Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR413.56 FtUSD390.93 FtCHF443.85 FtGBP498.01 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz 76béci #29336. hozzászólásáraOlaj most lett cserélve tavasszal , a szivattyú az szerintem jó mert ha emeli akkor pikk pakk felràntja , lehetséges hogy a vezérlőjének van balja?
Válasz Zolii18 #29326. hozzászólásáraElső körben ellenőrizd az olajszintet ha az jó és még mindig csinálja akkor nyisd ki teljesen és zárd el ütközésig az ülés alatti csapot majd állítsd fél állásba ha még mindig nem jó akkor cserélj a komplett hajtásban olajat mert vagy el van iszaposodva vagy el van vizesedve. De ha leengeded az olajat akkor öblítsd át a rendszert ha van a rendszerben hidraulika szűrőd cseréld ki. Ha ez sem oldaná meg a problémád ami nem valószínű akkor viszont rossz lett a szivattyú ami azért gáz mert igen borsos áron fut.Sok sikert a javításhoz.
Üdv mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni egy Iseki tx1410 típusú traktorom van mikor fel emeli és van mikor nem akarja felemelni a talajmarót , ha le állítom és a kart teljesen fel húzom akkor fel emeli , mikor megyek 1-2 kört akkor megint nem emeli fel , valaki nem tud esetleg valamit? Sürgősen kellene segítség.
Segítségeket előre is köszönöm!!!
Van egy jó barátom akinek van egy Iseki kis traktora az a gond van vele,hogy gondol egyet menet közbe és kopogósabban jár a motor,utána meg normálisan megy,ezt csinálja mindig.Mi lehet a gond? (K3C motorkódú,)Ugyan az mint az én Mitsumba ami van!
A motor fel volt újítva van benne 150 ü.ó-ra.Új porlasztó csúcsok is lettek bele rakva.Olajnyomása az jó,biztos,hogy nem hajtókar csapágyas,mert akkor mindig kopogna,főleg terhelésnél melegen.Szelephézag 0.15 és 0.20.Nem most kezdte ezt a jelenséget,csak most mintha egyre sűrűbben csinálná.
Kinek mi a véleménye,javaslata,tapasztalata mit lehetne megnézni rajt ami ezt a tünetet produkálja.
Válasz erdohazi1980 #29314. hozzászólásáraMagágykészítésre mindenképp kombinátor, ha van rá lehetőség. Talajmaró kapás növénynek, gabonának felesleges és a tárcsával egyetemben eszméletlenül kiszárítja a földet, ha nincs visszazárva, vagy nem jön eső ami visszatömörítse.
Válasz erdohazi1980 #29314. hozzászólásáraSzia
Nekem személyes tapasztalatom az hogy kis teruleten a tárcsa jobban használható. A kombinátor nagyobb sebességet igényel.
de ez csak az én tapasztalatom amit AGT-vel szereztem.
Sziasztok! Érdeklődnék,hogy kombinátor használata magágykészítésre,(kukorica,gabona)mekkora területtől javasolt szerintetek? A talajmaró nagyon jó,de igen gépnyüvő és lassúnak tűnik pl. 0.5-1 hektárnál.
Válasz kovacsnorbi.2005 #29308. hozzászólásáraSzia
igen egy nyomtávon mennek természetesen. A kerekeket nagy körbálázó alól szedtem ki.
Mivel itt nem nagyon szoktak ilyet megbeszélni javaslom a privát beszélgetést.
Egyébként küldök több fotót ha komolyabban érdekel.
Sziasztok.Segítséget kérnék tőletek,Shibaura két hengeres 15lovas trakinak szelephézagot szeretnénk állítani.De nem találunk róla leírást,hidegen vagy melegen kellene,és mennyire kell állítani.Előre is köszönöm.
Válasz okovacs987 #29299. hozzászólásáraSzia! A dombok miatt mindenképpen négy kerék meghajtásút kellene keresned.Talán kis szerencsével egy 14-15 lovast ki tudsz fogni 1 milla körül.(iseki,yanmar)Inkább magánkézből sikerülhet ennyiért,de jól nézd meg kitől veszed,és a gépet is alaposan át kell nézni,egy hozzáértővel.A márka ha japán,bármelyik jó lehet.Az első hajtáshoz ragaszkodj,nagy előny.Sok szerencsét a vételhez.
Válasz Gábor Gábor #29293. hozzászólásáraSzia!
Lehet lucernánál működik!
De mivel nagyon eltérő a fűmag, és a homok szemcsemérete,ezért a kanalak mozgásától szét válik,a homok a tartály alján fog kikötni.
Am. szerintem simán be lehet állítani,Rendes vetőgéppel többször vetettem már füvet,és kb. a búza beállítása a jó!
Üdv.:csuti
Üdv! a fórumon mindenkinek némi segítség kellene. Most készülök gépet venni de laikus vagyok benne.Olyan dombos helyen vagyok és kb:1millából kell gazdálkodni.Mit javasolnátok típus és Le-be.Válaszokat előre is köszönöm.
