Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak607 FtBenzin árak606 FtEUR408.16 FtUSD375.23 FtCHF434.59 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Balu2 #28306. hozzászólásáraÜdv a fehér óra nem gyári,csak nem a turbónyomás mérő?Pár napja láttuk,a turbóról a képet.A turbó miatt nem terheled meg nagyon a forgattyús mechanizmust(főtengely,hajtókar,csapágyak)?Ha beindítod tennél fel képet,mit mutat az óra.
Válasz Dutrás-Pisti #28284. hozzászólásáraNincs benne olaj, a traktor hátuljából fogja ki venni azt a fél litert, mikor fel billenti a platót ,majd mikor vissza ereszti akkor vissza nyomja a gépbe!
Egyik pótkocsiba sincs olaj!
Itt is normál állapotban a kézi pumpában és a csőbe van csak olaj!
Válasz hspityu #28295. hozzászólásáraSzia! Ügyes kis szerkezet, én is most kezdtem egynek az építését csak még a méretek nincsenek letisztulva. Ha kérhetném akkor adnál róla méreteket
Pl.az-adagoló tárcsa átmérőjét
-sortávolság
-ejtőcső átmérőjét
Előre is köszönöm
ennél jobbat is lehet találni,ezen nem lehet állítani a sortávolságot,pl.
Viszont van olyan amint lehet.Sőt ezen a tárcsák sem állíthatók.A mélység amit lehet csak.
Van nálam egy ilyen fűnyesedék- és lombfelszívó roncs, egy idős, német barátomé. Érdekel valakit 55 ezer forintért? Nem beszél magyarul és megkért, hogy hirdessem meg neki. Ő anno egy ezerötös Yanmarral használta. (Hogy hogy, azt nem tudom. A hajtása - amennyire a falevelektől láttam - ékszíjas.)
Válasz JAGI #28285. hozzászólásáraSzia !
Nálunk van több fajta is !(kissebb-nagyobb, gyári japánok)
Békéscsabai vagyok én is !
Ha érdekel, árban megegyezünk aprópénz.
Válasz erik_2 #28290. hozzászólásáraSzia!
Elvileg lehet,de át kell forgatni hozzá a késeket,elég macerás.
Jobban jársz ha csinálsz egy sorhúzó ekét.
Jóval gyorsabb,üzemanyag takarékosabb,és ősszel ki is lehet vele szántani a krumplit.
Üdv mindenkinek!
Gondoltam kezelésbe veszem a marót átnézem, hogy ne szezonba érjen meglepetés. Az előző tulaj a simítólapra hegesztett lemezt /koptatónak, merevítésnek/ nem tudom. A baj annyi volt, hogy a lemez nem minden oldalát varrta le igy a víz és sár közé szorult. Mikor elkezdtem kikaparászni a szutykot ért a meglepi az eredeti lemez szétrohadt.
Kérdésem annyi lenne ezzel elvileg lehet bakhátat készíteni. Valaki szokott pl. krumplinak maróval kisorolni? Mert ha arra alkalmatlan akkor csak simára készíteném nem másolnám a gyárit.
Üdv.
Válasz vrxlaci #28286. hozzászólásáraÁltalában a jobb oldali emelőkaron lévő lakatot helyettesítik egy munkahengerrel, így munka közben tudod állítani a munkaeszköz dőlésszögét.
Válasz JAGI #28285. hozzászólásáraSzia!
Mi az a hidraulikus függesztőlakat egész pontosan?
Látom,hogy a Keletagrónál is szinte minden traktorhoz ezt odaírják extraként,de mikor kérdeztem tőlük,ők sem tudták megmondani,hogy mi is ez.
Válasz Elitjocko #28281. hozzászólásáraBocsi Joco,hogy beleszólok!
Ha nem lenne olaj a munkahengerben,akkor nem tudnád fel emelni a pótkocsi platóját!Azért egy irányú,mert vissza felé a plató saját súlya nyomja vissza az olajat.Hogy értsed,úgy műkődik mint egy autó emelő!
