amúgy meg pl most a Kühne nem is biztos , hogy annyira Magyar.
Válasz #370. hozzászólásra
"A HAZA MINDENEK FELETT"
Válasz #371. hozzászólásra
A henger állandóan fellazult ,nem volt anyaga
, ezért tört -repedt mindene ha röges volt a talaj . Kóválygott a csoroszlyája , hiába újítgattuk .
Mind emellett nehéz húzású , vontatott ,sárba vége mert leszaggatja a meghajtóláncot , és rendkívül hamar tönkre megy , kopik mindene...
Mondom ehelyett az Amazone űrtechnika minden szempontból !
Úgy elteszi a magot a földbe az IH helyett , hogy elájulsz.
Hengerezni meg ha lehet egyáltalán , akkor arra ott van a Cambridge henger . Ami mellesleg sokkal jobb tömörítést végez , jobban halad , nem hátráltatja a vetés tempóját.
Annyi pénzt nem ér az tuti. Nekem is van mi sokszor még egyszer hengerezünk utánna,a sáros födbe meg vége
Válasz #370. hozzászólásra
Biztosan úgy van ha mondod de felénk még is ezek a nyerők,mert nem fagy ki utánuk a gabona és szépen tömöríti a talajt még ha egy kicsit az előkészítés trehányra sikeredet is a vég eredmény jól mutat.Apró magokat is jól veti, mondjuk nem betonba inkább lazább talajba.Mire gondolsz mit kell szerelni rajta amit untatok.
Válasz #369. hozzászólásra
Itt ha hazafiskodtunk volna , tönkre megyünk ideje korán .
Volt egy pár IH a faluba és most már csak az Amazone-ok vannak.
Meguntuk szerelni , és a vetése is hányadék volt . Itt fekete kötött földön , semmit érő volt .
Arról nem is beszélve , hogy majdnem a duplája a zöldnek.
Itt nállunk kettőt is vettek mostanában,Ez is ojan mint a traktor vagy a személy kocsi vásárlás hogy van aki csak a Japánt veszi, és van aki a Németet és a hazafi meg a Magyart.Vannak más nyugati gépek is nekem egy Dán volt előtte, míg az ÍH-t meg nem vettem,egy biztos messziről elválik hogy melyik tábla lett ÍH val vetve egészen másként kel a mag utánuk és sokkal hammarabb meg ered.Jó gépek az amazonok de szerintem az Íh után szebb a kelés.
Valamelyik nap azon gondolkoztam , hogy az új IH 6200 vetőgép ára asszem olyan 6,5 milla...
-és van olyan aki ilyet vesz !
Ki az a barom aki kiszurkol érte ennyit manapság és miért mikor ezen az Amazone-tól kettő 4 méteres AD-t kap ?
Mellesleg az Amazone minden tekinteteben jobb , csak nem hengerel(ami felénk inkább előny a sár miatt).
Vélemény ?
Szóját szeretnék vetni az IH-6200-assal hogy lehet rá beállítani ?
Sziasztok valaki segiten kicsit kölest szeretnék vetni ih val kb 40 val ha valki tuja mirre állitcsam a kart vagy hogy át kel e cserélni a lác fogaskereket vagy nem ? előre is köszike
Válasz #363. hozzászólásra
Majd tolok fel
Agro alfánál kérdeztem, de azt mondták nem valószínű, hogy van, nem is igazán foglalkoztak vele.
Válasz #362. hozzászólásra
szia ! ha vannak képeid a gépeidröl szivesen látjuk az életképek topickban!
köszi
Válasz #361. hozzászólásra
terep 5-el húzza,csak szét ne szórd
Az IH 6200 elé elég egy 110 LE-s steyr?
Válasz #359. hozzászólásra
Nehéznek nem nehéz csak drága . Ezt viszont neked kell látni hogy meg éri-e . Kérdez rá egy alkatrész boltosra a közeledben aki foglalkozik IH alkatrészel .
Szerintetek nhéz IH 6200-as vetőgéphez hosszhúzot venni?
Segítsetek, mert ajánlanak egyet de nincs rajt az országúti vonórész.
A HW-6011-es topicban szó volt a csapágymegfordulásról.Én vettem két vetőgépet és mind a kettő ikerkerék agyában meg volt fordulva a külső csapágygyűrű.Kettőt el kellett dobni miatta,a másik kettőt csapágyrögzítővel meg tudtam menteni.Mindenkinek ajánlom h.ha egy kicsit is mozdul a kerék a tengelyen szedje szét és csapágyrögzítővel rakja össze.Ugyanez érvényes kombájnnál akkor ha a spanoló kerekeket valaki úgy rakja össze h.kiüti a zárást a csapágy belső oldalából és telenyomja zsírral a tárcsa belselyét és úgy üti bele a csapágyat.Ha nem tesz bele csapágyrögzítőt,1-2 éven belül megmozdul a csapágy a házban.Én a 106-osnál a dobvariátort és utóverő tengelyt szedtem szét,és az öntvény zsírozható csapágyházaknak a belső zyírzó hornyait nyomtam tele tömítő pasztával,mert abba is megfordul a csapágy ha körbe jár a zsír benne.A csapágy gyűrű furatát oda kell fordítani a zsírzószem alá és csak 1-1 centi hornyot kell szabadon hagyni két oldalra a horonyból.Összerakás után 2 napig nem kell zsírozni,had kössön meg a paszta.Időigényes egy kicsit de megéri.Csavarrögzítővel vigyázzatok mert van egy gyenge,egy közepes(15 másodperc alatt megköt),egy közepes nagyobb hőállósággal(ha egy kicsit megmozdult már a csapágy ez jó )és van egy erős ami akkor jó ha nem akarjuk többet szétszedni(pl:eke húzójának végében a menetes csap amire a gép csatlakozik)Ha megkeresem a katalógust a rögzítők számát is megmondom
üdv!
nem tud valaki a keleti országrészbe ih használt alkatrészeket? 19db komplett vetőelem kéne (csoroszlyás vetőgép átalakítása tárcsásra)
Válasz #355. hozzászólásra
misem egyszerübb,20szem méterenként az pontannyi,meghuzod az uton és kész.