Válasz lp4dt15 #29276. hozzászólásáraÜdv.
A motoron 1db motorolajszűrő van a szivattyúk mögött.A fordítóprogramodat néha nehéz értelmezni,remélem amit mi írunk jobban érthető.
35441 hozzászólás
Válasz 76béci #29336. hozzászólásáraOlaj most lett cserélve tavasszal , a szivattyú az szerintem jó mert ha emeli akkor pikk pakk felràntja , lehetséges hogy a vezérlőjének van balja?
Válasz bécy #29337. hozzászólásáraa borona nem megy át
Válasz bécy #29338. hozzászólására
Válasz kovacsnorbi.2005 #29334. hozzászólására
Válasz kovacsnorbi.2005 #29334. hozzászólásáraNorbi!
Rakoma képeket
Válasz Zolii18 #29326. hozzászólásáraElső körben ellenőrizd az olajszintet ha az jó és még mindig csinálja akkor nyisd ki teljesen és zárd el ütközésig az ülés alatti csapot majd állítsd fél állásba ha még mindig nem jó akkor cserélj a komplett hajtásban olajat mert vagy el van iszaposodva vagy el van vizesedve. De ha leengeded az olajat akkor öblítsd át a rendszert ha van a rendszerben hidraulika szűrőd cseréld ki. Ha ez sem oldaná meg a problémád ami nem valószínű akkor viszont rossz lett a szivattyú ami azért gáz mert igen borsos áron fut.Sok sikert a javításhoz.
Válasz kovacsnorbi.2005 #29334. hozzászólásáraMost adtam el nem rég egy 3 soros vetőgépet amit teljesen felújítottam. feldherr volt.
A borona 3 leveles eredeti vogel-noot,ha érdekel
Válasz bécy #29333. hozzászólásáraTutsz felrakni képet? Vagy még érdekelne egy kétsoros kukorica vetőgép!
Válasz kovacsnorbi.2005 #29332. hozzászólásáraAz sajnos nincs de van egy VOGEL-NOOT boronám cserébe
Válasz bécy #29331. hozzászólásáraTalajmaród nincs egy kis ráfüzetéssel?
Válasz kovacsnorbi.2005 #29330. hozzászólásárakombinátorrra
Válasz bécy #29329. hozzászólásáraMelyiket szeretnéd cserélni?
Válasz kovacsnorbi.2005 #29328. hozzászólásáraPótkocsi csere nem érdekel?
Válasz erdohazi1980 #29317. hozzászólásáraMind a kettő eladó!
Válasz erdohazi1980 #29314. hozzászólására
Üdv mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni egy Iseki tx1410 típusú traktorom van mikor fel emeli és van mikor nem akarja felemelni a talajmarót , ha le állítom és a kart teljesen fel húzom akkor fel emeli , mikor megyek 1-2 kört akkor megint nem emeli fel , valaki nem tud esetleg valamit? Sürgősen kellene segítség.
Segítségeket előre is köszönöm!!!
Válasz erdohazi1980 #29317. hozzászólására[kep1 erről van szó ez eladó!
Válasz Mtom #29242. hozzászólásáraHeló!
Úgy csináltattam. mindenképp fogok feltenni képet majd ha elkészül persze :D
Válasz erdohazi1980 #29317. hozzászólásáraSzia nekem van eladó kombinátor!
Válasz sipos85122 #29290. hozzászólásáraSipos úr mennyi lenne a vonopad?
Válasz Lacika... #29320. hozzászólásáraSzia!
Azok alapján amit leírtál én az adagolóra gyanakodnék. De még a porlasztó sem kizárt annak ellenére,hogy újak.
Sziasztok!
Segítséget,vagy véleményt szeretnék kérni tőletek!
Van egy jó barátom akinek van egy Iseki kis traktora az a gond van vele,hogy gondol egyet menet közbe és kopogósabban jár a motor,utána meg normálisan megy,ezt csinálja mindig.Mi lehet a gond? (K3C motorkódú,)Ugyan az mint az én Mitsumba ami van!
A motor fel volt újítva van benne 150 ü.ó-ra.Új porlasztó csúcsok is lettek bele rakva.Olajnyomása az jó,biztos,hogy nem hajtókar csapágyas,mert akkor mindig kopogna,főleg terhelésnél melegen.Szelephézag 0.15 és 0.20.Nem most kezdte ezt a jelenséget,csak most mintha egyre sűrűbben csinálná.
Kinek mi a véleménye,javaslata,tapasztalata mit lehetne megnézni rajt ami ezt a tünetet produkálja.
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-04-06 09:56:58
Válasz erdohazi1980 #29317. hozzászólásáraHa nagy szerencséd van lehet találni a neten néha kistraki mögé való kombinátort.
Köszi! Kistrakihoz használtan nehéz kifogni ilyen kis kombinátort. Újat vett már valaki ami bevált, jó minőségű?