Itt olyan esetleg elő szokott fordulni,hogy leragad a golyó benne a kosztól.Ha munkahenger karmantyú elkopik,akkor átengedi az olajat.Egy alapos tisztítás,tömítés,cső csere és olyan mint új korában.
Nézd meg ezt az oldalt:
http://kertitraktor.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=102146
Válasz Elitjocko #28281. hozzászólásáraÉrtem köszönöm hát szerintem felujjítom akkor ha nem nagy ősszeg ténneg. Csövet ugyis lecserélem mert elég repedezett.
Köszönöm a segítséget!
Válasz gabi.gabor #28278. hozzászólásáraMivel a pótkocsin egy irányú a munkahenger, így abban elvileg nincs olaj, de piszok lehet!
Olaj a kézi-pumpában és az összekötő hidraulika csőben van normál állapotban!
Én azért szétszedném a munkahengert, mert nem nagy dolog felújítani 2eft-ból fel van újítva és akkor biztos, hogy jó, de persze nem tudom milyen állapotba van neked!
Válasz patek75 #28279. hozzászólásáraSzia. A burgonya sortávolsága 75cm. De a kisüzemi gépek változó sortávúak lehetnek: 62,5-65,0-67,5-70,0 cm-es.
Itt találsz táblázatot burgonyaültető gépekről sortávot és egyéb adatokat: http://www.agraroldal.hu/a-burgonya-ultetese-es-gepei.html#
Itt pedig egy "Kelet-Agro"-s pár képpel adatokkal: http://www.keletagro.hu/hu/munkagepek/palantazok-ultetok-vetogepek/p-656/burgonya-ulteto-2-soros
Üdv. mindenkinek
Kinek van krumplivető gépe ami 2 soros, mennyi a sortávolság rajta?
Most szeretnék csinálni és kellene egy kis kiinduló pont.
Ha lehet akkor kérnék képeket is.
Előre is köszönöm.
lehet hogy hülye lessz a kérdés nézzétek el nekem nem a mezőgazdaság illetve a gépek a szakterületem.
nsn 10 2b potkocsi (tz4kpót) gyorscsatlakozóval akarom a treki fidraoulikájához csatlakoztatni a kérdés az hogy a x éve állt munkhengerből nem tud e valami kosz szennyeződés a trakiba jutni?
Válasz ilokos #28270. hozzászólásáraKözbe hazaértem. Megmértem és 30x10-es a kapa, a felfogó kengyel 32x12-es akar lenni. Szerintem 12mm vastag laposvas simán kell közé, hogy normálisan álljon.
Igazábol csak fel kell lámpázni meg festeni minden más joo fékek gumik minden.salynos felém nincs nagy választék.ilyen.potokbol egy év alatt ez a 2. Amit láttam..
Leszeretném.papírozni mindenképpen de még nemnéztem utánna hogyan lehet .meg mennyi az annyi .
Ha tudtok ezzel kapcsolatba valamit akkor azt megköszönném.
Válasz psycho #28268. hozzászólásáraÜdv.
Nekem 50x10-es a váz és sima kengyeles.
Választék az van.
http://webaruhaz.habi.hu/termekek/5974/Rugoskapa_felfogokengyel_32x12.html
Válasz krizol #28261. hozzászólásáraÜdv mindenkinek!
Én viszont kb. másfél éve felkínáltam itt a fórumon egy szinte új, rozsdamentes, azonnal használatba vehető, tökéletes állapotú NSN-10 -est 150 ezerért, de nem kapott rajta senki. De idővel azért találtam rá vevőt, elkelt. Ez volt az:
Válasz nagylevente #28262. hozzászólásáraTudnál küldeni képet a hashúzóról az én trakim is ilyen és szeretnék tenni rá. Vannak csavarhelyek az alján, de jólenne látni egyet hogy is néz ki.
Válasz kovacsnorbi.2005 #28260. hozzászólásáraRendben ma lefényképezem.A barátom műhelyében van.Ma küldöm el a gömbfejeket felújítani.Ha hozzákezdtem nem akarok hagyni egy apróbb hibát sem.Ha kész lesz,a rendszámozás lesz csak hátra.