Tisztelt fórumozók!
Borsót szeretnék vetni 1.200.000 csira/ha sürüségben.
Ha valaki tudja az IH 6200 vonatkozó beállitását, szivesen venném az információt.
Köszi:FI
Tisztelt fórumozók!
Borsót szeretnék vetni 1.200.000 csira/ha sürüségben.
Ha valaki tudja az IH 6200 vonatkozó beállitását, szivesen venném az információt.
Köszi:FI
Válasz #108. hozzászólásra
Heló Menyus Szőke Gábor vagyok 1 hete vettem egy 20 éves jó állapotú szépen felújított IH 6200-as vetőgépet. Ebben az augusztus 7-i hozzászólásodban irtad, hgy van hozzá szerelési segédleted. Ha ezt scannalt, vagy papír alapon el tudnád juttatni, válaszolj. e-mail cimem megtalálod az adatlapomon.
Nekem üzemeltetési kézikönyvem van , ha érdekel elektronikusan el tudom küldeni.
Ami info van ehhez a géphez átnézem. Nem szeretném a helytelen üzemeltetés miatt idő előtt tönkre tenni.
Sokba volt.
Üdv: Gábor
Válasz #341. hozzászólásra
Erre szerintem nincs megoldás. Nekünk is ezt csinálja. Nem lehet vele szállni mert beszitál. Az újaknál már ugye más az egész így nincs ez a probléma. Szerintem azért szitál mert nem egyforma terhelés jut a két kerékre, mivel a tengely ami elfordul nem teljesen függőleges. Így megpróbálja elcsavarni, utána pedig vissza, így szitál be. Csak lassan lehet vele menni...
Válasz #349. hozzászólásra
Nincs semmi difizár a kerewkeknél .
Válasz #341. hozzászólásra
Lehúzódsz az útszélére,és nem szitál.Én kipróbáltam.
Válasz #348. hozzászólásra
Ez a megoldás csak nem lett jó h.megváltoztatták.Biztosan ette a gumit az állandó difizár,meg lehet a bolygókerekek csapágyát is.
Válasz #347. hozzászólásra
Nincs agy a Konzoltengelyen hane, csak két sima tárcsa csapágy hoz hasonló csapágy van ott .
Válasz #346. hozzászólásra
Értem mostmár.Akkor azért nem pattog hát mert állandóan be van kapcsolva nála a diffizár.És az a középső agy el tud mozdulni a konzoltengelyen?
Válasz #345. hozzászólásra
Az enyémen is a két kerék közös tengelyen vannak lestiftezve és az a tengely kapcsolódik két csapággyal ahhoz a görbe tengelyhez ami a vázon fordul
Válasz #340. hozzászólásra
most olvasom harmadszor amit írtál,de én még nem láttam olyat amiben a tengely forgott együtt a kerekekkel.És akkor kanyarban mit csinált?
Válasz #343. hozzászólásra
nem kép hanem gép
Az amerikai tervezésről meg annyit h. ez a leghulladékabb kép amit valaha láttam
Valamikor olyan felfogatása is volt az ikerkerekek tengelyének,ami a vázból lemenő tengely alján el tudott fordulni 8-10 fokot. Ez elég volt arra h.a vázból lemenő tengely ferdeségét nagyobb részt kompenzálja
Ha egyszer rájössz hogy lehet ezt a szitálást megszüntetni oszd meg velem is mert az enyém is ezt csinálja,és csak egy orvosságot tudok rá 15-20km/h max
Válasz #337. hozzászólásra
Milyen külön tengely? Értsd már meg,hogy a réginek aminek még volt köze az IH-hoz, egy közös átmenőtengelyen forgott a két kerék.Tehát együtt tudott csak forogni.
Szerinted Amerikában olyat terveztek ami beszitál ha normális sebességgel húzzák?
Na megoldódott a nyomjelző problémám az idénre mikor tegnapelőtt szétfosta magát az egyik munkahengerem és mivel egy fortschritt szervó munka hemger volt ezért nem akarom javítani hanem jövőre kap 2 új gyárit így nyomjelző nélkül vetek . Amúgy meg ahogy figyeljük az a kis rigónek szánt drót van kinyúlva , azt kell cserélnem .
Válasz #336. hozzászólásra
amúgy az elv a lényeg iker utánfutott keréknél nem lehet a szimmetriát megbontani
Válasz #336. hozzászólásra
mert nem mentél vele elég gyorsan,vagy a külön tengely meglazult és a külső engedett egy kicsit a tulterhelésnek
Válasz #332. hozzászólásra
De hidd már el,hogy a régiek nem szitáltak,nekem volt.
Válasz #334. hozzászólásra
Válasz #333. hozzászólásra
Gondolom most kielégültél!