Válasz erdohazi1980 #29314. hozzászólásáraMagágykészítésre mindenképp kombinátor, ha van rá lehetőség. Talajmaró kapás növénynek, gabonának felesleges és a tárcsával egyetemben eszméletlenül kiszárítja a földet, ha nincs visszazárva, vagy nem jön eső ami visszatömörítse.
Válasz erdohazi1980 #29314. hozzászólásáraSzia
Nekem személyes tapasztalatom az hogy kis teruleten a tárcsa jobban használható. A kombinátor nagyobb sebességet igényel.
de ez csak az én tapasztalatom amit AGT-vel szereztem.
Sziasztok! Érdeklődnék,hogy kombinátor használata magágykészítésre,(kukorica,gabona)mekkora területtől javasolt szerintetek? A talajmaró nagyon jó,de igen gépnyüvő és lassúnak tűnik pl. 0.5-1 hektárnál.
Válasz kovacsnorbi.2005 #29308. hozzászólásáraSzia
igen egy nyomtávon mennek természetesen. A kerekeket nagy körbálázó alól szedtem ki.
Mivel itt nem nagyon szoktak ilyet megbeszélni javaslom a privát beszélgetést.
Egyébként küldök több fotót ha komolyabban érdekel.
Válasz okovacs987 #29299. hozzászólásáraNálam most ez a favorit:
Link1
Válasz Gábor Gábor #29310. hozzászólásáraJavitom: kanalast
Válasz csuti0 #29300. hozzászólásáraLáttál már lovas,kanalat közelről?
Válasz bécy #29307. hozzászólásáraNem tutam elolvasni!
Válasz bécy #29307. hozzászólásáraSzia mennyit kérsz érte? Egy nyomtávon mennek a kerekek?
Sziasztok
Kistraktorokhoz,valakit kispótkocsi érdekel?
Forgózsámolyosak,defektmentesítővel töltött kerekek,1t teherbírással.
Sziasztok.Segítséget kérnék tőletek,Shibaura két hengeres 15lovas trakinak szelephézagot szeretnénk állítani.De nem találunk róla leírást,hidegen vagy melegen kellene,és mennyire kell állítani.Előre is köszönöm.
Válasz okovacs987 #29299. hozzászólásáraKubota B7001, 7000, 5001, 6001
(800 Eft - 900Eft)
Válasz okovacs987 #29299. hozzászólásáraSzia! A dombok miatt mindenképpen négy kerék meghajtásút kellene keresned.Talán kis szerencsével egy 14-15 lovast ki tudsz fogni 1 milla körül.(iseki,yanmar)Inkább magánkézből sikerülhet ennyiért,de jól nézd meg kitől veszed,és a gépet is alaposan át kell nézni,egy hozzáértővel.A márka ha japán,bármelyik jó lehet.Az első hajtáshoz ragaszkodj,nagy előny.Sok szerencsét a vételhez.
Válasz okovacs987 #29299. hozzászólásáraSzia!
Kevés lesz az 1 misi,főleg ha összkerekeset szeretnél.
Válasz Adis #29296. hozzászólásáraSzia!
Kioti a traktor márkája, Dél-Koreai gyártmány.
Az enyémben a hidro hajtás miatt van két szűrő.
Válasz Gábor Gábor #29293. hozzászólásáraSzia!
Lehet lucernánál működik!
De mivel nagyon eltérő a fűmag, és a homok szemcsemérete,ezért a kanalak mozgásától szét válik,a homok a tartály alján fog kikötni.
Am. szerintem simán be lehet állítani,Rendes vetőgéppel többször vetettem már füvet,és kb. a búza beállítása a jó!
Üdv.:csuti
Üdv! a fórumon mindenkinek némi segítség kellene. Most készülök gépet venni de laikus vagyok benne.Olyan dombos helyen vagyok és kb:1millából kell gazdálkodni.Mit javasolnátok típus és Le-be.Válaszokat előre is köszönöm.
Válasz Kioti #29295. hozzászólásáraÉrtem,és köszönöm a választ.
Műszaki szempontból voltam rá kíváncsi.
Válasz lp4dt15 #29276. hozzászólásáraÜdv.
A motoron 1db motorolajszűrő van a szivattyúk mögött.A fordítóprogramodat néha nehéz értelmezni,remélem amit mi írunk jobban érthető.
Válasz Kioti #29295. hozzászólásáraSzia!
Én is olaj csere elött állok. A hidraulikához én csak egy szűrőt találtam. Neked milyen trakid van?
Válasz vrxlaci #29284. hozzászólásáraSzia!
A hidraulika rendszerben 2 szűrő van a fóliában lévő a nagynyomású szűrő a fekete a normál.
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-04-06 09:43:09
Válasz csuti0 #29277 h lucernát is így vetik kanalassal. Nem vállik szét.
Válasz vrxlaci #29286. hozzászólásárahi tudsz meg küldni képet,oldalról jobbról balról szemben hátorról és fölőrül E-mail cimmemre küldjél.