35415 hozzászólás
Válasz AGROKID #28307. hozzászólásáraOccó ! Én is így szoktam árazni !
Válasz Balu2 #28306. hozzászólásáraÜdv a fehér óra nem gyári,csak nem a turbónyomás mérő?Pár napja láttuk,a turbóról a képet.A turbó miatt nem terheled meg nagyon a forgattyús mechanizmust(főtengely,hajtókar,csapágyak)?Ha beindítod tennél fel képet,mit mutat az óra.
Válasz Dutrás-Pisti #28284. hozzászólásáraNincs benne olaj, a traktor hátuljából fogja ki venni azt a fél litert, mikor fel billenti a platót ,majd mikor vissza ereszti akkor vissza nyomja a gépbe!
Egyik pótkocsiba sincs olaj!
Itt is normál állapotban a kézi pumpában és a csőbe van csak olaj!
Válasz gabi.gabor #28283. hozzászólásáraÉn az agroentánál rendeltem, meg minden más alkatrészt is, ami még kellett a pótkocsihoz!
Weboldal katt!
Válasz AGROKID #28307. hozzászólásáraÜdv.
Ennyire azért nincs jó állapotban!
Válasz Balu2 #28306. hozzászólásáraEz komoly lesz nagyon.Egy kis vidit csinálhatnál a hangjáról.
Válasz patek75 #28308. hozzászólásáraoké
Válasz hspityu #28304. hozzászólásáraKöszi szépen ha kész lesz a gép csinálok képeket
Akciós eke, még egy kicsit azért alkudni is lehet belőle!!!!
Lassan kezd összeállni a gép.
Válasz eke6572 #28266. hozzászólásáraSzia tutsz akkor képet kűldeni a kábelokról?
Válasz patek75 #28303. hozzászólásáraSzia
Ma már nem,de holnap után hazajövök és leméretezem .
Válasz hspityu #28295. hozzászólásáraSzia! Ügyes kis szerkezet, én is most kezdtem egynek az építését csak még a méretek nincsenek letisztulva. Ha kérhetném akkor adnál róla méreteket
Pl.az-adagoló tárcsa átmérőjét
-sortávolság
-ejtőcső átmérőjét
Előre is köszönöm
Hát annyit nem ér. Igazad van inkább csinálok külön egy sorhúzót.
Válasz Feritz #28300. hozzászólásáraSzia
ennél jobbat is lehet találni,ezen nem lehet állítani a sortávolságot,pl.
Viszont van olyan amint lehet.Sőt ezen a tárcsák sem állíthatók.A mélység amit lehet csak.
Válasz hspityu #28295. hozzászólásáraEjjha egy ilyen nekem is príma lenne! Gratula hozzá!
Válasz gabi.gabor #28283. hozzászólásáraÉn az o gyürüt a O-RING kft-től rendeltem.
Ahonlapjukon kiválaszthatod a megfelelő méretet és rendelhetsz is!
A mai szerzemény
Van nálam egy ilyen fűnyesedék- és lombfelszívó roncs, egy idős, német barátomé. Érdekel valakit 55 ezer forintért? Nem beszél magyarul és megkért, hogy hirdessem meg neki. Ő anno egy ezerötös Yanmarral használta. (Hogy hogy, azt nem tudom. A hajtása - amennyire a falevelektől láttam - ékszíjas.)
Válasz JAGI #28285. hozzászólásáraSzia !
Nálunk van több fajta is !(kissebb-nagyobb, gyári japánok)
Békéscsabai vagyok én is !
Ha érdekel, árban megegyezünk aprópénz.
Sziasztok.
Ma egy alkalmi vételt sikerült lebonyolítani.
Válasz erik_2 #28290. hozzászólásáraSzia!
Elvileg lehet,de át kell forgatni hozzá a késeket,elég macerás.
Jobban jársz ha csinálsz egy sorhúzó ekét.
