Hirdetés
Fórum
- Erdőtelepítési támogatás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Fakitermelés, erdők újratelepítése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kukorica terményárak új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Videók új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Kecsketenyésztés új
436 hozzászólás
Válasz #84. hozzászólásra
Mondom,nálam volt Spc,meg már vetettem Cyclo-val is!Nem szar az Spc,mert jó gép!Egyszerű,s könnyen javitható!A Cyclo drágább javitás sempontjából!De az tény,h felént a kötött talajban jobb a tárcsás vetőgép!
Nekem a cyclo lesz, amit utojlára fogok modernizálni!
Válasz #82. hozzászólásra
A helyi tsz-ben volt mikor egy területben ment az spc meg a másik oldalról cyclo de semmi külömbség nem volt . Itt men folyamatosan 2 spc mega 12 soros cyclo 88-óta . Csak tavaly cserélték ki az spc-ket monosemre mert vettek két 140 lovas JD-t . Azóta kevesebbet megy a cyclo is .
Válasz #82. hozzászólásra
Jó az Spc,ha megfelelő a talaj,csak nálunk elég kötött ,s nem mindig lehet vetni elmunkálás után!A Cyclo,azért bele teszi rendesen!
Válasz #78. hozzászólásra
1 nagygazdának 7 8 éve 80 hektár nem kelt ki spc után vetettek rauval az meg nagyrészt kikelt ,régen a téesznek egyszer az egész határ nem kelt ki spc után 1 kölcsön ciklóval vetettek rá az mind kikelt.a téeszbe nagy területnél nemtudtak egyszerre földet csinálni vetni meg permetezni stb.
Válasz #78. hozzászólásra
Én meg vagyok elégedve az SPC-vel . igaz felénk nem kötöttek a talajok . Pontosan lehet vele vetni 12-13 KM/H-nál is
Válasz #79. hozzászólásra
Ilyenek az emberek!Szarból várat akarnak!!!Nekem is elég szar munka volt a vetésre elkészitve,el is romlott benne a vetőgépem!Ezért nem akarok nagyon maszekolni!Ha majd a kombájn készen lesz,akkor veszek bele hektár számlálót,h tudjam,h ki mennyit akar majd hazudni!
Válasz #73. hozzászólásra
első éven 340 et vetettem a monoval sima mtz 82.1 el nem lehetett mindent telerakni mer nem vette föl ,dupla orrsuly stb.a vetést kibirta de ősszel mindakét felnije elrepedt.Most nagyobb trakival használom bérbe nemnagyon megyek csak ismerősöknek.Meguntam hogy az embert hülyének nézik,sokan már majnem szántásba akartak vettetni hogy ez ugyis direktvető,meghogy minek mütrágyát szorni majd a vetőgép kiveti a 300 kilót is stb.kiszolgálás meg nagy nuku.
Válasz #76. hozzászólásra
Nálam volt kölcsönbe 2 évig egy Spc,nem rossz,de ha nyers egy kicsit a föld alja,akkor emeli a seggét,s nem hajt a kerék!!!De amúgy nem rossz gép az!De a Cyclo-t többe nézem!A tárcsa az mégis csak tárcsa!
Válasz #75. hozzászólásra
Én is saját részre vettem, és a gyorsaság miatt vettem 12 sorost.
Válasz #71. hozzászólásra
az spc csak homokba jó,kötöttbe meg pláne kukorica után kinszenvedés vetni vele.felénk lenne munka a monosemre csak a mienké is elég sok aztán meg tavasszal minden egybejön.
Válasz #74. hozzászólásra
Aha értem!Az enyém 6 soros,maszekolni nem nagyon szoktam vele!Tavaly 2 hektárt maszekoltam,azt is a páromnak a nagybátyának!Én inkább saját részre vettem,hogy időben el tudjam vetni amit kell!
Válasz #72. hozzászólásra
A mienk 12 soros, muszáj nagy géppel húzni!
Válasz #69. hozzászólásra
Nem is tudom. Én 4 vagy 5 ezerért vetek. De én csak 1 embernek csinálok bérmunkát, évente olyan 30 ha-t. a 12 sorossal ez hamar és kevés gázolajjal elvan.
Válasz #70. hozzászólásra
Én kisfülkés 82-esről beszéltem!!!Azal vetettem,de jó lett a vetés!Most vetettem vele elöszőr,de bevált!Még van egy pár hibája,azt meg majd kijavitom vetés elött!
Válasz #69. hozzászólásra
Évi 2-5 max 10 hektárért nem fogok venni egy drága gépet!Jobb ez mint az Spc,nekem bevált!