Jóval gyorsabb,üzemanyag takarékosabb,és ősszel ki is lehet vele szántani a krumplit.
Válasz JAGI #28288. hozzászólásáraÍgy már értem,köszönöm.
Válasz Geresz1 #28265. hozzászólásáraSziasztok!
Geresz, a sok csavarlazításba biztos elfáradtál és azért ütötted félre, 1997-es adásvételije van neki .
Üdv mindenkinek!
Gondoltam kezelésbe veszem a marót átnézem, hogy ne szezonba érjen meglepetés. Az előző tulaj a simítólapra hegesztett lemezt /koptatónak, merevítésnek/ nem tudom. A baj annyi volt, hogy a lemez nem minden oldalát varrta le igy a víz és sár közé szorult. Mikor elkezdtem kikaparászni a szutykot ért a meglepi az eredeti lemez szétrohadt.
Kérdésem annyi lenne ezzel elvileg lehet bakhátat készíteni. Valaki szokott pl. krumplinak maróval kisorolni? Mert ha arra alkalmatlan akkor csak simára készíteném nem másolnám a gyárit.
Üdv.
Válasz Csaby68 #28287 hoólására
Nincs Facebookom! Ha el tudnád küldeni a címet emai.-ben - Megköszönném!
Válasz vrxlaci #28286. hozzászólásáraÁltalában a jobb oldali emelőkaron lévő lakatot helyettesítik egy munkahengerrel, így munka közben tudod állítani a munkaeszköz dőlésszögét.
Válasz JAGI #28285. hozzászólásáraÜdv!Fent vagy a Facebookon?Ott a japán kis traktor csoportban van eladó.Keres rá.
Válasz JAGI #28285. hozzászólásáraSzia!
Mi az a hidraulikus függesztőlakat egész pontosan?
Látom,hogy a Keletagrónál is szinte minden traktorhoz ezt odaírják extraként,de mikor kérdeztem tőlük,ők sem tudták megmondani,hogy mi is ez.
Sziasztok!
Ha van valakinek egy elfekvő Hidraulikus Függesztőlakathoz jó munkahengere - örömmel megvenném!!!
Köszönöm!
Válasz Elitjocko #28281. hozzászólásáraBocsi Joco,hogy beleszólok!
Ha nem lenne olaj a munkahengerben,akkor nem tudnád fel emelni a pótkocsi platóját!Azért egy irányú,mert vissza felé a plató saját súlya nyomja vissza az olajat.Hogy értsed,úgy műkődik mint egy autó emelő!
Itt olyan esetleg elő szokott fordulni,hogy leragad a golyó benne a kosztól.Ha munkahenger karmantyú elkopik,akkor átengedi az olajat.Egy alapos tisztítás,tömítés,cső csere és olyan mint új korában.
Nézd meg ezt az oldalt:
http://kertitraktor.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=102146
Válasz Elitjocko #28281. hozzászólásáraMunkahenger hez javíto készletet honnan.lehet rendelni?
Válasz Elitjocko #28281. hozzászólásáraÉrtem köszönöm hát szerintem felujjítom akkor ha nem nagy ősszeg ténneg. Csövet ugyis lecserélem mert elég repedezett.
Köszönöm a segítséget!
Válasz gabi.gabor #28278. hozzászólásáraMivel a pótkocsin egy irányú a munkahenger, így abban elvileg nincs olaj, de piszok lehet!
Olaj a kézi-pumpában és az összekötő hidraulika csőben van normál állapotban!
Én azért szétszedném a munkahengert, mert nem nagy dolog felújítani 2eft-ból fel van újítva és akkor biztos, hogy jó, de persze nem tudom milyen állapotba van neked!
Válasz patek75 #28279. hozzászólásáraSzia. A burgonya sortávolsága 75cm. De a kisüzemi gépek változó sortávúak lehetnek: 62,5-65,0-67,5-70,0 cm-es.
Itt találsz táblázatot burgonyaültető gépekről sortávot és egyéb adatokat: http://www.agraroldal.hu/a-burgonya-ultetese-es-gepei.html#
Itt pedig egy "Kelet-Agro"-s pár képpel adatokkal: http://www.keletagro.hu/hu/munkagepek/palantazok-ultetok-vetogepek/p-656/burgonya-ulteto-2-soros
Üdv. mindenkinek
Kinek van krumplivető gépe ami 2 soros, mennyi a sortávolság rajta?
Most szeretnék csinálni és kellene egy kis kiinduló pont.
Ha lehet akkor kérnék képeket is.
Előre is köszönöm.
lehet hogy hülye lessz a kérdés nézzétek el nekem nem a mezőgazdaság illetve a gépek a szakterületem.
nsn 10 2b potkocsi (tz4kpót) gyorscsatlakozóval akarom a treki fidraoulikájához csatlakoztatni a kérdés az hogy a x éve állt munkhengerből nem tud e valami kosz szennyeződés a trakiba jutni?
Válasz Plútó #28276. hozzászólására ha megveszem azt a rendszámot akkor átkell üttetnem a számot vagy ezen nincsen alváz szám vagy ez hogbymükszik?
Válasz gabi.gabor #28271. hozzászólásáraÜdv!
Van egy ilyen pótra való rendszámom, forgalmival eladó,ha érdekel.
Sziasztok! Van egy eladó talajmaróm, ha esetleg érdekel valakit!
http://www.jofogas.hu/tolna/Bolgar_talajmaro_elado_vagy_cserelnem_nagyobbra__43284300.htm
Talajmaró
Válasz psycho #28273. hozzászólásáraNagy kapákhozz 50x10. Kis kapákhoz 40x10. Nagy kapa nem olyan jó 15-20 lóhozz!
Válasz ilokos #28270. hozzászólásáraKözbe hazaértem. Megmértem és 30x10-es a kapa, a felfogó kengyel 32x12-es akar lenni. Szerintem 12mm vastag laposvas simán kell közé, hogy normálisan álljon.
Válasz eke6572 #28266. hozzászólásáraKöszi! Már kiváncsi vagyok hogy mért nem működik a tőltés vissza jelző lámpa rajta!
Igazábol csak fel kell lámpázni meg festeni minden más joo fékek gumik minden.salynos felém nincs nagy választék.ilyen.potokbol egy év alatt ez a 2. Amit láttam..
Leszeretném.papírozni mindenképpen de még nemnéztem utánna hogyan lehet .meg mennyi az annyi .
Ha tudtok ezzel kapcsolatba valamit akkor azt megköszönném.
Válasz psycho #28268. hozzászólásáraÜdv.
Nekem 50x10-es a váz és sima kengyeles.
Választék az van.
http://webaruhaz.habi.hu/termekek/5974/Rugoskapa_felfogokengyel_32x12.html
http://webaruhaz.habi.hu/termekek/12463/Rugoskapafelfogo_kengyel_25x8.html
http://webaruhaz.habi.hu/termekek/8462/rugoskapa_felfogatokengyel_dupla_kapahoz.html
Válasz krizol #28261. hozzászólásáraÜdv mindenkinek!
Én viszont kb. másfél éve felkínáltam itt a fórumon egy szinte új, rozsdamentes, azonnal használatba vehető, tökéletes állapotú NSN-10 -est 150 ezerért, de nem kapott rajta senki. De idővel azért találtam rá vevőt, elkelt. Ez volt az:
Üdv Urak!
Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy a rugós kapás kombinátorok vázában milyen vastag a laposvas, ami tartja a kapákat? 50x15?
Válasz nagylevente #28262. hozzászólásáraTudnál küldeni képet a hashúzóról az én trakim is ilyen és szeretnék tenni rá. Vannak csavarhelyek az alján, de jólenne látni egyet hogy is néz ki.
Válasz kovacsnorbi.2005 #28260. hozzászólásáraRendben ma lefényképezem.A barátom műhelyében van.Ma küldöm el a gömbfejeket felújítani.Ha hozzákezdtem nem akarok hagyni egy apróbb hibát sem.Ha kész lesz,a rendszámozás lesz csak hátra.