Válasz #68. hozzászólásra
A 8ezressel olyan 12-15-tell húztuk, a 7ezressel nemtom.
nekem is volt ciklóm most helyette 1 ng plus van,most 5 6 körül vetnek szerintem mütrágya nélkül.Az a véleményem hogy a vetésegyenletesség miatt van akkora terméskülönbség 1 ciklo és 1 monosem vagy optima között hogy érdemesebb szivólevegőssel vetni.Ha számoljátok a gázolajat javitást stb simán bennvan a vetés 3 ba akármivel csináljuk.A mostani gépeknél a tőtávpontosság meg a mélységegyenletesség sokkal jobb ugyanakkor tömörítenek a mag mellett is igy kisebb a kiszáradás.A v tömörítőkerekek is sokkal jobbak mint a sima kerék sok eső után nem fullad bent a csira.
Válasz #67. hozzászólásra
Hát akkor ez a baj!Harmadoló 6 ,ha jól emlékszek!
Válasz #66. hozzászólásra
A kefét megnézzük
Mennyivel lehet vetni? Mi elég gyorsan haladunk.
Válasz #65. hozzászólásra
Túl sok kettős vetés:
Leválasztó kefe nincs jól beállitva-Lehet,h a kefe túl távol van a vetőmagdobtól
Túl gyorsan halad a traktor-
Ellenőrizzék a megengedett legnagyobb sebességet a táblázatból
Levő nyomása túl nagy-
Ellenőrzést végezzük el a 3. pont szerint
Válasz #64. hozzászólásra
A legtöbb esetben a kefét alacsonyra állitva használják,ahogyan a gyárból elszállitották!
Helló!Szóval,0,36 mm-es kefét /durva kefe/ kell használni!
A vetés pontosságának meghatározásának céljából a különböző keféket alsó és felső helyzetben mértek.Általános szabályként elmondható,hogy nagy magokat alsó kefe állással,mig a kicsi magokat felső állású fefével vessük!
Válasz #62. hozzászólásra
Az mi? Vonalzó?
Válasz #61. hozzászólásra
Helló! Derékszögelőd van
Válasz #60. hozzászólásra
jaja, mi is erre jutottunk. Veszek bele keféket, csak jó lenne tudni, hogyan kéne pontosan beállítani!
Válasz #59. hozzászólásra
Hali!Haza hozom a könyvt,s megnézem,s leirom!De ha többet vet,akkor az a baja!A levegőnyomás oda nyomja a dobjukakhoz,s a kevének a dolga lenne,h leseperje róla!
Válasz #14. hozzászólásra
És hogyan állítsuk be a kefét?
Válasz #57. hozzászólásra
Jó éjjt ! le léptem.
Válasz #56. hozzászólásra
Tárcsás!
Válasz #55. hozzászólásra
Tied milyen tárcsás vagy acra plan rendszerü.
Válasz #53. hozzászólásra
akkor az jó!Mert a szalag is meg a magejtő gumikerekek is elég drágák!Én cseréltem az enyémen!
Válasz #49. hozzászólásra
kettő.
Válasz #50. hozzászólásra
Bocsánat el kellett mennem! Amiket írtál az meg van.
Válasz #51. hozzászólásra
Még van idő!Nekem is csinálnom kell ey nyomjelzőt,mert tavaly beakadt,s szétszakadt!
Válasz #48. hozzászólásra
Valahogy rá kell hajtanom ennek az idén vetni kell
Dobok,monitor,magejtő gumik megvannak?A dob végére a gumiszalag,tárcsák,nyomjelző váltó szelep?
Válasz #44. hozzászólásra
Hány éve használod?
Válasz #46. hozzászólásra
Hát akkor elég sok hiánya van!Ha gondolod,itt van az enyém,s akármit lemérhetsz rajta!Csak egy csöppet messze laksz!Meg igy jobban megéri átalkitani gardánosra!!!
Válasz #45. hozzászólásra
részben meg van csak össze korrodált
Válasz #45. hozzászólásra
összekötök, szivattyú nyom jelzők,csövek,olaj hütő, akettő darab cycló egy százas volt.
Válasz #43. hozzászólásra
Mi hiányzik róla?Mennyi volt?Rajta van a műtrágyaszoró egység?
Válasz #41. hozzászólásra
igen!
Válasz #39. hozzászólásra
igen most és nagyon hiányos
Válasz #40. hozzászólásra
Na ezt majd leirom!Köszi!Majd kimegyek a kft-be,s lefényképezem,meg lemérencsélem!Majd elküldöm emailodra!Jövöhéten megpróbálom megoldani!
Válasz #38. hozzászólásra
De az már baktofil lessz ugye?
Válasz #37. hozzászólásra
Békésben lakok és egy liter ősszel és még egy tavasszal ár kb 6000 literje és még annyi hogy kb2-300kg mütrágyának felel meg delehet kombinálni is.
Válasz #38. hozzászólásra
Most vetted a Cyclot?Mi a baja?
Válasz #34. hozzászólásra
pontosabban jutatnám ha a cycló össze jönne akkor a mütrágya szóró tárcsákon keresztül a vetés mellé.
Válasz #36. hozzászólásra
Merre laksz?Mennyi kell egy hektárba abból a létyóból?Mennyibe kerül?